Klimatpolitiken kommer att kosta oss vår välfärd

Klimatpolitik Durban

Man måste fråga sig om det verkligen är rimligt att låsa fast Sverige tillsammans med ett bankrutt EU i en klimatpolitik som kommer att kosta oss vår välfärd och riskerar att förpassa Europa till historiens skräphög.

Så skriver jag på Newsmill idag.


Gå gärna in och kommentera

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar Nordin

  Bra artikel Jonny!
  Att lägga miljardtals kronor på en ren symbolhandling tycker jag också är lite väl magstarkt av våra politiker. I forna tider byggde kungarna slott och statyer som något slags äreminne över sin regenttid. Idag använder man skattebetalarnas pengar på att bygga luftslott kring pseudovetenskapliga problem om klimatet.

  Alla vet ju att det ensidiga fokuset på att minska världens CO2-produktion är dömt att misslyckas. Så varför håller de på?

 2. En mycket koncis och välskriven sammanfattning Johnny!
  Skicka hem alla delegater och sätt dem på att göra nåt nyttigt istället för att dansa runt guldkalven och befall alla riksdagsledamöter att istället  göra en regndans varje fredag. Det kommer att lösgöra massor med pengar att satsa på nåt viktigt och vara precis lika effektivt. Och det kommer att vara betydligt roligare att beskåda.

 3. Svempa

  AGW-alarmisterna bryr sig inte om sakförhållanden. De behöver en spelmarker som de kan skapa uppmärksamthet runt. Ungefär som en spekulant som inte bryr sig om vad ett företag sysslar med. Det är endast ett nav som man kan spekulera runt. 

 4. Ann L-H

  Jonny ännu en bra artikel!
  Ekonomiresonemang tar nog bättre på flertalet läsare än information om den vetenskapligt skakiga grunden till klimathotet.   

 5. Hur får vi stopp på detta vansinne? Vi går in i ” ekonomisk istid” med misär, svält, utslagning…..

 6. Jan-Erik S.

  Påminner om den regi som Pol-Pot förde i Kambodja.
  Tycker man oliktänkande så ska man skickas till omskolningsläger för att tycka som Pol-Pot (IPCC) tycker.
  De som inte accepterade sanningen dödades.
  Därför är läget som det är i sverige.  
  1: Alla nyttiga idioter hänger med tåget.
  2: De som protesterar blir uthängda och förlöjligade.
  Tur det inte gått som i Kambodja…ännu.    

 7. Pelle L

  Bra rubrik på Newsmillartikeln, Jonny!
   
  Kan du också få folk att förstå att våra försakelser inte skulle bidra ett dyft till att hjälpa världens fattiga är du värd ett nobelpris.

 8. Bertel

  Bra Jonny.

  Distinkt, saklig och lättläst artikel med tydlig budskap.  🙂

 9. Slabadang

  Dn Idag!

  Jag bara inser att jag totalt tappat förtroendet för ”studier” och ”forskning” inom hela ”miljö” Klimat” och ”hälsa” områdena. Nu när jag läser en rubrik som denna i DN så går mina tankar i första hand så här … !”jaha och vem har pröjsat för den här studien då? Varför då ? Hur var uppdraget formulerat? Är det nån förbannad ideologisk ”gröngöling” utklädd till ”forskare” nu igen? Varför har de satt rubriken som de gjort ? Rökning och ”brist på grönsaker” i samma farlighetssamanhang som cancerogent? Va fan tror de man är idiot?

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/livsstil-bakom-manga-cancerfall

 10. Kurt Persson

  Slabang #9 Fan, någonting åt det hållet tror jag!

 11. Slabadang

  Kurt Persson!

  Odlar du ”biodynamiskt” och har kompost under köksbänken.Odlar groddar i köksfönstret belyst med giftig kvicksilversilverlampa? 🙂

 12. Kurt Persson

  Slabang #11 Vad käckt!

 13. Håkan Bergman

  Slabadang #9
  Du ska inte va så förbannat negativ, 60% beror på annat än livsstilen. Till råga på allt så lär allt som i den här undersökningen/summaryforidiots som relaterar till livsstil handla om sånt som beställaren ser som syndligt-skadligt-negativit take your pick! Skål! 

 14. Håkan Bergman

  Slabadang #9
  Du ska inte va så förbannat negativ, 60% beror på annat än livsstilen. Till råga på allt så lär allt som i den här undersökningen/summaryforidiots som relaterar till livsstil handla om sånt som beställaren ser som syndligt-skadligt-negativit take your pick! Skål! 

 15. Lena Krantz

  Bra Jonny!

  Tydligt och lättläst, så skall det vara för att budskapet skall kunna nå fram!
    

 16. Om nedläggningen av Barsebäck
  http://www.nyteknik.se/asikter/inledare/article3361616.ece

 17. Fullständig OT men ett kul mysterium
  i slutet på artikeln
  http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikfragan/article3361580.ece
  Har någon frågat om en konstig pryl som hon hittat.

 18. Mats Geijer

  Bra artikel Jonny! Du borde kanske börja på INFOS…;)

  Med vänlig hälsning, Mats

 19. Ulrik

  Vindkraftbolag hotar att flytta utomlands om man inte får släppa ut föroreningar och bullra.

  http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1586402/EWP-hotar-lamna-landet.html

 20. Tomas H

  Förpassa europa till en skräphög eller förpassa klotet till en skräphög?

  Det är lätt att hänga på Jonny och tycka att vi skall fortsätta vår livsstil här i framgångslandet Sverige. Det är kortsiktigt och gynnar vårt eget ego. Förutom någon enstaka ifrågasättare är vetenskapen enig om vart vi är på väg, mot en framtid där livsvillkoren är helt andra än de som vi kan unna oss. Skall vi bara fortsätta med huvudet kvar i sanden eller skall vi ta ansvar för att vi faktiskt bara lånar och förvaltar planeten för framtida generationer. Vem skall ta ansvaret, när skall det tas? Eller, hur skall vi förklara detta egorace för våra barnbarn?

 21. L

  Ulrik, att bygga vindkraftverk kan inte vara någon framtid i Sverige, så det är väl bara bra för alla om dom flyttar till något oupplyst land.