Den meningslösa och självdestruktiva klimatlagstiftningen

 

https://youtu.be/bimacfgD08o?t=2

Ide, manus och presentation: Elsa Widding Foto och redigering: Ulf Gabrielsson

Länk till George Carlin: Saving the planet. https://www.youtube.com/watch?v=7W33H…

Länk till: Bill Gates TED talk. https://www.ted.com/talks/bill_gates_…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Evert+Andersson

  Rubriken är mitt i prick!

 2. Håkan

  ” Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide.” 

  -John Adams

 3. Håkan Bergman

  Scott Adams syn på saken.
  https://dilbert.com/strip/2021-07-21

 4. eon

  #3

  Det verkar som Håkan Bergman har problem att använda pronomen, det var ju jobbigt för Håkan Bergman, jag och 99.9% av befolkningen har använt pronomen för tusentals år och samhället är fortfarande här.
  Kanske menar Håkan Bergman bara andras pronomen, för Håkan Bergman har aldrig upplevt att andra inte respekterar eller tar fel på Håkan Bergmans pronomen, men kanske är det bara Håkan Bergman pronomen som är värda att respekteras.
  Om någon introducerar sig med sitt namn så respekterar du uppenbarligen det genom att använda det namnet för dem, men om någon också säger vilket pronomen de vill bli kallade, då är det samhällets undergång. Löjligt, väx upp!

  Jag har för ofta sätt när media och politikerna säger ”klimatförnekarna är alla konservativa vita äldre män” kommer tyvärr en del av de som kommenterar här ta den bollen och gör självmål med att komma med en massa reaktionär dynga om hur allt är kvinnornas och minoriteternas fel. Snacka om att motbevisa sig själv.

  Jag tycker klimatfrågan är extremt viktig, det är därför jag tycker mötesplatser som Klimatupplysningen måste vara öppen för ALLA, inte bara folk med viss politisk tillhörighet och grupptillhörihet. Det är viktigt vi breddar oss genom att visa att klimatskeptiker är inte en liten grupp, oavsätt vem du är är du välkommen hit om du anser frågan berör dig. Media och politikerna har pushat ut skeptikerna på högerkanten, för ingen till vänster vågar ifrågasätta den, så vi måste ta tillbaka hela det politiska spektrat, inte bara den yttersta högerkanten (vilken jag definitivt inte sympatiserar med). Varje gång jag ser sånt här blir jag så trött, för det är inte bara irrelevant och nedsättande, det hjälper inte nån förutom de som vill stämpla skeptiker som extremhöger.

 5. Ang Bill Gates (och hans enorma stab av privatjet och lyxyachter). Han kan väl börja med att ta sitt liv.

  Är det någon någonsin som mött en klimataktivist, environist, politiker, kändis eller annan klimathetsare som lever som de lär?
  Inte bara temporärt som Gretas segling (vad drev de spisen med på den resan?) eller klimatvandrare till ett möte.

  Ingen ideologi sträcker sig längre än egna plånboken.
  Alla dessa hycklare får mig att spy.

 6. Jan Hagberg

  #4
  Kanske är förebilden den amerikanske doktoranden som påstod att jorden och dess invånare skulle straffas av en annan civilisation för att vi inte tar koldioxidhotet på allvar. Jag tycker att serierutorna är humoristiska och anser mig inte vara högerextrem, däremot tycker jag att din reaktion på Håkans förmedlande av Scott Adams alster är märklig.

 7. Lars Cornell

  #4 eon

  Det finns flera grupperingar och ”vita män” tycker jag inte är relevant.

  [1] De som kan se klimatförändringar (med hjälp av satelliter och stora datorer) men inte något klimathot måste vara allsidigt informerade (med direkta källor till vetenskap och ej omvägar via journalister) och vanligen väl utbildade och självständigt tänkande. De försvarar demokratin och nationalstaten och värjer sig mot den miljö- och landskapsförstörelse som klimatpolitiken medför.

  De kilmathottroende finns i fler grupper.

  [2] Den mest iögonfallande därför att de är så högljudda är de som blivit skrämda av propagandan och verkligen är rädda och tror att vi både måste och kan göra nå’t, men de vet inte vad. De inser ej heller kostnad och konsekvens eftersom de inte kan räkna.

  [3] De farligaste är de som producerar propagandan med det underliggande politiska syftet att Globalisera vilket innebär kommandoekonomi samt demokratins avskaffande vilket kräver kontroll över media och censur. Vi ser just i dagarna exempel på det i Kina och Belarus.
  Tidigare sådana exempel är Stalins Sovjet, Hitlers Tyskland och Maos Kina. Att vi måste avskaffa vår demokrati har tydligt framförts av:
  – Johan Rockström, charlatan och domedagsprofet.
  – Pär Holmgren, domedagsprofet och politiker EU/Mp.
  – Fridolin, politiker Mp.
  – Åsa Romson, politiker Mp.
  – Greta Thunberg, influencer.
  – Christiana Figueres, fd. cheftjänsteman på IPCC.
  De är exempel på människor som är öppna med att de vill att vår demokrati skall avskaffas. Men vi bör även räkna in Romklubben och FN. Även om FN-chefen är försiktig med att inte säga det öppet så är det i den riktningen som han arbetar.

  [4] Jag tillhör nog en liten grupp som anser att vi skall vara sparsamma med ALLA jordens resurser med tanke på kommande generationer. Det innebär att vi inte skall bygga vindkraft och vara försiktiga med bioenergi som är en bristvara. Koldioxidjakten är en olycklig transformering av sparsamhet med fossila bränslen eftersom mer koldioxid i måttlig mängd är till större nytta än skada.

  Vilken grupp tillhör du?

 8. #7 Om tillväxten är större än avverkning är väl biobränslen toppen. Vi själva drivs av biobränsle. Naturligtvis är vi i Skandinavien privilegierade, å andra sidan måste vi värma våra hus.

 9. Lars Cornell

  #8 ”om” är ett förrädiskt ord. Det var kol och olja och senare kärnkraft som räddade Europas och Sveriges skogar. Så är det fortfarande och något ”om” behövs inte.

 10. Ann Löfving-Henriksson

  # 7 Lars, upplysande, lysande genomgång!

 11. Elsa

  #7
  Tack Lars!
  Riktigt bra som jag gärna använder. Hoppas att jag har kvar ditt telefonnummer.
  Mvh/Elsa

 12. jensen

  Historiskt sett har den förnämsta energi-råvaran varit trä. Utvecklad brist på denna karaktäriserade olika skedens fall. Under bronsåldern svek energin beträffande smältning av tenn. Under romartiden blev energin vikande ¨, trots att romarna försökte erövra Germanien. Bristande silverframställning och förödande inflation.
  Sedan kom då kol. gas olja, fusion. Olika skeden beträffande civilisationen följde.
  Tillbakagång i energi-slag och mängd kommer definitivt orsaka motsvarande förändring angående civilisationen.
  Av energiexperter förutses energy-cliff inom 10 år.
  Omvälvning enligt New Green Order kommer snarare förvärra civilisations-förändringarna än normalisera.
  Maktbegär är den djupare drivkraften. Har alltid visats sluta illa. Demokrati övertar, och normaliserar.
  Låt Historien tala.

 13. jensen

  fission kommer givetvis före fusion, som nog får ett frågetecken.

 14. Adepten

  #7 Lars Cornell
  De kilmathottroende finns i fler grupper säjer du och nämner att du tillhör undergrupp 4.
  Men ska inte grupp 4 vara ytterligare grupp som kan kallas miljöhotstroende eller en undergrupp till grupp 1? Den gruppen skulle jag tänkas tillhöra. Men man ska kanske inte gruppera människor i stigmatiserande syften för att sedan kunna kasta en massa epitet på dem. Förövrigt tror jag mer på vattenkraft och kärnkraft än vindkraft 🙂

 15. Lars Cornell

  #14. Det har du helt rätt i. Det var en redigeringsmiss.
  Den viktiga synpunkten är, att de som pratar om att lämna en värld till efterkommande kräver åtgärder (bland annat vindkraft) som förstör den värld som de påstår sig vilja värna om.

 16. Håkan Bergman

  Lars C. #15
  Och lånen till alla dessa investeringar får kommande generationer, dom som ska räddas, betala en dag, det kommer att suga.

 17. Ulf

  Från det ena till det andra, hur pålitlig är Copernicus mätningar? Enligt Smhi så skiljer sig juni månad mot UAHs. Juni 2021 ska ha varit den fjärde varmaste hittills.

 18. Evert+Andersson

  #15 Lars Cornell

  Berglins serie i SvD för ett par år sedan. Flapp, flapp, flappa från en skog av snurror. Jo men det är bra för miljön säger tanten. Man får hoppas det blir nån miljö kvar att vara rädd om är gubbens replik.

  Träffsäker som vanligt.

 19. Evert+Andersson

  Klippt ur IEA:s Net Zero Pathway . Man läser om och läser om, men detta är vad de faktiskt skriver.

  ”2050 är behovet av energi 8 % mindre än idag, men försörjer en ekonomi två gånger dagens och 2 miljarder fler människor. Och nästan 90 % av elektriciteten kommer från förnybara källor.”

  Det här är det mest verklighetsfrånvända antagandet. Bossen för IEA ska ha ett toppmöte med John Kerry, Bidens klimatambassadör och andra likasinnade, och diskutera hur man ska få bättre fart på den här parthway to disaster.

 20. Sten Kaijser

  Ulf #17
  jag vet inte om det var den fjäde varmaste månaden överhuvudtaget, eller den fjärde varmaste juni. Oavsett vilket är det ett intressant faktum att den varmaste månaden på året lär vara juli — den månad när jorden är som längst från solen.
  Det finns två tänkbara förklaringar till detta. Den vanliga är att när norra halvklotet är vänt mot solen så värms atmosfären över land och min förklaring som är att södra halvklotets hav håller värmen mycket bättre.

 21. Göran S

  #7 Lars Cornell
  Bra inlägg!

  Övrigt
  Jag föreställer mig att en möjlig väg till omvändelse av många klimathottroende i Sverige går via följande steg.
  1. Vindmöllornas succesiva utbredning med miljö-, ljudstörningar och dödande av fauna blir första väckarklocka och motståndskälla (har redan börjat).
  2. Man kommer också att märka av de ökande elpriserna och rullande nerstängningar för att undvika systemkolaps vid elbrist, specifikt kalla vindstilla dagar (från 2025 c:a). Vilka blir utan?
  3. Processindustri med krav på kontinuerlig drift hur kommet de att reagera och agera?
  4. Sedan har vi alla kommande åtstramningar vad gäller bränslen, miljö/klimatskatter och tvångsåtgärder. Hur länge kommer vi t.ex. att acceptera att ”miljonärer” får en Tesla subventionerad på upp mot 75 000:- vid nyköp, och som också kan köra på vägarna utan att betala vägskatt?
  5. När skatterna höjs rejält för att betala pengar till miljöpartiets m.fl. slukhål såsom
  -Grönt stål SSAB (jämför NJA)
  -Järnsvamp (hjärnsvamp?) LKAB
  (var finns marknaden och elen till dessa 54 Twh?)
  -Nya snabbjärnvägar förbi nästan allt (ej samhällsekonomiskt enligt kalkyl, befolkningsmängden för låg i Sverige)
  -El väg (tekniskt dyrt och svårt)
  -Vindenergi satsningar (istf. kärnkraft)
  -El bilar (fel CO2 hypotes)
  -mm. mm.
  Detta hoppas jag orsakar en vändning till förnuftets väg.
  Men det krävs en folkopinion som en blåslampa på globalistpolitiker, som hellre lyssnar på FN och EU än lyssnar på folket och Sveriges bästa.
  Varför skall vi med hälften i CO2-utsläpp per capita mot Kina och balans mellan CO2-utsläpp (+50-miljoner ton) och vår skogs upptag (-50-miljoner), dvs vi är CO2 neutrala, gå i spetsen och komma ner till brutto noll. Netto är vi redan där!
  Koldioxiden är ju positiv för växter och driver inte jorden uppvärmning i alarmerande takt.
  Har ni tänk på att i Hardie och Salbys rapporter (presenterade här och på klimatsans) så framgår att i IPCC:s klimat-modeller används en Bernformel, som inte kan användas för dynamiska förlopp.
  Detta hävdar också Gösta Pettersson i sin bok Falskt Akarm. Det innebär att man behöver hävda uppehållstid för fosdilt CO2 på över 100-år medan naturligt CO2 har en uppehållstid på 10-15 år enligt bombkurvan från atomsprängningarna på 50-talet.
  Uppehållstiden blir alltså en 10-potens högre än verkligheten och alla kolbudgetar som skall innehållas blir 10-gånger för stora!
  Kommentar på det?

 22. Ulf

  Sten 20,

  Jag var lite mer nyfiken på EUs Copernikus. Hur pålitlig är den jämfört med UAH? Man verkar ha fått ganska olika resultat om jag fattar saken rätt?
  Kan inte påminna mig att det skrivits så mycket om Copernicus på bloggen. Men nu verkar SMHI använda den.

 23. Håkan Bergman

  Ulf #22
  Men har UAH siffror för Sverige? Dom siffror som presenteras här varje månad gäller som närmast norra halvklotet, SMHI tittar väl enbart på Sverige. Norra halvklotet är drygt 250 miljoner km², Sverige mindre än en halv miljon km²?

 24. Göran S

  #21 Göran
  Oj, ref. till Klimatsans fel skall vara
  Klimatinsikt.
  Där finns en superb beskrivning av IPCC:s modell jömfört med Salby/Hardies modell.
  Det är bra sågning av IPCC.

 25. Ulf

  Håkan 23

  För att undvika missförstånd så kommer länken här.

  https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/manadens-vader-i-varlden/juni-2021-nastan-50-varmt-i-kanada-1.173441

  Det är alltså smhi som citerar copernicus. Jag blev då nyfiken på copernicus eftersom jag aldrig sett dem nämnas här.