Elsa: Klimatpolitiken borde baseras på kompetenta experter

Här följer Elsa Widdings senaste video som efterlyser mer vetenskaplig kompetens både i den offentliga debatten och i den klimatpolitik som bedrivs. Hon nämner bl.a. Gösta Petterssons bok, Falskt Alarm, och nätverket CLINTEL med 840 forskare världen över som kritiserar den okunnighet som klimatpropagandan bygger på.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johan Montelius

  Mycket bra!

 2. AG

  Lysande!

 3. AG

  en viss anknytning till dagens ämne,

  Jag har blivit antagen och inbjuden till att vara review expert till klimatpanelens 6e rapport. Det är mycket hysch hysch och jag får inte i detalj återge något från arbetet där, Jag kanske ändå behöver hjälp med att hitta lämpliga vetenskapliga referenser. Där hoppas jag att KUs läsare kan ge tips i den mån jag efterfrågar detta,

 4. Kristian Fredriksson

  Extremt pedagogiskt och bra. De här filmerna borde bli obligatorisk undervisning i den svenska skolan.

 5. Erik

  Mycket bra Elsa.

 6. Claes Forsgårdh

  Elsa!
  Stort tack för din pedagogiska presentationer.

 7. Inge bolin

  En gång i tiden hade jag ett meningsutbyte med signaturen Gunno där jag visade ett diagram med temperatur och koldioxidhalt för de senaste ca 500 miljoner år sedan och jag påpekade att det för 450 miljoner år sedan var 11 gånger högre koldioxidhalt än nu, men att det ändå fanns istider då.
  Han visade då på ett diagram med helt annat utseende som skulle visa sanningen och menade att det var kompenserat för att solen blivit varmare med tiden. Jag menar dock att för 450 miljoner år sedan hade solen uppnått ca 9 tiondelar av sin nuvarande ålder och att denna tveksamma effekt inte kan ha haft någon nämnvärd verkan sedan dess.
  Vet någon något mer i ämnet?

 8. Inge bolin

  Signaturen var Gunbo. Svårt skriva på mobilen.

 9. TÅGMICKE

  Klimatet har inget med vetenskap att göra. Endast politik. Insåg detta kring 2007/8. Finns hur många bevis som helt som visar att C02 INTE styr temperaturen på Jorden. Öppna en kall öl och inse att värme ger C02. De enda som är betalda är de klimattroende som betalas av våra regeringar.

 10. Hej Inge,

  för några år sedan hade jag ett inlägg där jag konstaterade attför 250 miljonerårsedan var solen 2% svagare än idag.
  https://www.klimatupplysningen.se/2017/08/04/en-klimatskeptiker-laser-ulf-danielsson/

  Jag noterade i ett senare inlögg att eftersom jorden är som närmast solen i början av januari så är skillnaden i effekt som når jorden ungefär 6% mindre i juli än i januari.

  Samtidigt noterade jag i höstas tror jag att den normalt varmaste månaden på jorden är juli, d.v.s. när jorden är som längst ifrån solen.

 11. Inge bolin

  Ok Sten. Då kanske Gunbo hade till stor del rätt. Men jag undrar ju ändå om detta helt förklarar att det kunde vara väldigt varmt långa perioder men ändå kunde finnas perioder med istider? Med samma höga koldioxidhalt? Visar det någonting?
  Mvh Inge

 12. Inge Bolin,

  jag tycker att det är du som har rätt. För 450 miljonerår sedan var solen visserligen knappt 4% svagare, men jorden fick ”i genomsnitt” mer energi än vad vi får under ”vår sommar” idag. Med tanke på att jordens albedo anses var 30%, d.v.s. att mer än 30% av energin från solen reflekteras utan att värma jorden, så är den ”något svagare solen” inget avgörande argument för att koldioxiden har en viktig roll förjordens klimat.

 13. Inge bolin

  Tack för svaret, Sten!

 14. Lukas

  Hej, jag brukar i stort sett aldrig kommentera pga tidsbrist, men vill idag göra ett undantag och passa på och säga ett stort TACK till Elsa och alla andra som kämpar mot denna folksjukdom! TACK TACK TACK! För oss på den andra sidan är ert arbete som en slags terapi mot effekterna av uppochner-verkligheten vi tvingas spendera det mesta av vår tid i.