Oppositionen vill ha djurombudsman

One Happy Dog

OT, men det bekräftar att våra politiker prioriterar fel områden.

Enligt DN lovar oppositionen att instifta en djurombudsman, DjurO, om de vinner valet i höst. Det känns sannerligen som det allra mest brännande behovet. Nog för att jag själv älskar djur och har både hund och katt, men vore det inte bättre att först se till att människorna har det bra? Hur ligger det till med äldreomsorgen egentligen? Och skolan skulle också behöva en satsning.

Men det är klart, i oppositionens värld är det viktigare att slåss för vindkraftverk och djurombudsmän. Ännu en anledning att lägga sin röst på det regerande laget.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olaus Petri

  Sedan SlösO blivit inrättat är DumbO enda nya ombudsman Sverige behöver. Hans öron behöver inte ens vara stora för att kunna snappa upp alla dumheter som den olifantiska sektorn hittar på.
   
  Okey då, KlimatO får bli DumbOs högra hand. 😉

 2. Helge

  Nu är ju inte de regerande direkt emot vindkraftverk, de visar upp en handlingskraft i subventioner som var länge sen man såg. Även ett visst förakt för demokratiska spelregler genom att åsidosätta normala överklagansmöjligheter på bygglov och detaljplan.

 3.  
   
  Jag tycker isåfall att dom för att spara pengar borde lägga ut DjurO på entrepenad hos svenska WWF, så dom slipper råka ut för Slöso.
  Jag menar, då får dom ju IsbjörnO, ApO och TigrO under samma tak + HMK som överkucku och han är ju känd för att värna om djuren(om man bortser från att han knäpper en älg eller fasan då och då). 🙂

 4. Olaus Petri

  ApO får mig att tänka på ännu en jättesann historia från Peter Stilbs gamla hemtrakter i norra Värmland. Två hagförsinger löser NWT:s korsord och har bara en ruta kvar innan det är klart. Följande dialog utspelar sig då:
   
  – Hmm…”Djur i skogen” på två bokstävar.
   
  – Dä int koa å int loa… .Dä måst va e ap!

 5. Elling Disen

  Hva med CoTvåO ? Bedre på norsk; CoToO

 6. I dagens värld går omsorg om djur före omsorg om människor. Människor kommer inte ens tvåa, för där kommer omsorg om växter. Människor kommer kanske på tredje plats, men jag är inte helt säker på det.

 7. Peter

  Även om jag inte sympatiserar med det rödgröna blocket så tycker jag förslaget är bra. Att bara kategoriskt slå ned på liknande förslag därför att människor skall prioriteras istället, är fel. Det ena utesluter ju inte det andra..eller hur? 

 8. Steve

  Nature Films Deny Animals Their Right to Privacy !   En forskare vid University of East Anglia  (hört namnet förr?)  slår larm, i en säkert mycket peer-reviewed artikel i Continuum: Journal of Media and Cultural Studies.  Discovery News rapporterar.
  (Foto inlagt här på två sköldpaddor som, eh, har ihop det.  Läsaren ska förstås reflektera över det berättigade i detta privatlivsintrång!)
  –  Forskaren, Brett Mills, slår fast att djur har rätt till privatliv.  Trots att de väl tyvärr inte är kapabla att underteckna avtal med naturfilmbolagen.
  –  När vi själva ser en naturfilm måste vi också reflektera lite över den etiska kontexten för detta. Visare filmaren — och TV-bolaget — respekt för djuren?
  –  LowOnProzac kommenterar:  ”Just when I think I’ve seen all the incredibly stupid and insane things that humans are capable of, something like this comes along.”
  http://news.discovery.com/animals/do-nature-films-deny-animals-their-right-to-privacy.html

 9. Les Miserables

  Peter#7 Håller helt med dig. Att man dessutom förstått att man måste sänka arbetsgivaravgifter för småföretagare – gör i mina ögon  miljöpartiet till en klar vinnare. Vi har ju sett hur Maud kvittrat med sina CO2 utsläpp och att miljöministern  kör över kommuner i Vindkaftsfrågan. Om inte allianens väljer en annan vindriktning och inser att jorden inte har feber på grund av CO2 och allraminst människogenererad sådan  – röstar jag mot min ideologi på miljöpartiet. Alliansen har ju köpt CO2 bluffen med hull och hår och har inget spännande nytt för oss medborgare att se fram emot än fortsatt miserabelt höga skatter.  Dags för alliansen komma med ett riktigt nytänk.
  Nu verkar dom mest huka sig i stolarna inför nya fräscha förslag.

 10. Les Miserables#9
   
  Sov du dig igenom hela första maj?

 11. Les Miserables

  #19 Javisst !
  1 maj har jag alltid arbetat och sett överklassen marschera utanför mitt arbetsfönster.  Och du ?

 12. Les Miserables

  Undrar om man kan få elcertifikat för följande dojja ?
  http://news.latech.edu/2010/04/25/shoe-power-generator-earns-louisiana-tech-professor-national-attention/

 13. Jag drog slutsatsen att du hade sovit eftersom du kan tänka dig att rösta på MP för att undvika miserabelt höga skatter.
  Förövrigt ser jag just nu på Agenda och kan inte bestämma mig för hurivida Östros påminner en lägervakt från Treblinka eller en P-nisse. Troligen en korsning av båda.

 14. Maggie förresten,
   
  vilken kanonbild i vinjetten, har du tagit den själv?

 15. Joakim

  Då blir det snart förbjudet att meta med med krok om MP kommer till makten.

 16. Sakkunnig

  Alliansen la ner Djurskyddsmyndigheten som leddes av en Miljöpartist, samt slog ihog flera Ombudsmän till en.
  Inte OT:
  Citat:
  Säkerhetspolitisk expert: Sverige behöver en ny säkerhetspolitisk doktrin som speglar de påfrestningar som blir resultatet av klimatförändringarna.”

  Svara gärna i KlimatForum direkt (också) med eller utan registrering.
  http://klimatforumet.forum24.se/klimatforumet-post-15.html#15
  Vi har nog mer att tillägga, har du?

 17. Mållgan

  Men Eskil Erlandsson som DjurO vore väl ändå något? Han har ju visat sådan omsorg om t ex grisar.

 18. Labbibia

  Mållgan # 16
  Jag tycker det vore bättre med ex MP:s båda språkrör, Wetterstrand och Eriksson. De skulle kunna bilda en helhet ett sk ”helrör” De har ju visat att de kan jobba ihop. Och den allra största fördelen vore ju att vi isåfall slapp deras vettlösa förslag om än det ena, än det andra i politiken.

 19. Peter

  Les Miserables #9:  Jag antar att ditt inlägg var ironiskt..
  Annars är du ganska grundlurad, klimatnojjan blir ju inte direkt mindre med Mp i en regering. 

 20. bom

  Utspelet är bara morötter för att rycka åt sig rösterna från det här gänget som ruinerar körsnärer, bränner mjölkbilar och förstör skogsmaskiner. Gammalt vanligt härsket valfläsk till dom som inte käkar gris!

 21. tty

  Nu återstår bara en ombudsman för heterosexuella, etniskt svenska män i arbetsför ålder. Det är ju veterligen den enda grupp som har någon ombudsman än.

  Fast män är ju som bekant djur, så vi kanske kan anlita DjurO?

 22. DjurO är väl bra. Då får alla hästar som inte kallas till arbetsintervju någon att vända sig till. 🙂
   
  …och allvarligt talat: Pinsamt för Sverige, men samtidigt blir man inte förvånad längre…