.

Anvisningar för inlägg

Vi uppmuntrar gästskribenter att komma med inlägg till bloggen. Innehållet ska vara relevant för bloggens profil. Detta innebär att inlägget ska anknyta till klimat-, energi-, och/eller miljöfrågor från ett vetenskapligt, ekonomiskt eller politiskt perspektiv.

Inled gärna inlägget med en ingress på två-tre meningar (300-350 tecken inkl. blanksteg) som ger en antydan om innehållet, och gärna också inläggets slutsats. Dessutom är det önskvärt att i ingressen lägga in en bild.

Skrivtips: Inled med svaret/slutsatsen i ett par tre korta meningar. Relatera svaret till aktuell frågeställning i två meningar. Ange nyhetsvärde. Ange källor om tillämpligt. Ange varför frågeställningen är betydelsefull. Beskriv andra möjliga slutsatser på samma frågeställning. Beskriv metoder. Jämförelser. Återupprepa svar/slutledning.

Inlägget bör ha en neutral eller humoristisk ton och måste vara fritt från personangrepp. Försök att vara kortfattad och begränsa gärna texten till ett par A4-sidor. Har du mer att säga, gör två separata inlägg. Kom ihåg att besökarna på bloggen lägger ner i genomsnitt 7-8 minuter per besök. Det gäller att skapa läslust med ingressen och hamna högt på listan “Populära inlägg”!

Avsluta gärna inlägget med en resumé om dig själv som ger läsarna ett hum om din bakgrund och  kompetens som är relevant för inlägget. Kom ihåg att du skriver i eget namn, alias duger inte!

Du kan mejla någon av våra redaktörer. Helst i word-format som är enklast att redigera. Du kommer att få en bekräftelse via e-post huruvida inlägget godtas eller avvisas.

 

Klimatrealisterna

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång.

EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer.

Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas. Vårt syfte är att bredda debatten.

Annons

Senaste kommentarer

 • Peter RudlingVindkraftsel en miljökatastrof: “
  Se www.energyeducation.se för många bra relevanta inlägg i energifrågan samt även vad gäller elbilar
 • SimonÖppen Tråd: “
  Tack Bim för den alldeles utmärkta illustrationen. Verkligen fritt fall nu.
 • sibbeÖppen Tråd: “
  hållbart: oja, det går: avfallsprodukter från t.ex. plastpåsar kan återvinnas genom att “pyrolisera” råvaran som kan återanvändas av kemiindustrin. Tyska…
 • mattiasÖppen Tråd: “
  #8,18,20 mfl. Jag håller naturligtvis med er, men det är intressant hur ni går igång på (precis som media) en…
 • Lennart SvanbergÖppen Tråd: “
  #21 – Ja, huvaliga..
 • Fredrik VÖppen Tråd: “
  Länken har lagts ut här tidigare om jag minns rätt, men den tål att repriseras. Ventusky’s väderkarta med temperaturanomalin för…
 • Evert AnderssonÖppen Tråd: “
  Bäva månde vi om kulturchefer och jurister ska avgöra vetenskapliga frågor som Björn Wiman tycker.
 • Mats KälvemarkÖppen Tråd: “
  #3 mattias; #8 Robert SMHI är ju alltid tillförlitliga?? https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/svenska-temperaturrekord-1.5792 Rekorden maj – augusti är utan undantag från perioden 1892…
 • Lars CornellVindkraftsel en miljökatastrof: “
  #29 Håkan. Ja, det var en omväxlande film, sevärd. https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE
 • Håkan BergmanÖppen Tråd: “
  Staffan L. #16 Trafikverkets termometrar slår alltid alla andra termometrar. https://www.google.se/maps/@56.1413042,13.4624716,3a,67y,50.77h,91.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1sIyTHaAuHGiFLgywVzE6A8Q!2e0!7i13312!8i6656
Annons

Arkiv

Kategorier

Annons