.

Anvisningar för inlägg

Vi uppmuntrar gästskribenter att komma med inlägg till bloggen. Innehållet ska vara relevant för bloggens profil. Detta innebär att inlägget ska anknyta till klimat-, energi-, och/eller miljöfrågor från ett vetenskapligt, ekonomiskt eller politiskt perspektiv.

Inled gärna inlägget med en ingress på två-tre meningar (300-350 tecken inkl. blanksteg) som ger en antydan om innehållet, och gärna också inläggets slutsats. Dessutom är det önskvärt att i ingressen lägga in en bild.

Skrivtips: Inled med svaret/slutsatsen i ett par tre korta meningar. Relatera svaret till aktuell frågeställning i två meningar. Ange nyhetsvärde. Ange källor om tillämpligt. Ange varför frågeställningen är betydelsefull. Beskriv andra möjliga slutsatser på samma frågeställning. Beskriv metoder. Jämförelser. Återupprepa svar/slutledning.

Inlägget bör ha en neutral eller humoristisk ton och måste vara fritt från personangrepp. Försök att vara kortfattad och begränsa gärna texten till ett par A4-sidor. Har du mer att säga, gör två separata inlägg. Kom ihåg att besökarna på bloggen lägger ner i genomsnitt 7-8 minuter per besök. Det gäller att skapa läslust med ingressen och hamna högt på listan “Populära inlägg”!

Avsluta gärna inlägget med en resumé om dig själv som ger läsarna ett hum om din bakgrund och  kompetens som är relevant för inlägget. Kom ihåg att du skriver i eget namn, alias duger inte!

Du kan mejla någon av våra redaktörer. Helst i word-format som är enklast att redigera. Du kommer att få en bekräftelse via e-post huruvida inlägget godtas eller avvisas.

 

Klimatrealisterna

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång.

EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer.

Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas. Vårt syfte är att bredda debatten.

Annons

Senaste kommentarer

 • UlfDen nya Sidenvägen: “
  Här är artikeln. https://www.expressen.se/nyheter/klimat/domedagsglaciaren-kan-tappa-fastet-fysik/ Domedagsglaciären och bedömningen av påverkan på havsnivån är inget som Wåhlin säger utan det är Expressen…
 • UlfDen nya Sidenvägen: “
  Wåhlin brukar inte vara alarmistisk. Hon intervjuades i Expressen också om att domedagsglaciären höll på att lossna. Intervjun innehöll inget…
 • LasseDen nya Sidenvägen: “
  #64 Ingemar N Anna W är oskyldig-det var P1 och den som intervjuade henne som ville framtvinga en lösning av…
 • AdeptenKlimatnytt från Grönköping: “
  #26 #30 Johannes Tack för ditt svar! Stämmer på ett ungefär med 50 % avvikelse. Man kan få en diagnoskod…
 • Ingemar NordinDen nya Sidenvägen: “
  Lasse #43, Temperaturerna i Antarktis har knapps förändrat sig alls under de senaste 40 åren. Så, på vad sätt menar…
 • LasseDen nya Sidenvägen: “
  #61 Magnus Pågår en diskussion om detta. Se #38, #41 osv. #54 innehåller länk till artikeln. Notera att det är…
 • Håkan BergmanDen nya Sidenvägen: “
  Magnus #61 Det är okey, och jag vill åter tipsa om att det kan vara idé att skumma DN på…
 • MagnusDen nya Sidenvägen: “
  Håkan Bergman #52 Inte min mening heller att debattera, kommenterade bara artikeln. Och tack för tipset. Läste en artikel i…
 • Lars CornellDen nya Sidenvägen: “
  #57 #58 Rolf och Håkan. Sovjet satsade på planekonomi med sina 5-års planer och även längre planer. Det ledde till…
 • Håkan BergmanDen nya Sidenvägen: “
  Rolf M. #57 Visst kan man oroas över BRI, men vad gör vi åt det? Comecon 1.01, alltså den väg…
Annons

Arkiv

Kategorier

Annons