Öppna offentliga samtal – jaa, tack

Det tycks vara stora förändringar på gång i GP och på Expressen. Åtminstone om man ska ta deras ledarskribenter på allvar.

När Rockström förra året hade varit i Göteborg och övertygat sina åhörare om ”klimathotet” skrev Peter Hjörne att förnekelsen, dvs klimathotsförnekelsen eller hellre klimathotsskepticismen, i stort sett var borta.

http://www.gp.se/ledare/peter-hj%C3%B6rne-f%C3%B6rnekelsen-%C3%A4r-borta-1.606

Nära nog ett år senare, skrev han nyligen en ledare, som andas viss tillnyktring, ”Två tankar i huvudet samtidigt”. Här kan vi läsa att vi nu ”på det nya året ska tänka bort det gamla och onda, men att allt inte går att tänka bort hur gärna man än vill”. Som exempel på detta nämner han Donald Trump. Trump ja, det är ju inte så lätt att tänka bort honom och hans kommande administration, som personifierar den ”klimathotsförnekelse”, som Hjörne för ett år sedan ansåg i stort sett vara borta.

Men ändå, Hjörne hoppas på en konstruktiv debatt i sann liberal anda:

”en anda av verklig öppenhet och vilja att förstå, att lyssna och reflektera … så att pajkastning och smutskastning kan bytas till ett verkligt offentligt samtal. Verklighetens komplexa frågor och problem kräver detta av oss”.

Expressens Thomas Mattsson skriver på likartat sätt i sin ledare 15 januari, ”Öppna åsiktsyttringar berikar. Bra att tidningar som konkurrerar gör som Karl-Otto Bonnier gjorde”. Vad syftar Mattsson på? Jo, Bonnier skrev vid något tillfälle till sin konkurrent Aftonbladet:

”Herr Redaktör! Vad är det för löjliga amsagor som Ni mot bättre vetande , tillåtit eder”.

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2017/01/bra-att-tidningar-som-konkurrerar-gor-som-karl-otto-bonnier-gjorde/

Ledaren handlar sedan om dagens stora frågor i media och avslutas med, ”det är berikande med åsiktsyttringar i det öppna, konkurrenter emellan, när det måste sättas ner en fot i någon fråga. Som Karl-Otto Bonnier gjorde”.

Om herrarna Ledarskribenter verkligen menar allvar kan vi se fram mot en ny vår i MSM!

¤¤¤

Expressens ledare den 15 februari handlar som sagt om dagens stora frågor i media. Men! Den största frågan av alla, frågan om vår framtid, den frågan har hittills effektivt strypts i MSM.

Vill vi även i fortsättningen leva i en fri, suverän stat eller skulle vi föredra att leva i ”den enda världen”, i globaliseringens gränslösa, frihetsberövande utjämning?

Många har försökt att offentligt få belysa att ”klimathotet” saknar vetenskaplig grund och att det egentligen vilar på en politisk agenda. MSM har hittills inte tillåtit detta. Men, för snart två år sedan (UNFCCC 3/2 2015) lyfte klimatkonventionens dåvarande chef Chrisitana Figueres själv på locket. Via klimathotet ska den fria marknadsekonomin steg för steg ersättas med en FN-styrd global ekonomi, meddelade hon. Med hennes egna ord: ”This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years since the industrial revolution”. Ett första steg till målet om ”En Enda Värld” med andra ord.

http://www.unric.org/en/latest-un-buzz/29623-figueres-first-time-the-world-economy-is-transformed-intentionally

Den FN-styrda globaliseringsrörelsen har hittills varit mycket framgångsrik under täckmanteln av olika miljöhot. Miljö- och klimathotens verkliga agenda har, märkligt nog, varken politiker eller MSM upplyst folken om.

globala_malen_banner

Propagandister för globaliseringen, den gränslösa, frihetsberövande utjämningen,

men vad vill folket?

Tvärt emot målet om global ekonomisk styrning står den gryende och växande exit-rörelsen, där man värnar om fria, suveräna stater. Hit hör Trump, representanten för ”det gamla och onda” enligt Hjörne, mannen som Hjörne vill tänka bort.

Trump4

Med örat mot folket

Med örat mot folket, frihetens vind i ryggen och budskapet om att göra sitt land GREAT igen, vann Trump presidentvalet i USA. Han vann mot hela globaliseringsrörelsen, dvs mot FN och EU, mot MSM, mot demokraterna, mot miljörörelsen och mot klimathotsrörelsen. Och, Trumps administration backas nu dessutom, till globalisternas förskräckelse, upp av klimatvetenskapens tungviktare, dvs Hjörnes ”klimatförnekare”. Energi- och klimatpolitiken förväntas göra en snabb och kraftig U-sväng och globalisterna bävar.

http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/15/silent-fear-davos-chief-plans-emergency-d-c-meeting-discuss-handle-donald-trump/

Hittills har MSM med Bonniers ord, berättat amsagor om klimathotet, dvs varit globaliseringsrörelsens megafoner. Möjligen mot bättre vetande. Vad än Hjörne och Mattsson, med eller mot bättre vetande, själva anser och eventuellt inser i denna komplexa fråga måste det skyndsamt sättas ner en fot eller två i MSM.

Bästa Herrar Ledarskribenter, vi är många som väntar på att ni nu står för era ord om öppna offentliga samtal, framför allt rörande vår framtid – Global Centralstyrning eller Fria, Suveräna Stater. GP och Expressen har nu chansen att i K-O Bonniers anda konkurrera om ledartröjan.

Ann Löfving-Henriksson

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. JIMMY

  Jag tror inte några tidningar i Sverige från GP- DN – SVT-SR Aftonbladet -Expressen – SVD har någon framtid då deras uppgift är att vara ett lydigt avledande gå runt i demokratur cirklar i evighet propaganda organ för karteller och globalist särintressen!!

  Den riktiga frihetliga median i Sverige är hederliga mogna balanserade internet bloggar med öppna kommentarsfält, och man skall idag se på old MSM som en privat blogg utan substans nyhetsvärde eller större skaror läsare än de ”ritualberoende skadade inom den hjärntvättade utdöende sekten.”

 2. Lars Cornell

  Tack Ann. Det var en lysande sammanfattning.
  Jag tror att 2017 blir det år som MSM med SVT i spetsen tvingas till mer allsidig information. Människor tror och lyssnar inte på dem längre.
  http://www.tjust.com/2017/KLIMAT/level-baltic.jpg

 3. Slabadang

  Tack Ann LH!

  De mörkaste krafter vi har idag sitter på våra MSM-redaktioner. De körde sin totalitära åsiktsfascism rätt in i kakelväggen … smack!!. Nu blöder de från både näsa panna och en och annan hjärnskakning blev och blir för de som körde snabbast mot den. Det är en vändning under galgen vi kan iaktta men vi kommer alla minnas vilka de var, vad de gjorde samt hur. Dä skät sig storstilat liksom.En typ av förskingrat förtroende som de inte kan återskapa. Att de är totalt U.P.A men med makt gjorde dem extra farliga för demokratin.

  I Sverige är förtroendet ännu lägre för media än vad den är i USA:

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/general_politics/september_2016/voters_don_t_trust_media_fact_checking

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/general_politics/january_2017/cable_news_viewers_still_turn_to_fox_first

  Det är inte konstigt att FOX är förbjuden i Sverige eftersom den ar det högsta förtroendet av alla MSM I USA. FOX är inte vänsterfascistiskt totalitär utan schysstare partisk än konkurrenterna.

  Vi måste inse hur illa och hur långt de mörka totalitära krafterna gått. När folk faktiskt får sparken från sina jobb för att de är politiskt oppositionella och när landets tredje största parti förvägras att boka möten i ”Folkets hus” och med journalister som ringer och hotar utpressar arbetsgivare/utgivare att sparka eller vägra samarbete med individer som inte är i linje med vänsterfascismen … då är det ingen demokrati längre. Då lever Sverige under en partiell diktatur. Individer blir straffade för sina åsikter istället för sina gärningar. Jag vill däremot gärna straffa alla vänsterfascister för deras gärningar men låta dem ha sina idiotiska åsikter helt ifred så länge de inte försöker TVINGA och hota individer att tycka lika dant som de. Kommer du ihåg våra svenska kommunister som drog på sig martyrkoftan och snyftade om risk för ”yrkesförbud” för sig själva ? Nu är de de skitstövlar som försöker införa det för sina opponenter i stället. Mitt förakt för dem är större än för klimatopportunisterna .. och det vill inte säga lite det!
  Att de tror att man skall lyssna på deras förljugna inkompetenta utopiska narcissistiska fejkideologiska förb…. babbel är bara intellektuellt kränkande.

 4. Slabadang

  Jimmy!

  Du har alldeles rätt! De e körda. Trump sitter med över 50 miljoner följare och sparkar av rätt skäl mot journalister som ljuger och är intellektuellt ohederliga. Agendajournalistiken kan vi gemensamt här och nu förklara som STENDÖD! Leve nätet! Leve den civiliserade öppna debatten på schyssta villkor!

  Begravningsskumpa för MSM … kan de va nåt? Skål!!

 5. Slabadang

  Lars Cornell!

  🙂 🙂 🙂 🙂 Grafen från Kungholmsfort är en pärla!

  Stackars gamle John Pohlman var väl den förste som hoppade på klimatljugeriet ? M Hedberg är en av Pohlmans lärljungar?

 6. Ulf

  I gårdagens aftonbladet angav meterologer att 2016 var det varmaste året hittills kanske inte så överraskande. Dock påstods att 2015 och 2014 följde på detta. Stämmer det? Jag trodde 1998 var det nästvarmaste året? Någon av skribenterna som vet hur det ligger till?

 7. Guy

  Men ändå, Hjörne hoppas på en konstruktiv debatt i sann liberal anda:

  ”en anda av verklig öppenhet och vilja att förstå, att lyssna och reflektera … så att pajkastning och smutskastning kan brytas till ett verkligt offentligt samtal. Verklighetens komplexa frågor och problem kräver detta av oss”.

  Expressens Thomas Mattsson skriver på likartat sätt i sin ledare 15 januari, ”Öppna åsiktsyttringar berikar.

  Det verkar som om MSM har insett sin situation. Kappvändningen har börjat. Pajkastning är kul endast då man själv får kasta dem. När motståndaren gör det är det fult och barnsligt och borde förbjudas totalt.
  Samma med öppna åsikter och debatt. Inget science is settled här inte. Öppen debatt är jättefint (nu när det, för fan, verkar som om dom tystade klimatförnekarna skulle få lite makt).
  Följande steg blir uttalanden som: ”vi endast rapporterar det som händer i världen och vi för fram allas åsikter jämlikt”.
  Tro det den som vill.

 8. ces

  I USA har MSMs försök att stoppa Trump hjälpt honom att vinna: http://www.gallup.com/poll/195542/americans-trust-mass-media-sinks-new-low.aspx

 9. Lasse

  Är det bara jag som läst SVD s rapport från Davos-där Al Gore ser allvarligheten i Arktis 20 gradiga värme.
  Isarna smälter ju mitt i Polarnatten!
  http://www.svd.se/al-gore-parisavtalet-skadas-om-usa-drar-sig-ur/om/klimathotet
  Finn fem faktafel!
  Måste Journalister återberätta detta dravel!
  Gunilla von Hall är väl inte helt uppdaterad men SVD borde väl ha nån faktagranskare!

 10. JIMMY

  @ Ja Slabadang, skål på eder alla klimatrealister!!

  Ingen rök utan eld !! Ja detta är ”old MSM” klimatreligion-slutstadiet vi nu bevittnar från vårt höga internet utsiktstorn- och vi ser nu desperata strider pågå i kommentar slagfältet nedanför i dalen. LOL!

 11. Mats G

  ”Öppna offentliga samtal”

  Jag tror på när jag ser det. Öppna upp kommentatorsfältena i MSM är en start.

 12. latoba

  #9 Lasse
  Ja jag såg eländet i SvD. Al Gore som aldrig haft en siffra rätt i sin klimathotspropaganda får styra och ställa och de politisk ledarna nickar i takt. T o m Syríenkriget beror nu enligt Al Gore på klimatförändringarna!

 13. latoba

  Ann, ditt inlägg här är som alla tidigare av hög klass. Men tror du verkligen att våra media kommer att ändra sig? SvD idag. http://www.svd.se/al-gore-parisavtalet-skadas-om-usa-drar-sig-ur

 14. Peter F

  Al Gores uppföljare har premiär idag. Håll i hatten. Media lär väl vara fulla med hurrarop i morgon.

  http://www.sundance.org/projects/an-inconvenient-sequel

 15. Mats G

  Trot om du vill.

  Thomas Mattsson måste vara, alla kategorier, den sämsta chefsredaktör Expressen har haf genom alla tider. Pratar han med kluven tunga. Samtidigt som han pratar om öppen debatt pågår, enl AB, en häxjakt av Expressen på AB:s kulturredaktion. Expressen kallar dem för ryska spioner eller kollaboratör. Allt för de har haft fel åsikter i olika frågor.

 16. Lars Cornell

  #5 Slabadang
  Ära den som äras bör
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/01/11/11405603-sd-till-attack/

  #6 Ulf
  Ja, 2016 var det varmaste uppmätta året, ”0,02 grader varmare än 2008”. Om den tendensen fortsätter blir det 0,2 grader varmare år 2100, oj så rädd jag blir.

  Sedan lilla istiden på 1800-talet har det blivit 0.8 grader varmare. Det motsvarar klimatskillnaden mellan Stockholm och Uppsala ungefär.

  #7 Guy #11 MatsG
  Även Corren med Anna Lindberg publisher och Kustvik chefredaktör har sådan hög svansföring. Men teori och goda ambitioner är ett, handling något helt annat.

 17. Håkan Bergman

  Dom har fint skidväder i Davos i veckan, Gore och dom andra döskallarna borde passa på att få lite sol och frisk luft.
  http://www.yr.no/sted/Sveits/Graub%C3%BCnden/Davos~2661041/

 18. Ann lh

  # 13 Latoba, tack.
  Men, tror jag på det? Jag tror att om den debatt som jag söker verkligen kommer upp och svallar i USA, så blir det nog svårt för svensk media att gömma undan den. Hur som helst kommer jag att skicka en liten hälsning med denna länk till båda herrarna fram emot kvällningen.
  Jag läser mycket kommentarer på de icke politiskt korrekta tidningarna i USA och där verkar kommentatorerna väl medvetna om vad globaliseringen syftar till. Där upplever jag det som att ordet globalisering är ett väl etablerat okvädesord.

 19. Ingemar Nordin

  Ulf #6,

  Enligt de pålitligaste databaserna, satellit databaserna UAH och RSS, så var 2016 inte signifikant skild från 1998. Men av någon anledning så bryr sig media inte om detta utan håller sig till den mer aktivistiska NASAGiss där man vet att man alltid får de mest alarmistiska siffrorna.

  http://www.drroyspencer.com/2017/01/global-satellites-2016-not-statistically-warmer-than-1998/

 20. Ingemar Nordin

  Tack Ann,

  ”Bästa Herrar Ledarskribenter, vi är många som väntar på att ni nu står för era ord om öppna offentliga samtal” Ja, verkligen vi väntat länge på en hederlig nyhetsrapportering om klimatet. Och vi väntar fortfarande. Istället har MSM och de politiska partierna medvetet valt att enbart lyssna på de alarmistiska ”experterna” och valt bort alla andra. Med påföljd att kunskapen om klimatet hos läsarna är i det närmaste obefintlig efter två decenniers ”information”.

  Genom att utmåla halmgubbar istället för att diskutera invändningarna så har man garanterat sig att aldrig få mothugg.

  Slabadang #5,

  Var Pohlman verkligen klimatalarmist? Jag har inget minne av det?

 21. Thomas P

  Ingemar #19 Roy Spencer är väl om någon aktivist? Redan i första kommentaren i din länk hittar du f.ö. en rapport från RSS: ”Using the latest version (Version 4.0) of the “Temperature Total Troposphere” (TTT) dataset, RSS scientists showed that 2016 was 0.31 degrees F warmer than the previous record, set in 1998.”

 22. Peter Stilbs

  Och vänsterfolket brer ut sig i medlemstidskrifter och liknande – skribenten är i övrigt vanlig journalist, utan vetenskaplig bakgrund: ”Donald Trumps valseger har fått högerpopulister över stora delar av världen att vädra morgonluft för hat mot vetenskap, öppenhet, internationalism och liberala värderingar”

  https://universitetslararen.se/2017/01/19/hogerpopulismen-ett-hot-mot-akademin/

 23. Christopher E

  #9 Lasse

  Al Gore i SvD…. finn fem fel…

  ”Arktis är i fara och krymper nu för varje dag på grund av den globala uppvärmningen”

  1. Nej, Arktis krymper verkligen inte. Hur skulle det gå till? 😀 😀

  ”Under förra året hade Nordpolen 20–30 grader över genomsnittet”

  2. Nej, verkligen inte.

  ”Arktis är det tydligaste tecknet på följderna av uppvärmningen. Temperaturen är nu 20 grader högre än normalt.”

  3. Nej, det är den inte. En del av Arktis hade 20 grader över genomsnitt någon enstaka dag i november förra året.

  ”I april förra året stack temperaturerna i Grönland upp till nivåer vi aldrig sett tidigare […] Glaciärtopparna började formligen explodera. Mitt i den mörka polarnatten började nordpolen att smälta.”

  4. Nej, det finns ingen polarnatt (mörkt dygnet runt) på Grönland i april. Solen är uppe delar av dygnet. Inte heller ”exploderar glaciärtoppar”, men jag är snäll så han slipper det som egen felpunkt.

  ”Nu flyr många av dessa klimatflyktingar vidare till Europa”

  5. Flyktingarna från Syrien flyr uppenbarligen inte från klimat fattar nog de flesta.

  ”Han pekar också på att tropikerna kommer att bli omöjliga att leva i om den globala uppvärmningen fortsätter obehindrat”

  6. Nej, i tropikerna ändras det mycket lite i samband med globala klimatförändringar. Det vet vi från paleoklimatologin.

  ”På en plats i Gulfregionen förra året ledde en kombination av hetta och fuktighet till att temperaturen steg till 74 grader […] Människor kan inte leva mer än några timmar utomhus i sådan hetta” (är alla döda där där nu då?)

  7. Nej. Han pratar troligen om upplevd värme, vilket inte är temperatur. Lika fel som att sätta köldrekord utifrån vindkylfaktor.

  Oj, det räcker visst inte med fem fel… här går larmandet och lögnerna uppenbarligen på överväxel. Tydligen känner han att han tappat frågan och blir desperat.

  7.

 24. Ingemar Nordin

  Thomas P #21,

  Jo RSS har tydligen sänkt temperaturrekordet från 1998. Det är ju ett välkänt trick för att få fram nya rekordår.
  Men jag vet inte hur du räknar- Här rapporteras om RSS siffror:
  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/01/05/rss-confirm-2016-is-tied-with-1998-as-warmest-year/

 25. PelleB

  #3 Slabadang
  ”Det är inte konstigt att Fox News är förbjuden i Sverige”.
  Av vem?
  Problemet är väl att inte tillräckligt många efterfrågar kanalen hos hos kabelleverantörerna.
  Ring Comhem och gnäll.
  Btw pilla litet med din dator och du hittar Fox!

 26. verner

  Läste igår att 90% av all jordens is finns på Antarktis och där är det riktigt kallt.

  Då kanske det är av mindre värde att Arktis isen smälter nu just för tillfället.

  En bland de största ”bovarna” som sprider onyanserade nyheter som aldrig kan ifrågasättas är allt skit som kommer från TT. Många lokaltidningar tar in dessa artiklar med hull och hår och dessa artiklar skrivs av någon som man varken vet vem det är eller kan ställa till svars för sina skriverier.
  TT är en skyddad verkstad där du måste vara företagare (journalist) eller motsvarande för att kunna komma dom in på livet.
  Så här skriver dom ”Vi har som målsättning att mindre än två procent av vårt nyhetsmaterial får innehålla någon felaktighet”. Detta är ett mål som låter vederhäftigt men är rena tramset. Ett mål som inte är mätbart påstår jag.

 27. bert

  0.02 grader. Kan man mäta med den noggrannheten?

 28. Peter Stilbs

  #25 – jag tror nog ganska många efterfrågar Fox News, men det är inte PK att ta med det i utbudet. Och vissa känner väl inte ens till kanalen, men skulle vilja ha den om de gjorde det.

  Jag själv har efterfrågat Fox News 2 ggr på Canal Digital. Istället kom någon meningslös Fox-underhållningskanal.

  utländska nyhetskanaler på CD är f.n. Cnn, sky, bbc, france, bloomberg och al-jazeera

 29. Mats G

  ”Fox News”

  Fox News är inte fair and balanced utan kör sin egen agenda. Fö är det samma med russian channel eller vad den heter(RT). Båda har sin egen agenda. Med de har andra vinklingar. Sanningen ligger kanske i mitten om den huvudtaget går att finna i allt virrvarr som kommer från media.

  Jag rekommenderar inte Fox News den är stockkonservativ religiös kanal. Men visst den är skeptisk mot klimathotet.

  Det är inte inte lätt att vara infokonsument idag. Att bara rapportera är tydligen för trist. Agendajournalistiken har tagit över.

  För att få tag i någon slags sanning eller närhet till sanningen måste man se igenom alla dessa filter och många alt källor osv. Förr kunde man läsa en artikel och det var bra med det. Nu kräver det ganska omfattande forskning för att se hur saker verkligen är.

 30. Thomas P

  ingemar #24 Den skillnaden är väl inte så svår att förstå. Din länk använder sig av gamla version 3.3 medan det jag citerar från RSS använder version 4.0.

  Och sen är det naturligtvis ett ”trick” när RSS kommer med nya versioner men bara helt naturligt när UAH gör det och sänker temperaturen under senare år. Du är så förutsägbar.

 31. Mats Z

  #25
  MEDIA.Till skillnad från i andra demokratier går det i Sverige inte att se den amerikanska nyhetskanalen Fox News, eftersom sändningarna inte präglas av de vänsteråsikter som är obligatoriska enligt radio och tv-lagen. Men nu får det svenska Fox News-förbudet kritik av Mats Svegfors, tidigare VD för Sveriges Radio.

  För att en privat TV-kanal ska få sändas i Sverige måste den ”som helhet präglas av” vissa vänsteråsikter, bland annat den specifikt svenska uppfattningen om ”alla människors lika värde”. Enligt den svenska regeringens tolkning av begreppet, som bygger på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, betyder det att ”alla människor ska ha det lika bra”. Bestämmelsen leder därför till att många utländska TV-kanaler med konservativt eller annat icke-socialistiskt innehåll är förbjudna i Sverige.

  I början av 2000-talet prövade Stenbeck-ägda TV8 att sända Fox News i det svenska kabelnätet, vilket ledde till att representanter för Vänsterpartiet anmälde kanalen för brott mot kravet på vänsteråsikter och att kanalen kort därefter återkallades av TV8.

 32. JIMMY

  Om ni vill titta på Fox News i Sverige via parabol så behöver ni en 100cm parabol i mellansverige och ett sky decoder kort, numera så kan man sedan några år tillbaka -köpa dom från England lagligt och då får man även med en satellitmottagare med hårddisk.

  Annars så finns det flera sidor om man googlar som streamar Fox News de kan ibland funka i flera månader gratis.

 33. sibbe

  Nå, ja, låt nu medierna norr om Alperna och öster om Pittsburgh ännu en gång njuta av några få hundra-delar värme i ett för tillfället mycket kallt USA. Som vi vet så är det kallt i stora delar av världen på grund av den heliga globala uppvärmningen.
  Om jag läste rätt, så byter Trump ut NOAA:s direktör. Så kan man tänka sig, att det blir en undersökning om pause-buster. Och att man undersöker också hur termometer är placerade i urbana områden.
  Då faller temperaturen…
  Nu kommer vi från Obamas ( som gav ännu en halv miljard till UN!) Climate är closed till Trumps Climate are open. Blir intressant hur våra medier hantera saken.
  Förresten: kommersvenska regeringen att falla?

 34. Mats G

  regeringen att falla?

  Nej. Det är inte den svenska traditionen. Vi väntar till nästa val.

 35. Ulf

  Angående min fråga om temperatur och varmaste år. Jag accepterade så att säga att 2016 är det varmaste året oavsett hur mycket eller lite. Men i samma artikel påstods att 2015 var det nästvarmaste och 2014 det tredje varmaste året i ”modern tid” som man uttrycker det. Så min fråga är egentligen mer riktad mot 2015 och 2014. Anses dess nu plötsligt vara varmare än bl a 1998 också? Nytt för mig.

 36. Mats G

  27
  bert

  ”Kan man mäta med den noggrannheten?”

  Nej. Det är ett resultat av en ekvation.

 37. Thomas P

  Mats Z #31 Det hör till god ton att ange källa när man citerar en lång text IMHO. I vilket fall som helst ser jag inget som tyder på att FOX news skulle vara förbjuden. Det var någon vänsterpartisk som anmälde kanalen, men anmälningar för osaklighet går det tretton på dussinet av (inte sällan från folk på denna blogg) och en anmälan är inte detsamma som ett förbud.

 38. Jan-Åke

  OT
  Bra att veta i en diskussion:
  Vattenånga har bredare absorbtionsspektra än koldioxid, har högre värmekapacivitet och utgör 5000-50000 ppm mot koldioxidens fjuttiga 400 ppm.

 39. Lasse Forss

  Det ska bli intressant att se hur SMHI:s klimatarbete ska fortgå. Man litar helt och fullt på GISS. Och som Erik Kjellström Rossby Centre berättar: ”jag litar på de förklaringar som GISS ger när det gäller justeringar av rådata”. Kjellström kan ju inte mena allvar på riktigt. Han är tvingad om han vill behålla jobbet. Nu är frågan om även forskningen befrias? GISS lär ju få det hett om öronen när forskningen ska bli evidensbaserad.
  Om forskarna befrias från politiska pekpinnar, så måste även de uppleva en ny vår. Fast det blir ju knepigt att förklara varför man inte höll på sin intigritet från början.

 40. Mats Z

  #36 Tomas
  Länken borde varit med. Jag googlade på förbjuda Fox News. Försöker igen.
  http://www.google.com.au/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjA-pekrs7RAhVFwbwKHaX6BuwQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.friatider.se%2Fsr-veteran-kritisk-till-att-sverige-forbjuder-fox-news&usg=AFQjCNEGzqPO0BGEWwPndyG8wjxTa_2-HQ

 41. Thomas P

  Mats Z #39 Förvisso bra att du tar med länken, men där finns fortfarande inte något om ett förbud.

 42. Lasse

  #23
  Christopher E
  Tack för listan, blev så trött att jag inte orkade läsa den en gång till.
  Härligt med öppna samtal inom klimatfrågan.
  I andra frågor tycks det oxå finnas utrymme för öppna samtal, dock inte när det gäller kaos på akuten!
  Hur löser man problem utan att våga ta reda på vad som orsakar problemet kan man fråga sig?
  Vi behöver inte mer konsensus i frågor som kan ställa till det rejält framöver och som är osäkra:
  http://notrickszone.com/#sthash.Ffnp0ddz.dpbs
  -Den som sålde snöskyffeln på inrådan av IPCC förutsägelser har blivit lurade!

 43. Presstituerad medias s.k. ”journalister” börjar förstå att press-horeriets pengar har eroderats deras egen trovärdighet. Människor läser nyheter i hopp om att uttolka vad som är sant i denna värld, inte att få presstituerade lögner från George Soros, Clinton, Obama, CIA och gänget upptryckt i nyllet och det handlar ju inte enbart om lögner om klimathotet.

  Problemet de nu står inför är det faktum att den som ljuger för pengar aldrig kommer gå att kunna lita på. Jag tror att det är kört för de presstituerade som arbetat för girigbukarna, såvida de inte avgår och gör enorma pudlar, likt Udo Ulfkotte… men de är väl för fega för det…

  Jag tycker uppriktigt sagt synd om de fega s.k.”journalisterna” som saknar stake och kommer försvinna i glömska med sådana unkna eftermälen. Det är betydligt bättre att gå till historien som en högt respekterad Ulfkotte.

 44. Lasse

  Dagens Bastardi är lite upprörd över varmaste året 2016 och den uppmärksamhet det får:
  http://www.weatherbell.com/

 45. pekke

  Noggrannheten vid tempmätning är max 0,1 grad, men kan vara sämre beroende på mätmetod.

  WMO: Measurement of temperature:
  http://library.wmo.int/opac/doc_num.php?explnum_id=3149

  SMHI:
  ” Termometrarna vid de meteorologiska stationerna visar sällan fel på mer än någon eller några få tiondels grader, och det gäller även mycket gamla termometrar. ”
  http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/hur-mats-lufttemperatur-1.3839

  Så att presentera temperaturer med hundradels grad i stället för mer verkliga tiondels grad är i det närmaste löjligt.

 46. Håkan Bergman

  sibbe #33
  Tror inte AKB har för avsikt att fälla regeringen innan valet nästa år, det vore korkat och AKB ger inte intryck av att vara korkad. Nej låt Lövfen fortsätta regera sönder MP, det gör han bra. Tror AKB vill ha ut ”Annie Lööf” på banan, hon och C är helt enkelt inte pålitliga, alldeles för mycket mplight där. KD nappar, men mesarna i L lär väl inte vända kappan förrän dom är hundra på att vinden verkligen vänt.

 47. #3 Slabadang

  “Vänster” betyder mer jämlikhet (mer socialism). Obama-Clinton-regimerna var nyliberala, inte “vänster” (möjligtvis mitten om man avser det politiska spektrat i USA). Presstituerad massmedia och den politikeradel medierna presenterat har gått monopolkapitalisternas ärenden eftersom de ägs av dem. Det leder till fattigdom. http://jinge.se/allmant/okat-gap-mellan-fattiga-och-rika-dn-varfor.htm

  Sossarna har inte varit något demokratiskt socialistiskt nationellt parti sedan Olof Palme mördades och det svenska folket lurades in i EU.

  #11 Mats G

  De kommer aldrig våga öppna kommentarsfälten igen. Det förtar effekten av deras konstanta lögner och faktafel. Vi måste helt enkelt bojkotta dem, sluta länka till dem, sluta tala om dem och glömma bort dem. Det finns inte många bättre sätt att sänka monopolkapitalisternas medier så länge de fria marknadskrafterna råder och korrumperad politikeradel höjer presstödet.

  #22 Peter Stilbs

  Vetenskaplighet / religiositet, öppenhet / slutenhet, internationalism / nationalism, liberalism / konservatism har inte nödvändigtvis med varandra att göra. Det är uppfattningar som befinner sig på olika nivåer i varje människas medvetande ofta beroende på en massa olika faktorer.

  #9 Lasse
  Tur att man bojkottar skiten totalt, men samtidigt tacksamhet för ett gott skratt. 🙂

 48. JIMMY

  Här har ni en skarp Fox News stream länk Donald Trump har just nu landat i Washington!!

  http://www.livenewson.com/american/fox-news-channel-fnc.html

 49. Guy

  Mats G # 29

  Håller helhjärtat med.
  Emellanåt får jag intrycket att kommer någon med skeptiska åsikter om klimathotet får han/hon/den/det ha vilka åsikter som helst i övrigt.

 50. jan

  Fick ett aktietips av en vän som hävdade att detta bolag skulle lösa problemet med lagring av energi från sol och vind. Bolaget heter http://www.saltxtechnology.com Finns på listan First North.
  Jag är tveksam. Synpunkter på detta !

 51. Slabadang

  Ingemar N!

  ”5 kap. Innehållet i tv-sändningar, beställ-tv och sökbar text-tv
  Allmänna krav
  1 § En leverantör av medietjänster som tillhandahåller tv- sändning, beställ-tv eller sökbar text-tv ska se till att programverksamheten som helhet präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet.”

  TV 8 har alltså sändningstillstånd men när de körde FOX så kopplas den politiska censuren in med hänvisning till det brassrökningstunga begreppet ” Alla människors lika värde” i lagtexten ovan. Två gamla kommunister anmälde alltså inte TV8 för brott mot partiskhet utan för brott mot sändningstillståndet. Här har våra vänster och globalistfascister lagt ett dubbelt skydd mot sin egen propaganda. Det totalt vansinniga i att politiker skall tycka vad som anses ligga i linje med ett totalt obegripligt och av FNs mänskliga rättigheters medvetet felöversatt begrepp gör att vi hamnat där vi gjort. All kritik av globalism invandringspolitik eller värden av medborgarskapets samhällskontrakt mellan skattebetalare och medborgare är alltså ansett att vara i strid med ” Alla människors lika värde” betyder i klartext förbud mot nationell konservatism. Att hävda att nationsgränser är en förutsättning för demokrati är en revolutionär omstörtande tanke. Enligt obekräftade uppgifter var det Anne Ramberg som drev på att in skiten skulle skrivas in i grundlagen. Formuleringen är tillför att avskaffa värdet av medborgarskap och gränser och därigenom frikoppla politikers representation av sina folk. Avvecklingen av nationerna och deras nationella demokrati var målsättningen. Att ljuga manipulera vilseleda och vara intrusiv är vad kulturmarxismen använder som verktyg. Den medvetna felöversättningen av FNs deklaration av mänskliga rättigheter är helt enkelt en del av planen att avskaffa Sverige som Nation och först bli en del av EUs förenta stater.
  De visste att svenska folket skulle sparka bakut om de var öppna med vilken agendan bakom var och därför använde de kulturmarxismens step ny step metod för att successivt avlöva medborgarna makten över sin egen framtid.

  Dp förstår vi samtidigt bättre varfrö alla arg

 52. Slabadang

  ument för Nationen stämplas som ”ultranationalistisk” ”högerextrem” eller ännu hellre fascistisk Nazistisk ju längre ut på den vänsterfascistiska skalan du hittar debattören.

 53. pekke

  Kyla och snö i Spanien.

  http://www.thelocal.es/20170118/gallery-amazing-images-of-spains-beaches-in-snow

  http://www.thelocal.es/20170119/in-pics-historic-town-of-ronda-cut-off-as-snow-reaches-costa-del-sol

  http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/costa-blanketed-snow-hits-benidorm-9645750?service=responsive

 54. Slabadang

  Mats G!

  Vad jag respekterar med Fox är att de är öppna med vad de tror på men samtidigt schyssta och slåss med blanka svärd för den konservatism de står för och bjuder in sina antagonister på debatt i direktsändning.
  Argumenten för/emot tillåts komma ut på banan på Fox. Svensk MSM kör sovjetstyle där opponenterna INTE får komma till tals och villkoren för debatten kastreras totalt av alla självutnämnda gatekeepers. Så svensk MSM är rena skiten jämfört med Fox. Fox är konservativt hycklar inte om det och beredd att försvara den på öppna villkor.
  Svenska vänsterfascistiska journalister som står och låtsas att de är ”opartiska” och ”objektiva” är bara patetiskt oseriösa.

 55. Slabadang

  Martin Gustavsson!

  Presstutierade 🙂 för jag recykla nyordet? Slå kulturmarxisterna på hemmaplan så att säga?

 56. Slabadang

  Mats G!

  97 miljoner Amerikaner tittar på Fox och rankar den som den schysstaste och trovärdigaste bland kabelkanalerna. Tror du det är en tillfällighet?

 57. Guy

  Slabadang # 55
  Tänk på blodtrycket.
  97% av klimatforskarna tror på CAGW och rankar Manns forskning som det schysstaste och trovärdigaste. Tror du det är en tillfällighet?
  Är det inte sådana här ord som du skällt ner media och klimathotarna för i åtmnstone 8 år , vad jag minns.
  Du visar i alla fall i #53 att du har en klar bild av FOX . Objektivitet verkar du ändå ha lika långt till som dina hatobjekt i MSM. Du har för all del rätt i deras inkompetens och hur dom missar journalistiska etikregler, men måste du ta efter?
  Dom kanske alla har gått i en liknande skola som vi har i Finland dvs sosialist och kommunisthögskolan, kallas den. (Egentligen social- och kommunalhögskolan)

 58. Håkan Bergman

  jan #50
  Att man kan lagra värmeenergi i salt är ingen nyhet precis, fråga dig själv varför det poppar upp som nånting nytt just i vår tid. Var också uppmärksam på eventuella subventioner från panikslagna, totalt teknikokunniga politiker. Kort sagt håll dig borta från sånt där. På kort sikt kan man alltid tjäna pengar på sånt där, men då ska man vara en early bird och sno åt sig pengar från dom som kommer in för sent. Så vem vill du vara?

 59. L

  Klimatfuskaren Rockström i Davos hotar med 7 meter havsnivåhöjning!

  http://www.svd.se/rockstrom-trumps-retorik-ar-ovetenskaplig/i/tv

 60. Sören G

  #59
  Just det, det finns KLIMATFORSKARE och det finns KLIMATFUSKARE.

 61. Christopher E

  #59 L

  7 meter… han borde bara skämmas för sådan billig alarmism. Det är verkligen patetiskt. En parodi på en domedagsprofet om han inte vore på riktigt.

  #60 Sören G

  Enligt sångerskan Malena Ernman är Rockström ”En av världens främsta klimatforskare”… 😉

 62. Lasse

  #59
  Grönlandsisen smälter och ger då 7 meters höjning-menar Rockström.
  Arktis isläge nu visar att vi kan vara på väg mot en tippingpoint.

  Vem i hela världen kan man lita på mer än denna Rockström?
  Gårdagen Gore kanske?
  http://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/

  SVD mailbox fylls idag också!

 63. Sören G

  #61 Christopher E
  Rockström är väl i så fall en av världens sämsta klimatfuskare eftersom han ljuger så dåligt att bara personer med låg intelligens kan gå på det.

 64. Mats G

  56
  Slabadang

  En miljard flugor kan inte ha fel. Ät skit! Eller 97% av alla forskare….
  Nä jag bryr mig inte om undersökningar. Jag tittade på FOX en hel del i dess ungdom. När man gör källkritik så är den hårt vinklad och de var de som bildade skola i hur man för ut vinklade nyheter. Resten som CNN tog efter. De visste inte hur man gjorde så de klanta sig rejält. Som att låtsas rapportera från IRAK när de verkligen var i studion. Med tropikhattar!!

 65. Ann L-H

  Malena Ernman, Rockström, m.fl. kämpar på. Al Gore har en ny film och Globaliseringsrörelserna i USA i övrigt kommer att visa upp sig under det närmaste dygnet. Visst kommer vi att bli informerade om styrkan i protesterna, men kommer MSM att ha grävt för att kunna/vilja berätta lite om vilka de representerar? Här finns i varje fall en del info:
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/19/here-is-the-list-of-75-leftist-groups-that-want-to-stop-donald-trump-from-taking-the-oath-of-office/
  Bilden på ”klimatförnekaren”, Happer utanför Trump Tower är en talande bild av ”David” i den pågående kampen mellan David och Goliat.

 66. Lasse

  Ett bra debattinlägg: http://www.aftonbladet.se/debatt/a/kgbq6/las-pa-innan-ni-klagar-pa-sds-klimatpolitik

  Jag tror det framgår vem som är oseriös!

 67. Håkan Bergman

  Lasse #66
  Mycket bra av Kinnunen, AKB bör genast sparka ut ”Annie Lööf” och hennes MP-light och ta in Jimmie och SD i värmen.

 68. Ann lh

  Dagens GT angående en hög s-politiker i Gbg , som haft offentliga mail på sin dator och raderat dem. Inga-Britt Ahlenius: ”Att en hög politiker ska undgå ansvar för att ha raderat sina dokument, offentliga enligt TF, är helt enkelt skandalöst”.
  Låter lite Hillery -iskt. Det offentliga samtalet har inte varit särskilt högljutt i det fallet här i landet, men den affären är nog inte avslutad där på andra sidan Atlanten. Även chefen hennes verkar vara lite inblandad.

 69. #55 Slabadang

  Klart du får använda ordet ”presstituerad”. Jag har tagit ordet från Paul Craig Roberts.

  #25 PelleB #28 Peter Stilbs #29 Mats G #55 Slabadang #31
  Mats Z

  Fox News är en strikt republikansk kanal med vissa intressanta fenomen… 🙂
  ”SHUT UP!” — Bill O’Reilly’s favorite words.

  Problemet med all presstituerad media (oavsett läger) är att kvaliteten försämras p.g.a. skyttegravs-mentaliteten, genom vilken vad som helst som stödjer agendan tas med okritiskt. All presstituerad media proppas med ad hominem-argument, floskler och godhetens oxymoroner. Den är därför oftast fullständigt ointressant.

  Nu har jag inte följt Fox News på sistone så jag vet inte hur de beter sig nyligen, men förrut anser jag att det var mycket låg och ensidig nivå på det mesta där Bill O’Reilly utgjorde det absolut värsta exemplet på dålig journalism.

  Jag tittar således inte på Fox News, CNN, BBC eller annan presstituerad fulmedia för att få en objektiv vetenskaplig bild av värdlen. Hade jag däremot varit en inbiten nyliberal eller borgare som inte ville utmana mina egna åsikter, ja då är kanalerna utmärkta om man vill bita sig kvar i sin egen monopolkapitalistiska åsikt, oavsett vad sans och balans eller vetenskap säger om den saken.

 70. Greger

  Helt rätt Ann!

  Varför ska vi låta några fundamentalister styra oss? Det är väl SJÄLVKLART att det är värt risken att förstöra jorden för våra barn om vi har möjligheten att leva lite gott nu. Gott, förresten. Vad är det som är så hemskt med att tänka på miljön?

 71. Mats Z

  #69 Martin G
  Menar du att det finns oberoende, opartisk och objekt media som ger en vetenskaplig bild av världen. Ge exempel på vilka du i så fall menar. Jag hade förmånen att följa Fox News, öppet Republikansk och CNN, öppet Demokratisk, under och efter valet och kunde därför själv på ett helt annat sätt ta ställning till vad som var rätt och fel. Det svenska systemet med ett förment oberoende SVT är bara patetiskt.

 72. Mats G

  Komlicerat läge.
  Expressen – ”Donald Trump tycks vilja bekämpa den fria pressen även som president. Medierna bör svara med att göra ännu bättre journalistik.”

  Nåt är fel. ”Fred är krig” – som det går att läsa i 1984.

  Vad skall man göra när medierna är totalt korrupta och kommer med fake news. Kritik kallas för attack. De får naturligtvis skriva vad de vill. Men med en öppen debatt så kan vi få ordning på det. Ja Tom media. Det mesta fantastiska av allt är att de som är mest sårbara för kritik är just media och journalister.

  Då blir det attack, näthat mm….

  Nä de vill sprida sin agenda journalistik oemotsagda. Vilken patetisk bunch. Är det inte dags att utveckla lite stake. Hört talas om att det finns piller numera…

  http://www.expressen.se/ledare/medierna-ska-inte-ga-till-attack-mot-trump/

 73. Mats G

  MSM har verkligen gått bananas nu. Jämför Trump med Putin och Intervjuar KKK om SD….