Jag är trött

Jag är trött. Trött på cirkusen i Almedalen. Trött på snorhala politiker som tävlar om vem som är bäst på att slänga käft. Trött på inställsamma leenden som delas ut samtidigt med knivhugget i ryggen. Jag är trött på de nya moderaterna och de gamla sossarna och centern och vänstern och alla de andra. Jag är trött på att bli lurad.
Jag är trött på misstänksamheten, rivaliteten, trött på förutfattade meningar och brist på samarbetsvilja.
Jag är trött på miljöbrats som tror att de vet allt och som propagerar för att lösningen på framtidens problem ligger i att cykla till jobbet och bli vegan. Jag är lika trött på inskränkta klimatskeptiker som saknar inlevelseförmåga och empati och som kategoriskt avvisar alla andra argument än sina egna.
Jag är trött på pajkastningen, maktkampen och kategoriseringen av människor.
Jag är trött på att höra samma argument upprepas i det oändliga, trots att de bevisligen inte gör någon skillnad. Jag är trött på överförmynderiet och Bror Duktig-attityden. Jag är trött på förståsigpåare, utopister och domedagsprofeter.
Jag är faktiskt väldigt trött. Jag tror jag tar semester.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Här har du en till som är rejält trött oxo, därtill sedan i lördags oerhört besviken/förbannad på delar av mänskligheten… grrr  🙁
  Mvh/TJ

 2. Inge

  Jobbar man för att upplysa de som driver en miljardindustri som lever på skräckpropaganda kan man bli trött.
  Ta semester du Maggie, det är du väl värd, och ha det skönt!

 3. Joakim

  Ja du har ju hamnat mitt i svenska energiskattemaffians årsmöte.
  En katt bland hermelinerna så att säga.
  Men låt inte dessa destruktiva visionärer trötta ut dig utan låt kunskapens lampa blända dom.

 4. S. Andersson

  Det är samma med mig vid den här tiden på året, man behöver semester. Det känns i allmänhet bättre efteråt. Ge upp kan man göra någon annan gång.
   
  Ha det gott allesammans, jag åker till Skåne på fredag!

 5. Jag tror du gör rätt maggie, lägg ner allt utom de du verkligen känner, ett tag. Låt bloggen leva ett eget liv, snart kanske Mr G kommer med något intressant, så har vi så mycket annat.
   
  Vänta till du blir hungrig, då är livet mycket roligare och som killarna Roy & Roger så klokt sade.
  -De sa va gøtt a leve, annars kan e´ kvette.
  Jag såg du gillade den attityden tidigare..
   
  Ha nu en semester från bloggen, facebook twitter och allt som inte har med ditt jobb, familj och nära vänner att göra.
   
   
  (hoppas du blev aningen adrenalin fylld av liv av bara min kommentar… he he he)

 6. Chrille

  Åk på semester, glöm all vardagstristess och alla hemska människor och kom tillbaka vederkvickt och med nya krafter. De saker som gör oss trötta finns tyvärr överallt och det går inte att göra mycket åt dem, men det går att vila ut och komma tillbaka.
  /Chrille som är på sin sista semesterdag och lite grann längtar tillbaka till lunken….men bara lite.

 7. Robert Anton Wilson kan vara värd att lyssna på om orken tryter.
  En person som är mer tolerant än han är får man nog leta efter, hur som haver så är han inspirerande även om man inte håller med honom.
  http://www.youtube.com/watch?v=XEZtw1yt8Kc

 8. Helge

  Välkommen till klubben! Tänkte jag skriva, men låter lite hurtbulleaktigt. Jag har insett att det är så politiken alltid varit, och jag förundras över att politiker orkar. De måste skaffa sig eller har från början ”gåshud”, man kan hälla på dumheter i mängder men det rinner bara av. Och bara sällan får de sin belöning när något baxats igenom som är någorlunda intakt. Till slut blir det för en politiker vardag, de som orkar många år blir nog alla mer eller mindre cyniker.

 9. UnoK

  Maggie,
  med denna innehållsförteckning över almedalsveckan på Gotland föreslår jag en annan semesterö. Ven, kanske?

 10. Maggie, du gör skillnad. Hur det går att göra skillnad på ett ställe som Almedalen har jag ingen aning om, men jag skulle definitivt inte trivas där själv. Där skulle jag bli väldigt trött. Ta semester, vila dig. Du har åtminstone påverkat en person i den riktning du vill, förmodligen många mer. Kom ihåg det, när det känns jobbigt. Trevlig semester!

 11. Mats Jangdal

  Maggie
  Jag förstår dig! Det är tillåtet att bli trött, att ta en paus, att se över sin strategi, att omgruppera och mycket annat. Men man får aldrig ge upp!
   
  Efter att ha provat på politiken kan jag säga att de flesta politiker är som nollorna i ”ring, så spelar vi” de är bara glada att de kom fram och fick vara med. Några få är tillräckligt goda strateger för att hålla racet ut. Deras strategi är vanligen en vid varje tillfälle lämplig blandning av kappvändare och skitstövel. No smiley)

 12. Jonny Fagerström

  Värst då vad detta med Almedalen var hemskt!
  Själv längtar jag tillbaka till förra året och Stockholmsinitiativets seminarium. Jag tycker vi gjorde ett hyggligt bra jobb då för att vara första gången. Men Maggie, du hade ju annat i tankarna förmodligen? (Brölloppet?) Vi andra hade skitkul, eller hur Ingemar, C-G, Sten, Göran mfl 🙂 ?
  Jag tror Stockholmsinitiativet återkommer nästa år eftersom det i år troligen mest handlar om partipolitik och inte så mycket klimat.

 13. Lena Krantz

  Jag förstår dig och vad gäller diskussioner med andra människor känner jag ofta likadant. Vore det inte bra om vi ibland la skillnaderna åt sidan och fokuserade på det vi har gemensamt. Nej, istället gräver vi ner oss i något slags skyttegravskrig, alarmister mot skeptiker.
  Men eftersom du är du så visar du tydligt att en skeptiker sannerligen inte är någon medelålders man som bara tänker på sin egen nytta…typ. Vad jag menar är att jag som en gång röstade på miljöpartiet kan bli jäkligt irriterad över att allt vad gäller miljön har kidnappats av klimattalibanerna. Det är inte rätt för omsorgen om miljö och natur är något jag alltid har haft så det får de inte ta ifrån mig. Klotförstånd är ett bra ord men ditt viktigaste budskap tror jag är att visa att du också har det eller i synnerhet du.
  Fast jag skulle också bli trött på allt rävspel och fagra ord på Gotland så också jag tror att en semester från allt är nog på sin plats efter denna dust.
  😀

 14. ingemar

  Jonny #11,
  Jag håller med. Visby är en vacker stad och åsiktsmyllret är roligt. Men jag kan tänka mig att just valår är Almedalskarnevalen lite väl haussad. Medierna och partiapparatchiks gör det hela mest till ett taktikspel för den inre kretsen, och det blir väldigt lite av substantiellt innehåll och intresse.

 15. Rutger

  Ta semester Maggie, det ar du verkligen vard. Jag forstar att Almedalen ar ett uttjatat debattforum dar argument inte biter langre. jag bor visserligen utomlands man jag brukar folja debatten i Almedalen via media sa gott det nu gar. Ta semester och kom tillbaka senare med fornyat mod och kraft.
  En trevlig sommar tillonskas Dig
  Rutger

 16. Inge

  Jag håller också med Jonny, ett valår som detta är nog politikerna extra taktiska och oemottagliga för förståndiga synpunkter. Men de ska i alla fall inte komma och säga att inte någon försökte …

 17. Bim

  Haha! Maggie. 😀
  Jag blir riktigt glad när jag hör dig tala klarspråk. Du har kommit till insikt. Smilande skithögar är fortfarande skithögar som bör få reda på det. Dessutom kanske du nu har kommit till insikt om att det är så här det fungerar över hela samhället. De enda du kan lita på är de människor som inte har något inflytande att tala om. Att det finns undantag på båda sidor bekräftar bara att det är så det fungerar.
  Cyniskt?  Tycker inte jag. Så här är det, tyvärr.
  Och Maggie… 
  Om du efter en välbehövlig semester kommer tillbaka med nya krafter så ser jag fram emot att du talar klarspråk med alla skithögar, inklusive mig,  smilfinken Uffeb, övermänniskan Gunbo som tycker andra är idioter, men väldigt psykologiskt intressanta, (Vilken jävla människosyn) lögnhalsen Rockström som gladeligen ljuger dig och alla andra rakt i ansiktet utan att blinka,  och en hel del andra.
  Lyssna istället på de som är förbannade på sakernas tillstånd, (Slabbadang och en del andra) de är ärliga i sin uppfattning och har också alla skäl i världen att vara förbannade.
  Ha en trevlig semester tillsammans med din familj och njut av klimatet i stället för tvärt om.

 18. Jörgen O

  Bästa Maggie.  Att bli trött kan vara både och , skönt eller svårt. Fysiskt trött är underbart. Man hinner knappt horisontera sig så sover man gott 0ch vaknar på morgonen pigg men full av träningsverk, Underbart.
  Psykiskt trött efter snack med politiker som bara ser oss vanliga som skatteobjekt och inte begriper nåtmera. Det är vätrre. Upp till fjällen och vandra, eller varför inte titta på de almrelikter som finns uppe i Vilhelmina fjällen. De kom dit för 6000-8000 år sedan tror jag. De har klarat livet under the Dark Ages för 1500 år sedan Medieval värme perioden för 1000 år sedan och Litte Ice age för 500 år sedan. Är du intreserad kan jag kanske tipsa om en vän, som kanske kan  visa  eller hjälpa dig med råd där uppe.  Om han inte är på semester någon annanstans. Det brukar finnas gott om mygg i Lappland, men då får man alltid användning av sina armar och händer att vifta bort dem eller en härligt doftande myggmedel, som beckolja.
  Koppla av ordentligt och må väl under sommaruppehållet. Du har så många ochgoda medhjälpare, som säkert hjälper dig . Och om det kniper riktigt , kanske även  jag kan göra något. Jag har fått nya idéer genom Anthony Watt på WUWT , professorBob Carter från Queensland,och David Archibald från Perth, och Joanne Nova , även hon från Perth, som jag var och lyssnade på.. De har gjort en rundresa runt Australien som WUWT läsarna inte kunnat undgå  att läsa om. Det var mycket trevliga och intressanta föreläsningar.
  Trevlig varm sommar tillönskas från ett vintrigt Western Australia med en hel minusgrad i juni, som man inte haft i Bunbury på åratal.  Jörgen

 19. Stickan

  Meningen med livet är att få saker att växa.
  Människor, tankar, kunskap, barn, grödor, växter.  Ja allt.
  Det är en inte bara  mänsklig egenskap utan en  universell grundide. Hela universum är i konstant tillväxt.
  Det gör världen rikare inte bara ekonomiskt utan framförallt socialt. Det är förutsättningen för en bättre värld.
  Du Maggie har hjälpt många att växa. Tack.
  Jag förstår hur tröttsamt det är att stångas mot de som på alla sätt sätter sig emot ökad kunskap, tillväxt, och ett  samhälle som försöker utvecklas. Alla de som sätter begränsningar på sig själv men framförallt på andra för att hävda sig och sina  egna ideer eller trosläror suger mental energi ur en.
  Skillnaden är stor mellan att argumentera för människor som tänker själv mot den gängse Almedalstonen där många förutsätter att lyssnaren inte kan tänka själv.
  Din trötthet beror nog  på att du växt ur sandlådan Almedalen.
  Ta en välförtjänt semester!

 20. Mats Frick

  Ha en fantastisk semester Maggie och ladda dina batterier.

 21. Jay

  You go girl!!!
  😉
   

 22. Vad gäller att cykla till jobbet så tycker jag det vore bra om fler kunde göra det. Inte för att det är någon lösning på något problem, men för att det finns vissa positiva effekter: vistas utomhus och njuta av naturen, bilvägarna behöver inte byggas större och ta plats, det är avstressande för vissa människor osv. Att vara vegan tror jag inte alls på, kanske för att jag skall grilla en stor fin köttbit på grillen i kväll 🙂
  Jag skall också passa på att säga att jag är trött. Det var någon på Flashbacks forum som igår undrade hur han/hon skulle gå tillväga för att sänka familjens hemsida. Min första och ogrundade analys var att det var relaterat till min uppfattning i klimatfrågan som gjorde att denna personen ville sänka vår hemsida 🙁
  Trevlig semester!

 23. Pär Green

  Maggie,
  Gå in på UI en stund så är du som ny!
   
   

 24. Pär Green; jag har inte varit på UI på mycket länge, men jag roade mig med att ta din uppmaning till maggie.
  Jag sände följande kommentar till ett inlägg nyligen av professor Affekt.
   
  ”Men det är ju Big oil som tjänar på CO2-hotet, så länge det bara resulterar i subventioner av dyrare energisystem.
  Varför tror ni att BP ändrade sin logga till en sol?
  Varför tror ni Statoil satsar (för dem nålpengar) på vindkraft?
  Varför tror ni UAE gick ut stort med att de ska ha ett solkraftverk på 100MWp i drift 2012, men höll tyst om att de julen 2009 köpte kärnkraft från Sydkorea motsvarande 150 sådana solkraftverk?
  Big oil är livrädd för billigare energisystem…. Så de vill att vi ska tro på CO2-hotet och att det löses genom att några länder subventionerar energisystem som saknar potentialen att priskonkurrera ut olja och kol.
  Fråga alla politiker inför valet:
  Kommer subventioner till energisystem som inte kan konkurrera med olja och kol, minska den globala utvinningen av de råvarorna?”
   
  Fast den var snäll så kommer den säkert inte publiceras, men då alla som läser UI läser här så kan kanske enstaka av deras läsare fundera lite… kanske…??? nej jag vet… jag är väl naiv…
   

 25. J-O

  trevlig semester !!

 26. Steve

  Politiker, murvlar och lobbyister… Självklart känns det dystert att vara omgivna av sådana.
  –   Men det kan väl vara skäl att (återigen) påpeka att det är de ”fria” media, särskilt då bloggarna, som numera ger oss perspektiv på tillvaron och dess problem.  Och i Sverige är det väl TCS som mer än andra skyddat oss från att likt gadarenska svin i samlad flock sjunka ned i djupet, vettskrämda av en global temperaturstegring på 0,7º sedan 1965.
  –   Se det som en vaccination:  Små dagliga doser av TCS skyddar mot grönmögel!  I varje fall när koncentrationen inte är lika stark som den tycks vara just nu i Visby.

 27. Adolf Goreing

  Det som tröttar mig är den tomma retoriken. Lite som den otroligt enfaldiga bakgrundsmusiken till reklamen för Kalles kaviar. (VAD vill den egentligen förmedla förutom möjligen associationer till mag-ljud?).
  Men, Maggie titta bakåt. Många visste inte ens vad feedback i klimatsystemet var för något, för bara 2 år sedan. Klimatgroupisarna trodde faktiskt att det inte fanns något spektrum av åsikter inom forskningsvärlden förrän du/vi lyfte fram dessa. Bilden av Big-Oil som någon slags smygande omstörtare har kommit av sig i Sverige jämfört med omvärlden. Mycket tack vare dig och TCS.
  Om du väntar dig ett genombrott eller ett erkännande från samhället då får du vänta förgäves. Vi skeptiker kommer ALDRIG att få någon upprättelse. Den pyspunka vi nu ser på klimatfrågan kommer att sluta med en total tystnad och något annat kommer att äntra scenen. Jag har i denna klimatresa lärt mig hur bräcklig demokratin är och även om jag inte uttrycker mig lika drastiskt som t.ex Slabadang m.fl så har åtminstone jag vaknat upp och ser nu samhället på ett annat sätt. Så naiv man har varit!!!! Jag är inte trött – jag är ASförbannad!!

 28. Slabadang!

  Maggie!
  Väldigt många känner igen sig i det du uttrycker. Visst blir man trött på SPELET och frånvaron av det autentiska. Det är intellektuellt kränkande att de tror att vi inte ser igenom spektaklet. Föraktet kommer som ett brev på posten och tilliten smälter bort. Eftertanken och den sakliga ärliga analysen får aldrig chansen utan allt handlar om taktiken för hur den INTE skall få uttrymme. 
  Folkföraktet är det som lyser starkast från politiker och media.De har övertygelsen om att alla frågor måste paketeras och att ett glittrigt omslagspapper är viktigare än innehållet.Retorik är ett intressant fenomen och man känner så väl igen skillnaden mellan ärlig och konstruerad.Allt mer handlar det om den konstruerade där de bakomliggande sanna motiven och fakta skall döljas bakom konstruktionen.
  Thinktanks, mediakonsulter kommunikatörer och informatörer
  får allt större inflytande på bekostnad av ansvar ärlighet och realia.
  Varför vågar eller vill inte politiker eller mediafolk vara autentiska?
  Är det något som verkligen skapar förtroende så är det det autentiska öppna samtalet där man erkänner tvivel och svårigheter och samtidigt får chansen att visa upp sann kompetens. Den spelade styvkorkssäkerheten i kombination med förenklingarna och de konstruerade sambandens retorik blir istället lögner som slutprodukt.
  Det är som Amos Oz beskriver det i ”How to cure a fanatic” det är fanatikernas decennier som råder och de har skaffat sig allt störrre makt och inflytande. Deras intresseorganisationer har klampat in demoratins glashus med stenar i händerna. Språket är slagord och hot.Tvång fanatismens överdrifter och sanktioner är verktygen och medlen. Makten och kontrollen är målet.
  Ta några djupa andetag Maggie att vara utrustad med en rättskänsla är utmattande när man befinner sig  i en värld där den inte betyder något. Det är för att har rätt som du blir farlig! Så le och var istället stolt när du inser det. Tyck istället synd om alla de som inte har det och måste använda alla de medel och delta i det spel du är så trött på.
  Kom igen Bruden!!!! 🙂  Kick some ass!! 🙂  Det kommer en tid när dumstrutarna hamnar på rätt huvud.Du försöker hitta den vetenskapliga sanningen och de försöker försvara dess lögner. Vem  ser vad i spegeln?

 29. maggie du kan väl i alla fall unna dig ett gott skratt på väg in i en välförtjänt semester?
   
  Jag tog mig friheten att kopiera lite från samhällets skyddsängel, professor Affekt:
  En av artiklarna fokuserar på kretsen kring Stockholmsinitiativet, och porträtterar några av de ledande profilerna, inklusive Wibjörn Karlén, Fred Goldberg, Maggie Thauersköld Crusell och Lars Bern. Vi får bland annat veta vilka internationella nätverk med kopplingar till tobaks- och oljelobbyn de engagerat sig i, och de får chansen att förklara vari deras engagemang bottnar. Läsvärt!
   
  Kan inte jag med få lite olja och tobak?
  Jag kan ta ersättningen i rena råvaror…..
   
  Stackars mig… jag får ringa Big oil och Big tobak och be om förlåt, med löfte om åsiktskonvertering…

 30. Red Hansen

  Maggie Luta dig tillbaka och skratta åt cirkusen. Ta sedan och upptäck andra delar av öjn långt bort från Visby och ha verklig semester som man kan ha där med hav , raukar och stränder.

 31. Steve

  Visby-värme denna vecka enligt Yr.no just nu:   Idag måndag max 25º, tis 21º,  ons 23º,  tor 22º, fre 24º,  lö 25º.   Fast det är väl sådant som kallas ”supervärme” i kvällslöven?  För 23-åringar från SoFo kan det kanske verka extremväder.
  http://www.vackertvader.se/visby/10d

 32. Anders N

  Det som tröttar mig är att ingen vill diskutera vetenskap, bara käbbla.

 33. Slabadang!

  Anders N!
  Jag håller med dig! Hela klimatalarmismen har ju gått ut på att bara försöka sälja in trovärdighet och göra allt för att INTE diskutera vetenskapen.
  Kanske av en händelse så är denna Kinesiska artikel om temperaturhistoriken ute just idag när de tappade sugarna deklarerats.
  In your FACE IPCC!!
  http://wattsupwiththat.com/2010/07/04/new-chinese-study-in-grl-disputes-the-hockey-stick-conclusions/#more-21377

 34. Jag tror ni andra helt missar grejen. Maggie är säkert gravid då blir man trött ………..
  🙂
  Snillen spekulerar

 35. olle w: Haha, din kommentar var ju riktigt rolig. Men jag måste dessvärre dementera. 🙂

  Alla: Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Självklart kommer jag att fortsätta ett tag till. Under de kommande veckorna tänker jag dock varva bloggen med en hel del andra fritidsgöromål. Det är dags att ladda batterierna inför Mexico (och svar: nej, jag har inte för avsikt att åka dit).

 36. Pär Green

  Anders N # 31 o Slabadang # 32
  Var hittar ni vetenskap som bygger på fakta?
  Finns inte från IPCC! Där tror man, och spekulerar.

 37. Pehr Björnbom

   
  Jag blev riktigt orolig att Maggie skulle tröttna men hennes #35 lugnade mig. Tack Maggie och trevlig, välförtjänt semester!
   
  Det krävs uthållighet i klimatfrågan, anser jag, eftersom den nuvarande kostsamma och felriktade klimatpolitiken har blivit så djupt rotad hos politiker i alla läger.
   
  Som en parentes, en liten ljusglimt är i alla fall Johannes Åmans kritik av etanolsatsningarna i DN häromdagen:
  http://www.dn.se/ledare/signerat/etanol-inget-for-miljohjaltar-1.1132373
   
  THS behövs verkligen i detta sammanhang för att hålla kritiken mot klimatalarmismen levande. I annat fall riskerar vi om några år att ha kvar samma klimatpolitik trots att klimatet då i sig själv antagligen har bevisat klimatpolitikens felaktighet bortom rimligt tvivel.
   
  Men politikerna kommer inte att ändra på en beslutad klimatpolitik om klimatfrågan har glömts bort och inte längre får någon uppmärksamhet. Klimatpolitiken är alltför lukrativ för politikerna, oavsett inriktning, för att de skall avstå från den utan vidare.
   

 38. Pär Green

  Pehr Björnbom #37
  Om du och alla andra uppmuntrar med en middag till Maggie kanske hon klarar att hålla ut trots hennes tillstånd!
   

 39. Här något positivt.  KTH-forskare har utvecklat en teknik för elproduktion ur varmvatten, som ner till 25 grader producerar elström för 25 öre/kWh.  Ulkoluoti 3  producerar 14 Twh elström per år om 2 år.  Därtill produceras  30 TWh/år som spillvärme.   Med nya tekniken kan ytterligare 3 TWh/år produceras för 25 öre/kWh.  
  I Sverige kan anslutning till fjärrvärmenät förse Uppsala, Stockholm, Malmö och Göteborg med värme ur 4 st 1800 MW reaktorer  med 120 TWh/år. Biobränslet som föröder ekologin i våra marker kan då fimpas. 

 40. Pär Green

  Maggies tillstånd kanske är ”fakta” från IPCC? 😉
  Där vet man ju inte heller….
   

 41. Fortfarande går det att få de som först känner sig säkra på att CO2-hotet bygger på en samstämmig forskningskår, att tveka…
  Se två st, i Lars Berns artikel, men det är tusentals som läser och nu läser alla privategoistiska politiker så ögonen blöder, därför ska jag gå in i alla forum jag finner, tills valet är över, sen tar jag en lång paus….. jag gav ju upp för knappt ett år sedan och trodde att förnuftet kommit till ”stan”…..
   
  Så enkelt var inte det, då så många har sund förnuft som sin största fiende.

 42. Slabadang!

  Pär Green!
  De har nog gjort en ”sannolikhetsberäkning” om Maggies tillstånd och de har säkert konsensus ifrågan. Maggie är nog bara i ”förnekelse” om sitt tillstånd. 🙂

 43. Pär Green visst är det så, maggie har blivit smittad och likt IPCC inverterat betydelsen av fakta…
   
  Lycka till med havandeskapet barn är det häftigaste under som finns, helt plötsligt får livet en helt annan betydelse och mening.   😉

 44. Visst är det kul (om än mycket oförskämt, jag ska sluta ..lovar) att spekulera om andras havandeskap?

 45. Pär Green

  Han Daniel W har just upptäckt att han som alla andra stackars karlar enbart får en kärring när man gift sig! Inget kungarike där inte.

 46. Pär G: Tja, han fick ju faktiskt en titel också. Och ett band om bröstet. Sådant kan kännas väldigt viktigt ibland. 🙂

 47. Pär Green

  Hoppas att Maggie känner att många av oss tänker på henne nu!
  Istället för att göra en TV-kanal, är det dags att göra ett politiskt parti med SI folk som alternativ till nästa val!
  Ser gärna Maggie som stadsminister!

 48. Slabadang!

  Havandeskapet med sanningen!
  Maggie har burit på den länge och går i väntans tider långt över den förväntatde havandeskapstiden. Vi är många som som ställer upp på förlossningen med allt stöd som tänkas kan. Vi får forsätta med tips om hur förlossningen kan komma igång. Värkarna kom igång på allvar under climategate och kommer med jämna mellanrum tillbaka.
  Åhej!!! Puscha på men krysta ej !! Snart kommer hela sanningen fram!! 🙂 fasen vi är väl havande och i väntans tider allihop?? 🙂

 49. Pär G: Vilken stad tycker du att jag ska vara minister för? 😉

 50. Pär Green

  Själv har jag inte mycket att komma med i nytt parti, jag har alltid betalt taxi, mobilräkningar och godis för egna småpengar. Men kommer att stödja ett kommande verklighets parti så länge jag lever!

 51. Jag ansluter mig förstås till övrigas sympatiyttringar för Maggies trötthet och leda med det politiska spelets kulisser och fasader, och den mindre snygga bilden av vad som händer och hur et går till bakom desamma …
  Men en sak slog mig ändå här som gjorde mig mer nyfiken: Vad var det som triggade henne att skriva just dessa rader. De kom inte bara ur tomma intet, utan där finns specifika skeenden som gjorde att hon tröttnade och det rann över så pass att hon behövde skriva av sig!
  Till Maggie: Det är bara dina egna förväntningar som kan vålla dig besvikelse, alltså när omvärlden inte lever upp till de förväntningar du ställer upp på och åt dem. Och en sak till: Dom flesta gör inte dig besvikna av illvilja, utan för att de har egna behov och bekymmer som ligger dem närmare än dina …
  Och träffar du ändå på genuint ohederliga (eller riktat illvilliga) människor så undvik dem i möjligaste mån. Släpp dem inte inpå dig och ge dem ffa ingen möjlighet att svika dig!
  Gläd dig nu åt sommaren och åt dina många vänner som uppskattar dig så …
  🙂

 52. Pär Green

  Maggie # 49 Som han utan hår skrev i gårdagens DN vi har ju en rätt stat! Han glömde ett S

 53. Pär Green

  E24 skriver idag:
  Tanken känns rätt lockande. I Sahara, världens största öken, är solstrålningen kraftig och det finns heller inte speciellt många människor som kan störas av att man bygger upp stora anläggningar.
  Området borde med andra ord vara perfekt för en storskalig satsning på solkraft. Elen som produceras kan sedan både användas av länderna i Nordafrika och länkas vidare till Europa för att ersätta en del av vår användning av fossila bränslen.
  Men vad gör på natten? Och sedan var det det där med kablarna!

 54. Pär Green

  Maggie # 49
  Ljusa tider, verkar som om du på G igen!
  Kör på så det ryker.

 55. Pär Green

  Maggie # 49
  Ljusa tider, verkar som om du är på G igen!
  Kör på så det ryker.
  (skulle det vara)

 56. Pär Green

  Han Stefan skriver: idéer om vågkraft som man hade tidigare, där anläggningen bara skulle guppa uppe vid vattenytan. Som obändiga teknikoptimister välkomnar vi Seabaseds nya anläggning och hoppas att det här kan leda till ökad miljöteknikexport från Sverige.
  En miljökatastrof kan ju alltid tjäna en hacka på!
  Kolla din el-räkning så ser du vem som tjänar mest!

 57. Skogsmannen

  Pär Green #45.
  Nä, nä, där har du nog allt fel! De flesta får en svärmor på köpet också? 

 58. Slabadang!

  Det börjar lätta!!
  http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jul/04/climatechange-hacked-emails-muir-russell
  SVTs vetenskräpsredaktion sitter i ett allt tommare omklädningsrum för de klimatfantiska fundamentalisterna.Vilket pinsamt gäng det är!!

 59. Pär Green

  Skogsmannen #57
  Och han som är bigamist får dubbelt straff, dubbla svärmödrar!
  Men han DW har en svärmor som om hon gör ett lyft till,  får fixa bikinilinjen strax under överläppen!
  (det slapp jag)

 60. Pär Green

  Stöd nu Maggie som är på plats på Gottland vilket vi inte är!
  p

 61. Claudius

  Maggie, också jag stöder dig förstås! Egentligen har jag också tagit lite semester, så jag är nog inte absolut uppdaterad. Men jag har fått intrycket att våra kära politiker kanske inte ”fokuserar” lika hårt på ”klimatfrågan” nu, som t ex inför COP15? Kan det möjligen handla om en viss tillnyktring i det professionella åsiktsskrået?

 62. Pär Green

  Claudius #61
  Men alla inom makten har passat på att fixa extra skatt på el och bränsle på grund av falska sanningar via IPCC!
   

 63. Pehr Björnbom

  Slabadang #58,
  Tack för den intressanta länken! Visst börjar det lätta!

 64. pekke

  Slabadang!#58
  Sista stycket i artikeln säger allt !
  Citat:
  But greater openness and engagement with their critics will not ensure that climate scientists have an easier time in future, warns Hulme. Back in the lab, a new generation of more sophisticated computer models is failing to reduce the uncertainties in predicting future climate, he says – rather, the reverse. ”This is not what the public and politicians expect, so handling and explaining this will be difficult.”
   

 65. Pehr Björnbom

   
  pekke #64
   
  Mike Hulme har nog rätt. Jag tror att det är så att man inte kan komma åt osäkerheterna i dessa komplicerade klimatmodeller helt enkelt därför att det ännu inte finns observerade data från tillräckligt långt tillbaka för att kunna utveckla och validera dem. Då är det meningslöst att göra än mer sofistikerade klimatmodeller.
   
  Ett bättre alternativ är att använda förenklade modeller av klimatsystemet för att försöka skaffa sig en översiktlig förståelse av hur klimatsystemet fungerar genom att jämföra med observationer från exempelvis satelliter. En av de klimatforskare som faktiskt gör så är Roy Spencer och det verkar som han får fram spännande resultat som han kommenterar på sin blogg.
   

 66. Peter Stilbs

  Håll ut Maggie. Jag känner dock precis som Du mot den dagliga politiska retoriken, men vad ska man göra ?  Hur gick dagens ”debatt” på förmiddagen mot Greenpeace & Rummukainen (ooops – stavade fel nyss i hastigheten på de sista 6 bokstäverna – blev ett djur som är vanligt på Gotland – kanske lite för roligt…).
  Har någon förresten någon länk till en pdf eller något av Effekt-artikeln om oss förnekare och våra drivkrafter (Tobaksbolag & Exxon etc ?). Någon lade ut ett erbjudande – men jag fick aldrig något. Om det finns – var snäll skicka till peter@physchem.kth.se

 67. Håkan Bergman

  Maggie, skönt med folk som säger rakt ut att dom är trötta, förbannade eller besvikna i.st.f. detta eviga frustrerade! Du lär snart vara på hugget igen, men en skön semester har du förtjänat. Finns väl en hel del att bli trött-besviken-förbannad på i Almedalen kan jag tänka. här är ett gäng som inte hymlar med sina avsikter:
  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fi-eldar-upp-100000-kronor-1.1133442

 68. Gunbo

  Tänk att ingen reagerat på denna mening i Maggies postning:
  ”Jag är lika trött på inskränkta klimatskeptiker som saknar inlevelseförmåga och empati och som kategoriskt avvisar alla andra argument än sina egna.”
  Jag kan säga att jag är lika trött som Maggie. Trött på alla dessa människor på bägge ”sidor” som kategoriserar sina medmänniskor som antingen vänner eller fiender utifrån vad de tror på. Muslimer kontra kristna, protestanter kontra katoliker, moderater kontra vänsterpartister, svenskar kontra svartskallar, republikaner kontra demokrater, aktivister kontra skeptiker o s v. Allt bara för att man vägrar lyssna på den andra sidan, demoniserar alla som inte delar den egna tron och tror att man själv innehar den enda sanningen. Men sådan är människan och har alltid varit. Vi får försöka leva med det och undvika att skapa alltför våldsamma konflikter.

 69. Du glömmer Gunbo att många av oss som är CO2-hotförnekare startade som troende.
  Redan då jag läste vågrörelselära 1996 fick jag lära mig vilket band CO2-molekylen hade förmåga att minska utstrålningnen från jorden med.
   
  Tror du att det finns en enda CO2-hottroende med relevant utbildning som gått den andra vägen?
   
  För mig som förespråkar billigare energisystem, var CO2-hotet ett bra argument, men det är omoraliskt att inte argumentera från sin bästa kunskap, bara för att vinna medhåll från de som inte studerat lika mycket.
   
  Dessutom bör alla ifrågasätta sin egna åsikter mest, ständigt utsätta dem för prövning.
   
  Sov med den tanken…

 70. Lena Krantz

  Gunbo
  Läs min kommentar #13
  Det var liksom lite samma lika där
  😀

 71. Hej Gunbo #68
  Bra talat (skrivet).
  Tack!

 72. Kent S

  Ett nytt politiskt projekt för NASA.
  http://www.foxnews.com/politics/2010/07/05/nasa-chief-frontier-better-relations-muslims/

 73. Gunbo

  Lena Krantz,
  Jag har inte läst alla kommentarer och tydligen inte din heller, men nu är den läst. Mycket lik mina funderingar.
  God natt och sov gott! Men du sover väl redan.

 74. Gunbo

  Gunnar L,
  det är mycket möjligt att även jag hamnar där du är. Men jag är inte ännu helt övertygad. Tror att frågan är mer komplicerad än du tror. Tiden visar väl svaret. Jag respekterar dock ditt ställningstagande och vet att du respekterar mitt.
  Livet är fullt av överraskningar – för oss alla. Eller hur?

 75. Gunbo

  Jonas #51,
  ”Till Maggie: Det är bara dina egna förväntningar som kan vålla dig besvikelse, alltså när omvärlden inte lever upp till de förväntningar du ställer upp på och åt dem. Och en sak till: Dom flesta gör inte dig besvikna av illvilja, utan för att de har egna behov och bekymmer som ligger dem närmare än dina …”
  Tack för dessa rader! Du har helt rätt. Vår besvikelse är helt beroende av våra förväntningar.  Se människor som de är och förvänta dig inte allt för mycket. Alla har sina skäl till att de tror på ett visst sätt och agerar därefter.

 76. Kenneth Karlsson

  Förstår dig till 100%. Blir trött bara av att i Rapport ha sett några reportage från cirkusen; denna Kiviks marknad, fast med sprätthökar istället för vanliga bondlurkar. 
  Ladda om, så ses vi igen nån gång i augusti.

 77. Bra skrivet Maggie!
   
  Det är bra att du skriver av dej. Det behövs ibland. Att vara på topp går inte hur länge som helst. Då och då måste en svacka komma och då är det bra att rensa rören. Ta ledigt en tid och kom sen tillbaka med nya krafter. Kanske fler skribenter behövs än de som redan bidrar? Titta dock inte på mej, jag har redan mitt.

 78. Steve

  ”Ett par saker var [debattörerna] överens om: Ingen förstår egentligen varför tonläget blir så upphetsat? Varför är debattörerna på nätet så arga, och varför förekommer till och med dödshot?”
  http://www.ansvarsblogg.se/2010/07/05/mandag-i-almedalen/
  –   Det måste väl ha varit på typ Uppsalainitiativet i så fall? 
  –    ”Det fanns också en generell koncensus kring att det blir varmare”
  –    +0,7ºC globalt hittills, eller hur?  Somrarna (juli månad) var annars som varmast på 1760-talet, i alla fall kring Uppsala.  För Visby förutser yr.no 22º idag, 23º i morgon.  Påfrestande?

 79. Pär Green

  Maggie,
  Läste om annan kvinna som hade en dålig dag på kontoret!
  Efter 99 piskrapp erkände hon ett mänskligt beteende med en man utanför äktenskapet och skall nu grävas ner till midjan och stenas med stenar avpassade så att plågan blir så lång som möjligt. Minns jag rätt var i Iran.
  Ibland känns det som man vill lägga ner och bara försvinna och aldrig erkänna att man lever utan att skrika högt.

 80. ThomasJ

  Härligt [för att inte säga absolut nödvändigt!] med kloka, starka, kvinnor med till synes oändligt tålamod. Full förståelse att trötthets- känslan kan kännas överväldigande.
  Här en motsvarighet till maggie:
  http://joannenova.com.au/2010/07/the-unskeptical-guide-to-the-skeptics-handbook/
  Mvh/TJ

 81. Labbibia

  Jag förstår dig Maggie!
  Hur länge har du drivit TCS nu? Drygt 2 år? Dag ut och dag in har du jagat nyheter och artiklar i klimatfrågan. Totalengagerat!
  Semester gör dig gott. Du borde släppa allt vad klimat heter i minst en månad.

 82. Labbibia: Three years and counting…

 83. Labbibia

  Maggie
  Det är fantastiskt, det du gjort! Du har min djupaste respekt!

 84. #74 inbillar du dig att du kan ha en mer djup kunskap om hurvida frågan är mer komplicerad utan att fört lära dig den vetenskap och fysik som krävs?
  Fundera hela vintern på sannolikheten att man kan tro sig till rätt resultat, eller om de djupast möjliga kunskaperna kan vara bättre?
   
  Ha en fin sommar, det tänker jag, ut i skärgård med barn och barn barn, gå på sammetslena solvarma klippor slipade av sten från tidigare istäcken.
   
  I Ytterskärgården ser vi den geologiska historien lita grann och inser att vi inte ska frukta många C varmare , men någon C kallare.

 85. #82
  Din blogg har verkligen nått ut, det har du visat att du kan.
  Det är smart att snabbt följa upp alla nya gäster och uppmuntra de mest vilsna, bekräfta besökare, just så ska den som vill bli stor i bloggvärlden göra.
   
  Så har du lyckats knyta Sveriges i särklass bästa i den aktuella frågan och den sista tiden fått fullständigt unikt bra inlägg från dem.
  Utan tvekan är det smart att vara en attraktiv tjej som aldrig skrämmer bort någon med extrema expertkunskaper eller ett blixtsnabbt intellekt så andra känner sig i underläge (det måste alla som vill bli stora tänka på, försök vara lite i underläge).
  Givetvis får inte heller den som vill nå nya breda lager, vara spontan och slarvig.
   
  Jag ser maggie som en komunicationsmästare, om jag av någon anledning fick bygga upp en blogg med ett stort genomslag, skulle jag omedelbart försöka köpa maggie för att på heltid leda den bloggen.
   
  Maggie och jag delar många lösningsmodeller för en bättre värld (eller hur?) skulle jag få köpa in mig i denna blogg, skulle  aldrig jag sabba med egna kommentarer, bara suporta med material, kontakter och möten.
   
  Ett hypotetiskt exempel.
   
  Antag att jag ville vinna Sveriges väljares uppmärksamhet för något nytt energisystem som har potential att priskonkurrera ut alla andra.
   
  Sverige hade kanske valts för att det finns så stora fonder för slutförvar av kärnbränsle att det skulle bli extra lönsamt att bygga en industri som förvandlade energin i det till drivmedel (elkraft kräver gigantiska ledningar till kontinenten för att bli lönsamt i de mängder som skulle tillverkas).
   
  Det skulle finnas en liten chans att jag fick anställa magie då med öppna kort och bara den skillnaden att bloggen skulle fördjupas och kompletteras med konkreta exempel.
  Givetvis skulle alla inlägg om det vara märkta och alla veta att då det kommenterades hade maggie lön för att leda debatt och information, inget dolt.
   
  Hur en anläggning kan byggas i Nynäs och en i Brofjorden…
   
  Så detaljer, efter bara några år skulle maggie givit lösningen ett så stort genomslag att inga politiker kunde gå emot det (givet att det var lönsamt, säkert och miljövänligt, annars skulle varken jag eller maggie vara med).
   
  Jag har lärt mig mycket om kommunikation av maggie, men tänker absolut inte använda det i min privata lekblogg (jag skriver ju ett anteckningsblock för mig, med länkar, dagligen får jag backa för att minnas siffror och detaljer ändå händer det allt oftare att jag mins fel).
   
  Så alla som har ett bra projekt för mänskligheten och vill vinna genomslag i det offentliga rummet, försök leja maggie, det kan hon.
   
  Trevlig sommar på er.

 86. ThomasJ

  Någon/några som uppenbarligen ej är ’trött/a/’:
  http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jul/05/hate-mail-climategate
  Observera att artikeln publicerats i ’The Guardian’, dvs. i ’klass’ med bojsan etCons.
  Mvh/TJ

 87. Labbibia

  Maggie
  Johan Hakelius är tydligen precis som du, och många andra, trött på cirkusen i Almedalen.
  Läs hans lysande krönika om spektaklet!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article7430010.ab

 88. Erik Svensson

  Förstår att du är trött Maggie! Fast vad gäller pajkastning och oseriös argumentation så har du dragit ditt strå till stacken många gånger om, bara genom den här bloggens existens. Den bästa insatsen du kunde göra för att förnya klimatdebatten hade varit att lägga ner den här bloggen och erkänna att du har haft fel hela tiden. Fel i att CO2 inte är en växthusgas (vilket du hävdade från början). Fel i att temperaturen på jorden inte ökar. Fel i att vi går mot avkylning. Fel i att den antroprogena växthuseffekten är ett påhitt av IPCC. Ja, du har faktiskt haft fel i i stort sett varenda fråga du har yttrat dig om. Inte dåligt!

 89. Ingemar

  Vem i hela friden är denne Erik Svensson? Och varför är Maggie hans utsedda mobboffer? Det verkar inte riktigt friskt. En stalker kanske?

 90. L

  Erik Svensson, ta gärna och leta fram det du påstår Maggie har sagt!
   
  Jag kan då inte minnas något av det. Men du kanske hittar på?

 91. Är det kanske klimatveteranen i en av sina inkarnationer?
  http://biologyandpolitics.blogspot.com/
  Han kunde ju gott loggat in så att vi hade kunnat veta med säkerhet…

 92. Slabadang

  Ingemar1
  Erik Svensson är en av fanatikerna på UI!
  De är desperata nu.Trädringar som bevisat värdelösa i en ännu värdelösare statitiskt ihopkok i form av en hockeyklubba.Erik & co är helt oseriösa och mer karikatyrer på klimatfanatiker.
  För dessa herrar är IPCC guden och all form av ifrågasättande betraktas som hädelse.Bara tanken på att dessa herrar på något sätt skulle få makt eller inflytande är en rysare.
  Det här är den militanta gröna fachismens springpojkar.Med hot lögner myter och anklagelser i en salig blandning.
  De lägger som Erik en liten skitkorv på något klimatforum och sticker sedan och gömmer sig. Ett beteende som är systematiskt.De slänger ur sig några påståenden och anklagelser sen när de ska svara på följd och kontrollfrågorna så har de tagit betäckning i klimatbunkern igen!

 93. Ingemar

  Slabadang #92,
   
  Ok, jag förstår precis. Jag skall inte öda mer tid på det. 🙂

 94. Rosenhane

  Slabadang#92
   
  I all välmening, dina vassa inlägg skulle bli  ännu bättre i sin helhet om du stavade ordet  fascism med sc istället för ch.
  Som sagt, i all välmening….. 😉

 95. Slabadang

  Rosenhane!
  Sorry! 🙂 Jag har två bildminnen av orden ”stoppa fascismen” båda från banderoller det ena rätt det andra felstavat. Det är lite lotto vilket bildminne som dyker upp först och jag har också i minnet blandat ihop färgen på banderollerna ..svart resp röd.Så jag borde lära mig ta en liten tankepaus innan jag trycker på sänd!!  🙂

 96. Rosenhane

  Slabadang#95
   
  Ingen fara, och jag vill absolut inte framstå som någon ”messerschmidt” men du har konstant skrivit ”fachism” i ett års tid och och en sån liten detalj kan ge Erik Svensson och slika filurer vatten på sina kvarnar.
  Formen är viktig. 😉

 97. Håkan Bergman

  En entymolog ifrån Skåne
  sa Maggie är mest en fåne.
  En myra sa stopp
  håll käften din stropp
  du låter som Al Capone!

 98. Peter Stilbs

  Samma problem varje år – Erik har haft för kort semester – och kommer med sina augustiutbrott. Varför inte någon extra vecka i Nordkorea eller Venezuela – eller kanske på Cuba ?

 99. Jag tror inte att det är Erik S från UI som skrev ovan, för han är ganska timid. Hans namne, jubeldåren från Lund kan iofs ibland få för sig att världen vore bättre om alla i den bara insåg att hans version av kommunism är frälsningen och även försöka övertyga dem om det och att dom är idioter. Men med föga framgång förstås …
  Vad UI håller på med förstår jag faktiskt inte längre. Allt märkligare resonemang som ofta blir rent komiska i ljuset av vad de försökt med under åren ..

 100. Rosenhane

  JonasN#99
  Aha, det finns två dårar, en 40-wattare och en 100-wattare?
  Och den senare bor i Lund? Ok, då förstår jag!
   
  Peter#98 och andra
  Idag var det den årliga tilldragelsen på Norrmalmstorg till minne av kommunismens och andra totalitära regimers offer under 1900-talet.
  Någonstans mellan 100-150 miljoner dödade.
  En oerhört viktig manifestation men tror ni att några företrädare för de rödgröna var där?
  Att Ohly inte var där ligger ju i sakens natur men Sahlin eller Wetterstrand kunde väl skicka ut en löpare?
  Icke!
  Håll till godo med ett suveränt anförande i ämnet som hölls av utbildnigsminister Jan Björklund:
   
  http://www.folkpartiet.se/Jan-Bjorklund/Tal/tal-internationella-minnesdagen-for-kommunismen-och-nazismens-offer/

 101. Rosenhane

  Och vem i hela världen kan man lita på?
   
  Kanske ett försök från Putin att gottgöra sina onda företrädare?
   
  Putin tillrättavisad i klimatprat – DN.se

 102. Ingemar

  Tja, mönstret är väl rätt klart: Maggie stalkas av Erik Svensson, Peter Stilbs av Olle Häggström och jag av Bo Jonsson på ”piprök”. De tycks vara fixerade vid personangrepp genom att ständigt ta upp ovidkommande saker i våra inlägg här på TCS. Lägga små ”skitkorvar” (som Slabadang uttrycker det) här och där. Kul.

 103. Erik Svensson #88
  Lägga ner bloggen? Vad menar du med det?
  Det kan väl hända att Maggie och många andra som uppträder här har åsikter som kan ifrågasättas, men det är ju det som är poängen med den här sortens kommunikation.
  De personliga påhoppen utanför ämnet är en del av det hela. Men det får man ha överseende med. Och samma sak gäller de partipolitiska inläggen.
  Alla får vara ivriga för sin sak. Ibland blir det nästan stor underhållning.

 104. Rosenhane, jag skulle faktiskt inte kalla UI:s Erik Svensson för ’dåre’. Visst han har hoppat på klimathots-tåget och har sina ’kompisar’ där, men han har inte gjort så mycket mer hittills än att ha haft fel. Vilket ju kan drabba vem som helst. När han har insett detta har han iofs inte förmått att göra avbön och korrigera. Men han har iaf slutat med att mata på med dumheter. Det är mer än vad som kan sägas om många på UI som istället höjer tonläget.
  Jag misstänker att det är så det kommer att gå. Dogmatikerna kommer att låta allt gällare, och skälla ut ’avfällingar’ i allt högre tonläge. Men strömmen kommer att gå i väsentligen en enda riktning. Trots att typer som Palm mfl gör sitt bästa för att sakta ned flödet. Men klimatalarmismen kommer aldrig att återse sin forna storhet …

 105. Pehr Björnbom

  Jag skulle egentligen gå och lägga mig men så såg jag post-Erik-Svensson-debatten här. Det fick mig att kolla på Piprök och UI.
  Det märkliga är att dessa AGW-bloggar verkar toppa med ad-hominmem-inlägg mot TCS och SI just nu.
  På UI har Olle Häggström gått i taket för några rader  som Peter Stilbs har skrivit och passar på att vräka ur sig mot allt och alla på TCS och SI.
  På Piprök staplas oförskämdheterna upp mot Ingemar Nordin.
  Varför kan inte AGW-bloggarna hålla en civiliserad debatton? Jag skulle rekommendera dem att övergå till att använda sakargument i stället så skulle bloggarna bli intressantare.

 106. Slabadang

  Per Björnbom!
  Jag undrar om Olle H är lika oskicklig i statistik som hans polare i ”hockeygänget”.De har förlorat precis ALLT Per! Det är det som är deras problem. De slog nästan ihjäl sig i fallet från de höga hästarna.
  Från profeter till pajaser på ett knappt halvår…det svider Per! Det svider och de har ingen aning om hur de ska hantera det.

 107. S. Andersson

  Apropå Erik S (om det nu är vår vän den stalinistiske Lundaprofessorn):
   
  Det är symptomatiskt att han ifrågasätter den här bloggens rätt att vara. Dessa människor umgås med motstånd precis på detta sätt. Allt som går dem emot ska förbjudas alt. utrotas. De varken vill eller kan ha en diskussion om sakfrågorna. Jag antar att det är detta som karakteriserar totalitärt inriktade människor (stalinister, kristna fanatiker, islamister, klimataktivister, sverigedemokrater etc). Man bestämmer sig snabbt för vad svaret på sakfrågan är och sedan är man bara intresserad av att använda sig av detta politiskt, d v s för att utöva makt över andra.
   
  Hur lätt tror ni att det hade varit att inleda en diskussion med Adolf och grabbarna om det riktiga i antagandet att judarna bar skulden till allt ont? Nej, naturligtvis omöjligt. De hade istället hoppat på dig med en massa ”ad hominem”, smutskastningskampanjer, skenrättegångar, förföljelse och så småningom fängelse och avrättning.
   
  Samma med inkvisitionens katolska kyrka. Eller varför inte småländska frikyrkor. Gunåde den som inte har den rätta tron. Tig och sitt still. Pastorn har monopol på sanningen.
   
  Jag väntar bara på att UI eller Greenpeace ska sätta igång en skenrättegång mot ”klimatmotståndarna”. Isåfall tänker jag föreslå följande metod för att fastställa skuld: Släng dem i närmsta vattendrag. Om de flyter är de klimatmotståndare och skyldiga. De ska i så fall avrättas omedelbums. Om de sjunker är de oskyldiga.

 108. Peter Stilbs

  Det märkliga med Olle H är att han köper allt klimatrelaterat statistiskt vansinne  rakt av. Att han sen inte har någon förståelse överhuvudtaget för experimentell vetenskapsmetodologi är mer begripligt.