Lär gärna Christophers Bookers senaste artikel i brittiska Telegraph. Av utrymmesskäl kommer jag inte att återge dess innehåll här på bloggen. Booker gör dock flera intressanta iakttagelser.
Lär gärna Christophers Bookers senaste artikel i brittiska Telegraph. Av utrymmesskäl kommer jag inte att återge dess innehåll här på bloggen. Booker gör dock flera intressanta iakttagelser.
Åter en läsvärd artikel av Christopher Booker. Viktigt att någon håller efter skrämselputtarna i den här branschen.
Det tycks mig som att de som driver miljö- och klimathysterin många gånger är biologer. Man kan undra varför det är så?
Det vore också bra med en lista på vilka media som driver på hysterin utan att kolla fakta eller ge en balanserad rapportering. Bara så att man vet vilka media som är värda att läsa.
Har du själv några funderingar?
Naturvård och naturturism är något som ständigt skapar funderingar i mitt huvud.
“Orörd natur ska visa sig bli vår största tillgång i framtiden”. Säger några.
Hur då?
När då?
För vilka?
Orörd, eller åtminstone skenbart orörd natur är en fantastisk tillgång nu och i framtiden. Jag tycker därför landskapsslukande vindkraft är myckt tråkigt.
Tege
Eftersom du hänvisar till den andra sidan “en liten film”, som handlar om erosionen någonstans på Alaskas nordkust, kanske man bör nämna en annan sida av det som sker i den regionen:
Nämligen att man börjat bryta järnmalm i ett stort område där.
Det har medfört många nya arbetsplatser för lokalbefolkningen och därmed bättre levnadsförhållanden. Stenmaterial som biprodukt skulle man naturligtvis kunna använda till att skapa skyddsvallar mot havet och därmed förhindra erosionen…
Intressant att du läste artikeln i FoF och tänkte i samma banor som när jag läste artikeln till frukost i morse.
“Naturvårdsarbete” i klimatsammanhang måste vara nästan totalt utan vetenskaplig förankring. Se bara på katastrofer som biobränsesatsningen och vindkraften.
Anders L: Kustrerosion är inget bevis på AGW. Liknande förlopp har säkert ägt rum varje gång Alaska med omnejd varit lika varmyt eller varmare än nu.