Artikel på turné

Stockholmsinitiativets upprop går nu ut på turné i lokalpressen. Först ut är Skaraborgs Allehanda. Uppmärksamma läsare får gärna skrika till när artikeln dyker upp i andra lokala morgontidningar.
Stockholmsinitiativets upprop

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Frågan är om man inte skall vara mer specifik och utmanande. Om budskapen är att man inte är överens, så blir uppföljningsfrågan : Va menar ni då? Då får man veta va man skall svara : ”Jo vädret blir idag som igår” blir ingen kioskvältare.  Säg hellre ”Det lär bli vargavintrar och soppatorsk.”

 2. Labbibia

  Elling.
  Men då begår man ju samma fel som IPCC och gammelmedia? Fast åt andra hållet.
  Vore det inte en bättre idé isåfall, att starkare kritisera IPCC:s klimatmodeller, att peka ut svagheterna, ungefär som du gjorde nyligen (idag?) på annan plats här hos Maggie, där det gällde haven.

 3. Björn

  Mycket intressant! Äntligen kan det förhoppningsvis bli en mer balanserad debatt. På detta sätt kan många skeptiska till klimathysterin fångas upp, vilka mer legitimt vågar uttrycka sina åsikter i sakfrågan. När får vi se artikeln i SVD och DN?

 4. Kalle bak lagårn

  Artiklar av det här slaget har väldigt stor impact på allmänheten. Folk känner inte till att det finns kritik mot AGW. Temperaturdiagram vore ännu bättre.

 5. Inge

  Bra Maggie! Försök få in artikeln/insändaren i så många tidningar som möjligt!

 6. Labbibia : Den ofrånkomliga konklusionen är att beskedet om vargavintrar och energibrist i 2030 är mycket bra dokumenterat. Nauturkrafterna bryr seg inte om inkrementell mediataktik. 

 7. Labbibia

  Elling # 6
  Där har du ju naturligtvis en poäng. Men hur få media att helt plötsligt börja rapportera om vargavintrar, istället för Värme-Armageddon? Utan att göra sig själva totalt till åtlöje?
  Får de (gammelmedia) någon trovärdighet kvar? 

 8. Thomas

  Har man inget nytt att komma med kan man i alla fall försöka få in samma upprop i så många tidningar som möjligt. Själv skullle jag trott att första tidningen som den skickades till fick någon sorts copyright på den, men så kanske inte är fallet.
  Det jag väntar på är istället när Stockholmsinitiativets hemsida skall uppdateras. Det har rätt länga bara stått: ”Här kommer vi att publicera all vetenskaplig information som rör klimatfrågan.”

 9. Patrik

  Upphovsrätt tillhör alltid upphovsmannen i Sverige. Faktiskt väldigt svårt att ens skriva ett avtal där man gör sig av med upphovsrätten. Gäller texter, illustrationer, foton, datamjukvaror ja t.o.m. översättningsarbeten… 🙂

 10. Thomas: Du kanske har lust att hjälpa till?

 11. Mikael

  Thomas, ta chansen nu!

 12. Morgan

  Thomas, hur vore det om du som är så tvärsäker på allt ting själv kunde komma med några bevis eller något nytt istället för hypoteser hämtade ur en datamodell som inte ens har med solen som faktor för modellen!
  Varenda människa förstår ju, utan att behöva vara forskare, att solen påverkar vårt klimat…men nej då eftersom vi inte kan klämma in några teorier om solen i vår datamodell så tar vi ingen hänsyn till detta… vi kör på att CO2 är grejen och så skrämmer vi människor till underkastelse istället
  IPCC, jo jag tackar jag… om det bara var så att forskarna också kunde gjort sammanställningen istället för klåfingriga politiker gjorde det och du kommer sedan dragandes med att vi skall komma med något nytt…
  Att du inte skäms!

 13. Gammalmedias trovärdighet är deras bekymmer. Vi har inte tid att ta hensyn till deras överlevnad. Gentlemannafasoner är säkert bra i obetydliga frågor men detta är fråga om livdöd. Gammalmedia kommer försvinna som dinosaurerna ändå. Att ändra SvD’s eller DNs ”linje” i klimatfrågan lär vara svårare än att snu en oljetanker i Erikssundet. Jag är säker på att folk som Gudmundsson i Svenskan och Kjellander i DN gör seg tankar om sin roll och ansvar i den stora samanhangen. 

 14. Labbibia

  Elling:
  Gammalmedias trovärdighet är deras bekymmer. ”
  Anade jag inte att du skulle svara så? 😉
  Vad jag menade var att, om gammelmedias förtroende hos allmänheten sjunker tillräckligt lågt när det gäller klimatet i framtiden, så kommer det inte att spela någon roll ifall media rapporterar om kommande AGW, eller om kommande ”liten istid”. Ingen kommer att bry sig till slut. Men det kanske vore det bästa? Om  forskningen fick  sköta sitt i lugn och ro, utan medial, och som ett brev på posten,politisk inblandning.

 15. Mikael

  Morgan, eller också tar du och plockar fram lite bevis på att IPCC aldrig tänkt på att solen påverkar klimatet…

 16. Det finns ingen lugn & ro. Det fantes bara på 50talet i lagomlandet Sverige.  Jag innser at papperstidningars försvinnade kan skapa vakuum och moralpanik hos några. Men ingen har ju förtroende för Expressen och använder den som förströelse så ja ser inte helt va som står på spel när dom åker ut . Det kommer mer att bli en befrielse, vi slipper dom där otroligt självhögtidliga ypperstepresterna som tror seg värna om yttrandefriheten men som egentligen funkar som uttolkare och apologeter åt medelmåttorna i maktpositionerna  
  I et tidningslöst medielandskap måste man försvara sin plats på rankingen. Jag tror edemokrati inte er nåt bekymmer etter att barnsjukdommerna er borta.  Sammen med bloggare måste då makthavare försvara sitt pastorat med blanka vapen. Det kommer luka bort medelmåttorna…

 17. Morgan

  Mikael…vad fick du luft ifrån?
  ”men nej då eftersom vi inte kan klämma in några teorier om solen i vår datamodell så tar vi ingen hänsyn till detta” /12
  Är vad jag skriver…har jag fel i att dom inte tar hänsyn till Solen i deras DataModeller??? 
  För det är det jag skriver… inget annat, hur var det nu med sunt förnuft kontra datamodeller som bygger på hypoteser där Solen inte fick rum i modellen!!!!

 18. Mikael

  Morgan. Man tar hänsyn till solen i de tolkningar som görs. Du insinuerar att man hämtar hypoteserna ur en datamodell, vilket förefaller djupt okunnigt. Hypoteserna ”hämtar” man ur en grundläggande förståelse för hur klimatet fungerar.

 19. Labbibia

  Mikael # 18
  Jaså gör man?
  Saxar in detta från vetenskapsradions hemsida…….
  ”Klimatmodeller har räknat sig fram till den temperaturökning som vi faktiskt haft – men de räknar inte med den ökade instrålningen som troligtvis beror på förändringar i jordens atmosfär. Det gör, enligt en av huvudförfattarna av det aktuella kapitlet i IPCC rapporten, att klimatmodellerna ser ut att överskatta koldioxidens påverkan på klimatet.”
  http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1199806
  Länk till programmet.

 20. Thomas

  Morgan, ta en titt på IPCC 4 WG 1 figur SPM.4. Vad tror du det är de tar med som ”natural forcings”?

 21. Hin Håle

  Patrik #9: Off-topic men upphovsrätten gäller alltid upphovsmannen. Men ersättningen och användandet går att mixtra med hur mycket som helst. Vilket i princip gör den lika värdefull som ett rekomenderat brev.

 22. Patrik

  Hin Håle>> Jo, javisst, upphovsrätt är inte upphovsrätt förrän den har prövats i domstol – och civilrättsliga mål brukar väl den med mest resurser oftast ta sig segrande ur misstänker jag.
  Det var mest en kommentar till Thomas (eller var det Mikael? 😉 ) som verkade ha dålig kunskap i ämnet.

 23. Peter Stilbs

  Jominsann – nu kom den också på SvD Synpunkt:
  http://www.svd.se/opinion/synpunkt/artikel_2525257.svd

 24. Pingback

  […] https://www.klimatupplysningen.se/2009/02/26/artikel-pa-turne/ Svensker protesterer […]