Vadå färre skeptiker?

Bara 57 procent amerikaner anser att det finns tillräckliga bevis på att jorden håller på att bli varmare. Det och mycket annat, potentiellt deprimerande för Bill McKibben, Al Gore och andra klimataktivister, visar en undersökning gjord av Pew Research Center for the People & the Press. Det är också färre och färre som ser situationen som alarmerande. Bara var tredje tror att det är människans aktiviteter som gör att temperaturen stiger.
I artikeln i ABC News nämns dock att det även finns undersökningsresultat som tyder på att antalet skeptiker inte har stigit. Kanske är som vanligt att ”som man frågar får man svar”. Jag är generellt sett skeptisk inte bara mot AGW utan även mot alla slags opinionsundersökningar.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan B

  Verkar vara ett global fenomen:
  http://wattsupwiththat.com/2009/10/26/is-climate-change-10-minutes-of-fame-over/#more-12143
  Vad blir nästa rörelse ”Global disapointment”?
  Klockan Maggie, vi får sova längre på mornarna nu!

 2. Steve

  Watts Up With That har en karta över temperaturen i USA 1-19 oktober.  En värmefläck över New Mexicos bergstrakter (+3ºF över normalen), och någon grad varmare än vanligt längs mexikanska gulfen.  Men annars kallt, kallt, kallt !  -10ºF under normalen i Dakotas och Nebraska.  Och ingen bättring i 10-dagarsprognosen 24/10 heller.  —  Kallt har det varit i Centraleuropa också:  ”All-time October low recorded in Bavaria” rapporterar The Local’s tyska version.  —  Man ska nog vara mycket ung och mycket lättduperad för att på allvar tro att upphettning är det stora hotet mot mänskligheten idag.  (Låtsas tro… jodå.)
  http://wattsupwiththat.com/2009/10/25/the-cold-war-hits-home-october-in-like-a-lion-out-like-a-fridge/

 3. AOH

  http://www.climatesceptics.com.au/
  Motsäger att antalet skeptiker inte har stigit. Intressant sammanställning om fler och fler skeptiker kan förväntas finnas även i Australien

 4. JR

  AOH
  ”Motsäger att antalet skeptiker inte har stigit.”
  Du förstår: AGW:arna räknar oss som halvidioter, därför ser det ut som vi minskar i antal. Själva räknar de sig som helidioter. Då kan det ju inte bli rättvist. 😀