AAAS: Antalet stormar har inte ökat

Enligt Thomas R. Knutson, forskare vid NOAA, har antalet stormar och orkaner inte ökat, trots den  globala uppvärmningen. Ovanstående är inget skeptikerpåhitt, utan forskningsresultat som presenterades vid AAAS-kongressen. Thomas R. Knutson menar att det är för tidigt att slå fast att människans aktiviteter har någon signifikant påverkan på antalet orkaner. Hans analyser visar att varken antalet orkaner eller andra tropiska stormar har ökat sedan slutet på 1800-talet.
Vad gäller framtiden indikerar modellsimuleringar att orkanernas intensitet kan öka, samtidigt som deras antal minskar. Ta det dock med en nypa salt, eftersom det handlar om just modeller.
Jag undrar om Al Gore, som ju till och med deltog i AAAS-mötet, kommer att justera sina bilder…
Läs mer om Knutsons forskning här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Stämmer väl överens med orkankapitlet i P. Michaels och R. Ballings aktuella och intressant diskuterande bok CLIMATE OF EXTREMES Global Warming Science They Don´t Want You to Know.  
  Fantastiskt att denna ”ointressanta” nyhet får publicitet, Michaels&Balling avslutar  annars orkankapitlet med att påpeka att dessa resultat i orkanforskningen inte har varit av intresse för medierna.

 2. Jag tipsade Susanna Baltscheffsky om ovanstående men hon  låter hälsa att Knutsons forskning inte är något nytt och har samma budskap som SvD skrivit om de senaste åren.

 3. Magnus

  Stackars Gore… När de bilderna tagits bort blir det väl om inte en kortfilm så halverad tid på långfilmen.

 4. Labbibia

  Professor William Gray hävdar ju precis samma sak. Med tanke på att han forskat på stormar och orkaner i uppåt 50 år, så kan man kanske anta att han vet vad han pratar om?
  Jag har länkat till den här föreläsningen förut, men någon har kanske missat den, så, mycket nöje. Han är rätt kul faktiskt. 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=mzedKJxohAY

 5. Södra världshaven kan bara ta upp 10% av CO2  jämf. med tidigare. Det beror på att det stormar så mycket där nu mera.
  Så ungefär sades det i nyheterna idag.
  Nu blir jag helt yr!!!