.

Om bloggen

Bloggen “The Climate Scam” startades i mars 2008  av Maggie Thauersköld Crusell. Den 1 juli 2011 lämnade hon över bloggen till föreningen Stockholmsinitiativet, nu Klimatrealisterna. I maj 2013 bytte bloggen grafiskt tema i syfte att öka läsbarheten, anpassas till läsplattor och telefoner, och att lägga grunden till en breddning av läsekretsen. I augusti 2020 bytte vi server och utseende igen. Dessutom har vi bytt namn till “Klimatrealisterna – Klimatupplysningen” i syfte att bättre beskriva vad föreningen och hemsidan representerar.

Bloggen erbjuder en plattform där olika åsikter inom klimat-, energi-, och miljödebatt kan mötas. Bloggens innehåll skapas genom dagliga inlägg av sammanlagt 10-tal skribenter, men vi uppmuntrar också gästskribenter att göra sig hörda. Skicka en wordfil med text, länkar och de bilder du vill ha inlagda till någon av de reguljära skribenterna.

Grundtonen i bloggen är skeptisk mot gängse uppfattningar i de frågor vi behandlar, och avsikten är att utgöra en motvikt mot det alltför lättvindigt vedertagna. Vi välkomnar också andra åsikter och en sansad debatt som för oss alla framåt.

Vi följer GDPR enligt dataskyddsförordningen..

Personerna bakom bloggen är skribenterna, Ingemar Nordin, huvudredaktör, Peter Stilbs, biträdande redaktör, Sten Kaijser, Lena Krantz, och Johan Montelius. Personbeskrivningar återfinns på sidan “Om oss“. Återkommande månadsskribenter är Ann Löfving-Henriksson, Lars Kamél , Magnus Cederlöf, Mats Zetterberg och Elsa Widding.

Klimatrealisterna

Klimathotet oroar allmänheten mer än terrorism och finanskris. Samtidigt används det som argument för en total omställning av energisystem och industrisamhälle som nu har satts igång.

EU med Sverige i täten, dels direkt och dels genom FN:s Klimatpanel, utgör den globalt pådrivande kraften i denna process som också drivs på av vindkraftsindustrin och miljöorganisationer.

Klimathotet har blivit en sanning som inte får ifrågasättas. Vårt syfte är att bredda debatten.

Annons

Senaste kommentarer

 • Sten KaijserVteneskpanes vräld: “
  En sak vi måste inse — klimatfrägan finns bara i “den rika världen”, dit hör också de som är både…
 • Sten KaijserVteneskpanes vräld: “
  Vad är det för fel på Firefox på en Linux-dator?
 • Håkan BergmanEtt stadigt strypgrepp om Vattenfall, SSAB och LKAB: “
  Daniel W. #16 Varje gång jag passerar återvinningen här är plastbehållaren proppfull, det är förmodligen en propp nånstans. Läste nån…
 • Håkan BergmanVteneskpanes vräld: “
  Peter S. #93 Ser nu att chrome och chromium inte använder webkit längre utan en egen fork Blink från webkit.…
 • Daniel+WiklundEtt stadigt strypgrepp om Vattenfall, SSAB och LKAB: “
  OT Det har just varit en föreläsning på kunskapskanalen om “Plast i uthålligt cirkulärt samhälle”. Det räcker tydligen inte med…
 • Bengt HolmerinVteneskpanes vräld: “
  Tack Ingemar Nordin för klarläggande fakta! Men hur kan SvD ta upp detta som fakta – på förstasidan och sedan…
 • Peter+StilbsVteneskpanes vräld: “
  #91 – många använder Safari på iPhone och Mac
 • LasseEtt stadigt strypgrepp om Vattenfall, SSAB och LKAB: “
  Nån borde sätta Göran Person, ordförande för LKAB, framför ett diagram med dagens energisituation och be honom tänka högt .…
 • Peter+StilbsVteneskpanes vräld: “
  #89 – denna Otto verkar jämförbar med Greta – som kan se koldioxid (trots att ingen annan kan det -…
 • Håkan BergmanVteneskpanes vräld: “
  #86, 88 Inga problem i chrome på android, använder inte alla i princip samma webläsare idag? T.o.m. MS har gett…
Annons

Arkiv

Kategorier

Annons