GOD JUL

chrismas windpower

God Jul alla läsare av Klimatupplysningen,

önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars Lundqvist

  Vad kostar tillsammans alla subventioner på s.k. förnyelsebara energi i Sverige?

 2. God Jul till er med i redaktionen

 3. Hans Nilsson

  Det samma önskar jag er.

 4. Lars Kamél

  Ja, God Jul!
  Det blir en grön jul. Plusgrader och klar väder. Den lilla snö som fanns har smält bort de senaste dagarna. Det måste bero på att jag har kört för mycket med den SUV jag inte har och att jag har flugit för mycket i år, fast det inte blev någon flygresa alls. Finns det negativa koldioxidutsläpp, borde det väl också finnas negativa bil- och flygresor?

 5. Olav Gjelten

  God Jul. Efter decennier med elände och många liv förstörda på grund av en människofientlig ideologi kan vi äntligen se ljuset i väster.
  Vågar vi till och med att hoppas det nya Amerika får med sig Ryssland, Kina och kanske Indien i en global kamp mot de gröna khmererna? Och det ännu mer intressanta, kommer det klimathotstrogna EU att klara överleva en ideologisk konfrontation med USA?

 6. Ingemar Nordin

  GOD JUL alla! Och ta det lungt i trafiken om ni är ute och kör. Det sägs ju bli en trafikintensiv helg i år.

 7. Good Jul tillönskas Alla!

  Speciellt till dem som tror att jorden nu kommer gå under. Kanske tom dubbelt upp nu snart.

  Och ännu mer till dom som hoppas på alla möjliga katastrofer, och bara inte kan hjälpa sig utan måste måla upp dem, inbilla sig och hitta på sådana. för att sedan innerligt önska sig att tiden skall ge dem rätt till slut.

 8. Greger

  God Jul till alla som oroar sig för att Arktis är tjugo gånger (sic!) jag varmare än normalt (Eva Franchell, Aftonbladet). Ta det lugnt, det är väder, inte klimat det handlar om.

 9. Thomas Kaijser

  God Jul alla inläggsförfattare och kommentatoter.
  Thomas Kaijser

 10. Olav Gjelten

  Jag hörde på radio i går kväll där en kvinna från propagandaprogrammet ”klotet” intervjuades. Hon sa att det nu på sina håll är 20 grader varmt i Arktis. Alltså räckte det inte längre med att säga att man uppmätt en temperatur 20 grader över det normala där ( vilket kanske skulle innebära -10, OM det nu alls är sant det som påstods för några veckor sedan).
  Nej, kvinnan sa det var 20 grader varmt där nu.
  Helt givet möttes hon inte av en enda kritisk fråga.

 11. Ingemar Nordin

  Olav G #10,

  Uppenbarligen har vissa (de flesta?) journalister ingen som helst aning om vad de pratar om. De har inte ens den rudimentära kunskap som krävs för att göra en bedömning om vad som är det minsta rimligt. 20 ggr varmare? 20 grader varmt i Arktis? Och så anklagar de internet för att kolportera falska nyheter?

  Man tar sig för pannan!

 12. John Silver

  God Jul!

  Julgran:

  http://plantsneedco2.org/html/WoodyFourLevelsOfCO2Enrichment.jpg

  Jultomten:

  https://a.thumbs.redditmedia.com/VSxB-oFgeCCNvj31vHSzz1JgIMSuVrhBBse5u37uCp8.png

  Juklappar (men inte för er, bara jänkare)

  https://assets.donaldjtrump.com/_landings/contract/O-TRU-102316-Contractv02.pdf

 13. Bo Carlsson

  Intressant att se vad miljöhysterin har sina rötter.

  Sverige låg i framkant för en ideologi som senare med känt resultat omfamnades av Nazityskland. Denna syn om en förädling av folkstammen delade Koldioxidteorins förgrundsfigur Svante Arrhenius han var även styrelsemedlem för Svenska Rasbiologiska institutet och hade 1909 grundat Svenska sällskapet för rashygien med Herman E Lundborg. Nätverket kring dessa propagerade för att politiken skulle vägledas av rasbiologi och en genetiskt överlägsen elit. Det var myllan varifrån människans skuld till klimatapokalypsen växte fram.
  Ses också av den konservativa överklass som tidigt intresserade sig för människans destruktiva påverkan på planeten inklusive mänskliga koldioxidutsläpp. Dessa arbetade med miljövård, oroade sig för överbefolkning och ville förhindra utvecklingsländerna från att nå västerländsk nivå. Människor som inte var rasbiologiskt högtstående sågs i många fall som en ohyra för planeten. Tankarna påverkades av Thomas Robert Malthus lära om befolkningstillväxt och dess relation till matproduktionen samt Francis Galton Darwins idéer om att styra evolutionen med en selektiv urvalsprocess. (Läs mer om detta Donald Gibsons Environmentalism, Ideology and Power.)

 14. Håkan Bergman

  John Silver #12
  https://forums.opensuse.org/images/banners/naughtylist.jpg

 15. Thomas P

  Bo #13 Trots att det är jul kör du med den vanliga osmakliga guilt by association smörjan. Osakligt så det förslår, och dessutom ett rejält självmål. Arrhenius ansåg nämligen mer CO2 och ett varmare klimat skulle vara bra, han var mer släkt med de som här kallar CO2 för ”livets gas”, och då blir rimligen också kopplingen att de som idag vill ha mera koldioxid är rasbiologins arvtagare. Ser man att det starkaste stödet för dessa idag kommer från extremhöger blir denna koppling än naturligare.

  Sen kan du ju ta och fundera på hur det gått om nativiteten fortsatt vara lika hög som på Malthus tid. Du kan också ta dig en funderare på hur det egentligen gick till när Europa löste sitt problem med överbefolkning, dvs vi tog över en bunt andra världsdelar och utplånade större delen av befolkningen där.

  Och med sådana upplyftande tankar får jag önska er en God Jul.

 16. sibbe

  Envis som jag är, har jag kämpat på att få in den här texten i i eftermiddag i HBL:
  Det gällde fakeartikeln om värmegrader i Arktis.:
  ”Där stod bl. a. :Lufttemperaturen vid Nordpolen uppmättes till blygsamma minus 4 grader Celsius vid middagstid på torsdagen, rapporterar Reuters. Normalt är det närmare minus 30 grader den här tiden på året.
  Arktiekel finns på HBL.fi och har alarmrubriken: Varmare an vanligt på Nordpolen.
  Vetenskapare säger att det är klimatuppvärmningen… etc
  ”Det finns inga permanenta väderstationer på Nordpolen, men en temperaturmätare på en boj i norra Ishavet norr om norska Spetsbergen visade noll grader på torsdagen.”Jag fick inte kommentera artikel, inte påpeka om att en enda termometer skulle ha 0 grader, etc.
  Men till slut gav redaktörn sig när jag skickade följande inlägg:
  —Duger det här?
  http://www.accuweather.com/en/ca/churchill/r0b/weather-forecast/49005
  t.ex. Churchill Canada: minus 24
  wettervorhersage.de | Deutscher Wetterdienst |
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/nordamerika/
  genomsnitt -24 grader C i Yellowknife – 36 grader C i Iqualui
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/arktis/
  genomsnitt – 28 -32 grader C i Quaanaaq på Grönland
  genomsnitt – -12 till 14 grader C i Nuuk
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/europa/russland/
  genomsnitt -39 till -40 grader C i Norilsk, -36 till -43 i Jakutsk —

  Att skriva ”NU är det faktiskt 30 grader minus” dög inte, utan enbart rapporten från DWD. Fick in den, men utan kommentar…
  Kallt så fanken i Norr.
  God jul till er alla önskar sibbe

 17. Jasså, Thomas?

  Är det ”de som idag vill ha mera koldioxid är rasbiologins arvtagare”!?

  Finns det några sådana? Alltså som argumenterar att det är själva CO2-halten som är det eftersträvansvärda? Eller är det återigen ngt du bara inbillat dig (eller trodde skulle fungera retoirskt)?

  Bra iaf att du denna gången är tydlig med att du vill kleta rasbiologin på dem du så gärna skulle vilja kalla ’förnekare’. I normalfallet förnekar du nämligen just det sambandet.

  Och försöker inte ens att kontra med samma motanklagelse. Vad som påtalas om rasbiologin av skeptiska sidan är ngt annat:

  1) Dels att det också var ’avgjord’ vetenskap. Det rådde statlig och samhällelig ’konsensus’ om frågans viktighet, och att man måste hantera den. Samt

  2) Att dessa totalitära tendenserna om ’renhet’ alltid genomsyrat miljörörelser genom historia. I lite olika utsträckning, men de fascistiska dragen och förhoppningarna ligger där och pyr under ytan, både livligt och bland alldeles för många bland dem.

  Jag tycker nog att ’guilt’ räcker gott att peka ut … någon ’association’ behöver eg inte impliceras. För det är indicierna alldeles för tydliga menar jag.

 18. Sören G

  #15 Thomas P
  ”han var mer släkt med de som här kallar CO2 för ”livets gas”, och då blir rimligen också kopplingen att de som idag vill ha mera koldioxid är rasbiologins arvtagare. ”

  Så du menar alltså att koldioxid inte är livets gas? Så du skulle helst vilja ha bort all koldioxid ur atmosfären.

 19. Håkan Bergman

  Har ni inte bättre för er kan ni väl åtminstone njuta av klassisk god humor.
  https://www.oppetarkiv.se/video/11367322/semestersangarna

 20. pekke

  GOD JUL ALLA !

  Oroa er inte för Nordpolen, det var möjligtvis runt nollan här om dan där sedan sjönk temperaturen igen.
  Tomten har gjort sina leveranser och årets isläggning fortsätter.

 21. Joachim

  God Jul på er och så får vi önska en värld med mindre grönt vanstyre nästa år, för önska kan man alltid göra

 22. sibbe

  Vi alla vet att det var en enstaka dag som det lite blev varmare i Arktis. Som många gånger förut.
  Och så vet vi också att klimathotfolket var ”entusiastiska över händelsen.
  Det blir intressant att se, om USA:s ”klimatforskare” fortsätter att alarmera i framtiden? Om klimatet?
  Jag GISSA R nej.
  Och som jag skrev i mitt förra inlägg: sibbe 16,: so är vi upp i normala siffror i Arktis igen.
  Jag har nyligen sett en tysk film om Churchill/Canada och omgivning i TV. Invånarna var väldigt aggressiva mot TV-personerna, då de trodde att de var GREENPEACE.
  Så låtsade filmmakarna att de inte var så. Vilket behagade urinvånarna somhatade GP, på grund av att de inte fick jaga säl. Varför väl??? Churchill hade ett isbjörnfängelse. De slapp fri då isen lagt sig på viken. Men av någon anledning so var avfallstunnorna i Churchill lättare att länsa än att jaga säl…
  Nå,ja, sen hette det att isen i Hudson Bay att tidigare och lägger sig allt senare. Men senare berättade samma filmgäng om Yukon River, att islossningen skedde i slutet av maj… 1896-1899
  och att då kunde man åka ner för Yukon-River till Klondyke…
  Och förstås att det var hemskt att gräva efter oljegrus i Manitoba… Vilket kunde forslas via Churchill och Hudson Bay till oss.
  Det har man trodd på i 25 år. Ingenting hare förändrats sedan miniistiden på 60-70-talet. Även då var Hudson Bay tidvis isfri i förtid.
  Vem, bry sig.

 23. sibbe

  Små tankar rullar genom fingrarna:
  Hur kunde Clintons lag förlora en så säker match mot Trumps lag?
  Alla opinionsmätningar visade på Clinton-seger. Men i 85 % av USA: yta – där som
  elektorerna väljs efter ett säreget program, där som inte Clinton var närvarande.
  OH -Thomas, tvivlade du?
  Hennes lag var på samma sätt som ett överlägset fotbollslag på väg mot världsmästerskap.
  Hon var klar favorit. Men – sällan eller aldrig – vinner den bästa. Oftast den klokare.
  Så var det.
  Clinton hade bara en konkurrent. Sanders.

  Trump hade det svårare. Men han klarade alla genom ordentliga tjuvknep – Maradona skulle kunna lära sig av en mästare … (Vem vinner ett val genom att vara en macho?)
  När matchen började så gjorde Clintons lag ett självmål, genom hennes kampanjledare som bjöd ut Demokraternas e-mail lösenord åt Assange och Snowden (som hoppas bli benådade av Trump.)
  Dåligt med domare som är mot en. T.ex FBI.
  Clintons lag sköt mot Trumps lag mål nästan 3 miljoner skott: inte ett enda träffade målet.
  Trump försvarade sig på hemmaplan taktiskt perfekt, och vann 1: 0. Flertalet elektorer…
  Tack vare Ryssland? … Nej, tack vare Trump…

 24. Guy

  Sibbe, väntar på att få se din artikel i Hbl. Eller ar jag missa den? Får väl vänta till tisdagen.

  God juldagsmorgon på er alla. Gäller oberoende av religion. I norden har midvintern en speciell plats.

 25. God Jul.

  @Bo Carlsson @Thomas P
  Om Malthus. Undersöker man saken ser man att det ovetenskapliga ad hominem-argumentet (Hitler-argumentet) faktiskt inte håller.

  Hitler var vegetarian och naturvän. Det gör inte naturvänner och vegetarianer till kapitalistiska krigs-hetsare, inte ens om de lurats till att rösta på ett av krigspartierna genom fulmedia.

  Det är dessutom matematiskt bevisat att tillväxt in-absurdum leder till omöjliga siffror. Malthus hade rätt i det, fastän han var präst, även om han hade fel också eftersom tekniken tog språng och imperialismen tog fart, vilket Thomas P poängterade.

  Arkeologer, jordbruksforskare och matematiker är eniga och har lagt fram sina evidens och bevis.

 26. John Silver

  För er som inte förstår Fenomenet P kan ju läsa här och lägga ihop två och två:

  https://wattsupwiththat.com/2016/12/23/the-command-control-center-of-climate-alarmism/

 27. sibbe

  #24 Guy
  här är artikeln:
  https://www.hbl.fi/artikel/varmare-an-vanligt-pa-nordpolen/
  Så fint ackompanjerad med en bild av en isbjörn…
  – i papperstidningen får nog bara några utvalda personer skriva om klimathotet. Rentav ordet klimathot är bannlyst av redaktörerna enligt devisen: skjut inte på pianisten.
  Länken till Real Science dög inte, inte heller till Climate Depot.
  God fortsättning på helgen…

 28. Thomas P

  Eftersom det är jul orkar jag inte käfta med Jonas och Sören. Jonas kan dock få ett citat av Sten Kaijser eftersom han uppenbarligen inte läser denna blogg annat än mina och Olles inlägg i syfta att hitta något att hacka ned på i dem: ”innan årtiondet är slut så kommer vetenskapen att ha insett att om det verkligen är tack vare vår användning av fossilt kol som vi har lyckats berika atmosfären med koldioxid, så är det det bästa som mänskligheten gjort för livet på jorden.”

 29. Johan M

  God Jul och Gott Nytt År

  Ser fram emot 2017 som kanske blir året då korthuset till slut trillar ihop. Det har jag iofs trott de senaste tio åren så man kanske inte skall satsa sina besparingar på att förnuftet skall segra – generellt sett skall man nog inte satsa på förnuft, det är sällen en vinnare i det korta loppet 🙂

 30. Ingvar i Las Palmas

  Intressant läsning (Vaclav Klauis)
  https://wattsupwiththat.com/2016/12/23/global-warming-skepticism-is-part-of-the-final-phase-of-the-american-revolution/

 31. sibbe

  När jag i början av 80-talet studerade bl.a. svensk litteraturhistoria vid Åbo Akademin, hade jag några favoritförfattare och deras böcker: en av dem var Lars Widding och boken på Årstafruns tid.
  Nu läser jag den igen. Jag kollar förstås mina bloggar, emellanåt, och, det var bra, för vi hade in Jan Sunner på besök. Särskilt hans sista rader var avslöjande:

  –”Många kommer att vara förbannade. Klimatskeptiker och”förnekare” kommer inte bara att bli anklagade för ”faktaresistens” utan kommer också att bemötas med en ökande aggressivitet. Ironiskt nog, kommer det inte längre att spela någon roll vem som hade ”rätt” i sina argument.”–

  -Nej,kära vänner, inkvisitionen kommer att döma oss. Eftersom vi skall tillbaka till förfluten tid, så får vi väl straffas på samma sätt som förbrytare straffades 1794:
  ”Ett omtyckt nöje i Årstafruns dar var naturligtvis avrättningarna. Hon beskriver en av dem så här: Den här gången var det en olycklig fånge, som halshöggs av mästermannen. Kroppen styckades sedan och spikades fast på ett hjul, som restes på en lång stång.”

  Om vi har tur, så klarar vi livet såsom pigan på Årstagården ,som blev fast för stöld: fastän huvudvittnet var stupfull, och dåligt med bevis,
  så dömdes pigan: ”Straffet utmäts till 30 par ris, och kyrkoplikt på pliktpallen i kyrkan och offentligt erkänna sin skuld samt lova bättring…”

  Vi har ju en ny religion: klimatkyrkan…

  Stackars vi, vilse i klimatförbättringen! Gören bot, skrev Janne.I säck och asko!

 32. Olaus Petri

  God Jul alla skribenter! Tack för allt arbete ni lägger ned.

  @ Martin Gustavsson

  Hitler var en antikapitalistisk vegetarian och naturvän. Att Hitler och Mussolini var antikapitalister är en av de största ’no go zoner’ i svensk politisk debatt.

  All nationalsocialism utvecklades ur den internationella socialismen, inte från liberalism och konservatismen.

 33. Ingvar i Las Palmas

  Lite musikalisk njutning!
  Lise och Gertrud

  https://www.youtube.com/watch?v=goJoQS9VS90
  https://www.youtube.com/watch?v=QQVV0n-cCjY&list=PL6_dhvsi-XeYNl1iayDqvmKkjUqmM_v-G

 34. Olle R

  #16 jag tycker Sibbe behöver en julklapp som tar honom ur villfarelsen att det inte finns några ”väderstationer” i Norra Ishavet, och dessutom ger möjlighet att med riktiga temometrar verifiera huruvida det som media rapporterar är korrekt..

  God Jul Sibbe! Här får du en länk till portalen för det Arktiska boj-programmet:
  http://iabp.apl.washington.edu/maps_daily_table.html

 35. John Silver

  Nordpolsfaktaresistans:

  http://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2016/12/sfctmp_01.fnl_.gif

  Arktis blir grönare. Fakta!

  http://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2016/12/CICE_combine_thick_SM_EN_20161224.png

 36. Ingvar i Las Palmas

  En tankeställare från Judith Curry
  https://judithcurry.com/2016/12/20/king-canute-versus-the-climate-planners/

 37. Bo Carlsson

  Thomas P # 13
  Rasbiologi finns och har funnits i flera Svenska riksdagspartier.
  Socialdemokraterna hade tex. så långt fram som på 50-talet Lobotomeringar, och sterilisering av Romer och Resandefolket (Tattare) och andra som sågs som mindervärdiga, i sitt rasbiologiska program.

  På tal om gröna partier… låt oss också komma ihåg Bondeförbundet (dagens centerparti) på 30-talet var Sveriges mest rasistiska och judefientliga parti. I partiprogrammet stod att läsa från 1933 till 1946:
  Citat:
  ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”  Förstår inte riktigt vad du menar med ”extremhöger,” mig veterligt, finns inget parti som uppfyller det epitetet i Svenska riksdagen ? Jag anser för övrigt att ”Guilt by association” är helt relevant, när man tar del av vissa riksdagspartiers dunkla historia.

 38. Ingvar i Las Palmas

  http://www.svd.se/klimatet-i-fokus-i-kungens-jultal-vart-ar-varlden-pa-vag/om/sverige
  Nu kunde jag bara läsa rubriken men vaffan!
  Kungen säger tydligen att vi måste värna om miljön vilket väl kan vara OK men Svd
  påstår att kungen fokuserar på klimathotet.
  Trött blir man, djefligt trött

 39. Sören G

  #37 Ingvar i Las Palmas
  Man får väl säga som om Erik XIV: ”.. omgiven av dåliga rådgivare kan jag inte annat än att beklaga kungen.”

 40. John Silver

  #37
  Republikens träd behöver vattnas.

 41. sibbe

  # 33 OlleR
  Olle, jag är oskyldig!
  Du borde nog ha läst min insändare lite noggrannare #16 : Jag citerade HBL som i sin tur citerade Reuter och BBC.
  I HBL stod det så här:
  ”Lufttemperaturen vid Nordpolen uppmättes till blygsamma minus 4 grader Celsius vid middagstid på torsdagen, rapporterar Reuters. Normalt är det närmare minus 30 grader den här tiden på året.

  Det finns inga permanenta väderstationer på Nordpolen, men en temperaturmätare på en boj i norra Ishavet norr om norska Spetsbergen visade noll grader på torsdagen.”
  Mera än så vet jag ej, nog borde väl våra medier berätta sanning för oss och inte komma med fake-nyheter.. .Och på 27 hade jag en länk till HBL:
  https://www.hbl.fi/artikel/varmare-an-vanligt-pa-nordpolen/

  Och sen visade jag faktiskt för HBL att det finns väderstationer runt Nordpolen:
  som hade någorlunda normala temperaturer för årstiden:
  http://www.accuweather.com/en/ca/churchill/r0b/weather-forecast/49005
  t.ex. Churchill Canada: minus 24
  wettervorhersage.de | Deutscher Wetterdienst |
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/nordamerika/
  genomsnitt -24 grader C i Yellowknife – 36 grader C i Iqualui
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/arktis/
  genomsnitt – 28 -32 grader C i Quaanaaq på Grönland
  genomsnitt – -12 till 14 grader C i Nuuk
  http://14-tage-wettervorhersage.de/wetter/karte/europa/russland/
  genomsnitt -39 till -40 grader C i Norilsk, -36 till -43 i Jakutsk — i Sibirien.
  Du kanske skriver till HBL, Reuter och BBC och klagar på deras dåliga research?
  Såna som jag slipper inte genom censuren…
  Och tack, julklappar tas gärna emot. Välsmakande vädskor i flaskor…

 42. Ingemar Nordin

  Bo Carlsson #36,

  ”Förstår inte riktigt vad du menar med ”extremhöger,” mig veterligt, finns inget parti som uppfyller det epitetet i Svenska riksdagen ?”

  Jag håller helt med dig. Det finns inga ”extremhöger” partier i Sverige. Det är de centristiska MP och C som är det ideologiskt sett mest besläktade. De är lite som Trump på svenska. Trist att åsiktskorridoren upphöjt detta till norm. 🙂

 43. Olle R

  #40 Sibbe
  Det här är den nordligaste automatiska väderstationen i Svalbardarkipelagen
  http://www.yr.no/sted/Norge/Svalbard/Karl_XII-%C3%B8ya/statistikk.html

  Där var +3.9 grader den 22/12 och 0-gradigt just nu..

 44. Ingvari Las Palmas

  #38 Sören G.
  Egentligen undrar jag vad kungen sa. Rubriken talar om klimatet medan ingressen talar om miljön. Artikeln kan jag inte läsa

 45. Håkan Bergman

  Ingvar #44
  Du borde kunna läsa talet på SvT även från utlandet.
  http://www.svt.se/konungens-jultal/har-kan-du-lasa-kungens-arliga-jultal-1
  Sen brukar det gå att läsa det mesta på DN och SvD genom att öppna länkarna i ett incognito-fönster.

 46. Bo Carlsson

  Martin Gustavsson-Vetenskapliga partiet

  Vad jag skrev om var Klimathetsarnas bakgrund, kan kanske vara intressant att veta, det kan ju även gälla dagens
  partier
  På tal om gröna partier… låt oss också komma ihåg Bondeförbundet (dagens centerparti) på 30-talet var Sveriges mest rasistiska och judefientliga parti. I partiprogrammet stod att läsa från 1933 till 1946:

  ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”


  Misstanken att sk. miljöpartier har en nära koppling till rasbiologi och rasism ligger nära till hands, se bara på Miljöpartiets koppling till antisemiten Mehmet Kaplan, finns tyvärr många exempel.
  Att Hitler var naturvän, är en uppgift som inte är bevisad, men det gör honom inte till en mer human människa. Malthus hade säkert rätt, men han var ju präst, och således representerade han en organisation som kan liknas vid dagens klimatreligion. Som går ut på att berätta sagor för folk.
  Men att ”vetenskapen är överens” har jag hört allt för många gånger i klimatsammanhang för att det skall vara relevant för mej.

 47. Guy

  Olle #43

  ”Där var +3.9 grader den 22/12 och 0-gradigt just nu..”

  Och vad har det här med klimatet att göra?

  Jag har stor lust att kalla dej för något som börjar med i men drar mej ännu denna gång. Är det så att du inte funderar alls ??

 48. Thomas #28

  Joddå, jag är bekant med att Sten säger så. Det kvalificerar dock inte som exempel på:

  ”de som idag vill ha mera koldioxid är rasbiologins arvtagare”

  Det var därför jag frågade dig

  ”Finns det några sådana? Alltså som argumenterar att det är själva CO2-halten som är det eftersträvansvärda? Eller är det återigen ngt du bara inbillat dig (eller trodde skulle fungera retoirskt)?”

  Mig veterligen finns det nämligen inga sådana. Vad folk vid sunda vätskor argumenterar är att uppsidan med att använd fossila bränslen överstyger avigsidorna mångfalt. Alltså även om CO2-halten i sig skulle vara en negativ faktor. Vilket alltså alls inte är faststället … (annat är i i dom ’heliga skrifterna’ aktvissida säger är de enda som får nämnas)

  PS För övrigt, även dina andra påståenden i #28 håller inte. Men du kanske ändå vill tror på sådant trots att fakta pekar på motsatsen? DS

 49. Ingvar i Las Palmas

  Putins brev till Trump

  Vladimir Putin’s Christmas message to America

  Donald Trump released to the public, Vladimir Putin’s Christmas message:

  Dear Mr. Trump,

  Please accept my warmest Christmas and New Year greetings.

  Serious global and regional challenges, which our countries had to face in recent years, show that the relations between Russia and the U.S. remain an important factor in ensuring stability and security of the modern world.

  I hope that after you assume the position of the President of the United States of America, we will be able – by acting in a constructive and pragmatic manner – to take real steps to restore the framework of bilateral cooperation in different areas, as well as bring our level of collaboration on the international scene to a qualitatively new level.

  Please accept my sincere wishes to you and your family for sound health, happiness, well being, success and all the best.

  Sincerely,

  Vladimir Putin

  Donald Trump wrote to reporters:

  A very nice letter from Vladimir Putin; his thoughts are so correct. I hope both sides are able to live up to these thoughts, and we do not have to travel an alternate path.

 50. Olof Skötkonung

  Nu har konungen åter igen brutit vår lag och och försökt styra det svenska folkets politiska ställningstagande med sitt jultal!
  DÄRFÖR!
  ”Sveær egho konong at taka ok sva vrækæ”

 51. Thomas P

  Tesla brukar ju dyka upp här emellanåt i diskussionen. Kan era bilar fira jul på det här sättet:
  https://www.youtube.com/watch?v=zKlREq6uUF8

 52. L

  #51, som tur är har Tesla en annan egenskap, att självantända och brinna upp…

 53. Christopher E

  #51

  ”videoklippet är tillgängligt”

  Känns lite symboliskt att ett videoklipp om en batteribil inte levererar… laddstolpe ej tillgänglig… 😉

  Förstår dock från kommentarerna att för ca miljonen får man en bil som kan spela julmusik och blinka. Teknikens under.

 54. Lars-Gunnar Remstrand

  Hej,
  Jag tillhör den skara som blir alltmer klimathotsskeptiker. Delvis beroende på att jag noggrant läser det som publiceras av klimatupplysningen. Tyvärr känner jag mig ibland rätt ensam när jag tar upp de fakta som ni presenterar om Arktis, isbjörnar, koldioxid mm. med mina vänner.
  Jag måste också erkänna att jag inte alltid förstår de förkortningar som används i era artiklar och inlägg. Borde inte KI publicera en ordlista och faktabok som tar upp klimatrelaterade frågor och förkortningar. Kanske också med en lista över alla de organ som arbetar med klimatfrågor, deras sammansättning, finansiering mm.
  Det är ju ingen tvekan om att vi lite till mans behöver någon slags uppslagsbok om klimatet. Om inte annat så för att undanröja de mest uppenbara missförhållandena t.ex hopblandningen av klimatfrågor och miljöfrågor. Det låter på ert namn ”klimatupplysningen” som om en sådan uppslagsbok borde ligga i om ert område. Eller….

 55. Peter Stilbs

  #54 – tack för feedback. Jag har uppmärksammat övriga skribenter på Ditt förslag.

  Ursäkta att Din kommentar låg i karantän några timmar – det gör de första gången man kommenterar, och de får godkännas manuellt

 56. Guy

  #54
  Bra idé med ett sökfält med förkortningsförklarinf samt lämpliga länkar till olika organisationers startsidor.