.

Klimatrealisternas syfte

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång. EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer. Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas.

Klimatpolitiken innebär genomgripande mänskliga, ekonomiska och miljömässiga skadeverkningar. Klimatrealisternas uppfattning är att den vetenskapliga grunden för klimatpolitiken är otillräcklig för att motivera den nedbrytande omställning av samhället som nu pågår. Ogenomtänkta åtgärder utan säker vetenskaplig grund ger negativa konsekvenser för miljö och ekonomi och får inte avsedd verkan. Vi vill klargöra dessa förhållanden. Vi vill visa på den osäkra vetenskapliga grunden och klimatpolitikens negativa konsekvenser. Målet är att bidra till att förhindra denna skadliga och meningslösa politik.

Klimatrealisterna är en politiskt och ekonomiskt oberoende ideell förening som verkar för en rationell klimat- och energipolitik. Klimatrealisterna förenar bred naturvetenskaplig kompetens, samhälls- och miljöengagemang med erfarenhet av samhällets politiska och ekonomiska villkor.

Klimatrealisterna

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång.

EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer.

Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas. Vårt syfte är att bredda debatten.

Annons

Senaste kommentarer

 • UlfDen nya Sidenvägen: “
  Här är artikeln. https://www.expressen.se/nyheter/klimat/domedagsglaciaren-kan-tappa-fastet-fysik/ Domedagsglaciären och bedömningen av påverkan på havsnivån är inget som Wåhlin säger utan det är Expressen…
 • UlfDen nya Sidenvägen: “
  Wåhlin brukar inte vara alarmistisk. Hon intervjuades i Expressen också om att domedagsglaciären höll på att lossna. Intervjun innehöll inget…
 • LasseDen nya Sidenvägen: “
  #64 Ingemar N Anna W är oskyldig-det var P1 och den som intervjuade henne som ville framtvinga en lösning av…
 • AdeptenKlimatnytt från Grönköping: “
  #26 #30 Johannes Tack för ditt svar! Stämmer på ett ungefär med 50 % avvikelse. Man kan få en diagnoskod…
 • Ingemar NordinDen nya Sidenvägen: “
  Lasse #43, Temperaturerna i Antarktis har knapps förändrat sig alls under de senaste 40 åren. Så, på vad sätt menar…
 • LasseDen nya Sidenvägen: “
  #61 Magnus Pågår en diskussion om detta. Se #38, #41 osv. #54 innehåller länk till artikeln. Notera att det är…
 • Håkan BergmanDen nya Sidenvägen: “
  Magnus #61 Det är okey, och jag vill åter tipsa om att det kan vara idé att skumma DN på…
 • MagnusDen nya Sidenvägen: “
  Håkan Bergman #52 Inte min mening heller att debattera, kommenterade bara artikeln. Och tack för tipset. Läste en artikel i…
 • Lars CornellDen nya Sidenvägen: “
  #57 #58 Rolf och Håkan. Sovjet satsade på planekonomi med sina 5-års planer och även längre planer. Det ledde till…
 • Håkan BergmanDen nya Sidenvägen: “
  Rolf M. #57 Visst kan man oroas över BRI, men vad gör vi åt det? Comecon 1.01, alltså den väg…
Annons

Arkiv

Kategorier

Annons