En för alla, alla för en

Ban Ki-Moon blir alltmer lik en predikant i sina uttalanden. När han talade i Köpenhamn för några dagar sedan tyckte han sig se en viss ”upptining” i klimatsamtalen. Men än är vi inte framme. Han uppmanade därför världens ledare att ”utnyttja den möjlighet som historien ger oss, så att framtida generationer kan se tillbaka och säga: Våra ledare tog sin an utmaningen. De gjorde det rätta. (…) Vi delar en planet, en liten blå prick i rymden. Som människor, som nationer, som art: vi drunknar eller simmar tillsammans.”
Kanske vore det en väg för klimatskeptiker också – att krydda sina uttalanden med stora och vackra ord i bästa hjälteanda, i stället för att ständigt ”mala på” om koldioxidens fingeravtryck och avtagande verkan. Den allmänna opinionen vinns inte med torra fakta utan med känsloladdade anföranden i bästa Churchill-anda.
Repeat after me: ”Vi har ett ansvar inför de kommande generationerna. Men inte bara för våra egna efterkommande, utan även den fattiga afrikanska familjens barn och barnbarn. Vi ansvarar för att dagens begränsade resurser används så att de skapar största möjliga framtida nytta för var och en av jordens snart sju miljarder invånare.”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hearts and minds, Maggie! Hearts and minds!
  Läs f.ö gärna mina två senaste inlägg på min blogg, de handlar om just detta med ekonomiskt ansvar! Ha det gott!

 2. Magnus A

  Å slutkläm: ”Vi drar antingen kollektivt ner varandra i djupet eller låter tusen CO2-berikade blommor blomma.”

 3. Steve

  Slutet kommer 2012!  Och inte p.g.a CO2-nedsmutsning!  I Hollywood vet man bättre än så.  Maya-kalendern slår fast att 21 december 2012 tar allt slut!  Tinseltown visar hur, i filmen ”2012”. 
  Trailern börjar med en solförmörkelse över Maya-pyramiderna — prompting all hell to unleash.  Mass-självmord vid pyramiderna.  OS 2012 inställs — jätteuppror av vredgade London-bor.  Rio de Janeiro dränks av havet.  Jättejordbävning i Los Angeles.  Jättemeteorer i mängd!  I Vita Huset står president Wilson (Wilson? 2012?) inför svåra beslut.  ”Survival of the species”… Skulle ens ACORN förmå klara av detta?
  4 284 236 visningar just nu. Trailern lades ut för 3 månader sedan. 
  http://www.youtube.com/watch?v=Hz86TsGx3fc
  ”Den måste vi se”, säger en kommentator i Daily Mail:
  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1217925/The-end-world-Watch-new-trailer-disaster-movie-2012.html

 4. Äntligen en relevant Hollywoodrulle ( sarkasm )