Och jag som faktiskt gillade James Blunt…

James Blunt har fått skriva en gästkolumn i Metro. Och hör och häpna. Vad gör han före varje konsert?

Före mina konserter visar vi en trailer för ”En obehaglig sanning”, den fantastiska dokumentären av vicepresident Al Gore.

Och jag som gillade James Blunt…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hin Håle

  Jag gillade din kommentar 😀

 2. Masse

  Har aldrig gillat falsksångaren Blunt! Han är ju gammal militär, men tydligen går de att hjärntvätta också!

 3. AnonymousCoward

  Några omgångar av den här videon:
  http://www.youtube.com/watch?v=SyvX1n05v-4
  så kommer du inte att kunna höra James Blunt utan att garva.

 4. L

  Jag vet inte vem pajasen är, men att resa runt till 180 städer på mindre än ett år tyder inte på något större intresse för att spara energi…? Fullt i klass med Al Gore.

 5. L

  Apropå musik. Undrar varför vi inte har sett en massa klimatgalor och hört nyskrivna låtar om klimatkaoset? Eller har jag missat nåt?
  Problemet blir förstås att varje spelning kräver energi som kan förvärra läget för isbjörnarna….

 6. Claudius

  Jag vet inte heller vem denne Blunt är. Att han vill åka snålskjuts på Al Gores framgångar är ju inget konstigt, det hade nog gått bra med någon annan skjuts också.
  Det slår mig att man bara behöver flytta en bokstav för att titeln på Gores film ska bli helt korrekt: ”En behaglig osanning” – jovisst, så mycket stålar som den har dragit hem åt Al via politiker, organisationer m fl, och så länge som detta har kunnat pågå.

 7. Magnus A

  http://www.coalfinger.com/
   
  ”…a cartoon portraying the evil ”coalfinger” and his coal power station emissions being tackled by the Greenpeace good guys. You can see the huge propaganda effort to win over the public. The ”coalfinger” cartoon, I am reliably informed would have cost in the region of £250,000 to make. Alarmists often talk about the massive ”big oil” lobby against them, but when all the government funding is handed out to these NGO’s it is they who are the well-funded lobby, while the sceptics ”big oil” money is just a myth.”
   
  Hos Derek Tip.

 8. Thomas

  Vilken jäkla fanatiker. Sluta lyssna på musik man gillar bara för att artisten har en politisk uppfattning man inte gillar.

 9. Magnus A

  Tror Blunt verkligen att jorden kommer att bli 6 grader varmare på 100 år pga koldioxid-utsläpp är det ju hedervärt av honom, men man kan undra om han inte använder klimatfrågan som en goodwill-symbol för att bli populär. Kanske, av nämnda popularitetsskäl, som en politisk höger/vänster-markör? Har svårt att tänka mig att så många verkligen tror det. (Forskare gör det rätt sällan enligt Bray och Storchs undersökning 2003 ansåg 56 % av klimatforskarna att pågående globala uppvärmning mestadels orsakas av människan och 35 % av dem att modeller kan förutsäga klimatet. En liten minoritet lär anse att läget är kritiskt.)
   
  Thomas. ”Politisk uppfattning”? Så du anser inte att detta är en vetenskaplig fråga? Intressant (i alla fall om du även heter Palm).

 10. Peter

  Thomas: Maggie sade väl inte att hon slutade lyssna på honom..??

 11. Peter: 😉

 12. Thomas

  Peter, det sa hon faktiskt. Så här kommenterade hon på metrobloggen:
  Sorry, James. I used to listen to your music. I actually thought you were pretty good. Well, that’s over. Playing the trailer to ”An inconvenient truth” before every concert is lower than Glocalnet. Man, if you wanna stop global warming, stop travelling. Oh, sorry, you probably buy carbon offsets, so you’re excused.
  Maggie @ The Climate Scam

 13. Monodemon

  L:
  Du har uppenbarligen missat det gigantiska Live Earth-spektaklet för att rädda vårt klimat. 070707 brakade det första eventet loss med just nämnda James Blunt med i det stora artistuppbådet.

 14. Thomas: Haha, och nu tror du att du har mig. Saken är den att jag faktiskt slutade lyssna på James Blunt långt innan. Det är också det jag menar med ”used to listen”. Måste faktiskt säga att jag är otroligt dålig när det gäller att lyssna på musik, om det inte rör sig om klassiskt. 🙂

 15. Thomas

  Maggie, jaha, så du tyckte du var fiffig med att skriva en så missledande text, men så är du ju marknadsförare också så att luras på det sättet får väl sägas vara din specialitet.

 16. Thomas: Hade du frågat mig rakt ut så hade jag sagt hur det ligger till. Jag kan tänka mig att lyssna eller se på människor vars åsikter jag inte delar, men jag behöver inte ”tycka om dem”. Eller?
  Har du haft en dålig helg, förresten? Du verkar ovanligt på bettet. Synd i så fall. Önskar dig en trevlig vecka. 🙂

 17. L

  Monodemon, måste erkänna att jag missade Live Earth, jobbade med segelbåten den veckan…

 18. Med tanke på att (även) Thomas hävdat att ’man har tagit med alla faktorer som kan tänkas påverka, och ingen annan än CO2 kan förklara uppvärmningen, inga naturliga kan förklara vad vi ser ’ så har grabben väl snarare haft ett lusigt decennium …
  Men här är du uppskattad iaf, Thomas!
  🙂

 19. Thomas

  maggie, varför skulle jag behöva fråga rätt ut? Varför räcker det inte med att läsa vad du skriver och anta att du menar det? Måste man alltid läsa det finstilta i dina inlägg för att se om du har några kryphål som gör att du egentligen menar något helt annat än du synes säga?
  Jonas, har du någon källa för det där citatet?

 20. Thomas: Kära du, du får gärna anta precis vad du vill om det gör dig lycklig.

 21. Thomas

  Maggie, du älskar verkligen sådana där totalt innehållslösa inlägg, återigen ett spår av din reklambakgrund antar jag.

 22. L

  Thomas, det här är ingen statlig blogg och du är inte heller tvungen att skriva dina barnsliga sarkasmer…

 23. Jag tycker det är fint att James Blunt prioriterar jordens klimat före de miljoner barn som dör varje år på grund av malaria, Aids, diaréer och andra sjukdomar. Tänk om fler prioriterade som honom, vilken fin värld vi skulle ha, särskilt i fattiga länder…

 24. Magnus A

  Thomas. Så du är Palm? Du skrev ovan att Blunts åsikt om klimatet är en politisk och alltså inte vetenskaplig ståndpunkt.
   
  Det var nytt men inte ett förvånande erkännade från dig.

 25. Thomas. Så du är även expert även på reklambranschen? Dina innehållslösa repliker till mig senaste åren, där du undviker alla frågor men har bitska små anklagelser, är väl meriterande då…

 26. Thomas, kan du inte svara nu på vad du menade med ”en politisk uppfattning”, eller bara klippa till mig igen. Ge inte upp!

 27. Magnus, Thomas är expert på det allra mesta. Nyligen berättade han för mig vilka terroristnätverk Saddam befattade sig med, och vilka inte! Han hade tom detaljinformation om enskilda namn. Som dessutom motsa precis sånt som jag (trodde) jag visste!
  I sanning ett enzyklopediskt exemplar av homo sapiens ..

 28. Fredrik

  Magnus A
  ”And thats what I call a Carbon Footprint!”
  Jag skrattade ihjäl mig 😀

 29. Aaahhh … The Climate Scam … 😀

 30. Thomas: Kolla här, det är inte bara jag som ägnar mig åt meningslösa inlägg (se ovan) 😉
  Anders: Hoppas du ursäktar. 🙂

 31. Thomas

  Nejdå maggie, inte är du ensam. Det är trots allt din blogg så du sätter tonen. Rekordet i den här tråden har Magnus som inte bara kommer med meningslösa inlägg utan också upprepar det.

 32. Fredrik

  för er som vill läsa vad james blunt skrev: http://www.metro.se/se/article/2008/11/16/13/5353-45/index.xml
  Var dagens ledare i metro

 33. L

  Gomorron Fredrik..! 😉

 34. maggie: Ha tålamod! Snart är jag online igen. 🙂