De enda som har det hett om öronen är GISS

Läs Christophers Bookers artikel i brittiska Telegraph.

”A surreal scientific blunder last week raised a huge question mark about the temperature records that underpin the worldwide alarm over global warming.”

Kan vi lita på data som kommer från GISS?
PS Se gärna kommentarerna. Tänk att det finns så många som tvivlar på AGW.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Lars Bååth tipsade om den artikeln i morse, i Maud Olofsson-tråden #75. Som du säger, kommentarerna är ofta det mest intressanta i alla klimatartiklar…

 2. Mony

  SMHI hakade på:
  Oktober 2008 – Mycket milt i Sibirien – Kallt i Alaska

 3. Fredrik

  hehe jag trodde du skulle slappna av lite under helgen med det är ju högaktivitet här på bloggen!
  Angående artikeln i Kupe så såg jag den också när jag reste upp till Stockholm förra veckan, min favorit var det extra munnstycket man satte på sin kran som Virvlade vattnet så det blir mer likt ”riktigt” vatten. För övrigt spenderade jag några timmar av min Stockholmsvisit med att gå igenom de olika utställningarna på Naturhistoriska, En av dessa va ”Uppdrag: Klimat” där man kunde bli undervisad om att CO2 värmer jorden samt att man kunde få känna på 3 olika järnklot med olika temperatur och det stod ”1 grad gör skillnad”. Jag kännde ingen skillnad..
  Annars fanns det också en oerhört ball Tornadomaskin som gjorde röktornados ungefär 5 meter höga, vad den hade med klimatet att göra har jag däremot ingen aning om.
  Sen kunda man även avsluta det hela med att se en 5 min alarmistfilm av bästa sort i ett stort biorum.
  Har ni tid och är i stockholm någon gång så gå och se den, nu lär även utställningen Regnbågsdjur vara igång, en utställning om homosexualitet i djurriket som jag tyvärr var där en dag för tidigt för.
  Ha det så bra i Danmark maggie, ät ett smörrebröd om du får chansen.

 4. Hin Håle

  Fredrik: National Geographics har en ganska färsk TV-serie om djur och sex. Titel: Wild Sex. Sista avsnittet: Deviants handlar om bla homosexualitet. Bara att ladda hem.

 5. Inge

  Det blir väl som med ”hockeyklubban”, av prestigeskäl måste man delvis hålla fast vid det sagda. Och i deras slutända var det på något sätt varmare i Oktober i Sibirien än det borde ha varit även om det kan bli svårt att förklara.
  Skadan är redan skedd eftersom den ytliga rapporteringen redan har gått in i folks medvetande. En eventuell dementi glöms bort.

 6. Det var heller inte något isolerat fel:
  http://www.climateaudit.org/