.

Anvisningar för inlägg

Vi uppmuntrar gästskribenter att komma med inlägg till bloggen. Innehållet ska vara relevant för bloggens profil. Detta innebär att inlägget ska anknyta till klimat-, energi-, och/eller miljöfrågor från ett vetenskapligt, ekonomiskt eller politiskt perspektiv.

Inled gärna inlägget med en ingress på två-tre meningar (300-350 tecken inkl. blanksteg) som ger en antydan om innehållet, och gärna också inläggets slutsats. Dessutom är det önskvärt att i ingressen lägga in en bild.

Skrivtips: Inled med svaret/slutsatsen i ett par tre korta meningar. Relatera svaret till aktuell frågeställning i två meningar. Ange nyhetsvärde. Ange källor om tillämpligt. Ange varför frågeställningen är betydelsefull. Beskriv andra möjliga slutsatser på samma frågeställning. Beskriv metoder. Jämförelser. Återupprepa svar/slutledning.

Inlägget bör ha en neutral eller humoristisk ton och måste vara fritt från personangrepp. Försök att vara kortfattad och begränsa gärna texten till ett par A4-sidor. Har du mer att säga, gör två separata inlägg. Kom ihåg att besökarna på bloggen lägger ner i genomsnitt 7-8 minuter per besök. Det gäller att skapa läslust med ingressen och hamna högt på listan “Populära inlägg”!

Avsluta gärna inlägget med en resumé om dig själv som ger läsarna ett hum om din bakgrund och  kompetens som är relevant för inlägget. Kom ihåg att du skriver i eget namn, alias duger inte!

Du kan mejla någon av våra redaktörer. Helst i word-format som är enklast att redigera. Du kommer att få en bekräftelse via e-post huruvida inlägget godtas eller avvisas.

 

Klimatrealisterna

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång.

EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer.

Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas. Vårt syfte är att bredda debatten.

Annons

Senaste kommentarer

 • Sören+GNaturen först: “
  Hur fixar man klimatet? Och vilket klimat är det som vi vill ha, i fall vi kan välja. Vad vi…
 • Daniel Wiklund8Naturen först: “
  I måndags gav mark och miljödomstolen batteribolaget i Skellefteå nya tillstånd för sin miljöfarliga verksamhet (domstolen använder dom orden). Dom…
 • Alvar NyrénNaturen först: “
  Bra, tack. Man skulle lika gärna kunna utbrista: Först måste vi fixa hotet från utomjordingarna, sedan miljöproblemen.
 • HåkanTvivelaktig forskning: “
  #45 Sten Små studier räcker för stora effekter. Stora studier behövs för små effekter.
 • Rolf MellbergTvivelaktig forskning: “
  #36 tty En klok man frågade en annan ännu klokare man: What would you do to change modern science: Svaret…
 • Sten KaijserTvivelaktig forskning: “
  Apropå statistik, så var det en regel som tty inte nämnde. Det var en enkel regel som min kusin nämnde…
 • LasseTvivelaktig forskning: “
  #24 Thomas P Vi som gillar att peka på periodicitet finner lätt samband mellan planeters rörelser och klimatet 🙂 Sommar…
 • Johan MonteliusTvivelaktig forskning: “
  #23 Ulf Du har inte sett den strida ström av pengar som oljeindustrin pumpar in på mitt konto – en…
 • Johan MonteliusTvivelaktig forskning: “
  #22 tty Tack, bra genomgång. Jag tror att bristande kunskap om, eller bristande intresse för, statistik är ett av problemen.…
 • Johan MonteliusTvivelaktig forskning: “
  #10 Jan Efter tre år i Uppsala var jag övertygad om jag var allergisk mot läder, varje gång jag somna…
Annons

Arkiv

Kategorier

Annons