Reinfeldt slår till ikväll

Fredrik Reinfeldt tar sin ordföranderoll på allvar. Ikväll, när EU:s regeringschefer möts i Bryssel, tänker han pressa för en överenskommelse om extra klimatpengar till de fattiga länderna. De klimatåtgärder som EU och andra nu diskuterar är tänkta att börja gälla från år 2013. Men Reinfeldt vill att de fattiga länderna ska få mellan  50 och 70 miljarder svenska kronor per år redan under de nästkommande tre åren.
Hur det går? Ja, jag önskar jag visste. Men jag har svårt att se att Reinfeldt får gehör för sina snabbinsatser.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars C

  En länk om vindkraft!
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article639098.ece
   
   

 2. Lars C

  Trodde föregående inlägg blev blockerat.

 3. AOH

  Det kunde bli en snygg karikatyrteckning på vår egen Robin Hood (FR) som plockar pengar av de ”rika sovande” EU-länder till förmån för de fattiga.
  Samtidigt så varslar landstingen i Sverige , d.v.s ett av de rika länder, varje dag om personal-minskning och sparåtgärder.
  F… f…. för FR

 4. bo

  Skönt att se att de stora *utsugarna* (försäkringsbranchen)  hakar på när det gäller att sko sig på den väntade undergången:
  http://www.dn.se/ekonomi/hojda-premier-for-havsnara-boende-1.955318
  Hur var det nu, landhöjningen i Sverige relaterat värsta scenariot med stigande vatten ?
   

 5. Ingemar

  AOH, det är knappast fråga om att göra något ”till förmån för de fattiga”.  Snarare handlar det ju om att muta de fattiga att inte utveckla sina egna näringar så att de kan stå på egna ben. Budskapet är: ”Stoppa er egen utveckling, bli beroende av våra allmosor för all framtid” – Kul framtidsutsikter!
   

 6. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Till kära Maggie !
  Hörde Du ???!!!
  Klimatpropagandan resulterar allt mer i kommersiellt utnyttjande från försäkringsbolagens sida.
  LÄNSFÖRSÄKRINGAR annonserade i dag att de 2011 kommer att höja premierna (försåtlig term, egentligen avgifterna) med upp till 10 % (at the beginning) för fastigheter som ligger nära vatten.
  Detta på grund av klimatkrisen!!!
  Jag hörde detta i radions P1 då jag stod på klippan där min skärgårdsfastighet ligger ca 10 meter över östersjöns normalvattenstånd.
  Naturligtvis följer Folksam, Trygg-Hansa, If , etc gärnas med i detta flockbeteende.
  Om min fastighetsförsäkring kommer att höjas på grund av CO2-klimatbetingad översvämmningsrisk kommer jag att driva saken til Europadomstolen i Strasbourgh.
  Jag räknar då med moraliskt stöd.
  Kjell-A Jönsson

 7. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Kära bloggare !
  PROTECTIONISM
  Noterade Ni att USA kommeratt belägga importen av bildäck från Kina med strafftullar?
  Kjell-A Jönsson

 8. Hahn

  Jag tycker att det är lite beklämmande att vi har en statsminister som åker runt och jiddrar om detta trams. Det är på något sätt inte underhållande att veta att landets högsta ledning inte har en bättre koll på läget, och inte ens bryr sig om att, kanske runt halva befolkningen bara flinar och skakar på huvudet. Vad värre är är att större delen av dessa roade människor förmodligen är regeringens väljare.
  Ett politisk självmord i antågande?
  Jag ser ogärna ett regerinsskifte och misstänker starkt att oppositionen blir ännu värre.
  Kan inte regeringen bara rulla in bollen i mål, det är ju så enkelt och förklara att, vi är oroade, oklarheter verkar föreligga, vi tillskjuter xx antal kronor till neutral forskning, punkt!
  Den som opponerar sig mot det vill ju uppenbarligen inte ha forskning. Tänk vad enkelt det skulle bli när frågan debatteras.

 9. Kjell A: Jag står helt och hållet på din sida. 🙂

 10. Anders Berg

  Å andra sidan borde då försäkringsbolagen minskat försäkringspremierna i takt med landhöjningen som vi haft och fortfarande har och som nu i alla fall vida överstiger påhittade vattannivå höjningar.
  Vakna upp svenska folket !
  Klimatet används för kortsiktiga politiska och ekonomiska vinningar.
  Lär av följande
  Då man beskattade husetslängd efter bygatan vände alla sina gavlar mot väg och torg och vad gjorde statsmakten införde gavelskatten. I England hade man skortensskatt vilket gav ett hälsoproblem med alla fantastiska konstruktioner som mynnade ut i en pipa.
  Jämför skatt på bensin och dieselbilar. Skatten var högre för att neutralisera skillnaden i pris . Skatten är fortfarande högre på dieseldrivna bilar prisnivå drivmedel bensin/diesel nästan densamma. Tyvärr får staten allt mindre intäkter då bilarna blir snålare, kan det vara så att man inför en CO2 skatt för att kompensera bortfallet.
  Vi får dom politiker vi förtjänar och dom försäkringsbolag vi väljer att betala premier till.

 11. AOH

  EU- Debatt med Andreas Carlgren som ordförande
  http://svtplay.se/v/1689547/24_direkt/andreas_carlgren_i_eu-parlamentet?sb,k108203,1,f,-1
  Kan vara intressant för den som orkar lyssna. Se Schlyter:s MP kommentar nästan i slutet. ” Drömmarnas värld”

 12. Börje

  Jag skulle kunna försäkra alla som vill teckna mot alla skador som de drabbas av p.g.a. antropogen issmältningsorsakad havsnivåhöjning. För 10 kr var om året. Intäkterna skulle oavkortat gå till anti-klimathysteri-bloggar.
  Skulle strandtomtsägare vara intresserade?

 13. Olavi Brunkestam

  Kanske ett sätt att tjäna popularitetspoäng inför valet måhända? Miljöfrågan har fått en stor betydelse i allmänhet på gott och ont.