Ljuset från Grönköping

Den av PR-skäl utvecklade

ljusidentitet, vilken skall identifiera Grönköpings kommun såsom den speciellt hållbara klimatkommun den de facto är och i princip alltid har varit, har nyl. färdigratificerats (genomklubbats) av kommunledningen (härst.). Denna ljusidentitet finnes numera att betitta å kommunens webbplats, men iråkat tekniskt mankemang gör att ljuskonstellationen f.n. går att uppleva enbart i ljudform (äkta skogstystnad), dock givetvis ytterst hållbar.

gronkoping

Delar av den hållbart avancerade maskin, vilken i  åratal framåt skall producera Grönköpings
klimat
korrekta ljusidentitet.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. foliehatt

  Samtidigt har i Grönköping nu utbrutit den stora kaffestriden när den av Stockholm resilience center framräknade stora koldioxidkatastrofen från fika nu utmanas av beräkningar från Sveriges Lantrbruksuniverisitet, som håller fast vid att den klassiska, av IPCC proklamerade modellen som fortffarande gäller – nämligen att det är hamburgaren och annat kött som är Djävulens föda. Båda beräkningar är framtagna av s.k. forskare, vilket enligt uppgift har gjort Grönköpings skolstrejkande elever väldigt konfysa, hungriga och undernärda, då de varken vet vilka forskare de bör lyssna på, eller vilken föda som det är politiskt korrekt att inta.

 2. Fredrik S

  Rolf och foliehatt,

  Word!

 3. foliehatt

  Det hade passat bättre i Grönköping – men den alltid pålitligt klimatkatastrofrapporterande Sofia Eriksson på TT presenterar en klimatstudie som har beräknat koldioxidutsläppen under pågående Gazakrig. Slutsatsen kan endast bli att författarna anser att kvoten koldioxid/dödad är för hög och måste åtgärdas, åtminstone deklareras öppet.

  Absurda resonemang är endast förnamnet.

  https://www.svd.se/a/y6Wryx/stora-utslapp-och-miljoskador-fran-kriget-i-gaza

 4. Lasse

  Kaffe importeras från långt bort och är en del av den globala ekonomin som klimatalarmisterna vill bort från.
  Blanda bark i brödet!
  https://notrickszone.com/2024/01/24/leading-british-physician-says-going-netzero-would-probably-lead-to-6-billion-starving/

 5. Stefan Eriksson

  Ljusdentiteten är så pass hög i detta utförande att Tesla noggrant följer introduktionen på marknaden.
  Produkten förväntas inom en snar framtid kunna modifieras för ändamål såsom ladd-regulator för framtida CO2-baserade batteri-celler.
  Det finns tydligen ett hel-elektriskt alternativ under utveckling i Grönköping.

 6. Statistikintresserad

  Vore intressant att få fram statistik över hur många som har hypokondri (inbillningssjuka) och blir klimatsjuka av varje liten händelse som har med utsläpp att gör.

  Kanske läkare i Grönköping vet mer här?

 7. Grönköping kan kanske upprätta en sammanfattning över kostnader för Sveriges totala kostnader för Sveriges elbilsbonus över dom senaste åren – och hur mycket skattebetalarna vunnit på detta, när nu dessa bonusbilar exporteras i stor skala till utlandet.

  Såg en siffra för år 2022 att elbilsbonusen tycktes resa sig upp över 7 miljarder, för skattebetalarna – elbilsbonusen måste sålunda varit en av dom största överföringarna av kapital från medelsvensson och låginkomsttagare till höginkomstagare och rika under senare år.

  Att överföra så stora penningmängder på så kort tid till dom välbeställda – måste väl anses som något slags rekord i skatteomfördelningssammanhang…

  När så grönköpingsborna tittar i plånboken och ser vad dom fick för sina skatteinbetalningar under dessa år måste dom bli – gröna av förvåning.

  Det tycks som dom välbeställda ökar sin energibudget medan dom mindre bemedlade minskar sin energibudget- har vi fått en grön elit och en grön fattigdom i samma land?

  Och slutligen – är det så att dom svenska skattebetalarna ger bort 100 – tals miljoner till övriga européer när alla dessa elbilsbonusbilar exporteras i 1000 tal?

 8. Sven Vilner Eriksson

  En gång till: KUNNSKAP ÄR MACKT!

 9. Adepten

  #6 Statistikintresserad

  Klimatoro eller klimatångest är inte detsamma som hypokondri!

  Klimatångest är känslor av oro, ångest och stress som människor kan känna inför klimatförändringarna och dess potentiella konsekvenser för planeten och mänskligheten. När det gäller klimatångest hos barn och ungdomar har det gjorts en undersökning som visar att ca 50 % av de 68 % som besvarade enkäten känner klimatoro i varierande grad. Mellan 19-49 % av dessa var extremt oroad beroende på vilket de land där de bodde. 1-9 % var inte oroad alls.
  https://www.thelancet.com/journals/lanplh/article/PIIS2542-5196(21)00278-3/fulltext
  Orsakerna till det kan man spekulera kring men det överlåter jag åt andra.

  När det gäller hypokondri, så är det en psykisk störning som karakteriseras av överdriven oro för att ha en allvarlig sjukdom trots avsaknaden av medicinska bevis. Någonstans mellan 5 och 10 procent av alla människor tros ha hypokondri. Fler kvinnor än män har sjukdomen, och den börjar i allmänhet i mitten av vuxenlivet. Hos barn yttrar sig sjukdomen i form av återkommande buksmärtor eller huvudvärk.

 10. Berra

  #3 foliehatt:

  Låst artikel, har de med utsläppsminskningen från de dödas uteblivna andning i beräkningen?

  Och om så beräknat på vilken återstående livslängd och fysiska aktivitet?

  Känns som man kan hitta massor av felkällor här…

 11. Fredrik S

  foliehatt, Berra #3, 10

  Igår spred tt-damen en studie som visar att det är klimatet som är boven till torka i Amazonas, inte i första hand el Nino och avskogning som annars pekas ut.

  ”Klimatförändringen gjorde förra årets svåra torka i Amazonas 30 gånger mer sannolik, enligt en ny studie.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8JgoEE/sa-kopplas-torkan-i-amazonas-till-andrat-klimat

  Studien som hon dock inte länkar till är inte peer reviewad och tidsmässigt begränsad så den kan vi nog skippa vilket de själva brukar vara snabba med att påpeka.

  Men den passar ju bra att rapportera om eftersom allt är klimatförändringens fel.

  Först i the Guardian, sedan NYT därefter TT. Som ett papegojspel.