Lärosätenas korrumpering i klimatfrågan

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Magma

    En eloge till den alltid så klarsynta Elsa!

  2. Peter

    Bra!
    Ytterligare en bra förklaring av hur globalisterna har utnyttjat ”klimatfrågan” och koldioxid tramset för att skapa en världsordning i enlighet med FN.
    Det känns lite läskigt.
    Börjar att likna kyrkans mörkläggning av vetenskaper på 13, 14, 15 och 1600 -talet…

  3. Simon

    Snart får vi får lära oss att 1+1=0….vilket vid närmare eftertanke kanske kan stämma om man betänker att 1 miljöpartist + ännu en miljöpartist är lika med total härdsmälta…

  4. Det är mycket illavarslande. Inom forskningen finns inte ens det armlängds avstånd från politiken som man åtminstone i ord påstår finns inom kulturen. Och inte nog med att diverse forskare försöker lista ut hur det är möjligt att folk är ”klimatförnekare” – vissa diskuterar t.o.m. på allvar hur man ska kunna påverka människor genom medicinering.
    Jag skrev om det där i denna (långa) artikel:
    https://slowfox.wordpress.com/2022/09/07/expertvalde-och-faktaresistens/

  5. Det otäcka med den intellektuella korruptionen bland lärosätena och deras finansiärer är deras totala ointresse av själva sakfrågorna. Dvs. vad orsakar klimatförändringar, historiskt och i nutid? Eller vilka effekter har den förda energi- och klimatpolitiken på hälsa, natur och ekonomi?

    Istället handlar forskningen om metafrågor som egentligen inte ger någon kunskap alls; enbart ett vilt spekulerande om skeptikers psyken eller klasstillhörighet. Och i grunden är detta ingen forskning alls utan enbart en ren politisk aktivism, stött med statliga medel.

    Det visar också att forskningsfinansieringen i Sverige helt bör reformeras, bort ifrån det ständiga sökandet av externa pengar för något för tillfället politiskt korrekt område, och mer till att göra forskarna mer oberoende av extern finansiering.

  6. Kent

    #5 Ingemar
    ” Det otäcka med den intellektuella korruptionen bland lärosätena och deras finansiärer är deras totala ointresse av själva sakfrågorna. Dvs. vad orsakar klimatförändringar, historiskt och i nutid? Eller vilka effekter har den förda energi- och klimatpolitiken på hälsa, natur och ekonomi?

    Istället handlar forskningen om metafrågor som egentligen inte ger någon kunskap alls; enbart ett vilt spekulerande om skeptikers psyken eller klasstillhörighet. ”

    Rent nonsens. Universiteten har mängder av pågående forskning om sakfrågorna, dvs orsakssamband om klimatförändringarna och energipolitik, och kanske bara ett enda projekt om klimatskeptiker.

  7. Kent #6,

    I motsats till dig så vet jag en hel del om vad slags forskning som pågår på universiteten och hur forskningsinriktningen styrs av de tillfälliga politiska målen. Universitetsledningen är helt fokuserad på att hålla sig i framkant på det politiskt önskvärda eftersom det ger utdelning i form av pengar från forskningsråd och myndigheter.

  8. Christer Eriksson

    Kent#6
    Kan du länka till dom mängder av forskningar om sakfrågorna om klimatförändringarna.Är mycket intresserad av att läsa dom.Kan du ordna det du dom tycks ha kontakt med lärosätena.
    Ser framemot en intressant och spännande läsning.

  9. Ann Löfving-Henriksson

    # 7 och # 8 👍👍 – väntar med spänning på Kents svar.

  10. Kent

    #8 Christer
    Sök med Google eller gå direkt till svenska universitetens hemsidor. Finns massor att läsa.

  11. Christer Eriksson

    #10 Kent
    Hade du inga länksidor.??

  12. MatsL

    Ja, jag väntar med spänning på Kents svar, jag med. Jag väntar även, sedan länge, på att han ska kunna ge en referens till ett granskat papper som otvetydligt visar att vi lever mitt i en klimatkris, som Kent hävdat att vi gör. Men jag börjar tro mer och mer att det inte kommer att komma något svar från honom. Kent verkar inte vara ute efter att bidra med åsikter för att debattera, utan han verkar bara vara ute efter att provocera. Eller hur är det Kent? Vill du ha en debatt där du både kan och vill ventilera dina åsikter, och även uppge vilka källor du grundar dem på? Eller vill du bara klaga och dissa andra?

  13. Evert Andersson

    Som jag förstår saken finns det tusentals forskningsprojekt och publicerade rapporter. Den avgörande frågan är den som stöder Ingemar här är, att nästan alla utgår från IPPC:s worst case i tidigare överdrivna AR och spekulerar kring vad som händer OM de scenarierna skulle bli verklighet. Vilket tycks bli allt mindre sannolikt. Det handlar således inte om forskning kring klimatets fysikaliska funktioner.

  14. Ann Löfving-Henriksson

    Tack Elsa!
    Sedan är det det där med skillnaden mellan ”Vetenskap” och vetenskap, det som Koonin så tydligt uttrycker som The Science och science i slutet av sin bok Unsettled.
    ”What I think we should do, in short, is to begin by restoring integrity to the way science informs society´s decisions on climaty and energy – we need to move from The Science back to science.”
    Ska vi låta konsensus, politiker och klimatmodeller eller verifierad vetenskap avgöra beslut i den komplicerade frågan om vad som styr klimatet?
    Koonins sätt att uttrycka skillnaden kan verka förvirrande, men i Unsettled visar han tydligt och klart vad han menar – bort från IPCC/SPMs förvrängda budskap med målet om Net Zero och in med vetenskapen även i klimatfrågan.

  15. Ann Löfving-Henriksson

    Kommentaren borttagen

  16. Daniel Wiklund

    Kommentaren borttagen

  17. Bim

    Kommentaren borttagen

  18. Kent gör så gott han kan, och det är meningslöst att fortsätta just det meningsutbytet.

  19. Daniel Wiklund

    Kents kommentarer står kvar. Varför det?

  20. Anders

    #5 Ingemar Nordin. Skriver gärna under Din formulering ”forskningsfinansieringen i Sverige helt bör reformeras, bort ifrån det ständiga sökandet av externa pengar för något för tillfället politiskt korrekt område, och mer till att göra forskarna mer oberoende av extern finansiering.” Vi skulle behöva en ny upplysningstid! Mindre grupptänkande och mer intelligenta analyser av fristående trygga individer!

  21. Fredrik Dhejne

    Såg nyligen på en lång intervju med Richard Lindzen av Jordan Peterson. Av denna framgår helt klart att det återstår mkt forskning för att få veta mer om vad som händer med klimatet. Vetenskapen är knappast överens om mer än att klimatet förändras och att CO2 har viss betydelse.

  22. Anders

    Vi får väl vara lite snälla mot Kent. Ingen anhängare till klimathotsreligionen vill eller kan ställa upp i seriösa ärliga meningsutbyten. De gömmer sig istället under den rödgröna tunga åsiktsfilten och känner hur varmt och skönt det är där. Vi ska istället vara stolta över att kunna och våga tänka själva.

    Citerar Arthur Schopenhauer (1788-1860):
    ”Vad flocken hatar mest är de som tänker annorlunda. Det handlar inte särskilt mycket om själva åsikten utan fräckheten att tänka själv, något som de själva inte kan”.

    Smaka på den Kent!

  23. Brutus

    Det går oerhört mkt pengar till helt ointressant forskning. Framförallt inom ekonomi och samhällsvetenskap. Rena AMS-projekt, som inte gynnar samhället märkbart. Samtidigt lägger man ner Balsgård och saknar stabila pengar för långsiktigt förädlingsarbete för äpplen, bärbuskar och grönsaker. Man har väl missat att skriva anslagsäskanden innehållande termerna klimatförändring och hållbarhet tillräckligt många gånger och med versaler

  24. Daniel Wiklund

    Läser I kuriren ” LTU och Sverim samt SSAB ska forska om fossilfritt stål. Det finansieras med 46 miljoner från EU-fonden för rättvis omställning och Tillväxtverket. Det är ett stort projekt säger Jens Hardell, professor och avdelningsdirektör. Det kommer att involvera ett stort antal forskare och specialister, men även flera personer kommer att rekryteras. Ett femtontal forskare från LTU. Med personal från Sverim och SSAB blir det 25-30 personer. Vad gör man inte för att ett fossifritt stål. På frågan om det blir en annan typ av stål svarar man. Både ja och nej. Det blir ju en ”rättvis omställning”. Vad det nu är.

  25. Brutus

    Klimatkris, som inte finns i sinnesvärlden. Föjande citat illustrerar något verkligt och potentiellt helt förödande : ”Om antibiotikaresistensen breder ut sig mer kan rutinartade operationer bli för farliga att utföra, ett litet skärsår på fingret kan sluta med döden, och för tidigt födda barn kanske inte kommer kunna räddas.

    Men trots att antibiotikaresistensen har varit på agendan i många år har man inte fått bukt med problemet, säger Cars.
    – Jag tror inte man förstått allvaret, varken politiker eller folk i allmänhet. Och så är det kanske för skrämmande att tänka på.”
    Detta är KRIS inom 10 år och begynnande.

  26. peter

    inlägg angående pågående forskning…
    Alltför mycken forskning faller på att forskaren inte kan skillnaden mellan korrelation och kasualitet, det gäller särskilt ”klimatforskning”…

  27. #10 Kent
    ”Sök med Google”

    Då gör vi så.
    Tex ordet ”klimatförändring” ger ”Ungefär 1 190 000 resultat” samtliga alarmistiska (med få undantag tex wiki) från svenska/finska myndigheter, FN med paraplyorg, NGO osv.
    Men på sid 14 står det längst ned: ”För att du ska få så relevanta resultat som möjligt har vi utelämnat vissa resultat som är snarlika de 138 som redan visas.”

    Googel utelämnar alltså 1,2 miljoner andra resultat om vi inte väljer själva aktivt att söka efter dessa.

    Nåväl, då gör vi så men alarmismen fortsätter, tex nr 300, WWF, ”många djur hotas av klimatförändringar.. ”osv.

    Men se där! På sid 336 dök dagens klimatupplysningen upp.

    Trots att Google lovade 1,2 miljoner resultat slutar det på sid 36 med nr 369: Körkortsboken 2023 ” Är ett fossilt bränsle som bidrar till ökad växthuseffekt och klimatförändring.” Sedan är det stopp!

    Kent, Google är kapat av alarmister, kapitalistopportunister och klimatreligiösa så du får snällt redovisa länkar framöver och framför allt visa varför vi skulle leva i en klimatkris.

  28. Björn

    Håller med om att Martin Hultman är en skam för Sverige som forskningsnation. Hur kan det överhuvudtaget vara tillåtet att med offentliga medel utföra forskning kring hur man skall tysta och förnedra och sätta epitet på andra som har andra åsikter än Hultman själv. Slutsatserna är faktiskt förnedrande, kränkande och faktiskt hets mot oliktänkande. Mannen borde helt enkelt portas från våra akademiska institutioner.

  29. Mats Kälvemark

    #24 Daniel W
    Det handlar om ett ”beställningsjobb” från SSAB och det finns bara ett ”rätt” svar som är att vätgasstål inte har sämre eller helst bättre egenskaper typ hållfasthet och seghet än konventionellt stål. Fel svar ger indragna anslag. Parodi på fristående och objektiv forskning.
    https://www.tv4.se/artikel/1E0xZpjOUUnWkzhJSXeUxs/groena-stalets-egenskaper-undersoeks

  30. #29 Mats
    30 man x 3 år är 90 mansarbetsår, för att dra, trycka och böja lite. Inte dåligt.

    Har de inte kollat kvalitén på produkten innan de klubbade så envist detta beslut?

    (Ev kränkta feminister skall läsa ”man” såsom människa)

  31. leg

    Konstigt att man börjar undersöka grönt ståls egenskaper efter man drar igång ett gigantiskt projekt med tvivelaktig ”klimatnytta”.

  32. #31
    Kan det vara en lam ursäkt för att dra detta hopplösa projekt i långbänk? Och några höjdare hoppas på pension innan bluffarna avslöjas?

  33. Anders

    #31 Ändamålen helgar medlen! Allra mest så i det nya normala ”gröna” samhället. Vi sanningssägande fritänkare får stålsätta oss tills kejsarens lakejer (ledda av Hultman) burar in oss 😉

  34. Rossmore

    OT:

    För de som har tillgång till eller kan tänka sig att betala 49 kr för en månads prenumeration på Axess TV rekommenderas inslaget ”Den gröna omställningens baksida”. Tankeställare.

  35. Newbie

    Jag gjorde som Kent (#10) sa. Jag googlade ”klimatforskning” och Umeå universitet. Där hittade jag en övergripande sida om universtietets klimatforskning, med 6 exempel på forskningsprojekt.
    4 stycken handlar om effekter av ett ändrat klimat.
    1 handlar om eventuella förändringar i framtiden.
    1 handlar om att värva turister som klimatforskare.

    Inget av de projekt som universitetet lyfter fram på sidan handlar om orsaker till klimatförändringar.

    Min gissning är att universitetet har som utgångspunkt att människan orsakat förändringarna, och att det inte behöver undersökas vidare.

    Slutsats: jag tror inte alls det finns massor av forskning i Sverige om orsaken till klimatförändringarna eller hur klimatet sett ut historiskst. Men är man inte kräsen finns det säkert massor att läsa inom det som betecknas som klimatforskning.

  36. Mats K #29

    Forskningsprojekter är verkligen en parodi på riktig forskning. Slutsatsen är given på förhand: ”– Vi ser framför oss ett bra material som definitivt kommer motsvara kraven från marknaden, och förhoppningsvis även bättre, säger Jens Hardell.”

    Om de redan vet, varför då lägga ned miljontals kronor på detta?

  37. leg

    32#
    Min tanke också.
    Ibland är det bra med en bakdörr på glänt.

  38. #10 Kent via #35
    Google ger endast 113 svar på ”klimatforskning”, vill man ha de övriga 91000 så klickar man:

    ”För att du ska få så relevanta resultat som möjligt har vi utelämnat vissa resultat som är snarlika de 113 som redan visas.
    Om du vill kan du göra om sökningen och ta med de utelämnade resultaten. ”

    Vi får då 420 resultat, vart tog de andra 90600 vägen?

    Förr kunde man klicka ända till slutet. Kent; Vilka sorteras bort och varför?

    Google är absolut inte att lita på.

  39. Anders

    #39. Tack Sibbe för att Du rekapitulerade lite ovedersägliga historiska händelser – som verkligen var krisartade. Till skillnad från det vi upplever nu.

  40. sibbe

    Na, ja, allt är relativt. Kents påstående att nya värmedata inte går att jämföra med gamla data står sig. Bland Klimatförnekare, som Kent är. Hur mätte man de senaste 150 åren temperaturdata?
    2 gånger om dagen.
    Hur gör man i dag? 24 timmar i dygnet . Det är inte äpplen mot päron. Absolut inte jämförbara.

    Nedkylningen runt 4500 f.kr. Finns inte i Kents låda. Finns inte i någon av klimatarnas scenario.
    Läste Kent Fredriks bok? NEJ…. Under tiden 7000 och 4500 f. Kr blommade Sahara -enligt de flesta historiker.
    Ganska intressant hur utvecklingen i Egypten varit: Nilens vattenmängt minskade med hälften – till vad det är nu. Slut på pyramidspelet för faraoarna. DET är FAKTA, Kent. Hände för ca 4500 år sedan. Svenska bilar som ökade CO2 då var väl ansvariga. Eller. Gör Bot…
    När Sahara var täckt av savann skriver Fredrik – Historiker och vetenskapman. =Lögn? Nå, allt bör man väl ta med en nypa salt. Jag är en amatörhistoriker då det gäller bibeln. Vars historiska händelser faktiskt väl passar in klimathistoriken. När Abraham flyttade till Israel, var det på grund av torka i södra Mesopatien. Syndafloden hände tidigare: När världs-havets yta utanför Gibraltar steg och vällde in Medelhavet – och Svarta havet… Doggerland bör inte glömmas… Då Kent kunde gå torrskada från UK till Danmark. Men han tog väl elcykeln…

  41. Anders

    #10 Kent via #35 och #38. Duck-duckade ”klimatforskning SMHI” och fick uppleva en orgie i logotyper, alla kopplade till modellering, scenarier och prognoser. Jag kan ju förstås ha missat något mer kausalt projekt på denna flashiga sida: https://www.smhi.se/forskning/forskningsenheter/klimatforskning/forskningsprojekt

    Kent, nu är det Din tur!

  42. sibbe

    Tja, allt är relativt. Medan tyska energiminister propagerar att alla olja,kol och gas uppvärmning för privata hushåll bör försvinna, så är det bara på att låtsas. Samtidigt som kolalstringen ökar explosionsartat i Tyskland – Alla som haft oljeeldning och bytt till gas plockade fram sina gamla oljefat – (samt att hela 16 nygamla stenkolkraftverk är på gång) och tom de hemska brunkolskraftverk har en nu vår framför sig. Fram till 2030 skall man gräva fram brunkol -OCH sen … Problem för tyska energiministern just nu är de franska kärnkraftverk. Som just nu är i behov av lite större servicearbeten. Gas har man ändå inte just använt för elproduktion.
    Na,ja. Kriget i Ukraina är problematiskt. Med Trump som US president skulle Tyskland inte haft problem med rysk gas: han skulle ha godkänt Ryssland att ta Ukraina.
    På något sätt tur att US demokraterna fuskade fram Biden i sista valet? JA!

  43. Petter F

    Nej sibbe allting är inte relativt. Ta Pi för exempel.

  44. sibbe

    43— Pi?

  45. Håkan Bergman

    sibbe #42
    Tyska gaselen 2022 var 53 TWh lite mer än 2021 faktiskt.
    https://drive.google.com/file/d/1ZZbtN2830WgrYk9gICnXVTMRkHv9bn1z/view?usp=share_link
    https://drive.google.com/file/d/1qwubA15yppVpVpLu6zbNWRnm5ahFKjvn/view?usp=share_link

  46. Petter F

    Sibbe PI = 3.14…..

  47. Robert Norling

    #35 Newbie
    ”Jag gjorde som Kent (#10) sa. Jag googlade ”klimatforskning” och Umeå universitet. Där hittade jag en övergripande sida om universtietets klimatforskning”

    En forskare som är/har varit knyten till Umeå är Leif Kullman.
    Vetenskapliga bevis som kullkastar ”Kens” förvrängda åsikter och ”kunskaper” radas upp om den globala temperaturen sedan senaste istiden.

    http://www.kullmantreeline.com/

    https://nattidskriftenvasterbotten.se/2022/01/01/glaciarerna-i-tarnafjallen-berattar-om-vara-forsta-skogar-och-om-forntida-och-nutida-varme/?fbclid=IwAR28xf32QP0A50bwbZMA15yNgxk31jskFwLX4lk-K4JznZsPn0T1YP8Tb-w

    https://www.researchgate.net/profile/Leif-Kullman

  48. Fredrik Lundell

    #35, #10

    Att det blivit kallare de senaste 5000-6000 åren, sedan slutet av det holocena värmeoptimat, liksom att det skett en återhämtning de senaste 400 åren sedan slutet av lilla istiden är väl känt bland KU:s läsare, och får här betraktas som trivialkunskap. Ute bland den breda allmänheten kan dessvärre villfarelsen vara stor.
    Men som efterfrågats tidigare från Kent är ju källor som talar för att det skulle finnas en klimatkris, annat än modellprojektioner som är framtagna just i syfte att påvisa detta.

  49. Sören G

    Såg tv-nyheterna om Oscarsnomineringarna. Det påstods att många filmer handlade om klimatkrisen. Men vad jag förstår handlade de om olika miljöproblem som luftföroreningar, skogsskövlingar etc.

  50. Nr 47.
    Just faktiska fynd och observationer är vårat sista halmstrå i den korkade klimathotshetsen.
    Kullman och många andra som visar våra biologiska termometrar sedan förra istiden med växter och arters utbredning under dessa långa tider är en lika underbar som djupt veteskapsbaserad sanning som är helt avgörande som motvikt till idiotmodellernas tidevarv.

    Arter och växter kan inte modelleras bort!

  51. ”Arter och växter kan inte modelleras bort”

    Ska vi slå vad att de kan?

  52. Nr 51
    Jo, där har du nog tyvärr rätt – lite som i dagens nyhetsflöde om uppvärmningen i arktis – ” eftersom vi har svårt att mäta och jämföra värden i den arktiska regionen…så ser vi att modellerna haft fel, uppvärmningen går inte dubbelt så fort utan 4 gånger så fort.”
    Det vet man via nytt modellerande – eftersom man inte kan mäta detta med relevant metod – hej å hå, sicka tomtar, tydligen skulle dessa nya modelleringar dessutom läggas in i IPCC: s underlag.

    Dessa modeller och utsagor hade gjort kyrkan å maktens män gröna av avund..på 1600- talet.

    Så, ja man kan säkert modellera bort skogar och arters utbredning i skandinaviska fjällvärlden.

    Jag är oändligt glad att det inte är aktuellt med nya studier på universitetet för min del.

  53. Paul Håkansson

    Det gröna stålet – lovande grön spjutspetsteknik eller en blivande flopp? – Hotspot

    Kan vi producera tillräckligt med el för att klara en storskalig produktion av fossilfritt stål? Vilken klimatpåverkan kan produktionen få? Och är efterfrågan stor nog på marknaden? Det är frågor som vi samtalar om i veckans Hotspot, som bland annat handlar om energipolitik, naturgas och ”halleluja-scenarier”.

    Gäster i programmet är Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik, och Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi och senior forskare vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN).

    https://www.youtube.com/watch?v=SEXkB9uVjVc

  54. Paul Håkansson

    I videon berättar Jan Blomgren att SVT har beslutat att stänga ute honom. Detta kommer från anställda inom SVT eller STASI-TV som borde vara ett mer rättvisande namn.

  55. Ann Löfving-Henriksson

    # 53, 54 Paul H. Tack för påminnelsen. Vädret var inte särskilt inbjudande så det blev tid för den här innehållsrika och värdefulla diskussionen. Tyvärr var utgångspunkten att klimatmålen måste hållas.
    Eftersom jag även hade både Ian Plimer och Happer&Lindzens senaste i bakhuvudet tänkte jag hela tiden, nästa steg måste bli att vi frigör oss helt och hållet från FNs krav, ju förr desto bättre.
    Tänk vad världen skulle se ljusare ut om vi som nation tog det steget!

  56. Brutus

    Exempel : https://www.sydsvenskan.se/2023-03-13/forskare-kan-behova-bli-aktivister

    Ett antal akademiker undertecknat med titlar och lärosäten tycker att de skall vara aktivister. Är det för övrigt rimligt att de anger sin arbetsgivare om de inte uttryckligen har uppdrag i ärendet för denne? Har svårt att tro att t ex Lunds Universitet vill ta ställning. Det är inte många som har vetenskaplig inriktning mot klimat. De anser sig ha rätt att söka tvinga på allmänheten sina klimatåsikter och åberopar akademisk grad. Några exempel : lektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet- , doktor i epidemiologi vid Karolinska institutet, doktor i psykologi vid Uppsala universitet. Bakgrund som slår allmänheten med häst (- eller åsne-)längder i klimatkunskaper. Nyss var inlägget öppet på Sydis.

  57. Brutus #56,

    Nej det var inte många med relevant klimatkunskap i uppropet. Det är dessutom mycket tvivelaktigt om de får använda sin tid och sina löner för att bedriva politisk aktivism. Med samma resonemang så skulle universitetsfolk ta sig rätten att bedriva aktivism för allehanda politiska önskemål, med statlig finansiering.

    Det är en sak vad folk gör på sin fritid, alltifrån golf till socialdemokratisk aktivism på gator och torg. Men av artikeln att döma så drar de inte någon sådan skarp gräns mellan jobb och fritid. De tycker nog att klimatet är så viktigt och de föreställer sig att vetenskapen är enig så att aktivism på tjänstetid är ett måste.

    Enbart deras uppenbara okunnighet om den klimatvetenskapliga diskussionen (ingen konsensus) visar att de är klart olämpliga både som forskare och som förespråkare för klimataktivism.

  58. Gunnar Strandell

    Ingemar Nordin #36
    Citat från forskaren, Jens Hardell:
    ” Vi ser framför oss ett bra material som definitivt kommer motsvara kraven från marknaden,”

    Och marknaden ställer inget krav på priset?

  59. Gunnar Strandell

    Brutus #56
    Härligt att se människor oroas för att förtroendet för forskare är avtagande samtidigt som de inte inser att deras inlägg är mer ved på brasan, när de tar ställning utanför sina forskningsområden.

    Vilket självmål!

  60. UffeH

    Ett problem är att när det står ”forskare” i rubriken på en artikel så är det som om journalister, politiker och framför allt ”forskaren” själv tror att de är facit, och vad de kommit fram till är det som är rätt och det finns inga alternativ.
    Det är därför de blir så upprörda när de får mothugg och kritik och kallar alla och allt som är kritiskt till deras forskning för ”alternativ sanning” för de är ju ”facit”.

  61. Paul Håkansson

    Ann Löfving-Henriksson
    15:22, 2023-03-13

    Man kan inte klandra varken Magnus Henrekson eller Jan Blomgren för att inte vara tillräckligt insatta i klimatforkningen som de flesta härinne är, den dagen tror jag dock kommer. Däremot måste de hyllas för deras insatser gällande Hybrit.

  62. Paul Håkansson

    Gunnar Strandell
    16:26, 2023-03-13

    Lyssna på den gedigna och upplysande diskussionen frånlänken #53.

  63. Adepten

    Mörkret som sänker sig över våra läroanstalter som Elsa W förtjänstfullt åskådliggör, kan i förlängningen hota tilltron till hela utbildningsväsendet och samhällsstrukturen bland medborgarna.

    Om skepticism i olika frågor inte bemöts på ett adekvat sätt kan det leda människors hela tankesystem in i ett konspiratoriskt tänkande som leder till en bristande tillit till samhällets funktion att upprätthålla en anständig välfärd för medborgarna.

    Skepticism, ifrågasättande av vetenskapliga ”sanningar”, har i ett historiskt perspektiv varit en av de viktigaste krafterna för vetenskapliga framsteg och får ej tystas eller föringas.

  64. Paul Håkansson

    Energimyndigheten är en stor bov i hur korrumperingen äger rum på lärosäterna. Lyssna 38.30 in i videon så berättar Jan Blomgren summorna som delas ut och hur detta i sin tur korrumperar de inblandade.

    https://www.youtube.com/watch?v=5ubsguN3L6k

  65. Håkan Johansson

    I USA har nu en rättprocess inletts mot EPA och dess Endangerment Findings, alltså lagstiftning mot CO2 utsläpp. Talan förs mot denna lagstiftning av Concerned Household Electricity Consumers Council. Domstolen är 5th Circuit Court och professorerna Happer och Lindzen sågar allt vad IPPC står för i en lång rapport. EPA har baserat sin lagstiftning på en falsk vetenskap producerad av IPPC. Scientific knowledge is not determined by government controlled opinions , consensus , peer review =pal review, or theoretical models that do not work. Professorerna och experterna på strålningsfysik visar i en omfattande rapport det vetenskapliga bedrägeri som rapporteras av IPPC i deras SPM, Summary Policy Makers, IPPC jämföres med vad som hände i Stalins Sovietunionen, Stalin hade en chefsvetenskapsman vid namnet Lysenko, han hade många köpta följeslagare och deras ovetenskapliga metoder inom jordbruket ledde till en enorm svältkatastrof. Miljoner ukrainare dog och där har vi en del rötter till konflikten mellan ryssar och ukrainare! Så det som hände i Ukraina för 80 år sedan och det nonsens Lysenko stod för har en tydlig parallell 80 år senare i form av den befängda klimatalarmismen och dessutom har dåren i Moskva argumentet att den militära operationen mot Ukraina är för att denazifiera Ukraina. Putin har helt uppenbart glömt vad Stalin och hans kumpaner åstadkom, en del ukrainare välkomnade tyskarna 1941. Lindzen och Happer varnar USA för vad som har inträffat på Sri Lanka, 2021 förbjöds konstgödsel och petrokemi baserade bekämnningsmedel och resultatet 2022 blev att risskörden halverades och priset på stapelfödan ris ökade 80 %, folkets vrede fick presidenten att fly landet.

  66. Anders

    #65 Håkan Johansson. Tack för denna uppfriskande info! Har Du möjligen en länk så vi slipper leta? Tack på förhand!

  67. Ann Löfving-Henriksson

    # 65 Håkan J.
    Tack och Äntligen skulle man kunna säga!
    Många har varit på gång att försöka bli av med Endangerment Findings, Obamas första avtryck och en bidragande orsak till att koldioxiden kunnat klassas som förorening, inte lyckats.
    Ddet ljusnar!
    Happer och Lindzen BEHÖVS!
    https://klimatupplysningen.se/alan-carlin-en-okand-storhet/

  68. Ann Löfving-Henriksson

    # 65, 66 Håkan och Anders, det gick lite väl fort i mitt för inlägg, men jag kollade sedan upp på CO2coalition och fann underlaget till rättsprocessen. I stort är det detsamma som den länk jag gav i mitt senaste inlägg.
    Jag skickar den i morgon om ni vill.

  69. Ann Löfving-Henriksson

    # 65, 66 Håkan och Anders, det gick lite väl fort i min förra kommentar, men jag kollade sedan på CO2coalition och fann underlaget till rättsprocessen. I stort är det detsamma som den länk jag gav i mitt senaste inlägg.
    Jag skickar den i morgon om ni vill.

  70. Håkan Johansson

    #66/Anders
    Gå till CO2 Coalition.com. ,välj Publications eller sök på ”Lindzen, Happer & CO2 Coalition file Amicus Brief” in 5th Circuit Court, bläddra förbi den juridiska gången och läs om hur IPPCs metoder likvideras som totalt ovetenskapligt, Elsas analys om förfallet på svenska lärosäten bekräftas. Observera att Lindzen och Happer har mycket stort inflytande på det republikanska partiet! Lindzen och Happer understödjer CHECCs talan mot det amerikanska naturvårdsverkets Endangerments Findings baserat på IPPC ”vetenskap”.

  71. Daniel Wiklund

    På nordnytt alldeles nyss. Vi norrbottningar måste skärpa oss. Norrbotten måste minska utsläppen av koldioxid extra mycket för att Sverige ska nå dom globala målen. Dom kan dra åt h-e med sina globala utsläppsmål. Just nu släpper himlen ifrån sig för mycket snö. Den snön är lokal, inte global. Har inte kört bil på en månad. Tar nog bilen idag istället för stt cykla. Just idag vill jag påverka den globala temperaturen.

  72. Adepten

    Vetenskapens framgång, att förklara allt omking oss, har lett till en ”tro på vetenskapen”. Denna tro på vetenskap är paradoxal eftersom den distraherar från det faktum att vetenskap i grunden är en metodik, inte en upplevd världsbild.
    Med vetenskapen som en världsbild framstår världen som en meningslös substans, vilket kan orsaka enorm existentiell stress och oro.

    De forskningsresultat som föreligger idag, är i själva verket mer ett mått på viljan att tolka resultaten på ett visst sätt. Man presenterar de samband man vill visa och negligerar de icke önskvärda.
    För att förstå vilka särintressen som influerar, måste man lära av historien och hur forskare beter sig i samhället. Det är inte endast klimatforskningen som lider av detta identitetsdiffusions syndrom, det gäller alla vetenskapsgrenar. För att råda bot mot detta kommer olika typer av konsensusmetoder väl till pass.
    När det gäller IPCC tyder mycket på att deras sammansättning av medlemmar inte är optimal.

    Förövrigt funderar jag på vad EPA i USA har för motsvarighet i Sverige?
    Lilla Sverige verkar ha flera myndigheter som lever sina egna liv.
    Men det värsta av allt är att flera myndigheter har utsett CO2 till det största miljöhotet för mänskligheten.

  73. Fredrik S

    Adepten #72

    Naturvårdsverket presenterar sig på engelska som det svenska EPA, The Swedish Environmental Protection Agency.

    En likhet är att verket är drabbats av aktivister som kör sitt eget race. Detsamma gäller f.ö . för våra länstyrelser och flera andra verk.

  74. Nr 73 Fredrik S
    Jag hade under ett års tid mycket kontakt med naturvårdsverket i fråga om vindkraft i känsliga, nordliga miljöer – bl a tyckte dom att kungsörn kunde klara sig med 2 km skyddszon till boet – trots att underlagen som forskningen tagit fram sa minst 6 km…

    Alltför ofta blir det idag mer naturvårdsvärk än naturvårdsverk.

  75. Fredrik S

    Magnus Blomgren #74

    Ja, de är mera värk än verk numera.

    För att utföra sitt uppdrag på bästa sätt borde ju Naturvårdsverket vara stora vänner av ny kärnkraft.

  76. Jan-Åke

    Har för mig att IPCC i AR-6 skriver
    ”1,07°C since the late 19th century” as best estimate.
    Man borde dessutom räkna med 0,7 C sedan 1950 eftersom atmosfäriskt koldioxid var under förindustriella 300 miljondelar före dess.