Dagens länkar, 28 januari

Några snabba länkar så här en fredagsmorgon.
Enligt Mail Online växer antalet klimatskeptiker i Storbritannien. Climategate och ett par riktigt kalla vintrar har gjort att nästan var fjärde är inte tveksam till den globala uppvärmningen. Färre än hälften är beredda att använda bilen mindre och bara en knapp fjärdedel kan tänka sig att minska på sitt flygande.
SMHI sågar köldprognosen från det amerikanska väderföretaget WSI, som påstår att Sverige står inför en ny omgång av rekordkyla, från slutet av februari och till april. ”Det går inte att göra en prognos så långt fram. Man kan lika gärna spå i kaffesump”, säger meteorolog Per Kållberg på SMHI. Men på WSI motiverar man prognosen med att NAO väntas komma in i en negativ fas någon gång under februari eller mars, och en sådan är generellt förenad med kalla temperaturer i norra Europa. Menar SMHI att vi inte förstår oss på de stora klimatmönstren?
Exxon förväntar sig att naturgas tar över andraplatsen i bränslepyramiden efter kol redan 2030. Hugade spekulanter investerar förstås snarast i naturgas.
Roy Spencer har skrivit ett intressant inlägg om klimatkänslighet. Missa inte det!
Sofia Arkelsten konstaterar att miljöhoten och klimatförändringarna är ”vår tids största gemensamma utmaning”. Fel, Sofia. Den största utmaningen enligt mig ligger i att utrota fattigdomen, som är en starkt bidragande orsak till miljöproblem. Vårt främsta ansvar är inte gentemot miljön, utan människan.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. lite mera:
  UN boss gives up on climate agenda
  http://motls.blogspot.com/2011/01/ban-ki-moon-gives-up-fight-against.html
  Skeptical paper accepted for presentation at GCGW (Global Conference on Global Warming) Lisbon, Portugal, July 2011
  http://antigreen.blogspot.com/
  UN Spends $288,700 per green job
  http://co2insanity.com/
  CDC Funding Fictional Warming Propaganda On TV
  http://hauntingthelibrary.wordpress.com/2011/01/28/cdc-funding-fictional-warming-propaganda-on-tv/
   

 2. L.A.

  I pappersbilagan av DN trampar tidningen på med braskande rubriker som ”Arktis istäcke krymper när golfströmmen värms”,
  ”beräknad temperaturavvikelse i genomsnitt 2009 (intressant att ordvalet är ”beräknad” när det sedan framgår hur himla varmt det varit på grönland och väster därom – jo för denna avvikelse är väl just ”beräknad” och inte verklig).
  Karin Bojs fyller sedan på med ”Uppvärmningen fortsätter – trots kall vinter”.
  Det är avslutningsvis intressant att Per Kågesons DN-debattartikel om ny försäljningskatt på bilar utifrån CO2 inte går att kommentera.
  Förstår dock att poängen är att vi ska ha nya bilar anpassade till franskt medelhavsklimat…typ.

 3. Ann L-H

  Ett litet tillägg. I dagens GP debatt har klimatalarmisternas mesta kändislag fått rejält utrymme. ”Kortslut inte hela vårt klimatarbete” lyder rubriken.
  http://www.gp.se/nyheter/debatt

 4. L

  Arkelsten är politiskt korrekt, men det är inte så man förnyar politiken och får nya väljare. Vi var många som inte hade någon att rösta på sist.

 5. Björn Ola

  Hur kan man sälja den luft som vi andas? Genom att sälja överskottet av våra svenska utsläppsrätter till andra länder?
  Tidernas största bluff vakna för katten!
  Är det ingen som ser den maffia som hittar på att man kan sälja luft för pengar?

 6. Kent Forssgren

  Utrotningshotet för isbjörnen lever fortfarande!
  Polar bear swims 426 miles in nine days in search of food and scientists blame global warming
  The International Union for Conservation of Nature identifies polar bears as a vulnerable species, citing global climate change as a ’substantial threat’ to their habitat.
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1350493/Polar-bear-swims-426-miles-days-search-food-scientists-blame-global-warming.html#ixzz1C8DWEfGM
   

 7. S.E.Hendriksen

  Astrofysikeren Piers Corbyn (UK) http://www.weatheraction.com siger at det bliver køligere end normalt helt frem til udgangen af Maj måned 2011 i det meste af Europa.
  Hvis denne prognose er rigtig kan det få konsekvenser for landbruget.

 8. S.E. Hendriksen: I så fall hoppas jag att Corbyn har fel.

 9. Michelangelo

  #7# Vad är ”normalt”

 10. wannabe ekosof

  #6
  Ja jisses med dessa konserveringbiologer! De har alltid konservburken halvtom, aldrig halvfull. Att isbjörnar faktiskt klarar av att simma de nu uppmätta sträckorna visar att de inte alls är så känsliga för att det ibland är längre avstånd mellan isflaken. Ser framemot den första landstigaren i Nourgam, lockad av sällukten från Bottenviken.

 11. Mr. G.

  linton anser att den svenska CO2-skatten har varit basen för svensk tillväxt.
  Det verkar som om han vill få ännu mer pengar från Postkodlotteriet som ju är Tällberg Forum’s huvudfinansiär…dvs svenska folket luras att tro att de spenderar pengar till ”good causes”.
  Clinton var ju den som tvingade bankerna att låna penger till insolventa bostadsköpare. Det vore nog bättre om han återgår till Saxofonen och Sxx.
  CLINTON LYRISK NÄR SVERIGE HYLLAS I DAVOS
  <http://www.dagensps.se/artiklar/2011/01/28/85433906/index.xml&gt;

 12. L

  Kent #6, där fick vi veta att isbjörnar kan simma praktiskt taget hur långt som helst. Frågan är varför den gjorde det, kan det vara radiosändaren som gjort den desorienterad? Det är med såna som WWF ”räddar isbjörnar.”

 13. maggie!
  Intressant om NAO. Om den blir negativ igen så blir det kallt här igen.
  Fattade inte riktigt varför dom gissade på det viset. Men å andra sidan är det bara två alternativ att gissa på.
  Antingen uppför sig NAO som vanligt, eller också ovanligt…
  Men jag gör som SMHI. Jag satsar inga pengar på vare sig det ena eller andra.
  Trots att jag tror på att det finns en sorts växthus på vår jord där CO2 är en komponent på marginalen…

 14. Helge

  SMHI har börjat tona ner alarmismen, men bara lite, för mig har de dock tappat sin trovärdighet rejält. Uppfattar dem inte längre som ett vetenskapligt institut utan som ett politiskt instrument.
  http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/oversvamningsrisken-i-vanern-justeras-1.14714

 15. pekke

  NAO går det att ha koll på här:
  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/pna/nao.shtml

 16. Slabadang

  Jag läste kommentarerna på GP!
  Nog har vinden vänt alltid! 🙂 Herre min skapare vilka dräpor i kommentarerna.Folk är uppenbarligen råless på hela klimatetablissemanget.:) Härligt!!!

 17. Slabadang

  Helge!
  Det är et helvete för demokratin när regeringen använder myndigheter till propaganda.Jag hade verkligen hopats att Alliansen skulle ta tag i sosarnas korrupttion och politisering av samhällsapparaten.De plockade bort sossepolitrukerna ur styrelserna för universiteten vilket var bra.Men med klimathotspropagandan i Naturvårdsverk SMHI Svensk Bilprovning och SVT så är det värre propaganda än någonsin.

 18. Moderaternas hållning i klimatfrågan är bara för mycket mittfåra, eller PK om man så vill. Nu verkar det som om det blir fler och fler ”klimatrealistiska” M-riksdagsmän, typ Eriksson i Ubbhult. Tyvärr har jag svårt att tro att partiet, och kanske alla partier, vågar ta någon annan ställning. Å andra sidan kan opinionen svänga och då föler ju PK med, så man vet ju aldrig.
   
  På grund av den här slappheten att tänka efter har jag lämnat partiet, antagligen för gott.

 19. Wolter.
  Jag skrev en lång saklig inlaga ideprogram@moderat.se. Få se om man får något svar:
   
  Bästa moderater!!
  Det är dags att inse att påståendet att mänskligt utsläpp av koldioxid skulle påverkar jordens klimat på något märkbart sätt är helt fel.
  Fler och fler forskningsresultat visar att klimatet styrs av helt andra faktorer. De dominerande faktorerna är solen, havsströmmarna
  och molnbildningen. Även en del andra ”galaktiska” faktorer påverkar.Ingen av IPCC:s modeller har dessa faktorer med i sina ”scenarier”
  Att i ett sådant läge lägga avsevärda summor på projekt som avser att begränsa koldioxidutsläpp är fullständigt meningslöst och ett
  otroligt slöseri med pengar som kan användas för bättre ändamål
  ”Cap and Trade” är fullständigt vansinnigt  (flera länder har insett det) Ett projekt som bara kostar pengar och lägger vinster i personer som
  köpt in sig i företag som skall stå för logistiken. (Al Gore bla). och ”Traders”. Beräknades omsätta biljoner dollar.
  Var kommer de pengarna ifrån?
  ”Lagring av koldioxid”. Fullständigt huvudlöst! Ytterligar ett projekt som kommer att kosta hur mycket som helst. Bara infrastrukturen
  för att transportera är att jämföra med de globala oljetransporterna. Och här talar vi om en produkt som ingen vill ha.
  Var skall de pengarna tas ifrån?
  Och vi vet inte om jorden blir kallare eller varmare. Statistiskt/periodiskt sett går vi mot en ny istid. När den kommer vet vi inte. Sannolikheten
  att den kommer är mycket stor.
  Det enda kloka vi kan göra är att vara förberedda. Och då är det viktigaste att vi har mycket god tillgång till billig energi. Företrädesvis
  i form av  el.
  Billig el är dessutom det bästa medlet mot fattigdomsbekämpning i utvecklingsländerna.
  IPCC är inte ett organ som driver ett vetenskapligt program. De har en politisk agenda. Uppdraget de fått är att  VISA att  mänskligt utsläpp
  av koldioxid gör jorden farligt varmare.
  Dags att höja blicken från det politiskt korrekta  och upptäcka alla kritiska röster. Att MSM (Main Stream Media) enbart propagerat AGW och
  försökt smutskasta kritiska personer genom att kalla dem för ”klimatförnekare”  och ”Går oljebolagens ärenden”  har gjort hela debatten
  mycket otrevlig.
  Om du inte vet vart du skall vända dig för att få mer information har jag 3 förslag
  – siten ”The Climate Scam”  Sveriges största miljö-site  https://www.klimatupplysningen.se
  – Newsmill   http://www.newsmill.se
  Mitt eget bidrag med över 500 artiklar och länkar i ämnet
  http://www.maieutic.com
  Om moderaterna är intresserade av vad en stor del  av ”fotfolket” säger så läs kommentarer på tidningarnas ”klimatartiklar”.

 20. Lennart Paulson

  L #12
  Jag var på banken för ett tag sedan (Swedbank) och fick ett erbjudande att bli nyckelkund,såg ut att vara lite lönsamhet i det så jag slog till. Efter någon vecka kom betalkortet som ingick hem, till min förskräckelse var det en isbjörn på kortet och loggan för WWF. Jag läste på lite nogrannare och såg att varje gång jag använde kortet skulle banken betala 50 öre till WWF. Raka spåret ner till banken för att säga ifrån mig allt vad som hade med detta att göra. Lyckligtvis så kunde man få ett kort utan vare sig isbjörn , WWF logga och sponsring till denna skojarförening. Men enkelt var det inte det tog 1,5 timme innan dom lyckades. En liten varning utfärdas alltså härmed.

 21. Lennart Paulson!
  Bra jobbat. Markera!!

 22. L

  Så länge WWF i Sverige anser att Klimat är ett av deras tre områden, så betraktar jag dom som en politisk organisation.

 23. Slabadang

  Peter S!!!
  Du har en härlig artikel speciellt för dig där ”Willis” plockar sönder den grundläggande ekvationen för strålning/temp. Han har jämfört tempförändringarna i haven med marktempen och till och med för en lekman så är det klart att det saknas minst en faktor i IPCCs ekvation som tydligen bara är en ”Anzts” antagande.

 24. Peter Stilbs

  Slabadang#23 – jag snappar inte vad Du refererar till ?  Länk ?

 25. Ingvar Engelbrecht,
  Bra, det är dags för fotfolket/sympatisörerna att reagera. Det är inte så lätt eftersom alla partier gjort sig oberoende av sina medlemmar. Alltså måste vi hitta egna/nya vägar för att göra vår röst hörd.

 26. OBS! #25 gällar sannolikt alla partier.
  Partitillhörigheten i detta fall är bara slumpmässig.

 27. Iven

  Maggie:
  På rad 3 i första stycket ovan skriver du att ”nästan var fjärde är inte tveksam till den globala uppvärmningen”.
  I den engelska originaltexten står att 25% är inte övertygade  (unconvinced)  om den globala uppvärmningen, alltså tvärtom. Förmodligen bara en tryckfelsnisse som varit framme… 🙂

 28. ThomasJ

  Intressant läsning; reflektioner kring svensk statsförvaltning ur Mats Svegfors’ synvinkel och erfarenhet:
  http://www.svensktidskrift.se/?p=20443
  Mvh/TJ

 29. Halvdansken

  Kolla datumen på WSI. Är det en gammal artikel, eller vet man inte vilket år man gör prognoser på?
  http://www.wsi.com/dbc803ed-af28-4aca-9119-c9cab3e1140e/news-scheduled-forecast-release-details.htm
  Andover, MA, January 24, 2010 ”

 30. Halvdansken
  siten verkar lite konstigt faktiskt. Senaste ”News” är från  februari 18 2010

 31. Fast här har de en färskare sida!
  http://www.wsi.com/059da0ec-db00-439d-9f76-f9f14871a778/news-scheduled-forecast-release-details.htm

 32. Halvdansken

  Var hittade du den Ingvar?

 33. ThomasJ

  John Cook (scepticalscience*) får tungt svar på tal:
  http://www.climateviews.com/Climate_Views/Download_Articles_files/CookRebuttalb.pdf
  *) reffas väldans ofta som varande ’sceptical’, vilket siten är allt annat än,…  :mrgreen:
  Mvh/TJ

 34. ThomasJ

  Mr. Chanc… err.. Chairman:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/01/28/mr-chairman-your-carriage-awaits/
  Go figure! 
  Mvh/TJ

 35. Skogsmannen

  Väldigt OT, men…..
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/nej-till-utsattning-av-vargvalpar
  Det var på torsdagen som miljöminister Andreas Carlgren sade att djurparksvalpar skulle placeras ut bland vilda vargar i april……
  ……………– Han har glömt att fråga oss. Vi vill har det här mycket bättre förberett. Att sätta ut vargvalpar är ingen enkel, okomplicerad sak som man gör i en handvändning,
  Känns detta sätt att driva politik igen från något annat sammanhang?

 36. Håkan Bergman

  Mera OT, Vattenfall är bara för mycket, vilka kan dom vanligaste frågorna tänkas vara?
  http://www.vattenfall.se/sv/vanliga-fragor-och-svar.htm?faqid=

 37. ThomasJ

  Håkan #36: Den vá go!  😀
  Mvh/TJ

 38. ThomasJ

  Sverige (i Davos f.n.) en ’tigerekonomi’? Njae, svårt att finna medhåll här egentligen. För det första är det komplett vansinne att EU (ECB) ’tillåter’ medlemsländerna ha ett underskott i staters finanser/bokslut om 3%. Varför skriva fast slikt negativum? Det minsta kravet vore ett +/- 0%, helst lite mer ++. För det andra: när ’ekonomin’ i Sverige brakade samman 1991 låg kreditexponeringen hos ’vanligt fölk’ vid pass 130% mot disponibel inkomst – idag ligger denna siffra på väl över 180% !!  
  Landet upplever/genomlider f.n. en historiskt sett största förmögenhets-förflyttning via de ohemula el-energikostnaderna som per politicum (utan ngn form av demokratisk förankring) är ålagda de allra flesta el-brukarna.
  (~ 30% av totala BOENDEYTAN i Sverige är eluppvärmd! – och här ställer sig Maud O. upp i TV och säger …. jösses, kan/får inte uttrycka det…).
  Fredrik R. var i onsdags i telefonväkteri i P1. En inringande person ställde frågan om el-priser. FR’s svar gav vid handen, att mannen (FR) inte besitter ens de mest elementära kunskaperna om el-marknaden. Å andra sidan är det ej att förundras över att Sofia A. utnämnts till partisekreterare… sic!
  Det hela är inte helt olikt vad som ’händer & fötter’ i UK:
  http://eureferendum.blogspot.com/2011/01/are-they-at-all-surprised.html
  Mvh/TJ

 39. Slabadang

  SVT vänsteretablissemangets trutförlängare.
  SVT kan bilda ett eget parti eftersom de grundläggande värderingarna i bunkern ute på Gärdet är så systematiskt tydliga det går inte att skilja SVT VÄRDERINGAR ifrån sosseparriet/v/MP.
  Bevisen kommer systematiskt på löpande band och avslöjas i vad SVT tycker är intressant eller ej och på vad och varför de reagerar.Det styr i sin tur vad de berättar och vad de väljer att förtiga och försvara.
  Vi kan ta de två senaste ”reportagern” som exempel på SVTs världsbild och värderingar.Det första reportaget var om kärnkraften med dess driftstörningar och ombyggnader.Man valde medvetet att angripa symptomen istället för sjukdomen dvs det politiska hattandet med energipolitiken.Naturligtvis var vinklingen till för att skydda sossar och miljöpartister som bedrivit ett långvarigt sabotage mot långsiktigt hållbara energibeslut. Hur man lyckas runda detta faktum är så avslöjande för det är en lång lång kedja av solklarheter SVTs reportrar måste runda för att anklaga symptomen för att vara sjukdomen.Att skydda sossar/MP/V är den ryggmärgsreflexion som är inympad i ALLA redaktioner.Makten och staten skall sklyddas ifrån kritik och aldrig ifrågasättas utom i de fall där SVT kräver MER statlig styrning och MER politisering!
  Reportaget om Ingvar Kamprad följde exakt samma mönster.Alla med någon form av historiekunskap och minne vet att sosse/MP/V politiken med sina horribla merginalskatterr arvs och gåvoskatter TVINGADE Kamprad ut ur Sverige. Utflytten var enda garantin för att han skulle kunna hålla ihop IKEA styrt av familjen.Uppdrag förvanskning valde självklart att kritisera Kamprad istället för de företagarfentliga beslut som tvingaed honom ut ur Sverige.SVT logik på högsta nivå och varfrö de väljer denna ”vinkling” är ett bevis på att SVT är genomkorrumperat av sosseväderingar.
  Vi har en hel drös med företagare som gjorde samma sak som Kamprad.Holland Schweitz Beligien och England är fyllt med svenskar som inte flytt ifrån skatter utan horribla skatter med oöverblickbara konsekvenser för äganden royalties och riskkapital.
  Sossepolitiken blev för girig och sket hänsynslöst i den grundläggande tryggheten som krävs när man bygger långsiktiga affärsverksamheter.Många flydde från nyckfulla förändringar av spelreglerna och av mycket konkreta relevanta och legitima skäl.
  SVT beskriver alla som ”skatteflyktingar” och begreppet flykting är rätt. Flyktingar flyr alltid ifrån förtryck och förföljelse till frihet och trygghet.SVT har inte fattat ordets innebörd bara och vill naturligtvis inte att det skall framgå att det var den rödgröna röran som tvingade honom att fly.En övergirig politik som inte tänkte längre än näsan räcker och vars konsekvenser givit att Sverige förlorat mer skattintäkter på politiken helt i onödan och endast genomförd av de intellektuellt fattiga värderingar och ihåliga värderingarsom som styr SVT.
  Nu är ju SVT så hopplöst partiskt och osakligt att de bevisligen kan producera sån här enögd skit utan att själva fatta hur partiska de är.
  Jag tror inte det är en spelad aningslöshet utan en verklig sådan och
  skälet är att det är en så stor majoritet av rödgröngardister på redaktionerna att de snabbt kan övertyga varandra om att deras syn på världen är helt opartisk.När ingen finns med alternativa värderingar så blir resutatet den propagandan de sedan producerar .
  Vetenskräpsredaktionen är ju soprent från annat än Miljöpartister det är väl Ergon som röstar på Ali Esbati som är undantaget.Det är klart som fan att rapporteringen blir därefter.
  Men nu kommer maktbalansen att förändras problemformulerings monopolet i SVTbunkern kommer att dras ut i dagsljuset och kommer att stävja varje SVTjournalist genom att få de får tänka efter en gång till när de skall ”vinkla” sina reportage.Med förändringen kommer vi få en bättre och mer opartisk och mer saklig public service.Public service är viktig och när den spelat ut sina kort fel så måste det bli omgiv.Alla kommer få möjlighet att rätta och utmana SVTs brist på sakllighet och opartiskhet på helt nya villkor.
  Vi skall eftersträva att 100% har skäl att inneha ett stort förtroende för public service.
  Thats why Im here thats why I came!! 

 40. Slabadang

  Peter s!
  Sorry att jag glömde lägga in länken! 🙂
  http://wattsupwiththat.com/2011/01/28/the-cold-equations/#more-32611

 41. Slabadang

  Jetlag gör en ruskigt morronpigg!
  Solbrännan ser lite konstig ut bland alla blekfisar.Hudfettet måste försvinna när man  solat för det är faan va man fryser i ansiktet och skinnet? Lilltjejen somnade 20.00 och vaknade 02.30 hon tittar just nu på en video.En rödbränd näsa och panna tittar fram över täckeskanten och ögonlocken verkar bi lite tunga nu.
  Det har varit värt varenda CO2 molekyl att flyga ned till värme och färgglada firrar och sköldpaddor. Vi sticker i Mars en vända till och nu fjorton dagar så man hinner varva ner ordentligt.

 42. Första  pris  till Svenska  folkets Internet (Journalist  betyder= En  som  skriver  fakta) Slabadang inlägg nr 39…. En  av högst (MAX  10  st I  Sverige )  alltid  roliga läsvärda inlägg  överallt  på  detta VÄXANDE  JÄTTE (extremt  vassa  skarpa nya vapen fordon=  Internet ) som  nu  snabbt  krossar  de  döende frittfall-media  med  löjeväckande   dagisnivå  IQ=0 ljug nyheter  kändis  skvaller sandslott  som EJ   har  fått  NWO  Mut-munkavle.

 43. GENIALISKT  ATT  SÄGA= Vetenskräpsredaktionen #L#

 44. Slabadang

  Jimmy!
  Här får du lite extrafart till gungorna.BBC i samarbete med Mert Office avslöjas med att blåljuga!!
  http://wattsupwiththat.com/2011/01/28/the-met-office-and-the-bbc-caught-cold/#more-32637

 45. Tack!!  för  länken  Slabadang  du  skall  veta  att  nu  är  korrupt  fritt  fall  media  KÖPTA låtsas   Journalisterna rädda  mycket  rädda  dom  vet  om  att  Kejsaren  inte  har  kvar  några  trovärdiga döende mediaorgan.   Jim Marrs: The Trillion-Dollar Conspiracy – Alex Jones Tv 1/3
  http://www.youtube.com/watch?v=R-E8U74Ftmw

 46. Slabadang

  Jimmy!
  Jag har snott uttrycket från jag tror det var Jonas N.:)

 47. Ann L-H

  Ingvar E # 19 – Bra! Droppen kanske hjälper till att urholka något förstenat sinne!

 48. Kent Forssgren

  Huka er politiker, nu har Slabadang laddat om…

 49. Mr. G.

  Bra sammanfattande lördagsläsning om Multi-Dr. P.:
  <http://climatechange.mensnewsdaily.com/2011/01/28/mr-chairman-your-carriage-awaits/>

 50. Mr G
  Donna Laframboise är briljant!

 51. Kent Forssgren

  ThomasJ #28. Mycket välformulerat av Mats Svegfors. Ett axplock: 
  Styr regeringen verkligen riket?
  Enligt regeringsformen ska regeringen styra riket. De ständigt återkommande diskussionerna om ministerstyre leder tankarna fel. Problemet antas vara att regeringens ledamöter är alltför aktiva och alltför mycket lägger sig i myndigheternas verksamhet. Men problemet är snarare det motsatta. I praktiken ägnas uppgiften att styra statsförvaltningen en begränsad uppmärksamhet. Myndighetsstyrning är en ganska trist, och i politiska termer olönsam, verksamhet.
  Stundom har denna text nästan Slabadangstuk! Med andra ord mycket läsvärd. 
  Slabadang, notera att Mats S nu är vd i Sveriges Radion?!

 52. Flera intressanta artiklar
  http://notrickszone.com/

 53. Vad är FN:s agenda??
  http://hauntingthelibrary.wordpress.com/2011/01/28/un-sec-gen-capitalism-is-environmental-suicide-says-we-need-a-revolution/

 54. Moderna myter om el
  http://blog.moderna-myter.se/

 55. Halvdansken #32
  Kommer inte ihåg. Trampade runt på deras site och via första sidan tror jag det var så kom jag dit

 56. Ann L-H

  Ingvar E. – # 53. En av de väsentligaste frågorna man överhuvudtaget kan ställa. Den borde diskuteras ordentligt här på bloggen. Maurice Strongs namn dyker upp oroväckande ofta i FN-sammanhang. Tanken på One Earth Government var aktuell redan inför mötet i Rio -92 då ”bidde det en tumme” dvs UNFCCC dvs det som sedan blev Kyoto. Men Romklubbens folk arbetar enträget i kulisserna!

 57. Bertel

  Ingvar E. # 53
  Obehaliga tankegångar av Ban Ki-moon.
   
  Man undrar vilken sorts av samhällstruktur han/de är ute efter?
  Han antyder att kapitalism är pasé och nu är det sk hållbar utveckling som gäller(hur definerar man detta?), som kräver världsregering?(med militär och polisiär makt?).
  Farliga tankar.
  Vi har fortfarande separatistiska konflikter världen över och kan bara tänka mig, vilket kaos sk världregeringsbygge med maktbefogenheter skapar i längden.
  Bara tanken, att börja ”mixtra” med staternas suveränitetsprincip. är för mig ett vägval, som är emot min framtida världsbild.    

 58. Pär Green

  Ban Ki-moon har gjort sitt!