Galet och blandat

Man med fiskhuvud WWF

Jag har samlat ihop lite tokigheter under de senaste veckorna. En del är nytt och en del är äldre. Kampanjen som bland annat använde mannen med fiskhuvudet startades 2008. Det är WWF i Belgien som hade kampanjen ”Fishman” vars syfte var ”A strong visual campaign that creates stopping power to grab people’s attention.”. Ganska tramsigt och kontraproduktivt i mina ögon.

Kroppliga förändringar skulle kunna vara något för framtiden fast då helt medvetet. BBC skriver om ”human engineering” där man bland annat skulle se till att människor i framtiden blir småväxta både till längd och vikt genom en genmodifiering. På så sätt minskar vi vår klimatpåverkan och räddar planeten.

När vi springer omkring som små hobbitar ska vi också se till att ha väldigt många myror i naturen omkring oss. De bryter nämligen ner mineraler och får ner temperaturen genom denna process skriver Times of India.

Om man nu inte kommer på något annat bra sätt att driva våra bilar i framtiden kanske det kan duga med en ”fart car”.

Daily Mail skriver om en man som har tänkt sig att leva 12 månader på ett smältande isberg för att dra världens uppmärksamhet till smältande isar. Han ska bo i en kapsel som liknar månlandaren. Jag vet nu inte hur mannen tänker sig driva sin islandare men äter han bara mycket bönor så kanske han kan använda tekniken från ”fart car” här ovan. När jag ser sådant här undrar jag alltid var i all sin dar pengarna kommer ifrån?

Vi får se hur det går för ismannen men det är nog viktigt att hamna på rätt isberg. Det handlar ju inte bara om storlek utan också att det inte riskerar att åka ut i varmare vatten innan de tolv månaderna har gått.

Önskar man ytterligare bränsle till sin klimatångest kan man titta på filmen ”Carbon” med Leonardo DiCaprio som berättare. The Carbon Terminator are here, är kanske en bra sammanfattning utifrån trailern.

Jag ska försöka se den vid tillfälle och komma med någon slags recension. Inledningen är lovande på sitt vis. Naturen har funkat underbart bra i miljontals år innan människan uppfann ”the Carbon Terminator”. Naturligtvis är den enda lösningen att gå över till förnybara alternativ säger Leonardo redan i trailern. Ja då har vi kanske svaret till vem som har bekostat den här filmen i alla fall.

Fyll gärna på med andra tokigheter i kommentarfältet, det kan ju vara bra att ha en del av dem samlade.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Denna kanske platsar-även om det är sannolikheter som tas upp inte propaganda.
  http://wattsupwiththat.com/2014/09/03/laughable-new-paper-claims-99-999-certainty-global-warming-over-past-25-years-is-man-made/

 2. Lasse

  Kan lägga till en site till som är rolig att besöka :UI
  De har , likt temperaturen, stannat på en bild med Rosenbad under vatten.

  Granne med Rosenbad finns Riksdagshuset vars grundläggning var i fara på 80 talet.
  Akuta åtgärder krävdes om inte den sjunkande nivån i Saltsjön skulle exponera påltoppar som sen kunde rötskadas.
  På senare tid har åtgärder gjorts för att skydda grundläggningen mot sjunkande nivåer.
  En spontning och två dämningar i kanalerna håller uppe nivån på vattnet.
  Nivån inne i huset är svårt att göra något åt 😉

 3. Bim

  Hej Lena.
  Har du tänkt på att det inte heter klimatförändringen längre. Nu säger man klimatförändringarna.
  Det finns alltså flera klimatförändringar?
  Kanske det kan bli kallare, varmare eller kallvarmare eller varmkallare.

  Har klimathotarna blivit dummklokare , klokdummare eller är de helt enkelt inte kloka. 😀

 4. Helge

  Denna är väl OT med tanke på temat, en ovanligt faktaspäckat inlägg.

  Enligt SVT klarar vare sig lyssnaren eller ”offret” att se en politisk intervju utan ett mellanspel. ”Det blir så mycket siffror och fakta som presenteras, så man behöver helt enkelt ett avbrott” sades det igår på radion.

  Sen kanske komiken i mellanspelen inte alltid klarar konkurrensen från politikern, med det är en annan sak.

  Här en bra analys på den sk ”gröna energins” möjligheter att realiseras i Sverige.
  http://urladdat.wordpress.com/2014/08/04/100-fornyelsebar-el-innebar-okade-utslapp/

 5. Olav Gjelten

  Så länge som miljöfrågorna har den tyngd de har kan vi vara hundra procent säkra på att klimathotets falska budskap kommer att leva vidare.
  Bara en världsomfattande katastrof kan ändra på detta.

 6. Ann lh

  #3 Bim! Naturligtvis är det så, jag har faktiskt undrat över varför det plötsligt blivit flera. Tack, nu slapp jag bry min hjärna om detta.

 7. L

  I programmet Klartext berättade Gustav Fridolin att vi varken ska ha gruvor eller borra efter olja, intervjun är 6 minuter in i programmet och två minuter senare har han hunnit bevisa att Miljöpartiet är riktiga stollar.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=493

 8. Björn-Ola J

  ”Naturen har funkat underbart bra i miljontals år……”

  Neanderthalmänniskorna var nog inte så nöjda med hur moder jord behandlade dem. Hon bekämpade Neanderthalarna med riktigt uselt klimat och till slut fick de ge upp.
  Klimatet fungerade väl bra med ett varmare klimat än dagens tills för ungefär tre miljoner år sedan då det blev jävligt kallt.
  Det är precis som om Moder Jord bestämt sig för att jävlas med oss människor med ett riktigt kallt klimat. Nu har vi chansen att ställa allt till rätta och ge oss ett varmt och behagligt klimat, något som vi endast haft undantagstid under människans historia.

 9. #7 Helt häpnadsväckenade vilken dagis-nivå ….

 10. Kenneth Mikaelsson

  #8

  Glöm din dröm….

 11. Kenneth Mikaelsson

  OT som fan men har du problem med att förklara varsnagerst du hör hemma se denna..

  https://www.youtube.com/watch?v=rENyyRwxpHo

  De e så man blir allt lite fuktig i ögonvrån…….

 12. Helge

  OT

  Tycks som man uppmärksammat problemet med styrda forskningsresultat inom andra områden än klimat.

  http://www.tidningencurie.se/22/debatt/debatter/2014-09-02-parallell-vetenskap-och-gron-ideologi—ett-hot-mot-demokratin.html

 13. Slabadang

  Jag håller mig till den största svenska perversiteten som kallas ”Public service”!

  Den finns ju där framför oss varenda dag och det är så perversiteter normaliseras, just genonm att vi vänjer oss vid det i grunden oacceptabla. Det finns några enkla ordningsfrågor att ställa oss om denna ”service” i ”allmänhetens tjänst”. Den allra enklaste är varför vi tvingas betala för en tjänst vi inte har möjlighet eller rätt att påverka ? Vem har bestämt att tittarreaktioner INTE skall publiceras? Vem har bestämt att tittarna INTE får komentera program? vem har bestämt att vi INTE får bestämma vilka journ,laster vi har mest förtroende för? vem har bestämt att det INTE skall framgå vilket ideologiskt stall journlisterna tillhör? Vem har bestämt att licensbetalarna INTE får bestämma vilka frågor som skall ställas inför politiska debatter? Vem har bestämt att det INTE skall finnas minst två självständiga nyhets eller samhällsredaktioner? Vem har bestämt att licensbetalarna INTE skall få bestämma hela eller delar av programutbudet? Vem har bestämt att licensbetalarna INTE skall kunna utse vem som skall få komma till tals eller vilket ämne som skall diskuteras? Varför är SVT / SR INTE intresserad av vad som gör att 4/5 delar av allmänheten har bristande ned till INGET förtroende för bolagen? Vem har bestämt att INTE granska de anställdas tidigare politiska kopplingar? Varför tar bolagets journalisterna upp McArthyismens hemskheter men inte den 70åriga permanenta applikationen av den som vi känner till som Sovjetismen eller kommunismen?

  Man behöver INTE vara någon Einstein för att förstå att SVT/SR är medvetet byggt för att bli kapad av en liten liten klick av nu vänstertotalitära nyckelpersoner som fattat alla dessa beslut som nu gör att rätten till att kräva in licensavgifter är totalt bortsopad och de har byggt upp ett public service enligt den modell som passar diktaturer och utgör nu en perverterad propagandans styggelse som skapat sitt eget liv på sina egna villkor. Jag är nu klar med hela min granskning av denna styggelse och jag lämnar över den samtidigt som jag lämnar landet. Det finns ett partiindustriellt intresse av att bibehålla denna perversion där ett parti är den dominerande och styrande kraften. Avskaffar vi inte de nuvarande bolagen så kommer demokratin att avskaffas och tro INTE att det går att bibehålla båda!! Det är SVTs /SRs operativa nyckelpersoner som avskärmat bolagen från allmänheten helt på eget initiativ och helt utan påtryckningar från någon till den utveckling de valt.

 14. Pelle L

  Räddningen är nära! Till och med Miljöpartiet verkar börja nyktra till:
  http://www.di.se/artiklar/2014/9/4/kontroversiell-miljopartist-avgar/

  Hoppas inte baksmällan blir för svår 😀

 15. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  ”CO2 poison”, stön!

 16. Mats G

  CO2 poison. Jag är skeptisk.

  Wiki
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Respirationsfysiologi

 17. #15 #16

  Ja, även vår CAGW-hustomte tror att CO2 är väldigt giftigt

 18. Jimmy

  # 8 Björn-Ola J
  Jag förstår inte kopplingen mellan hur klimatet var för 3 mijoner år sedan och neandertalarna som dog ut för ca 40 000 sedan?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_extinction

 19. Mats G

  18
  Jimmy, # 8 Björn-Ola J

  Jag tror det är dags för en definition så blir det mer begriplig, eller obegripligt. well, buon appetito.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Truthiness

 20. Jimmy

  Om hycklaren och CO2-gifts-utsläpparen Lionardo DiCaprio.

  http://www.sunnewsnetwork.ca/sunnews/straighttalk/archives/2014/08/20140826-072516.html

  Om ni råkar ut för någon som blir kol-di(???)-oxid förgiftad är det bra att ha sett denna instruktionsfilm.

  http://www.ehow.com/video_4985597_treat-carbon-dioxide-poisoning.html

 21. Monodemon

  Två läsvärda länkar om politiserad forskning:

  http://www.tidningencurie.se/22/debatt/debatter/2014-09-02-parallell-vetenskap-och-gron-ideologi—ett-hot-mot-demokratin.html

  http://www.cato.org/blog/opinions-climate-change-related-dependency-government-money

 22. Ingvar

  Roande läsning på ”Greenie watch”

  http://antigreen.blogspot.se/

 23. #21 Intressant!

  Ur länken:

  And finally Carl Wunsch, late-career professor emeritus at M.I.T. was pretty frank about the new research and the state of climate science:

  The central problem of climate science is to ask what you do and say when your data are, by almost any standard, inadequate? If I spend three years analyzing my data, and the only defensible inference is that “the data are inadequate to answer the question,” how do you publish? How do you get your grant renewed? A common answer is to distort the calculation of the uncertainty, or ignore it all together, and proclaim an exciting story that the New York Times will pick up.

  Carl Wunsch var den som krävde att intervjun med honom togs bort ur filmen ’The Great Global Warming Swindle’ trots att allt han sa där var korrekt, och han inte på ngt vis misrepresenterades. Enligt honom själv bla för att upplevde en liknande reaktion som den som Lennart Bengtsson beskrev (efter att han tackade jag till GWPF-panelen).

  Han klipptes också bort och iaf då försvarade AGW och tom Al Gore i efterföljande intervjuer. Kanske var han godtrogen då. Men det han skriver ovan lämnar inte mycket utrymme för fantasin om vad han tycker idag …

 24. dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

  #20 Jimmy
  Det är ju ganska kul (och jag antar att det var din poäng) att killen som snackar på sidan om koldioxidförgiftning, klart och tydligt genomgående säger ”MONoxide” 7 ggr på 1,5 minuter, och dioxide inte nämns en enda gång.

 25. pekke

  OT.
  Ganska mycket OT till och med eftersom det mest handlar om skattepolitik än klimatpolitik, men det är alltid roligt att se hur stolligt våra skattepengar hanteras i bland.

  Slöseriombudsmannen Martin Borg:s film på Youtube.

  https://www.youtube.com/watch?v=vdi-Lg9pwkY&list=PLBZZ0d_r2vJIRVv4aQWQONZFFhoDUdAVP&index=4

 26. Jag tittade runt bland några av de mer ’kända’ CAGW-anhängarsajterna som finns. Och jag måste säga det ser ganska slokörat ut på många håll. Ingen ’schwung’ direkt i påhejandet av nya klimatkatastrofer. Mer lakoniskt och, ter det sig, lite pliktskylidgt försvar av senaste klimatdumheterna, eller halvjärtade försök att avfärda skarpare invändningar och kritik som illegitima, tex med hänvisningar till den officiella BS som CAGW försöker med.

  Men det ter sig som om även där börjar det så sakteliga gå upp för klimathotsanhängarna och -aktivisterna att partyt håller på att ta slut och att firandets höjdpunkter nog ligger ganska långt tillbaka i tiden numera …

  Lite magsurt spottande och fräsande om de däringa hemska ’förnekarna’ är vad man förmår åstadkomma, men knappt ens några sammanhängande meningar som har någon meningsfull innebörd …

  På RealClimate försöker Gavin Schmidt lite lakoniskt avråda från att argumentera med liknelser, analogier …. Säger alltså han efter närmare ett decennium av massor av värsta sortens smutskastning …

  Vår lilla svenska inhängnad håller väl mest på med att klistra in skämtteckningar och ibalnd ändå försöka låta lite pompös i kommentarsfälten … men det är dött veckovis där. Månadsvis och tom årsvis på andra (tidigare) entusiastiska CAGW-anhängare …

  Deg enda som inte mattats av kostnaderna som råskapen har vållat oss och samhället … den tickar på och kommer nog göra så under många år … kanske med några kreativa ombenämningar på vägen för att dölja vad det handlar och handlade om …

 27. Jimmy

  #26 Jonas N

  NASA is still going strong!

  http://climate.nasa.gov/news/1148/

 28. Johan Nylander

  ….Gustav Frigolin: Om inte CO2 funnes, skulle idealet av världar då vara ett faktum? (Undrar vad den herren hade för betyg i fysik o kemi…)

 29. Pelle L

  Johan Nylander #28

  Citat varifrån?
  Lägg upp en länk är du snäll!

 30. Björn-Ola J

  #18
  Jag försökte att vara lite skämtsam.
  Istiden har ju pågått under hela mänsklighetens historia, men det drabbade människan i Afrika i form av torka.
  Vi har under mänsklighetens historia passerat ett antal nålsögon p.g.a klimatförändringar. Men det var torka som var problemet.
  Neanderthalarna var förmodligen den art som först tacklade kylan.
  Varför de dog ut kan vi bara spekulera om. Men klimatet var inte gynnsamt och kalla perioder decimerade befolkningen och trängde undan dem till trånga fickor långt isär från varandra vilket innebar att informationsutbyte och genutbyte mellan grupper var ringa. De överlevde sådana perioder tidigare så homo sapiens var säkert orsaken till att de försvann. Men det dåliga klimatet hade sin påverkan genom att göra Neanderthalgrupperna svaga och fåtaliga.

  Det jag reagerade på var påståendet att naturen skött sig bra tills att vi började släppa ut koldioxid.
  Jag tror inte att människorna i England som drabbades av svältkatastrof på 1300-talet p.g.a klimatförsämringar håller med. Eller de stammar som drevs iväg under folkvandringstiden p.g.a. klimatförsämringar. Eller Maya – indianerna……
  Klimatflyktingar är inget nytt och var uppenbarligen ett större problem förr.

 31. Skogsmannen

  För någon vecka sedan sände TV4 den här debatten mellan Annie Lööf och Åsa Romson.

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/l%C3%B6%C3%B6f-och-romson-i-debatt-om-utsl%C3%A4pp-2950777

  Gränsar till lyteskomik!

 32. Håkan Bergman

  L #7
  Herr F måste leva i en fantasivärld. Undrar han aldrig vart allt stål och betong för utbyggnad av vindkraft och höghastighetsbanor är tänkt att komma ifrån? Stålet kan man säkert importera i viss utsträckning, en del av betongen kan också importeras som färdiggjutna element, men en rätt stor del av den får nog gjutas på plats. Så den som vill värdesäkra sin pension för dom närmaste decennierna kanske ska satsa på betongindustrin, här hemma och i baltikum. Och att vindkraftverk och elbilar kräver sällsynta metaller och lithium ligger förstås bortom herr F’s kunskapshorisont också.