Benny Peiser om den politiska kampen mot Net-Zero

Peiser framför tesen att klimatdebatten nu är inne i en ny fas. Den nya fasen innebär att allteftersom folk inser att den gröna omvandlingen innebär radikalt ökade kostnader så kommer fler att ifrågasätta hela grunden för denna omställning av samhället.

Benny Peiser faser

I Sverige tror jag att även vinterkylan och avsaknaden av energi kommer att bidra till denna omvärdering.

Här är hans OHs: Peiser OH

+++++++++++++++++++++++++++++

Som extra bonus så har jag fått nedanstående föredrag, a Clintel Lecture, av William Happer från ett besök i Holland. Hans arbete har ju diskuterats här på bloggen ett flertal gånger. Föredraget är på engelska och med holländsk text.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann Löfving-Henriksson

  Tack Ingemar!
  Den allt överskuggande Noble Lie blir plötsligt uppenbar för den breda allmänheten.
  The ”Age om Global Warming” med målet om ”Den Stora Omställningen” – ”Den Globala Statskuppen” har avslöjats inte bara från den skeptiska klimatvetenskapen och den uppenbara ekologin, när den nobla lögnen till sist landar i vardagsekonomin blir det tvärstopp 🛑.
  Det ska bli ntressant att få uppleva uppleva hur alla tvärsäkra papegojor, prusiluskor eller vad man än vill ge alla klimathotstroende för epitet nu kommer att pudla.
  Vi här och nu har många starka själar att tacka för att de under decennier i tärande motvind stod på sig i sin övertygelse om att den största nobla lögnen världen upplevt var en lögn. Nu får vi skörda frukterna av deras kamp och kan njuta av B. Peiser’s suveräna arbete och denna genomgång och W. Happer’s breda och djupa kunskaper och insikter.
  Och inte minst, nu kan vi försiktigt börja tro på en framtid i väst med ett återupprättat ”Western mind”.

 2. Magma

  Tänk om Erica Bjerström kunde ta till sig lite av Happers insiktsfulla budskap … men som han själv säger i videon, religösa är näst intill omöjliga att övertyga. Hon anser ju dessutom själv att välutbildade män är de som förstår minst av hennes budskap 🤔.
  Tack Ingemar för att du delger oss av vetenskapens insikter!

 3. Ann Löfving-Henriksson

  # 2 Magma, Erika Bj. är ett känt problem, än värre är nog den nya statsministern som ”valts” och som Media så stolt visar upp.
  Hon är djupt insyltad i FN och ämnar ta itu med (C)AGW som en av sina tre prioriterade frågor. FN-karriären pockar på. När det bränner till kan hon morra enligt ”medarbetarna” och hennes vassa klor har hon lite smått börjat visa upp. Hon kan ställa till mycket innan verkligheten hinner ikapp henne eller när hon försvinner in i FNs svarta hål.
  Nu gäller det verkligen att få ut budskapen från Happer och Net-Zero.

 4. pekke

  Elpriset ( grundpris ) i södra halvan är nu drygt 3,50 sek/ kWh och Sverige importerar el.
  Vindkraften ger knappt 1 500 MW, drygt 6,5 % av elbehovet trots att det är väl 10 000 MW eller mer installerat i landet.
  Vanlig värmekraft ger mer, över 1 900 MW.

  Dags att införa straffskatt för vindkraften ?

  https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

 5. mattias

  Karlshamnsverket är nu igång. Och man förklarar det med att Polen behöver hjälp med stöttning. Noll grader i Warszawa just nu, i Karlshamn -5.

 6. pekke

  https://www.privataaffarer.se/nytt-elprisrekord-i-dag/

  ” Men sett till enskilda timmar kommer priset att toppa på hela 6,49 kr/kWh mellan kl 16 och 17 i eftermiddag i elområde SE4 och SE3. ”

  ”– Den väldiga kylan tillsammans med lägre vindproduktion är den perfekta cocktailen för elpriserna att skjuta upp i höjden igen, vilket de också gjorde framförallt i Södra Sverige. Hög förbrukning, lägre än normal vindproduktion i Södra Sverige och Finland samt importbegränsningar från Norge (NO1 till SE3) ger en situation som är extremt tight och ger en hög prisbildning, vilken är på en rekordnivå. ”

  Det går bra nu . . .

 7. #4,6 pekke

  … och detta är nog bara början, vattenkraftverken går nästan för fullt och tappar vatten som vi kommer behöva i februari. Det enda man kan glädja sig åt är att det ser ut att bli en fin skridskovinter.

 8. foliehatt

  Tyvärr(?) ställer inte verkligheten upp på CAGW-narrativet. Under -40 i Naimakka och Karesuando nu.
  Jag vet – alla mätvärden som går emot dogmen om CAGW utgörs av väder medan alla som går med dogmen utgör bevis för densamma. Men, jag tror, som den gamla devisen som säger att droppen urholkar stenen, att de som bekänner sig till CAGW kommer att minska framöver när data (som -40 ⁰C) visar att temperaturen inte alls ökar i någon katastrofal takt – som modellerna och katastrofisterna hävdar.

 9. Sören G

  I somras kunde klimathotsalarmisterna använda sig av värmeböljor, översvämningar, stormar, men även skogsbränder för att sprida sitt narrativ.
  Det blir lite svårare att på ett trovärdigt sätt använda sig av rekordkyla, snökaos och ishinder för sjöfarten.
  Därtill att den globala medeltemperaturen har sjunkit.

 10. I Uppsala trakten var det nu på morgonen -18 gr 6 Dec…!
  har inte sett dessa uppgifter publicerats någonstans än.

  Förunderligt hur det rekordtidiga vintervädret synkas så exakt med de svindyra elpriserna!

 11. Göran J

  Enligt min leverantör av el är topptipset idag 8.13 kr /kWh inklusive moms och andra avgifter.
  Det är ingen liten summa som staten får in bara på den moms som vi konsumenter betalar. Snittpriset idag är 3.78 kr kWh inklusive moms.

 12. Brutus

  Litet OT men ej mycket :
  Idag, måndag kl 20.00 i SVT2 Vetenskapens värld. ”Vi kan allt bättre förutse klimatförändringarna, och det tack vare de klimatmodeller, som belönas med Nobelpris i år. ” Kan ha visst intresse….

 13. Roland

  Oljeeldade Karlshamnsverket i gång!
  Svenska kraftnät skriver på sin hemsida att analyser visar att Polen i dag inte kommer att klara effekttillräckligheten vissa timmar och har bett om stöttning från grannländer, däribland Sverige.

 14. SatSapiente

  #5, 13 mfl
  Att Karlshamnsverket skulle ha behövt startas för att stötta Polens elproduktion låter märkligt. Enligt figurerna på https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kraftsystemet/ så går riktningen på elöverföringen från Polen till Sverige och har så gjort hela natten och förmiddagen (dvs så långt man kan backa i figuren). Ren och fin kolkraftsel.
  För att citera Hoola Bandola Band ”Vem i hela världen kan man lita på ?”.

 15. Ann Löfving-Henriksson

  # 12 Brutus! Tack för den upplysningen, vetenskapens värld vilse i pannkakan.

 16. Håkan Bergman

  Vindkraften kom upp i en medeleffekt på 2683 MW för förra veckan, just nu ligger man på halva den effekten och lär ligga kvar där minst några dar till.
  https://sprayhattas.crabdance.com/elstatistik/se/vvkvecka48-se.png
  Och i Tyskland låg man klockan 9 på 45 GW fossilel, netzero my a**.
  And don’t mention the Energiewende!

 17. Ulf

  Själv sitter jag och väntar på en sanslös förklaring varför kylan egentligen beror på klimatförändringar orsakad av människan. Alltid den där otäcka människan.

 18. foliehatt

  SatSapiente, #14
  ”och när vår präst från konfirmationen står och pekar i det det blå, och ingen fattar om han visar vägen eller känner vilket håll det blåser på”

  Exakt! precis!

 19. Robert Norling

  KALLAST I SVERIGE IDAG KL 07:00 – 12:00

  MÄTSTATION TEMPERATUR
  Naimakka -41,5 °C
  Karesuando -41,0 °C (*)
  Nikkaluokta -40,3 °C

  Någon som har koll på när vi senast upplevde dessa temperaturer i början av December. Karlshamnsverken eldar för fullt för att kunna producera ca 500MW/h men vi importerade nästan 2000 MW ett tag..
  Vindkraften nere på 10% av sitt max på 11000MW

  Just nu ser det ut enligt följande.
  Kärnkraft6974 MW
  Värmekraft2049 MW
  Ospecificerat472 MW
  Vindkraft1105 MW
  Vattenkraft12390 MW
  Total produktion22990 MW
  Total förbrukning24491 MW
  Importerar1501 MW
  I kväll kan det braka till.

 20. Lars Thorén

  Happer är bäst!
  I Sverige är dock råttor ett problem. I Australien en katastrof om de försvinner. I Sverige är det knappast översvämningar eller värme de dör av dock.
  Segraren är utsedd i tävlingen mot botten – första däggdjuret som utrotats på grund av klimatförändringarna. Hör historien om den lilla gnagaren med ovanligt tjusig svans som drunknande och försvann.

  https://sverigesradio.se/avsnitt/mosaikrattan-klimatkrisens-forsta-offer

 21. pekke

  Att Polen skulle behöva hjälp är nog en vit lögn, Polen exporterar el till Sverige men antagligen inte tillräckligt !

  Varit övervägande minusgrader i Polen och dess grannländer under natten och morgonen vilket säkerligen är orsaken till låg export till Sverige.

  Man kan frysa i andra länder oxå !

 22. pekke

  Hittills har December 2021 varit kallare än normalperioderna 1961 – 1990 och 1991 – 2020 !

  https://www.smhi.se/data/meteorologi/kartor/karta/hittills-denna-manad/temperatur/

  Ingen värme här inte i år.

 23. Håkan Bergman

  Priserna är satta för i morgon, tror man att det ska blåsa mer i morgon em?
  https://sprahattas.crabdance.com/elpriser.pdf

 24. Håkan Bergman

  Föll bort ett y där.
  https://sprayhattas.crabdance.com/elpriser.pdf

 25. tty

  #20

  Det är högst tvivelaktigt att arten verkligen är utdöd. Bramble Cay är en kontinental ö, d v s den ligger på kontinentalsockeln och hängde ihop med fastlandet så sent som i slutet av den förra istiden. Sådana öar har inte varit isolerade tillräckligt länge för att en ny endemisk art skall hinna uppstå.
  Det finns visserligen några liknande fall på öar runt Australien, men de beror på att gnagare som en gång var vanliga och vida spridda på fastlandet utrotats av inplanterade katter och rävar.

  Men nu ligger Bramble Cay vid Nya Guinea, inte Australien, och på Nya Guinea har inga liknande nya predatorer lyckats etablera sig.
  Det förefaller mig därför mycket troligt att arten även finns på Nya Guineas fastland, som fortfarande är mycket bristfälligt utforskat biologiskt, och där nya däggdjursarter fortfarande upptäcks ganska frekvent. Det är t ex bara tio år sedan en av världens största gnagare, stor som en (stor) katt upptäcktes där.

 26. Arne Nilsson

  Tyskland har ju fortfarande några kärnkraftverk igång. Men samtliga ska ju stängas ner under nästa år har jag förstått. Stängs de i början av året har nog Tyskland och vi grannar en del bekymmer att vänta. Stängs de i slutet av året så kommer bekymret nästa vinter.

 27. Göran J

  Will Happer är suverän i sitt föredrag att förklara så man förstår hur fullständigt politikerna blivit lurade av lobbygrupper. Will Happer ger ju bevis på att en fördubbling av CO2 endast kan ge max 1 grad Celsius i uppvärmning (tror jag att jag förstod).

  Att MSM har halkat in och stöder Politiken beror förmodligen på att man inte sågar av den gren man sitter på. Politikerna är ju helt beroende av MSM för att komma ut med sina budskap.
  Sveriges Radio och SVT betalas ju till 100% av skattemedel som politikerna beslutar om.

  Det skulle vara helt suveränt om någon kunde dubba hans föredrag till svenska eller åtminstone översätta undertexten till svenska.
  Denna film kunde sedan visas i svenska skolor och lärosäten. Speciellt på Chalmers i Göteborg!

 28. Ann Löfving-Henriksson

  # 27 Göran J., bra idé!

 29. Matsa

  Happer efter drygt 9 min: (Klimatforskning i kombination med politik) ”är någon sorts kombination av en religiös kult och organiserad brottslighet” 🙂

 30. Tudor

  #26 Arne

  Om jag harförstått det hela rätt så stänger tre kraftverk redan vid årsskiftet. Brokdorf, Grohnde och Grundremmingen C.

 31. sibbe

  oljeeldade kraftverk i
  Karlshamn i gång = för Polen!!!!
  TT??

 32. SatSapiente

  #14, 18, 21, 31
  Enligt figuren jag länkade till i mitt tidigare #14 så var det enbart mellan c:a 13 och 16 som Sverige skickade elenergi till Polen, övrig tid gick energin från Polen till Sverige.
  Stöttning av Polens elnät borde väl innebära att elen går från Sverige TILL Polen och inte tvärt om?
  Varför gå ut med en så lätt avslöjad osanning? https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/karlshamnsverket-ig%C3%A5ng-f%C3%B6r-att-st%C3%B6tta-str%C3%B6ml%C3%B6st-polen/ar-AARvmm7

 33. Sören G

  Göteborgsoperan ger Wagner-opera där klimatförändring leder till jordens undergång. Kulturnyheterna i SVT.

 34. Benny

  SatSapiente, media gör så för att folk i allmänhet är för korkade och lata för att kolla upp fakta! Läste att ca 60% fortfarande litar på vad MSM-media spyr utan att kolla sanningshalten! Ibland känns det som man snart tappar hoppet..

 35. tty

  #33

  Så Götterdämmerung/Ragnarök är alltså = Klimatförändring?

  Då måste det väl vara CO2 som är Fenrisulven förmodar jag, och Surt = Metan, medan Jättarna är Klimatförnekare anförda av Loke (Putin?), och Midgårdsormen = Oljeindustrin.

  Fast Fimbulvintern blir kanske litet svår att passa in.

 36. Lars Kamel

  Net Zero innebär inte bara net zero för koldioxidutsläpp och användande av fossila bränslen, utan också för välfärd och välstånd. Det kommer att bli allt mer uppenbart för vanligt folk, om politikerna fortsätter att försöka. Vilket i sin tur lär leda till stora protester.

 37. Lars Thorén

  Om priset på el ligger fast som idag blir Net Zero aldrig verklighet!
  Rekordpriset – elbilar dyrare än bensinbil!
  https://www.expressen.se/dinapengar/rekordpriset-elbilar–dyrare-an-bensinbilar/

 38. mattias

  #32, 34. Att stötta Polen var ju inte något som MSM har hittat på. Uppgiften kommer från Svenska Kraftnät. Varför anser Svenska Kraftnät att det är angeläget att förklara att Karlshamnsverket startas för att stötta Polen?

  https://www.svk.se/press-och-nyheter/nyheter/allmanna-nyheter/2021/karlshamnsverket-startas-for-att-stotta-polen/

 39. Mats Zetterberg

  #20 Lars T

  Troligen var den lilla gnagaren redan utdöd på Bramble Cay när växtligheten sveptes bort av en våg år 2015.

  Text hämtad från IUCN:s röda lista.

  Limpus et al. (1983) estimated the total population size in 1978 as ‘several hundred individuals’. In 1998, the population size was estimated as about 90 individuals, based on 42 captures (Dennis and Storch 1998); subsequent trapping studies using the same methodology in 2002 and 2004 yielded only 10 and 12 individuals (Dennis 2012). The last individual was reported in 2009 (N. Waller pers. comm. 2015). Limited searches since 2009 failed to record the species; a more substantial and comprehensive search of the small island in 2014 (with 150 Elliott traps and 10 baited camera traps set for six nights) was unsuccessful, and also reported that almost all vegetation had been lost from the cay (N. Waller pers. comm. 2015).

 40. Torbjörn

  Tanken med HYBRIT är att man ska producera vätgas med vindkraft och även vattenkraft men det kommer antagligen att bli en flopp om kylan håller i sig. Vi som bor i norr vet ju att när det är -15 och kallare så är det som regel högtryck, vindstilla eller svaga vindar från november till mars/april. Där emellan kan det slå till med några minus, snöstorm, blötsnö/underkylt regn med risk för nedisning av rotorbladen. Då har vi en grön energikris, höga elpriser och det gröna stålet går inte att sälja längre.

 41. Lennart Svanberg

  Köldrekord på minus 42,7 – ”Kan bli en kall vinter” – https://www.svd.se/koldrekord-pa-minus-427–kan-bli-en-kall-vinter

  Ibland önskar man att man var en fluga och kunde lyssna vad som sägs inne på Miljöpartiets kansli sådana här dagar. Ska vi ha en gissningslek:

  Alternativ 1: Alla jobbar hemma så det slipper vara pinsam stämning på kontoret. (med andra ord så försöker man ignorera kylan)

  Alternativ 2: Man sitter i långa konferenssamtal med Rockström och Greta för att hitta på bortförklaringar till kylan.

  Alternativ 3: Man är så hjärntvättad att absolut ingen bryr sig utan man håller på att snickra på nya förslag för att göra livet jävligare för den lilla människan.

  Vad tror ni? Mer förslag på vad som försiggår inne på MP-kontoret just nu eller ska vi rösta 😎?

 42. Ulf

  Vi vet ju alla vem som älskade Wagner och lyckades skapa en ragnarök på riktigt. Inte utan att det finns vissa likheter med klimattokarna.
  Och snart har de väl fixat sin egen Ragnarök i Europa när energikrisen skapar nya konflikter.

 43. Håkan Bergman

  Ulf #40
  Det var väl den enda av hans förutsägelser som slog in, tyska folket skulle inte känna igen sitt land när han var klar med det. #40 jag är övertygad om att det är alternativ 3 som gäller.

 44. johannes

  Fimbulvintern är här.
  Åkte skridskor idag på Jörlanda kile i Stenungsund.
  Rekordtidigt?
  Alla dessa köldrekord, är de ens mjöliga i de klimatreligiösas ekvationer?

 45. pa

  #27
  Hos oss kallas Chalmers, Alzheimers universitet, de har glömt den vetenskapliga metoden.

 46. Staffan Lindström

  41 Lennnart Svanberg
  Strax efter 12:00 igår 6/12/2021 så ramlade sensorn i Naimakka ner på -43,8C…. Rekord för så här tidigt i december enligt Misha Lundgren på SMHI:s väderblogg… Jag attribuerar detta helt på solen och resten av universum som skapat jorden som skapat människan som uppfunnit termometrar…
  SMHI har för övrigt för närvarande rekord i felaktiga maxtemps mestadels i Götaland tex Borås +9,2C i natt….

 47. Staffan Lindström

  46 SL
  Morgonstudion börjar med att stava Naimakka ”Naimacka”…. Någon från Räkmacka?? SVT1 alltså…

 48. Ivar Andersson

  ”Idag har alla regimmedier pumpat ut nyheten att det oljeeldade Karlshamnsverket har startat upp och att det är för att stödja Polen som kommer ha effektbrist idag.”
  https://thoralfsblogg.com/2021/12/06/ljuger-alla/
  Sverige importerar mer el från Polen än vi exporterar, se Thoralfs diagram

 49. mattias

  #48,
  Tack – så har jag också förstått det. Möjligen har det kommit en förfrågan från Polen – som Svenska Kraftnät tacksamt tagit emot – som en anledning till förklaring till varför verket startats. Det konstiga är att Svenska Kraftnät inte kan svara på om det svenska elnätet kommer att ”stöttas” med el producerat från Karlshamnsverket:
  ”Under måndagen drogs det oljeeldade Karlshamnsverket i gång efter en begäran om hjälp från Polen. Om det blir aktuellt att stötta också svenskt elnät med el från Karlshamnsverket i veckan kan man inte svara på från Svenska kraftnäts sida.”

 50. Håkan Bergman

  Hittar inget om Karlshamn på Nordpool, däremot hittade jag det här.
  https://umm.nordpoolgroup.com/#/messages/cee6890e-ff0f-4e48-a1ff-b333f9268ede/18
  Bra tajming där, 190 MW hade nog suttit fint för effektbalansen i Stockholm, men nu får vi vänta 11 dar till.