Ett mer trovärdigt alternativ till kall fusion

Denna bild togs bort av Maggie med anledning av att den kan anses vara diskriminerande. Man ska absolut inte skämta om sjuka människor, framför allt inte barn.
Mer strips från Wulff och Morgenthaler finns här. (Parental discretion adviced… 😉 )

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olaus Petri

  Kanske ska vi speeda upp alikor till ADHD-nivå och binda fast dem vid vissa vertikala karuseller. Då kunde det nog bli ekonomi i den verksamhet, särskilt när det är riktigt kallt.
  Vem skriver till Maud?
   
   

 2. Hehehe….
  Wulff Morgenthaler har aldrig brytt sig om att vara  PK 🙂

 3. Lars C

  Om Bolognakonceptet till äventyrs skulle fungera så blir det sannolikt uppköpt för vilken summa som helst summa och lagt i ett förvar så säkert att Fort Knox framstår som ett utedass i jämförelse. En sådan uppfinning får helt enkelt inte släppas lös. Konsekvensrna skulle bli otroliga.

 4. Lars C
  Det kommer inte att fungera att gömma undan en sådan grej. Omöjligt.

 5. Lars C

  OT
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/klimatet-blev-romarrikets-fall

 6. Lars C

  Ingvar #4
  Så länge ett enda företag har kunskapen och rätten till utnyttjandet så går det att köpa upp vad som helst och lägga ner det. Det vore inte första gången. Ibland används hot som påtryckning. Antar att man ädelt måste skänka uppfinningen till mänsklighetens fromma genom att publicera alla detaljer och skänka patentet (om man nu får något) till ett antal universitet världen över via en för ändamålet upprättad fond eller något liknande. Jag kan inte juridiken men spridning av kunskapen i vida kretsar är nyckeln till bevarandet av en sådan uppfinning.
   

 7. Lars C

  Forts #6
   
  Eftersom det antagligen finns en liten vovve nedgrävd även denna gång så blir alla spekulationer just bara spekulationer. Man kanske inte kan tillämpa kunskap om andra områden i en fråga som denna.

 8. Anders Hedling

  Parental discretion – my *ss! Det där var INTE roligt! Om ni ska nedlåta er till dylik ”humor” så tappar ni all trovärdighet som ni har kämpat för att bygga upp!

 9. För resonemanget skull låt oss anta att detta är en energikälla som fungerar ungefär som visats.
  Det företag som just nu äger kunskapen och ett patent skulle nog begära en riktigt rejäl summa för att sälja det. Riktigt rejäl! Den potentiella inkomsten av att marknadsföra den är ju egentligen inte möjlig att uppskatta ens. Om vi ändå fortsätter på resonemanget att någon verkligen pyntar den summan och sedan begraver den så är ju tillräckligt mycket känt om den för att andra skall kasta sig in en forskning och utveckling där de kommer att göra allt för att kringå eventuella patent. eller helt enkelt strunta i patenlagar. Kina tex
  Och då kommer en stor del av de pengar de fick för patentet att gå åt för att kriga om det.
  För mig är det inte ett troligt scenario.

 10. Blev lie för fort tänkt där. Det blir ju de som köpte patentet som måste kriga och spendera ännu mer pengar. Säljarna har sin påse pengar

 11. Lars C

  Ingvar#11
   
  Ponera att säljaren helt i linje med det ickeoffentliga avtalet säger.
  ”Sorry det funkade inte”
  Frågan är om det ligger något bakom den här gången.
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3076842 .ece

 12. Lars C

  Konstigt, länken funkade inte, testar igen med nykopierad likadan
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3076842.ece
   

 13. Och köparen sitter på en guldgruva som han inte tänker exploatera? Och massor med andra forskare och nyfikna sätter igång och jobbar. För det är ju vad som händer. Trots att det första försöket med kall fusion inte funkade så var det många som ändå fortsatte och forska. Förutsättningen för mitt resonemang var att grejen funkar. I så fall.  Pandoras ask har öppnats och den går inte att stänga. No way!

 14. Holmfrid

  #6,  Lars C.
  I Bologna bevakades tillställningen av beväpnade vakter. I Berlusconis land är det mesta skojeri.
    I morse meddelades att kärnfysiker på KTH avslöjat ett helt nytt mönster i växelverkan mellan protoner och neutroner – kanske en glugg i barriären mellan protonen och nickels atomkärna?  Kopparrester hittades i kaviteten. 

 15. Toprunner

  Vad ska vi med kall fusion till? Svenska Alliansen med Maud Olofsson i spetsen har ju lösningen på energiproblemet:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8474263.ab
  Arma svenska folk.. vem har röstat in den katastrofen.

 16. Holmfrid #14
  Referens??
  ”mellan protonen och nickels atomkärna”?
  protonen är en del av atomkärnan
   

 17. Lars C

  OT
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3081312.ece

 18. Stefan

  Det är INTE trevligt att försöka göra sig rolig på bekostnad av funktionshindrade människor. Tråkigt att se det här på bloggen.

 19. bom

  IE
  Om Du lyckas ta bort den enda elektronen från en väteatom så får Du H+ en proton. Väte ensamt som gas är H2. DVS två väteatomer utgör sammanhängande en vätgasmolekyl.
  Snacket från Italien går så här  man har nickel och vätgas i reaktorn. Nickel kan som katalysator få isär vätgasmolekylen i två protoner. Om man kan fixa att nicklet och protonerna kan överkomma bortstötande krafter (båda har positiv laddning) så blir resultatet koppar plus energi motsvarande förlusten av massa plus ev partikelstrålning.

 20. Håkan Sjögren

  Peter Stilbs : Om jag minns rätt sade sig Svante Arrhenius ha observerat kall fusion, men han hade kanske inte rätt den gången heller. Mvh, Håkan.

 21. Thomas

  Håkan #19, John Tandberg försökte 1927 patentera kall fusion med en metod väldigt lik Pons&Fleischmanns. Arrhenius har jag aldrig hört skulle varit inblandad.

 22. Det finns ganska många tecken i skyn på att klimathysterin så sakteliga släpper greppet både om politiken och media. Och det är väl för skönt …
  Här är om Obamas klimat-zar Carol Browner som avgår och samtidigt blir avvecklad
  Eller hur ekonomisk sans sakteliga återtar positioner från idiotiska gröna energi-satsningar (Australien gottar sig åt Europeiska tabbar)

 23. Eller här, i vänsterorienterade The Guardian, en jämförelse mellan Clinton, GW Bush och Obama och hur de betonar klimathotet mm

 24. Konstig länk Thomas!
   

 25. bom.
  Aha, vad Holmfrid menade var den ensamma protonen från vätgas och atomkärnan för nickel.
  Undrar fortfarande var KTH-uppgifterna finns.

 26. Thomas

  Ingvar #23, korrekt. Hit skulle den gå:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/John_Tandberg
   

 27. Bertel

  Jonas N # 21,22.
  Angenäm läsning.
  Det känns som vi är fortfarande lite på efterkälken dvs vi befinner oss på journalistikens/politikens bakgård, här i Sverige, om vi tittar vad som skrivs i våra tidningar och vad som fortfarande sägs av våra politiker om sk förnybar/grön energi.
   
  Samtidigt är jag helt övertygad att dessa skeenden runtom i världen inte går obemärkt förbi våra politiker och investerare brukar reagera snabbt på förändrade vilkor, vilket kommer att synas i form av kapitalbrist i många framtida grönelprojekt(tex vinsnurreparker) som inte är långsiktigt konkurenskraftiga utan subventioner(våra skattemedel).
      

 28. OT
  Visserligen en propagandafilm gjord av IBM. Den är välgjord och ganska kul. jag är väl en aning partisk eftersom jag jobbade på IBM i ca 14 år
  http://www.youtube.com/watch?v=39jtNUGgmd4&feature=player_embedded#
   

 29. Thomas.
  Tandberg.
  Man undrar naturligtvis vad som döljer sig bakom:
  >Han gjorde också framgångsrika försök med metoden

 30. Ingvar Engelbrecht #27
  Kul tips om IBM-filmen.
  Det var på en 5100 som jag först började programmera på allvar samtidigt som jag planerade produktion och leveranser.
  APL var verktyget och det tog något år innan stordatorgrabbarna tvingades släppa in oss ”användare” med så enkla verktyg i deras komplicerade revir.
  Senare kom Persondatorer och IBM fick hård konkurrens. 
  Jag minns att jag under tiden på staben i Paris fick veta att tillverkningskostnaden för en dator från IBM var cirka 7% av försäljningspriset.  
  Och något år senare fick jag också veta att IBM aldrig skulle kunna konkurrera på PC-marknaden.
  IBM var duktiga på att tillverka i begynnelsen. Därefter blev man mästare på att sälja. Men med dagens teknologi och enkla säljkanaler så vet jag inte vad dom ska hitta på för att bli kända igen.
  Frågar du en tonåring (eller 30-åring) om IBM idag så vet dom ingenting.

 31. Uffeb # 29
  IBM ska naturligtvis utveckla ett system som skriver ner det användaren tänker…
  Det tangentbordslösa PC-alternativet…..Mycket snabbare. Stavfelen blir ett minne blott. Alla kommer slippa att sitta och grubbla över knepiga formuleringar,, syftningsfel etc. Välj ett av flera olika varianter på svenska ”Kanslisvenska, Rinkebysvenska, Sthlmsslang osv…… Datorn översätter naturligtvis till det språk användaren önskar meddela sig på. Och den här gången får IBM se till att skydda sin uppfinning…… 🙂

 32. Labbibia #30
  Så djäkla fort och osystematiskt  som jag tänker när jag är kreativ och dessutom ofta i bilder så hoppas jag att jag slipper uppleva en sån dator. Jag gör ”Skip generation” och väntar på nästa generation som också kan syntetisera det jag tänker.  :-). Apropos syntetisering så är det ju det som händer när man sover. Massa fragment och rörigt på kvällen. Ganska hyfsad syntes på morgonen

 33. Ingvar E
  Datorn måste givetvis konfigureras för just dig. Den kommer att veta vad du vill ha sagt genom att analysera aktionspotentialen i dina synapser….. inte att förväxla med snapsar! 🙂

 34. Bertel
  Du har helt rätt i att vi i Sverige (speciellt de som gärna säger sig företräda oss eller ’folket’) är både snabba och sena att anamma diverse trender. Det finns ett starkt inslag av präktighet här, som våra politiker (och även media) lever och spelar högt på.
  Det har inneburit att man snabbt har annammat CO2-hotet och även andra mer eller mindre dubiösa sk miljöhot, och fått folk att betala för detta. Samtidigt som man är sen att korrigera när det visat sig varit felaktigt, eller när just den trenden visat sig mojna internationellt. Speciellt ifall det hanlat om marknadsanpassning, där alltså folket (Det riktiga) gjort valen och inte poliker mm gjort det åt dem, eller mha förmanande pekfingrar och så i PK-elit och media.
  I båda fallen förstås av samma skäl: Man är både  snabb med att införa avgifter och skatter (och vilja framstå som präktig och föregångare), och man är lika motsträvig och senfärdig med att släppa pengar och beslutsfattande nedåt till populasen (som PK-eliten bara bristfälligt förmår dölja sitt förakt för, och för deras livsval)
  Men du har rätt, investerare flyr i samma ögonblick som skattemedlen slutar flöda, och våra nuvarande politiker är ngt mindre stjärnögda vad gäller hur marknaden fungerar och vad som skapar det faktiska välståndet. Men bara aningens … (det finns även krafter som drar åt precis motsatt håll, brrrr)
  Men summa sumarum, visst Sverige kommer också, några år senare än USA eller Japan, Indien mfl hoppa av klimathysterin (och kanske tom avveckla redan sjösatt dårskap, utsläppsrättshandel mm). MEn du skall också vara medveten om att vi kommer att vara tidiga med att hoppa på nästa (inbillade) globala hot som påstås kräva massiva politiska ingripanden och regleringar. Och vi kommer också vara bland dem som sist kommer se hur miljörörelserna har blivit kapade av aktivister som egentligen spelar samma gamla vevorgele om och om igen … Och vad det är för agendor och krafter bakom.
  Men, that’s life … vi får glädja oss åt att dessa metoder funkar allt sämre, och avslöjas/avkläs allt snabbare .. desto bättre folk kan och får kommunicera … vilket ju också är en nagel i ögat på samma tyckar-elit som menar att de förtjänar att försörjas av pöbeln just pga av sitt poserande!

 35. Labbibia #30
  Den funktionen finns ju i viss mån redan.
  Det du skriver refuseras eller gillas beroende av vilka läsare du har.
  Oberoende av vad du menade.

 36. En hel del off topic nu, men jag ville bara meddela att I’ll be fighting for Maggie from now on:
   
  http://www.mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=127365

 37. Labbibia,
  Näe. vad jag vill ha NU är en dator som är 100 ggr snabbare än den jag har så att jag kan träna neurala nät/genetiska algoritmer snabbare. Och köra tester med Forex tickdata snabbare.

 38. Helge

  OT
  Nu ser man igen att i DNs pappersversion finns det stora uppslag med klimatartiklar utan seriöst innehåll, läste igenom dem flera ggr och hur jag än läser förstår jag inte vad som egentligen påstås, medan de i internetversionen inte finns med. Blir väl för många läsvärda kommentarer annars.

 39. Bra gjort maggie!
  Det som är roligt för många kan vara jättejobbigt för andra.
  Inte för att jag är drabbad själv, men det finns ju något som heter empati,,,

 40. L

  Nej Uffeb, diskriminering och empati är två helt olika saker.

 41. tompa

  Bra gjort Maggie! Man får inte skämta om handikappade!!

 42. Olaus Petri

  Jurgen H! 🙂
   
  A giljotine choke with great moral!

 43. Helge

  Jag förstår andemeningen, men jag vänder mig emot att generellt betrakta bokstavsbarn som sjuka, de befinner sig enbart i utkanten av normalkurvan för vissa egenskaper, en del är lysande begåvningar inom smala områden.
  Generellt så befinner vi oss alla på olika delar av normalkurvan för olika egenskaper och i stort sett ingen befinner sig i mitten för samtliga egenskaper, och i så fall är vi alla sjuka.

 44. Se satir http://www.kallestrokirk.se/11jan27B.htm

 45. Bertel

  Helge # 43
  Klockren betraktelse om överdriven diagnostiseringsvurm inom psykiatrin.
   
  Under mina år inom vuxenpsykiatri/rättpsykiatri och missbrukarvård kunde man i 90% av fallen, ge en sk tröskeldiagnos dvs att du kunde avgöra, ifall individen led av(allvarig)psykisk åkomma(dvs han eller hon var sjuk)vid första ögonblicket, med stor träffsäkerhet.
   
  Med vidgad sjukdomsbegrepp blir gränsdragningen vem som betraktas som frisk eller sjuk mycket, mycket svårare och jag tycker att detta gynnar ingen(ev terapeuterna).
   

 46. Halvdansken

  Flytta aldrig till danmark om ni tyckte denna var grov. WulffMorgenthaler driver med allt o alla och det går humorserier på TV som skämtar med både handikappade och nazister betydligt grövre än detta.

 47. Peter Stilbs

  Halvdansken #46 – ja, man undrar ibland.
  Trenden är definitivt mot mer PK. Så oskyldiga program som ”Pang i Bygget”  (Fawlty Towers) hade väl stoppats i dag – speciellt personen Manuel är i dag för magstark.
  Vill ni se något roligt – köp boxen ”The League of Gentlemen” – gick i England för 5+ år sedan. Samma personer som gjort ”Psychoville”, som just nu går i uppstyckad form på SVT sent på kvällarna.   

 48. Vad som är politiskt korrekt kan man fundera över. Jag fick nyligen ett dunkelt mail från  UffeB där han anklagar mig För att ”ha vissa attityder till människor i andra delar av världen”.
  När jag bad honom att konkretisera denna anklagelse så blev det tyst.
  Är det detta som brukar kallas ”näthat” dvs fega påhopp från folk som inte vill stå för vad de säger?

 49. Kallle #48
  Läste du inte mitt svar. Jag skrev till din mail för att slippa tjafs inför publik.
  Men det är kanske publik du vill ha till dina roliga teckningar?
  En retorisk fråga som inte kräver svar….

 50. Jag har inte fått något mail från dig. Skicka det igen.

 51. UffeB
  strokirk@telia.com
  skicka dit svar igen

 52. Helge # 43
  och
  Bertel # 45
  Jag var i våras och tittade på musikalen Elvis, som framförs av ”normalstörda” och ”utvecklingsstörda”….
  http://www.foraldrakraft.se/articles/fritid-och-kultur/utvecklingsst%C3%B6rda-och-normalst%C3%B6rda-ger-elvis-musikal-i-toppklass
  Uttrycket ”normalstörda” är ju faktiskt klockrent……alla är vi ”störda” på det ena eller andra sättet.
  Och jag kan slå mig i backen på, att om vi hade möjlighet att titta lite närmare på många historiska hjältar, så skulle de säkert få en bokstavskombination av något slag.

 53. Kalle #51
  Skickat. Det hade anknytning till Egypten och din träffsäkra bild på en typisk egyptier i tre exemplar… 🙂

 54. UffeB
  Menar du på allvar att min bild av egyptierna skulle var rasistisk eller nedsättande???
  http://www.kallestrokirk.se/11jan27.htm
  Har du ingen humor alls?
  Det är ju en bild av hur man konstnärligt avbildade egyptier förr.
  Är det bara västerlänningar man får skämta med?
  Jag anar hyckleri?

 55. Jag har fortfaranede inte fått svar av dig.

 56. Jag ser verkligen fram mot UffeB:s förklaring till på vilket sätt bilden på Egyptierna var kränkande, diskriminerande ……eller nåt.
  Kör hårt Uffeb!

 57. Kalle och Labbibia
  Jag har inte påstått att teckningarna var kränkande eller diskriminerande.
  Den bilden har nog Labbibia skapat i sitt eget huvud.
  Jag skrev ursprungligen privat till Kalle Strokirk för att slippa tjafs som inte hör hemma här.

 58. Uffeb
  Oki

 59. UffeB
  Du skriver i dtt mail
  ”Du fångar det som är aktuellt på ett elakt sätt med dina rappa teckningar.
  Men varje gång kan man ana din egen enkla syn på den komplicerade världen.
  Du är helt enkelt väldigt PK, Publikt Korrekt, utan en egen tanke på annat.
   
  Och det är väl därför som du så snabbt kan illustrera det som blir roligt för många.
   
  Hälsar en tidigare beundrare.
  Som sakta men säkert blivit lite fundersam över dina attityder till människor i andra delar av världen.
   
  Att du gisslar det som vi alla kan relatera till (svenska politiker från alla hörn) är
  jättekul tycker jag, men när du försöker vinna billiga poäng på områden som du inte har en aning om så blir det fel.
  Lite mycket PK (Poppis Korrekt) för en sann satiriker tycker jag.”
  Sen skriver du att det handlar om min bild av egyptierna men inte att den var ”kränkande eller diskriminerande”. 
  Vad är du ute efter egentligen???
   

 60. Labbibia #58
  Inget problem. Jag har inget emot att folk hittar sätt att marknadsföra sig.
  Och kalles elaka bilderblogg har länge varit en favorit. Visserligen med ett stort mått av populism, men elakt rolig ibland. När det hamdlat om sådant som vi kan relatera till på hemmaplan menar jag….

 61. Ja det var ju ett klargörande och konkret svar.
  Kom igen nu och ge ett hederligt svar istället för att smita undan och försöka få det till att jag försöker få reklam.
  Jag har i ett antal privata mail försökt få dig att svara på anklagelserna som bottnar i  vad jag skrivit på denna sida.

 62. Bertel

  Labbibia # 52
  Absolut.
  Beteckningen ”normal individ” har blivit så snäv under de senaste 30 åren, att de flesta av oss anses ”lida” av någon psykisk åkomma.

 63. Kalle #59
  Det du citerar var ett peronligt mail till dig.
  På slutet citerar du ett svar från mig som handlade om att någon som inte läst vad jag skrev peronligt till dig hade missförstått vad vår privata diskussion handlade om.
  Fortsätt rita. Det är du bra på.
  Men personligen tycker jag att satir är roligare och nyttigare när den är lite mer insatt och mindre populistisk.

 64. Kalle Strokirk #61
  Jag såg idag att du inatt skrivit flera mail och bett om förtydligande och svar.
  Du fick svar, men ville gå ut på den här bloggen och berätta om vår privata diskussion och att du inte fått svar.
  Vilket du tydligen hade fått eftersom du nu visste vilken teckning som fick mig att skriva privat till dig.
  Men den här diskussionen avslutar jag för min del nu.

 65. Eftersom du fortfarande inte skickar privata mail till mig  tvingas jag fortsätta vår diskussion här.
  Du skriver att ”någon som inte läst vad jag skrev peronligt till dig hade missförstått vad vår privata diskussion handlade om.”
  Du menar troligtivs Labbibia.
  Jag har inte fått något privat mail med någon ”personlig diskussion”
  från dig  trots att jag stött på utan det enda jag fått är det som jag publicerat.
  Om du vill publicera något ur det som jag inte fått så gör det i stället.
  Jag är inte ute efter att göra reklam för mig eller ha någon offentlig debatt men jag tänker inte ta skit från någon som skickar dunkla spyor mot mig och som sen inte vågar stå för detta.
  Jag är ingen rasist som jag tycker ovanstående mail antyder på ett fult sätt.
  Jag har däremot alltid vågat sticka ut hakan mot radikalfemininister, klimatalarmister och islamistkramare. Och det är tydligen inte politiskt korrekt i dessa dagar.
  Det får jag leva med så länge det går.

 66. Lustigt. Att jag visste vilken teckning du var ute efter beror inte på att du skrivit om det i ett mail utan på att du faktiskt skrev om det här på sidan! Har du glömt det?

 67. Kalle #66
  Har du en sekreterare som läser och svarar på mail till dig.
  Jag fick ett mailsvar från dig där min ursprungliga fråga var kvar i svaret från dig.
  Men nu är det nog om detta tycker jag.

 68. Ja endast ett mailsvar har jag fått. 2011-01-29- Kl 22:28
  Där står det :
  Fick du inte ens det här?
  Märkligt.
   
  Hälsar
  Ulf
  Något för eller efter har jag inte fått faktiskt.

 69. Kalle #68
  Mycket märkligt.
  Jag har ju fått ett svar från dig där mitt ursprungliga mail fanns med.
  Men det kan vi väl forska vidare i utanför den här bloggen? Eller hur?

 70. Ja naturligtvis finns ditt FÖRSTA ursprungliga mail med men inte alla de andra som jag förväntat mig att få.
  Men visst kan vi föra en konstruktiv diskussion  utanför denna blogg om nu tekniken eller vad det nu är tillåter detta.
  Fast egentligen vore det intressant att föra en diskussion  om vad som är politiskt korrekt att teckna i dagens Sverige även på denna blogg.
  Sov gott
  det ska jag också göra
  gamle trätobroder

 71. Kalle #70
  Något lurt verkar det vara med våra försök till mailkommunikation eftersom jag bara fick svar den här vägen… 😉
  Men Zzzzz

 72. Ulf L

  Bertel #45
  Ett sentkommet inlägg men det är något jag länge undrat över som du kanske kan ge svar på.
  Missbrukare är det vanligt att de har psykiska problem. Om så är fallet är det vilket är orsak och vilket är verkan. Förosakar missbruket psykiska problem eller är det psykiska problem som förosakar missbruket?