Klimatnytt från Grönköping

Då kampen om

att rädda klimatet ännu icke haft önskad verkan, enl. ett utskick från Miljöpartiet (MP) i Grönköping, har man från ansvarigt håll (MP) beslutat om upptrappning.

-Då klimatet hotats av utrotning måste vi taga till alla medel, säger en talesperson (MP) för partiet (MP). Därför kommer vi att förslå byggandet av ett särskilt klimatmuseum, där resterna av det förstnämnda under solenna former skall kunna beses av närmast sörjande.

Grönköping museum

Utrustning avsedd att vara till hjälp vid inventering
och katalogisering av det snart utrotade klimatet
.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Imponerande utrustning. Försökte göra en avbildning av gårdagens blodmåne men fann att det var vackrare i verkligheten genom fågelkikaren än på alla bilder . Helt molnfritt men med låg måne så var det säkert fuktig luft i vägen.

 2. Kanske MP och andra avsomnade och borglömda partier kan få eget utrymme i detta museum framöver. Det är i alla fall småsummor mot vad man lyckats bränna på klimataltaret.

 3. Håkan Bergman

  Man kunde kanske sätta MP i karantän för dom närmaste trettio åren, sen får vi ta en ny bedömning om huruvida en längre karantän behövs beroende på hur klimatet utvecklats.

 4. Alvar Nyrén

  #3
  Inget dumt förslag. Greta kunde få en stol i ett hörn för sin rörelse ”Fridays for future” som kommer att döpas om till ”Saturdays for the past”.

 5. Jonas

  Vad tror ni om en ny TV-serie ; ”The Tipping Point”. Handling kan ju vara att alla går och är rädda för ”the tipping point”, men den flyttar sig hela tiden framåt. Det går liksom aldrig att få klart för sig när den ska inträffa, men den finns hela tiden där som ett överhängande hot.
  När personerna i serien tror att de klarat sig, så får de reda på att det är ett nytt datum för ”the tipping point”. Man kan ju avsluta med det nya datumet som en ”cliffhanger” till nästa avsnitt.
  Jag tänkte mig den som nån slags psykologisk thriller.

 6. Ingemar Nordin

  Jonas #5,

  Det låter som en förträfflig idé. Jag är redan nyfiken på nästa avsnitt – utan att ens ha sett det första. 🙂

 7. elias

  Mp är redan uträknade. De har tappat 40% av sina anhängare i sina hjärtefrågor sedan länge.

  De kommer att ramla ur Riksdagen i nästa val därför att Corona är till deras nackdel; klimatfrågan har tappat i prioritet pga ekonomien.

 8. Ivar Andersson

  #1 Lasse
  Fågelkikare och mobiltelefonens kamera brukar ge bra bilder. Lupp och mobiltelefonens kamera brukar också ge bra bilder.

 9. Lars Kamél

  Tyvärr liknar verklighetens Sverige allt för mycket fantasistaden Grönköping.

 10. Fredrik S

  Jonas #5

  Tummen upp för den idén!

  Ypperlig chans för många fariseiska skådisar som kan tävla om huvudroller och ta i så de spricker.

 11. Anders

  # 5 Jonas. Spot on! Tyvärr finns väl i Sverige finns väl inte längre några samhällskritiska filmskapare. Alltså på riktigt, nämn EN! De som en gång var kritiska tillhör numera makten och då blir det knivigt på strupen…

 12. Fredrik S

  För ett år sedan hade MP kongress och valde Per B till språkis.

  Litet axplock av förslag som var på tapeten då:

  Medborgarlön i alla möjliga varianter. Fyra dagars arbetsvecka. Garantilön för egenföretagare när de inte jobbar. Rätt att tacka nej till jobb längre bort än en timme (förmodligen cykelväg). Familjevecka även om familj saknas. Casha in A-kassa direkt efter gymnasiet. Förbjuda bemanningsföretag i vården även om köerna ökar. Etc.

  Top that, Grönköping

 13. Peter F

  OT men passar väl under Grönköpingstråden.

  I tidigare tråd uppmärksammades ett Examensarbete i Kognitionsvetenskap vid Umeå Universitet som i huvudsak handlade om inlärning avseende klimat- och miljöfrågor. Jag och andra här på Klimatrealisterna anmälde oss att delta.

  Jag hoppade av ganska snabbt då de frågor och svar som ställdes i många fall var tveksamma och rent av direkt felaktiga och att de därmed var meningslösa att ”lära in” vilket var tanken med det hela.

  Den vetenskapligt ansvarige har nu beslutat ett omedelbart avsluta studentarbetet. Orsaken är den kritik som som nu riktats mot examensarbetet, https://outlook.live.com/mail/0/junkemail/id/AQMkADAwATZiZmYAZC05NTUANy02MjkzLTAwAi0wMAoARgAAA%2FRJpgj7w%2BlChP0TAjsZWW8HAC%2BRQEmJK5tHt7BzagmeI%2BMAAAIBIQAAAC%2BRQEmJK5tHt7BzagmeI%2BMAA7dnxvEAAAA%3D

  Jag hoppas att detta nu sprider viktiga signaler till ledningen för Umeå universitet att man måste ha bättre koll på vad deras studenter sysslar med. Detta studenterbete var verkligen ett lågvattenmärke.

 14. foliehatt

  @ Peter F, #13
  Fisken ruttnar från huvudet. Förvänta dig inte för mycket av räfst och rättarting.