Mer desinformation från kvällstidningar

Expressen har satt fart på sin desinformationskampanj om klimatet igen. Ett tag var det lite stiltje, med knappt ett inlägg i veckan. Nu är det full fart igen, med flera inlägg per dag.

Jag vet inte om det längre går att länka till någon svensk dagstidnings artiklar, men Expressens desinformationskampanj är lätt att hitta på tidningens hemsida.

Bland annat har Expressen fått för sig att Indien är extra hårt drabbat av klimatförändringar. Det tycks vara något som hävdas i IPCC:s ovetenskapliga och alarmistiska specialrapport från i höstas, enligt bland annat DownToEarth, en blogg jag annars inte vet något om. Där påstås bland annat att jordbruket i Indien har sett sin avkastning minska med 4-9 % varje år.

Den uppgiften är lätt att kontrollera. FAO:s statistikavdelning FAOSTAT för statistik över jordbruket i världen. bland annat med siffror för produktion, avkastning och odlad areal. Jag valde ut avkastningen för fem grödor som odlas i Indien.

GrödorIndien

Jag valde tydligen fel och ingen av de grödor som DownToEarth avsåg. Eller så kommer den bloggen med en grovt felaktig uppgift.

Observera att kurvorna visar avkastning per hektar, inte total produktion.

Finns det alls något stöd för uppfattningen att Indien ska drabbas hårdare än genomsnittet av klimatförändringar? Mer koldioxid märks mest när och där det är kallt, för där innehåller luften lite vattenånga, som annars konkurrerar ut koldioxiden i kampen om IR-fotonerna. Större delen av Indien har i stället varmt klimat.

Temperatursammanställningen från projektet Berkeley Earth, BEST, tyder också på att Indien har mindre klimatförändringar än genomsnittet. Sedan 1960 anges uppvärmningstakten för Indien vara 1,44 °C/århundrade, medan genomsnittet för världens landområden anges till 2,16 °C/århundrade.

Det lär pågå en värmebölja i Indien och Pakistan just nu (början av juli 2019). Medierna har rapporterat om höga temperaturer, på 45-50 °C. Mitt intryck är att alla dessa höga temperaturer härstammar från stora städer, med sina stora värmeöar. På landsbygden har det antagligen varit rejält svalare, med temperaturer som medierna finner ointressanta att rapportera om. Kanske finns inte ens några väderstationer på landsbygden i Indien?

Sajten Climate Explorer gör en stor mängd väder- och klimatdata tillgängliga. Jag letar där och hittar några få väderstationer som anges som ”rural station”, alltså liggande på landsbygden. Bland annat en som kallas Minicoy:

ta43369_a

Enligt Wikipedia, är Minicoy en liten ö utanför södra Indiens västkust. Befolkningen var 10700 år 2014, så det förefaller faktiskt handla om landsbygd och små samhällen. Dock kan även ett litet samhälle vara en växande värmeö. Det verkar ändå inte ha hänt mycket med månadsmedeltemperaturerna på Minicoy sedan slutet av 1980-talet, förutom då fluktuationer från månad till månad.

Indien blir obeboeligt på grund av uppvärmningen, enligt klimataktivisterna, vilket inkluderar journalisterna på Expressen. Kanske blir det väldigt hett i städerna, men landsbygden fortsätter nog att ha acceptabla temperaturer. I städerna flyttar förmodligen allt fler jobb in i luftkonditionerade lokaler, i takt med att Indien blir ett rikare land. Dessutom bygger prognoserna om kommande värmeböljor i Indien på resultat från klimatmodeller, som inte klarar just några tester mot verkligheten.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. sl

  Miljöpartiets desinformatörer blir hysteriska när sommaren är som vanligt och alla hoppas att det ska bli varmare. Skrönan måste hållas vid liv.

 2. Johan M

  Såg också rapporteringen från rekordet i Indien. Börjar an leta efter stationerna så hamnar man ofta mitt i en Storstad. Det är förunderligt hur man kan ta dessa rekord som intäkt för stundande klimatkatastrof er.

 3. Olav Gjelten

  Vad skulle hänt med matförsörjningen i världen om idealet del lilla istiden hade fått fortsätta också efter 1850?

  Sådana frågor tas aldrig någonsin upp i Expressen och annan PK-media.

 4. Ulf

  Desinformationen är lika stor i Svd och DN.

  Min amatörfundering är förstås varför det skulle bli mycket varmare i vissa områden men inte i andra? Här har ingen kunnat ge en rimlig förklaring till hur detta kan uppstå pga koldioxidutsläpp.
  Dessa lokala variationer talar snarare för att det handlar om naturliga förändringar.

 5. Olav Gjelten

  sl # 1 ”Miljöpartiets desinformatörer blir hysteriska när sommaren är som vanligt…”

  Var säker på att de lyckas leta upp en plats på jorden där deras tes passar in. Lägg också på minnet att ALL kyla ALLTID är inom ramen för det fullt normala. Världsrekord i kyla även så.

  Det borde smickra oss skeptiker att tillhöra en elit som genomskådar den desinformation som andra inte ser. Istället är det en bedrövelse för oss att konstatera vad hjärntvättade de andra är.

 6. Staffan Johansson

  Expressen har fullt upp nu i dagarna, i att styra upp vädret i Sverige mot sin tänkta klimatkollaps.
  T ex att ”efter regnovädren, nu kommer värmen tillbaka”. Sommaren i år har visat en stor skillnad mot förra sommaren. Inte helt lätt för en kvällstidning att hantera… Det kommer bli mycket fokus på dramatisering av varje sorts väder, tro mig. Ja så har man redan hållit på mycket i sommar, vilket man förstås tänker fortsätta med – i vått och torrt…

 7. ThomasJ

  Bra att desinformationen uppmärksammas, nu i Expressen. Men, handen på hjärtat, vilka av MSM respektive den förment publika servicen bedriver INTE desinformation(er) i allra synnerhet när temat heter ’klimat’ ???
  Fattar inte, att slika mentala porrblaskor öht. köps och läses ! Bojkotta sk*ten så försvinner de per automatik.

  Mvh/TJ

 8. Björn

  Ulf [4]; Visst är det så, det handlar om naturliga förändringar. Vi är i början på ett grand solar minimum, som i vissa rapporter anges som, grand minimum. Se länken nedan om det som inte längre går att dölja. Men slutorden är viktiga för att få forskningsanslag.

  Thus, a main conclusion of the study is that “a future grand solar minimum could slow down but not stop global warming.”

  https://ucsdnews.ucsd.edu/index.php/pressrelease/reduced_energy_from_the_sun_might_occur_by_mid_century

 9. Ann lh

  Skönt med kontrollerade uppgifter! Tack.

 10. Sören G

  Roger Pielke var ledande expert vid IPCC när det gäller extrem-väder. Han och hans team kunde konstatera att det inte skett någon ökning av extremväder. Han fick dock sluta vid IPCC eftersom hans slutsatser inte var PK-korrigerade.

 11. Kurt

  Hej, bodde i New Dheli 94-95, det var 50 C när jag anlände från Bangladesh där det ”bara” var 42-43 C. Tyckte inte att det kändes särskilt varm i Dheli, då det var mycket torrt, värre i Dhaka med mycket hög luftfuktighet. På morgnarna i Dheli vintertid kunde det vara nära 0 C, kallt som tusan i bostaden, ingen centralvärme direkt. Det verkar vara ungefär samma väder idag, so what’s the problem.

 12. Staffan Johansson

  Här i Peking, där jag nu befinner mig, har det varit väldigt regnigt (och mycket svalare för årstiden) och den väderleken har varat i ca 4 dagar. Det är lika bra att berätta det här nu, för det vädret är inte intressant för skrämselpropagandistiskt utbildade journalister…Snart anordnar SMHI konferens i Peking, snart kommer horder av SMHI-anställda hit (till hösten) – och då är det framtida ”regional klimatanpassning” för ”torka och extremhetta” som gäller. Bara så ni vet…

  https://www.smhi.se/forskning/forskningsnyheter/smhi-organiserar-klimatkonferens-i-peking-hosten-2019-1.148418

 13. Mikael Persdon

  Om man går in på sidan indianholiday.com kan man läsa att området Expressen klimat beskrev har en naturlig värmeperiod med temperaturer kring 40-45 med toppar uppemot 50 grader.

 14. Anders L

  Google ville att jag skulle läsa nedanstående blogg-inlägg
  Kan någon kunnig kommentera resultat, men det ser lovande ut.

  http://palbergstrom.com/news/2019-07-06/ny-studie-visar-att-klimatforandringarna-inte-beror-pa-mansklig-co2

 15. Lennart Bengtsson

  Före monsunen är centrala delarna av den Indiska kontinenten en av de varmaste områdena på jorden. Dygnets medeltemperaturen i Nagpur i maj till exempel uppgår till +36°C jämfört med juli månad på +28°C (värden för perioden 1931-1960). Det är alltså inte ovanligt med maximitemperaturer på över +45°C under tiden före monsunen. Därtill kommer lokala effekter till följd av växande storstäder. Ingen förnuftig människa tror att ändrade svenska växthusgasutsläpp som ändrade res-eller kostvanor har någon som helst effekt. Det är bara stupida symbolhandlingar.

  Det är märkligt att det skrivs så mycket om väder och klimat i svenska tidningar där inte bara skribenterna är okunniga utan även loja och slöa och inte ens bemödar sig att ta reda på fakta som finns rikligt på nätet. Man kan med full rätt fråga sig om det inte vore bättre att sluta upp med alla klimatreportage och i stället ägna tiden åt utbildning i ämnet eller helt enkelt göra något helt annat.

 16. Kent B

  #12

  Bra att en till studie bekräftar att koldioxiden inte påverkar temperaturen. Dock kommer ju inte msm och Greta låtsas om det. Det enda som kan stoppa klimathysterin är nog att det blir märkbart kallare

 17. latoba

  Expressen förnekar sig aldrig. När det kanske blir lite över 20 grader kommer dagens rubrik:
  Hettan slår: Över 20 grader i hela landet

 18. jensen

  14
  Om 10-20 år kanske.

  https://notrickszone.com/#sthash.bEC1jUZp.dpbs

 19. Kent B

  # 16

  Mja, nu blir ju AMO negativ så det bör ju sätta fart på temperaturnedgången

 20. Daniel Wiklund

  På Text-tv kan man se att varmaste idag hade Norrköping med 18 grader, resten hade 16 eller lägre. Kan man då säga att idag slog kylan till.

 21. tty

  ”Det lär pågå en värmebölja i Indien och Pakistan just nu (början av juli 2019). Medierna har rapporterat om höga temperaturer, på 45-50 °C. ”

  Jam, det gör det, liksom det gör varje försommar innan monsunen kommer igång. Eftermiddagstemperaturer på 45-50 grader är helt normalt i Sind, Rajasthan och Punjab så här års, och har varit det i typ 20 miljoner år. För de som eventuellt är misstrogna, här är månadsmedeltemperaturen i juni för perioden 1931-60 för några nordindiska/pakistanska städer:

  Multan 36,1
  Hyderabad 34,3
  New Delhi 34,5
  Jodhpur 34,4
  Allahabad 34,7
  Nagpur 35,6

  Det kan nämnas att samma siffra för Rijadh i Saudiarabien, känt för att vara ett milt sagt varmt ställe var 33,9.

  Vad som möjligen är avvikande i år är att monsunen är ca 2 veckor försenad, men sådana variationer är också helt normalt. Nu är den i varje fall igång och temperaturen sjunker:

  https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=precip_3hr/orthographic=-277.88,13.72,979

  Och det finns ännu varmare platser. Khuzistan på gränsen mellan Iran och Irak har regelmässigt ca 50 grader hela sommaren, inte bara på försommaren. Intressant nog är detta en av de absolut äldsta kulturhärdarna på planeten, det gamla Elam och Sumer, där städer och skriftspråk går tillbaka mer än 5000 år.

 22. Gunnar Strandell

  Lars Kamél
  Att Indien och andra länder som ligger efter i ekonomisk utveckling drabbas av klimatförändringar hänger samman med att det är en av grundpelarna i klimatkonventionen från 1992.
  ”The developed country Parties and other developed Parties included in Annex II shall provide new and additional financial resources to meet the agreed full costs incurred by developing country Parties in complying with their obligations under Article 12, paragraph 1.”

  ” The developed country Parties and other developed Parties included in Annex II shall also assist the developing country Parties that are particularly vulnerable to the adverse effects of climate change in meeting costs of adaptation to those adverse effects.”

  Sverige står med i Annex II, Indien räknas ”som developing country”.
  Genom att visa upp skador av klimatförändringar har alltså Indien rätt att få pengar för att åtgärda dessa.
  Klimatförändringar är inte bara vetenskap och politik. Det handlar om pengar också.

  Länk:
  https://unfccc.int/files/essential_background/background_publications_htmlpdf/application/pdf/conveng.pdf

 23. Staffan Johansson

  Expressen idag:
  ”Värmen slår –
  över 20 grader i hela landet”
  Kanske lite väl dramatiskt, värmen slår..

 24. Ulf

  Här kommer en lång artikel om klimatångest. Mycket intressanta synpunkter ifrån Charpentier och Eberhard. Resten kan med fördel skummas igenom.

  https://www.fplus.se/vi-har-aldrig-varit-i-denna-situation-forut/a/50oy7e?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fplus_morgonkoll&utm_term=fplus_morgonkoll
  Charpentier menar att det absolut finns inslag av klassisk domedagsprofetior i klimathotet. Att vissa forskarrapporter kraftigt förstärks av att journalisten och forskarna överdriver pressmeddelanden.
  Eberhard menar att inom vuxenpsykiatrin är detta ett mindre problem. Dessutom tror han att många journalister har klimatångest och att skriva panikartiklar är ett sätt att hantera detta.

 25. Col

  #24 Tack för länken Ulf.
  Det är mycket intressant. Är det fler än jag som ser likheter mellan Klimatpsykosen och IS-psykosen?
  https://www.svt.se/special/is-kalifatets-uppgang-och-fall/
  När du anger länk kan du vanligtvis ta bort allt från och med frågetecknet.
  https://www.fplus.se/vi-har-aldrig-varit-i-denna-situation-forut/a/50oy7e

  Det finns tydliga likheter mellan Greta, hysteriska journalister och andra domedagsprofeter och IS-anhängarna. Jag har bara litet svårt att beskriva det med ord. Men ett ord är gemensamt och det är fanatism.
  ”Fanatism (av latin fanaticus ”inspirerad”, ”besatt”, ”förryckt”) är en allmän, pejorativ benämning på religiösa, politiska eller personliga riktningar som driver sin sak utan någon hänsyn till rationella argument. Fanatikern är skeptikerns (extrema) motpol.” / Wikipedia

 26. Ulf

  Svar 25

  Nej jag tycker det är helt olika sorters företeelser IS är bara en täckmantel för att få mörda, tortera och slakta folk.

 27. jensen

  Alternativ hysteri? ….. eller har den kommande kylan kanske redan startat? … dvs. Eddy Minimum.

  https://www.youtube.com/watch?v=feDYvqkrjEE

 28. Olav Gjelten

  Jag har aldrig hört eller sett någon som opponerar sig sig mot att klimathotssekten är en vänsterrörelse.

  Varför skal vi skeptiker då skämmas över att bli kallade för höger?
  (Förmodligen ingen som har ett vettigt svar att ge och därför avstår att försöka svara.)

 29. Olav Gjelten

  ”Desinformation” är dagens tema.

  Katerina Janouch, som är uppväxt i Tjeckoslovakien, säger att folket där var ”vaccinerade” mot den desinformation som myndigheterna där bedrev under kommunisttiden.

  Hon har svårt att förstå varför svenskarna har så väldigt svårt att se de lika uppenbara lögner som makten här iscensätter non stop.

  Kan det kanske vara för att det är vi själva som har röstat fram de politiker vi har i motsats till så som det var i det kommunistiska Tjeckoslovakien? Sverige och västvärlden liknar på ett slående sätt Tyskland ´33.

 30. Benny Wiktorsson

  Enligt yr.no var det stora förhoppningar att det 40 år gamla värmerekordet på Svalbard 21,7C skulle slås i helgen. Med facit i hand nådde de som högst 16,1C på ett begränsat område på ön, större delar nådde knappt 10C. Snacka om felprognos.

 31. Robert Norling

  ”Expressen har satt fart på sin desinformationskampanj om klimatet igen. Ett tag var det lite stiltje, med knappt ett inlägg i veckan. Nu är det full fart igen, med flera inlägg per dag.”

  Det är inte längre någon kampanj.
  Det är ett allvarligt försök till grov indoktrinering och hjärntvätt av ett helt lands befolkning, som svensk media och en stor del av politikerkåren ägnar sig åt.
  Orsakerna är nog många till att det blivit så.
  Men för våra politiker är det förutom att slippa bekymra sig om alla andra stora samhällsproblem, en outsinlig skattekista att gräva ur.
  Det som börjar bli skrämmande är alla dessa ”nyttiga idioter” som sjunger med i klimatträskets kör.
  Ett bevis om något om att indoktrineringen har haft effekt.

 32. Kent B

  # 27

  Kallare blir det nog men vi vet ju tyvärr inte hur mycket. Problemet ör nog främst att både mat och el kommer att rusa i pris

 33. Olav Gjelten

  # 30 Benny W.
  Yr är en ren skär propagandasajt för Klimatreligionen. Deras rubriker handlar numera uteslutande eller nästan uteslutande om extremväder och att vi rör oss med snabb fart mot en klimatkollaps. Yr är långt värre än någonsin SMHI.

  Själv har jag även uppfattningen att Norge gått om Sverige som det mest extrema landet i klimatfrågan.

 34. tty

  #30, 33

  Det var fråga om vår gamla bekanting Föhn. Longyearbyen ligger vid Isfjorden och får markant föhneffekt vid östliga vindar. Här ser man väderläget lördags eftermiddag:

  https://earth.nullschool.net/#2019/07/06/1500Z/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=-346.96,76.87,3000/loc=15.460,78.147

 35. Olav Gjelten

  Det är jättesvårt, i praktiken också omöjligt att diskutera klimatfrågan på ett vettigt sätt om det skall vara förbjudet att referera till det som var och en av oss uppfattar som driver den.
  Givetvis skall vi inte ägna oss till rasism, främlingsfientlighet eller annat motbjudande.

  Att klimathotare är globalister och vi skeptiker nationalister är för mig inte mycket annat än överdrivet trams.

 36. Det är många här som förvånar sig över all desinformation från MSM.
  MSM är köpt och infiltrerad av globalisterna som vill åstadkomma ”Global Governance”, dvs en världsregering. Alla medel är tillåtna för att nå det målet. Jag vill påminna om några saker:

  – Christina Figuere, toppnamn inom IPCC och hennes uttalande inför pressen:
  ”Det handlar inte om klimatet. Det handlar om att ersätta kapitalismen med ett system som fördelar planetens resurser rättvist.

  -Dokumentet från Club of Rome: ”The First Global Revolution” där riktlinjerna dras up för projektet

  Alla medel är tillåtna i detta maktprojekt

 37. Lars Cornell

  #35 Trams? Inte för mig. Att Al Gore, Fridolin (Mp), Rockström, Kuylenstierna, Pär Holmgren (Mp) som exempel är ju alla globalister. Att skeptiker lutar åt nationalister följer av att de är skrämda av FNs agendor.
  http://www.tjust.com/2019/klimat/politiskakartan.jpg
  .

 38. jensen

  Argument för/emot ………GHE gentemot CMSS…( centre of mass of the solar system.)
  Tryggt att förstå att diskussionen förs på vetenskaplig nivå.

  https://principia-scientific.org/climate-control-or-climate-cycles/

  En tanke, som en tid har bemäktigats sig mig. Hur kommer Al Gore att jämföras med Lysenko, i historiens ljus. Och hur kommer Lövins förvirrade tankevärld att bedömas i kommande tiders perspektiv.

 39. Olav Gjelten

  # 37 Lars Cornell
  Du lyckades med et svar på bisatsen på # 35. Min huvudpoäng var en annan. Tack annars. Jag brukar gilla dina inlägg.

 40. Sören G

  Jag såg på nyheterna i TV om ett nytt data-spel som ska lära ungdomarna att bli ”klimatsmarta”.
  Man ska laborera med olika utsläppscenarier och ”klimatåtgärder”.

 41. Lars Cornell

  Tack Olav #39

  Det är inte bara så att vi drar i samma rep, vi tycks dra åt samma håll också.

  Det är flera som sagt det, att vi har en kris i Sverige. Och det är förtroendet för Sveriges journalister och i synnerhet för de vid SR/SVT.
  https://juliacaesar.blog/2019/07/06/en-forljugen-journalistkar-ar-ett-hot-mot-demokratin/

 42. Staffan Johansson

  Ja,
  man hittar på och trissar upp en kris som inte finns, ”klimatkrisen”…Samtidigt som andra kriser – som verkligen finns – döljs, tonas ned o blandas bort. Inte bara med halvsanningar utan med rena lögner. Man insinuationer på att det snart, om si och så många år är ”för sent för klimatet” om vi inte gör något radikalt nu. På det sättet styr man och manipulerar nutidsmänniskan som flyktigt läser löpsedlar som flaschar förbi. Nyheter som senare visar sig ändå inte stämma. Denna form av hjärntvätt pågår dagligen nu, gång efter gång, om och om igen, och dessutom i upptrappad form nu även på expressen. I Sverige råder stort demokratiskt underskott redan, det underskottet lär nog inte minska i första taget och det om något är allvarligt det.

 43. Ulf

  I Expressens reportage där man försöker med alla medel inbilla läsarna att väderhändelser har med klimatet att göra syns inget alls just nu. De senaste bedrägeriförsöken har varit ovanligt klumpiga och verkar vara borttagna. Dessutom kritiserar man Regeringens idiotiska plastpåse beslut på ledarsidan. Man går dock inte så långt att man avslöjar att Sveriges hantering av plast är världsbäst just nu eftersom som man bränner plast. Minst 25 procent av Sydeuropas återvinning av plast hamnar direkt i haven efter skeppning till asien och afrika.

 44. Ulf

  Fortsättning 43

  Allt detta är sannolikt kopplat till de låga temperaturerna i Sverige och svenskarnas snabbt ökande efterfrågan på sista minuten resor. Bäst att inte skriva något när folk inte är mottagliga. Men dumheterna kommer säkert tillbaka för vädret är som bekant ombytligt i Sverige.

 45. Ulf

  Det varade inte länge nu är barnskamsforskaren igång med nya absurda påståenden. Och sedan citerar man Greta igen. Vilka vuxna normalintelligenta människor tar detta på allvar? Hur kan dessa absurditeter presenteras i media på fullaste allvar år 2019?

 46. Staffan Johansson

  Så här ser värmen ut som skulle ”slå” i Sverige (enligt Expressen för några dagar sen):

  ”Det handlar om absolut mest 25 grader i Värmland framåt torsdag och fredag. Så det är inte någon supervärme som kommer. Man kan med på sig en extra kofta och ta med sig byxor och strumpor om man har klänning på sig när man går ut. Den tanken ska man ha med sig, avslutar Tora Tomasdottir”

  För några dagar sen var prognosen 24°C i en del av Norrbotten – det bidde bara 22,4! (som toppnotering för hela Sverige!) – annars runt 20 i övriga Norrbotten och mestadels under 20 i övriga Sverige. Därför kommer jag följa värmepaketet noga på sin väg söderut, där man nu alltså hoppas på 25°C någonstans i Värmland…Verkar som man tar i lite i överkant nu när det gäller värmeväder i prognoserna. (Tänker även på den missvisande prognosen för Svalbard nyligen.)

 47. Magnar Are

  Bare en liten kommentar fra Norge. Jeg leste et sted at India og Bangladesh hadde rekord høye kornavlinger i vinter som var. De fikk så mye korn at de har korn til å eksportere. For oss som husker alle sult katastrofene der for noen tiår siden er det nesten utrulig å lese.
  Ellers så jeg at norske YR var nevnt her i kommentarfeltet. Det er drevet av NRK, søsterkanal til deres SVT, og minst like klimagale som deres SVT er. Men YR sine observasjoner og værvarsel rundt om i verden er ganske bra. Dette til tross for at de har på sin hjemmeside været om 50 år på ditt sted som de sier.
  Ellers følger jeg meget med på SWEBBTV med bla Lars Bern som er et unikum av kunnskap om mange ting. Mickael Wilgert gjør også en meget bra jobb. Skulle ønske at vi hadde en slik kanal i Norge også.

 48. Staffan Johansson

  … Sedan slutade fredag med topp i Arvika, 27,1°C. Sunne fich 25,1 och Karlstads Flygplats 24,7.
  Bland dessa topp 3-noteringar för Svealand utmärker sig Arvikas. Det är två graders skillnad mellan den varmaste och näst varmaste i området…

 49. Staffan Johansson

  … Menade torsdagen (idag), då värmen ”slog till” i Arvika. Få se hur toppnoteringar ser ut imorgon då…