NIPCC lanserar en ny hemsida

nipcc

NIPCC, Nongovernmental International Panel on Climate Change, lanserar nu en ny hemsida vars syfte är att presentera information om nya studieresultat inom klimatområdet. NIPCC söker samtidigt forskare som är intresserade av att skriva för den nya hemsidan. Än så länge är innehållet ganska fattigt, men vi får hoppas på att mer material tillkommer snart.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lejeune

  OT, ett gott skratt förlänger livet, sägs det:
  http://www.dn.se/debatt/miljoforandringar-handlar-ocksa-om-sakerhetspolitik-1.1086368
  …egentligen vet jag inte om man bör skratta eller gråta?

 2. Les Miserables

  Lejeune #1
  Mannen i fråga lobbar bara för sin egen sak , dvs att förstärka ”försvarsmaktens” positioner. Varför skulle inte han ta klimatet som ursäkt när AlGore et al har gjort för att tjäna pengar på att sälja luft. Vi ser ju att politiker  och företag  profilerar sig som
  klimatvänliga bl.a med att minska CO2 utsläpp ! Det är många som profiterar på ett av världens största lurendrejeri genom tiderna.  Visst kan man ta sig för pannan och undra var allt skall sluta. Bo Pellnäs har tidigare i debattartiklar visat sig vara
  hopplöst antikverad i sitt sätt att se på omvärld, försvar , försvarsvilja och natoanslutning. Det brukar inte finnas någon särskild höjd i argumenten men hans vilja att förstärka medlen till sina militära kamrater framgår klart.  Undrar vad han tycker om vår energiförsöjning ur ett belägringsperspektiv ?

 3. Peter Stilbs

  Lite OT – men har ni läst detta ?  Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

  1000 utvalda jordbrukare ska få hembesök av klimattalibaner.

 4. Robespierre

  PS#3
  Ja – och det är vi som betalar för eländet. (Och så finns de dom som tror att vi inte kan sänka skatterna !)
  När kommer äntligen  revolutionen ?

 5. Robespierre

  PT#3 I Usa kan man stämma för ”fraud against taxpayers”.
  Här ligger Mann risigt till.
  http://climaterealists.com/index.php?id=5646&linkbox=true&position=1

  (State of Virginia to investigate global warming scientist Mann)

 6. Ingemar

  Det här verkar intressant. Det finns redan ett dussin beskrivningar av nya resultat. Ännu bättre hade det varit om granskningarna också vore signerade.

 7. Torsten Wedin

  Peter Stilbs:
  Nu när du är på ”tråden”. Vill du hålla föredrag i ”Bästerås”?
  Mvh Totte

 8. AOH

  Peter Stilbs # 3

  Aftonbladet skriver:

  ”Det är projektet Greppa Näringen – ett samarbete mellan LRF, länsstyrelserna och Jordbruksverket – som startat den kostnadsfria tjänsten Klimatkollen.

  Skratta kan man åt det , gråta måste man för skattepengarna som det hittills har och kommer att användas för sådant trams.
  Osökt funderar man på hur man kan komma på en sån dumhet och hur den har utvecklats.

  Googla t.ex. på KONFERENS GREPPA NÄRINGEN där man hittar 2140 inlagor bl.a:


  ”22 okt 2009 Just nu träffas över 100 rådgivare inom projektet Greppa Näringen på en konferens i Norrköping…..”

  ”7 jun 2004 Sten Björk informerade också om att man på konferensen tagit upp ”Greppa Näringen”,….

  ”Under 2003 skickade Greppa Näringen* ut totalt 49 analysburkar …”

  Hur var det August Strindberg sa ” det är synd om människorna”

 9. Peter Stilbs

  Torsten #5 – tack för inbjudan – men jag har hemskt rörigt på olika plan fram till sommaren. Kanske i höst ?

 10. Karin

  Med anledning av det (mesta) som sagts ovan och f a de två artiklarna så är det lätt att bli förtvivlad. När det gäller det militära: Sedan när slutade vi ha ett ”försvar”? Här i Skåne ska det vara en stor militär övning för ”utlandsstyrkorna” under 2-3 veckor. Vart ska de åka? Kanske hålla ”fred” i Iraq, Afghanistan och Iran? Vad har vi för rätt att lösa deras problem med våra militärer? Varför då inte använda de resurserna till att åter bygga upp i vårt land?
  Maten: Har vi fortfarande reserv av smör och annat, som vi hade förr? Varför måste vi ha smör från Finland (Valio) och Holland (Lindbergs). Vi ska väl gynna våra egna bönder först?!!
  Vilket utopiskt dravel att vi inte ”bara” ska se till vårt närområde! Vi får åtminstone börja där. Det var EU som betalde för att mark skulle ligga i träda och våra äppelträd hugggas ner!
  Vem äger maten egentligen? Vi har snart sålt ut varenda svensk resurs. Det börjar mer och mer likna en stad i vilda västern, där boskapsbaronen äger all mark och den enda affären är också hans! Vem tror de ska exportera mat till oss?
   
  Den sorgliga sanningen är att de fortsätter samma agenda om klimatet. Det var ju inget fel på ”den globala uppvärmningen”, det var bara IPCC som fått lite om bakfoten! USCH!!
   
  En artikel från der Spiegel kör samma metod. Mycket blev fel av IPCC, men faktum kvarstår till syvende och sist: Vi får inte överstiga målet med 2 graders ökning! En artikel som ger ett trovärdigt och objektivt intryck!  Inte ett ljud om att jorden svalnat sedan 1998 och att ”faran” är över. Inte heller att det tycks vara solen och solfläckarnas aktivitet som styr temperaturen,  som i sin tur styr CO2 halten (inte tvärt om, Al Gore)!
  http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,686697,00.htm
  Ledarskapet kanske följer Macchiavellis råd: Först sänder man in sin grymmaste general till att mörda och härja, sedan kommer ledaren efter och avrättar generalen på torget. Jag menar nu när CRUs och IPCCs lögner är avslöjade. Fast det ser ju ut som ingen är ansvarig…
  (Inte för att jag vill påstå att jag läst Fursten,  för det har jag inte. Ännu.)

 11. Torsten Wedin

  Peter Stilbs # 7:
  Jag håller ”grytan kokande”.
  Vi hörs!
  Totte

 12. Les Miserables

  När man läst följande blir man riktigt beklämd
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A7-2010-0057+0+DOC+PDF+V0//EN

 13. Torsten Wedin

  Karin:
  Jag är litet nyfiken på dig!
  Totte

 14. Les Miserables

  Det är inte enbart introduktionen till utsläppsrättsmarknaden som utmärks av bedrägeri utan även genomförandet i Europa.
  ”Europol’s estimate would indicate about 27 percent of the market was fraudulent for 18 months ended in 2009, or 1.9 billion tons ”
  http://www.businessweek.com/news/2010-04-28/deutsche-bank-rwe-raided-in-german-probe-of-co2-tax-update2-.html

  Är det här verkligen något vi måste fortsätta med ?

 15. Torsten Wedin

  Les Miserables:
  Nej, nej och åter nej!
  Det är ju handel med ”Kejsarens Nya Kläder” dvs noll-substans.
  Totte

 16. Les Miserables

  Karin #8
  Kanske ngt för dig
  20 april 2010
  Stoppa smyganslutningen till NATO!

      

  Nya debattinlägg m.m
   
  Följande tre inslag finns nu i Öppet forum:

  Gör Sveriges krigande i Afghanistan till valfråga
  Karl-Yngve Åkerström frågar: Hur länge ska svenska politiker sätta unga soldaters liv på spel i ett hopplöst projekt vars verkliga motiv inte redovisats öppet eller godkänts av folket i val?

  NATO: en odemokratisk världspolis
  Att låta NATO ersätta FN går emot demokratiska principer, förklarar Lars Drake, och lämnar ett par förslag om hur problemet kunde lösas.

  Diverse synpunkter på olika frågor med koppling till Sverige och USA/NATO

  Länk: http://www.stoppanato.se/forum.htm

  Dessutom finns det ytterligare ett par dussintals länkade artiklar i besläktade frågor på: 
  http://www.stoppanato.se/utred/artiklar.htm

 17. Torsten Wedin

  Men ni alla betalar ju för ”Kejsarens nya kläder” på er elräkning. Kolla!
  /Totte

 18. István

  Om nu Nato är en odemokratisk organisation, vad skall vi kalla FN för?
  Tummelplatsen för världens vidrigaste skurkstater under alla år.

 19. Les Miserables

  Torsten W #13 Not bad to make money from thin air.

 20. Leffe

  Nej det är bättre att låta talibaner förpesta kvinnors liv i Afghanistan. Detta är en ren miljöfråga att bli av med talibaner och då behövs det militär.
  Annars kan Ohly åka dit och medla.

 21. Torsten Wedin

  Les Miserables:
  Men det är trillioner vi pratar om. Som du och jag får betala på skattsedeln.
  Totte

 22. Jörgen O

  Förmodligen Les Miscerables  nr 14
  Jag förmodar att Maggies blogg, The Climate Scam har med klimatet att göra. Det har varit så intill nu,, och den har varit mycket rolig och underhållande. men med Les Miscerables nr 14 läggs vänsterpolitiska aspekter in som i Stoppa NATO, och Afgahnistan. Jag tycker inte det har med klimatet att göra och bör inte få finnas i bloggen.
  Vad ska vi ha i stället för NATO?  Warszawa pakten? Om den nu finns kvar  eller något kommunistiskt från forna öststaterna under Ryssland. Sverige är dock ett västeuropeiskt demokratiskt land . Vad hade vi varit utan USA? Vi  har mycket att vara tacksamma för deras insatser för ett fritt demokratiskt Norden. Sådana insatser  bör vi göra i Afgahnistan för att de skall få ett fritt demokratiskt land , där även kvinnor får bli fria och få skolutbildning.     

 23. Les Miserables

  Jörgen O #20. En öm tå tydligen. Jag trodde detta var en blogg för folk som tänkte själva ! Lär av historien. USA förlorade i Vietnam. Landet har klarat sig hyggligt trots förgiftning med Agent Orange och minor och gud vet vad. Du låter som du sett för mycket US-krigsfilm !

 24. Les Miserables

  Jörgen = #20.  Som jag ser det har klimatbluffen och co2 handeln inte ett dugg med klimatet att göra utan snarare om en smart metod att lura av dig och mig  pengar.  Klimatparametern är ett opium för folket.
  Warsawapakten försvann för 20 år sedan kan jag väl informera om.  Så gjorde det kalla kriget (utom här) Och detta vårt lilla kommunistiskt styrda land med världens högsta skattetryck skulle kanske må bra av en bombning av ett  frihetsälskande folk. Vem vet vi kanske får välja statsöverhuvud och borgmästare , dvs personer som kan ställas till ansvar för sina gärningar.  Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring – eller kanske frihet är när du inte har något att förlora ?
  När hörde du någon svensk politiker senast skryta med hur många nya dollarmiljonärer landet fått ? T.om Kina gör det.
  Och det är kommunistiskt  på riktigt.
  Kanske landet skulle bli bättre om alla som lever på bidrag eller inom kommun, landsting och stat enbart skulle få en halv röst i valet. Medan de som bidrar till nya pengar får en full röst.
  Låter detta som ett vänsterbudskap för dig ?

 25. tty

  Les Miserables #21
  Eftersom våra politiker i stort sett avvecklat det svenska försvaret (men lyckats behålla kostnaderna för det), så är väl NATO i stort sett det enda alternativ vi har.
   

 26. Skogsmannen

  tty!

  Varför skulle NATO acceptera oss som medlemmar och hjälpa till och försvara oss med sina söner och döttrar som insats – om vi själva inte ids försvara oss?

 27. Robespierre

  ”26 Skogsmannen . Exakt vad är det vi vill försvara ?
   
   
   

 28. Skogsmannen

  Robespierre!

  Jag har visserligen en åsikt i frågan, men du får nog utveckla din frågeställning lite till om kopplingen till min kommentar skall bli begriplig.

 29. Måns B

  AOH #8

  Greppa näringens klimatprojekt och rådgivning handlar främst om hushållning av vattnet i landskapet. Detta är något som behöver åtgärdas oavsett vad som är skälet till klimatförändringen. Men visst det finns andra rena emissionsbegränsade åtgärder mycket inriktat på metan, inget som jag kan anse vara vansinigt dock.
  Sedan ytterligare om hantering av konstgödsel och övergödning (som ju är Greppa näringens huvudgren).

  So whats the problem?

 30. Måns

  Problemet är att man anger ett helt felaktigt (nästan bedrägligt) skäl som förevändning för att tränga sig på. Folk som snackar strunt eller som är ohederliga lyssnar iaf inte jag till, utan är tvärtom extra misstänksam mot. Skulle de knacka på hos mig och tala om för mig vad jag skall göra (annorlunda eller istället) skulle jag bli riktigt förbannad.

  PK-dravel och ’att luras för att det är bra för dig’ är två saker som gör samhället sämre! Utan tvekan, inte ens dom egna barnen skall man blåsa för att få dom att göra ’rätt’ saker.

  Men jag tror vi har haft liknande diskussioner förut, och du har även då varit mer fördragsam med dumheter om dom någonstans också förde något gott med sig, eller bara hade ett gott uppsåt i något sammanhang.

 31. Steve

  Jag trodde inte på klimathotet.  Jag hade fel.  Förstås.  Jag dör, du dör, vi dör !  Och på något sätt är det klimatets fel.  Forskare i USA, från sju olika institutioner, bevisar detta i en 80-sidig rappport benämnd ”A Human Health Perspective on Climate Change: A Report Outlining the Research Needs on the Human Health Effects of Climate Change.”

  Klimatförändringens (förändring — åt vilket håll?) följder finns sorterade så:
  1 – astma, allergier, luftrörssjukdomar
  2 – cancer
  3 – cardiovaskulära sjukdomar och stroke
  4 – utvecklingsstörning
  5 – temperatur-relaterad morbiditet och mortalitet
  6 – mental- och stress-sjukdomar
  7 – neurologiska sjukdomar
  8 – nutritions- och födoämnesbaserade sjukdomar
  9 – sjukdomar från insekter och andra djur
  10 – vattenburna sjukdomar
  11 – väder-relaterad morbiditet och mortalitet

  The Interagency Working Group on Climate Change and Health
  har forskat fram allt detta.  Låter spännande?  Blir något att verkligen skrämma upp andra med i fikarummet?  80 sidor PDF här, 5.0 Mb – go get it:
  http://www.niehs.nih.gov/health/docs/climatereport2010.pdf

 32. Måns B

  Jonas #30
  Vad pratar du nu om?
  Greppa näringen är en frivillig rådgivning som iofs kan ge dig rätt till stöd för åtgärder om du går den och även certifiering för ditt jordbruksföretag.

  Om man i denna verksamhet som hittils nog varit bland det mest effektiva för att minska näringsbelastningen till vattendrag, sjöar och hav även lägger till vettig husshållning med vatten för att klara störe variation i flöden och torka bättre så kan det väl ändå inte räknas till PK-dravel.

  Anledningen till att jag gav mig in i denna tråden är ju att det är hyffsat bra om man vet vad man pratar om när man kritiserar något.

  Bara för att det står klimat någonstans behöver det inte vara att luras eller ens dåligt.  Jag trodde vi var ganska överens om att anpassningar kan vi bli tvugna till, eller har detta ändrats på senaste tiden?

  Att du inte behöver vara framsynt framför datorn är väl sin sak men för de areella näringarna så har det faktiskt betydelse.

 33. Måns jag har blivit lite ’mätt’ idag över allt dum som har skickats åt mitt håll. Sorry.

  Men jag tror du förstår vad jag menar. Den som kommer och säger att några specifika val att göra bör göras av ’klimatskäl’, den bör (med rätta) avfärdas som någon som pladdrar om saker den inte vet …

  Om sedan pladdret hade ett värde ändå, så förminskas det avsevärt av att behöva ’säljas in’ med felaktig argumentation, och dessutom undergräver det förtroendet för all liknande verksamhet .. och visst, den är frivillig, men den är bla offentligt finansierad, så det är bara nyttjandet av den som verkligen är ’frivilligt’, inte deltagandet (finansiellt). Och givet hur det ser ur så skall vi faktiskt vara glada för det, så länge det nu varar …

  Men ärligt talat, jag tror faktiskt du förstår varför jag störs av sådant, och att du inte gör det är inte ett argument i sammanhanget!

  Falsk, felaktig eller nonsen-argumentation är inte framsynt någonsin!

  PS Din närvaro hade varit mer uppskattade i en annan tråd där du dels stack ut hakan, och andra skulle behövt ditt understöd, men om du inte vill försvara detta har du min fulla förståelse DS

 34. AOH

  Mans B #  29

  „So whats the problem?“

  Läs hela artikeln innan du börjar svamla om ” att det handlar om hushållning av vattnet i landskapet”

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7057021.ab

  ”Med start efter sommaren kommer totalt cirka 1 000 svenska lantbrukare få besök av klimatrådgivare. Lantbrukaren och rådgivaren ska tillsammans sätta sig ner och gå igenom hur gården ska kunna minska sina utsläpp av växthusgaser.

  ……..Det är projektet Greppa Näringen…….

  …..Mest växthusgas från lantbruket kommer i form av lustgas och metan som bildas biologiskt samt vid tillverkning av handelsgödsel. Mest koldioxid släpps ut vid plöjning, harvning och vältning av så kallad organogen mark – som består av torv och mull.” 35. Måns B

  AOH #34
  Målet är att minska utsläppen genom effektivare resursanvändning och utan att minska produktionen.
  Mest växthusgas från lantbruket kommer i form av lustgas och metan som bildas biologiskt samt vid tillverkning av handelsgödsel. Mest koldioxid släpps ut vid plöjning, harvning och vältning av så kallad organogen mark – som består av torv och mull.

  Det som står ovan är ju i princip vad jag skrev också men det är inga vansinnesåtgärder de är bra i vilket fall som helst, särskillt som syftet är att de ska ske utan produktionsbortfall.

  Att sedan Aftonbladet antingen inte har full insikt i vad projektet handlar om eller bara väljer att publisera det som dom tror är den bästa nyheten, det förändrar inte att den s.k klimatrådgivningen inom Greppa näringen är sund.

 36. Måns B

  Jonas #33
  Nä jag störs över att allt som kan tänkas ha med klimatarbete per definition är av ondo här.

  Eftersom jag trodde att vi var överens om att klimatanpassningar kan vi bli tvugna till så traggar jag inte mer om det här heller.

  Men till ditt och AOH’s försvar i just den här punkten så har inte Aftonbladet samma insikt i Greppa Näringen som jag så jag skulle kanske hållit mig mer till upplysning och mindre till kritik.

  Nu tar syret slut i min hjärna…. 8)

 37. Måns .. om verksamheten inte nämner klimatsvammel som orsak så kan jag iaf respektera ståndpunkten att den håller på mednågon sund strävan …

  Oc hdu har rätt i att Aftonbladets betygelser inte skall tas som anning! Men anser du att målet (rätt strävan) helgar medlen (klimathot som orsak), då förlorar du på sikti obönhörligen. Lögn som metod funkar, men bara kortsiktigt, och aldrig om man räknar på totalen, dvs även inkluderar konstnaden för att behöva ha ljugit hos alla som påverkas!

 38. Måns #36

  Nu är du ju inne på vad jag hela tiden har hävdat: Att klimathysterin vållar skador långt utanför området där den menar sig ha ett anspråk! Dvs att även sanningar blir lidande om de skall torgföras (eller bara av några menar att behöva torgföras) genom lögner/skitsnack om klimatet!

  Du kan dock inte göra klimathysterin till ett offer för sin egen otillräcklighet! Det är för många upplysta, utbildade människor i ansvariga och tom makt- postioner som varit med att blåst på den brasan! Och gör så fortfarande!

 39. AOH

  Måns B # 35
   
  Jag kollade lite om bakgrunden till GREPPA NÄRING.

  http://www.greppa.nu/press/projektbeskrivning/historia.4.76ca33bb127af0b508c80003217.html
   
  Om dess grundtanke instämmer jag helt med dig.
  Ingen övergödning – Grundvatten av god kvalitet – Myllrande våtmarker.

  Först när dumheten om ”växthusgaser ” delgavs av Aftonbladet instämde jag i Peter Stilbs funderingar:
  Man vet inte om man ska skratta eller gråta. 1000 utvalda jordbrukare ska få hembesök av klimattalibaner.
  Och jag tror att t.o.m. du instämmer. Därmed ”God natt”

 40. Pehr Björnbom

   
  Det finns redan del verkligt intressanta saker på denna första version av NIPCC:s websida. Det referat som jag tycker tar priset är på en artikel där inga mindre än Phil Jones och Keith Briffa från CRU är två av de sju medförfattarna. Båda har ju varit inblandade i spektaklet med hockeyklubbskurvor där både den medeltida värmeperioden och den lilla istiden försvann:
  http://www.nipccreport.org/articles/2010/apr/21apr2010a2.html
   
  Nu står de med på en artikel där resultatet visar att den medeltida värmeperioden på Grönland var varmare än nu. Författarna skriver att den medeltida värmeperioden ”were as warm as or slightly warmer than present day Greenland temperatures”.
   
  Slutsatsen borde väl då bli att dagens temperaturnivå inte är ”unprecedented” under de senaste tusen åren, vilket alarmisterna har ordat så mycket om, dvs. att denna temperaturnivå inte skulle ha förekommit tidigare. Men författarna har valt att vinkla sin slutsats lite annorlunda vilket beskrivs på följande sätt av den som skrivit referatet:
  ”As for what this finding implies, the researchers conditionally — and rather amusingly — state that further warming of present day Greenland climate ”will result in temperature conditions that are warmer than anything seen in the past 1400 years.””
   
  Ganska lustigt faktiskt! Det är tydligen svårt att bli av med alarmbacillen när man väl blivit smittad.
  😀

 41. Jörgen O

  3/5/10. Sorry Les Miscerables. (nr 23 och 24) Jag visste inte att ni hade så många tår som ömmadeDet är riktigt att USA förlorade i Vietnam och att de klarade sig hyggligt trots förgiftning och minor  allt möjligt Gud vet vad. Jag skulle vilja ändra texten där; tack vare allt möjligt Gud vet vad. Ja, amerikanarna var där och bombade, och det blev massor av bombhål  som vatten fylldes utanför byarna och blev utmärkta fiskdammar. Att jag också varit där och dragit mina strån till framgången gör kanske sitt till. Men viktigare  är vietnamesernas oerhörda arbetsvilja och energi. I privata samtal i bil med vietnameser och ingen annan hörde på fick jag deras syn på amerikaner . Oerhört positivt  medan däremot deras ’politiska vänner’, ryska soldater, kunde få en rejäl omgång stryk på fester. De var inte omtyckta.
  Slutledningsförmåga är svårt och kan ge fel . Jag har sett   två amerikanska krigsfilmer. Den ena var ’South Pacific’. Kanske mera en musical.  
  Den andra handlade om General Patton. En duktig karl   

  Klimatbluffen och koldioxidhandeln har ingenting med klimatet att göra. Jovisst, när  man tänker själv ser man tydligt att de två hänger samman med klimatet som ler och långhalm ansågs göra förr i tiden. De höll samman huset och värmde det för en tid. Liksom huset  ändrar sig hela tiden. Röta i stockarna. Rörelser i jordskorpan på grund av frost och tjäle. Huset försämrades och man lagade det med ler och långhalm. Det är vad man tänker göra med klimatet. Man bluffaroch försöker reparera det med att inte tillföra koldioxid.  
  Apropå ömma måste jag säga  att jag ömmar för folket i Afganistan. De behöver all hjälp de kan få, och det måste påbörjas med soldater som tar bort makten från talibanerna. Sedan kan det vi kallar för ’riktigt’ hjälparbete påbörjas. JörgenO.