Vi ses på Klimatforum 2008

bild 2
Som ni kanske vet är det snart dags för Naturvårdsverkets Klimatforum. Under en dag möts representanter från näringslivet, politiker, forskare och vanligt folk för att diskutera klimatfrågan. I år går jippot av stapeln den 27 november och sista anmälningsdag är 28 oktober. Visserligen är det fullbokat, men du kan skriva upp dig på en väntelista.
De som kommer kan få se och höra bl.a. Andreas Carlgren tala om klimatpolitik (vi får se om han är lika engagerad den här gången som på Gore-seminariet), lära oss hur man lever klimatsmart av Staffan Lindberg, koldioxidbantare och lyssna på en moraldebatt mellan bl.a. informationsdirektören för Statoil, en handläggare från Svenska Kyrkan och Anders Wijkman, EU-parlamentariker. Det kan bli en bra cirkus. 🙂
Dessutom erbjuds mat och allt som serveras är ”ekologiskt, närproducerat, säsongsanpassat och rättvisemärkt i den utsträckning det finns tillgängligt”.
The Climate Scam kommer naturligtvis att vara på plats tillsammans med representanter för Stockholmsinitiativet. Kom och mingla med oss!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Ska bli kul att se det hela på Internet som utlovas!

 2. Gunnar Littmarck

  Det hade jag faktiskt kunnat göra, ty jag tror att Stockholmsinitsiativet kommer synas i framtidens historieböcker, med positiv omnämning, till skillnad mot norges Nobellkomité och Al Gore.
  Det skulle vara kul att berätta för barnbarnen om 20 år, att jag minglat med Stockholmsinitsiativet.
  Resan är lång och jag ska börja ett nytt engagemang, så det får bli en annan gång.
  Fråga Andreas om han lyssnat på Germunds föredrag, har han det inte, ska ni fråga varför, ty numer borde alla i beslutande och undersökande befattningar veta om föredraget.
  Att hålla sig underrättad, är en moralfråga för makthavare.
  Hur många har moral med min definition?

 3. Johnny

  Att du bara orkar att åka på dylikt, blir inte ”förnekare” påhoppade från alla håll med beskyllningar om än det ena än det andra? Sedan det där med maten som är ekologisk, närproducerad, säsongsanpassad och rättvisemärkt är väll bara bra. Försöker själv handla så om det är möjligt men jag vet bara inte vad det skulle ha att göra med klimatet.

 4. Håkan S

  Ett bra sätt att förbereda sig för mötet är att läsa senaste Ordfront, där du får veta allt du eventuellt inte visste om Al Gore. All heder åt Ordfront som tar in en så lång och avslöjande artikel. Du hittar den på:
  http://ordfront.se/www.ordfront.se/Ordfrontmagasin/Artiklar%202008/Al%20Gore%2010_11_08.aspx

 5. Håkan S

  Ett annat sätt att förbereda sig är att läsa en insändare i dagens Helsingborgs Dagblad, där en skribent med ”den rätta vetenskapliga bakgrunden” tar upp KRAV-odlad mat. Inte så bra för vare sig människor eller miljö, tydligen. För att inte tala om plånboken …

 6. Peter Stilbs

  Håkan S: denna tränger ännu djupare in i Gore & hans finansintressen på senare tid
  http://www.tfa.net/the_freedom_association/files/v1217525953.pdf

 7. Magnus

  Håkan S. Varför skulle man hålla med Ordfront om något?
   
  Ser inte i artikeln en enda vettig position. Gore får cred som miljprofet och upplysare, men kritiseras för att han som VP var för genomodifierade grödor – de där som räddat livbet på miljoner fattiga människor, men som Ordfront, vänster och miljöfascisterna i stort är emot.
   
  Valfångsten har blivit en symbolpolitik, vilket många som professionellt arbetar med havsmiljö påpekat. Greenpeace kräver att inte en enda val någonsin ska få fiskas, vilket är en miljöfascistisk position.
   
  Att Gore inte gick med i Kyoto för att avtalet inte gällde Kina och Indien (somkunde gå med utan att ha ett enda krav på sig!) var helt rationellt, och Kyoto är f ö ett i alla avseenden rena skräpavtal. Många debattörer i klimatfrågan, inklusive pro-AGW-debattörer som Mark Lynas och Mika Hulme, är emot system med handel av utsläppsrätter.
   
  Sen kritiseras Gore för att vara för kärnkraftsforskning. Inga kommentarer, typ (men att även Mark Lynas är för kärnkraft kan nämnas).
   
  Att Gore haft att göra med storföretag är – som vanligt – en dödssynd enligt Ordfront. Gore är inte heller liberal och progressiv, enligt Ordfront. Det menar Ordfront är en myt eftersom Gore har stött USA i FN:s (ja, Ordfront skriver iofs USA:s) insats i Afghanistan och så vidare…
   
  Att Gore är en ”svuren anhängare till marknadskapitalismens” läggs på Ordfronts minuskonto.
   
  Orkar inte till artikelns slut. Allt i en Ordfrontartikel  är motsatsen till bra.

 8. Magnus

  Frank om ny Gorefilm:
  http://www.youtube.com/watch?v=l-9WsKlKXJI

 9. L

  Håkan och Peter, tack för intressanta artiklar. Jag måste säga att det var Al Gore som fick mig att börja sätta mig in i CO2-teorin, eftersom hans film och uttalanden var så bombastiska.
  Eftersom jag jobbat med marknadsföring, där man enligt lag inte får använda osanna eller vilseledande budskap var det ganska lätt att se igenom Gores retorik, som bygger på hur en politiker kan säga en sak och mena en annan så länge det gynnar hans sak och position.
  Politiker ska senare företräda sina väljare och kan alltid svänga med väljarkåren, medan Al Gore som privatperson inte behöver ta något som helst ansvar för vad han säger. Så länge pengarna rullar in kan han fortsätta på sin inslagna väg. Ödesfrågan blir om Obama skulle bli president och sätta Gore på en officiell post, då kan han ställas till svars för sina påståenden på ett annat sätt.
  Spännande att se om han är mer sugen på makt än pengar i det läget?

 10. Magnus,
  Som sagt: Höger och humor går inte riktigt ihop …

 11. L

  Anders, klimat och politik går ännu sämre ihop.

 12. Thomas

  Ursäkta, men inte skall väl Gore komma på det där klimatmötet så varför handlar all diskussion om honom?

 13. Peter Stilbs

  Thomas: det är ett väckelsemöte – och
  https://www.klimatupplysningen.se/2008/10/20/det-finns-bara-en-planet-och-al-gore-ar-dess-profet/  😉

 14. Håkan

  Ska vi diskutera klimatbantning, eller……nej.

 15. Gunnar Littmarck

  Då det är allmänt känt att medianinteligensen hos vänstersympatisörer, är avsevärt lägre än höger dito, kan humorproblemet ha med förståelseförmåga att göra.
  Kanske kan någon dra en parallell med skräck och ångest för den klimatkatstrof, vi får om inte fler köper en etanoldrivenbil och övergår till klimatsmart mat.. den såkallade klimaten och politiska blocksympatier?
  Trist med denna typ av mobbing, jag begär härmed ett hårt och rättvist straff.
  Ni vet vad sadisten svarde då machosisten bad på sina knän:
  -Slå mig.

 16. Mats Frick

  Nej!

 17. Thomas

  Peter, du för en hård kamp med Erik Svensson om titeln som osakligaste professorn. Notera dessutom att ledaren du länkar till skrevs i Världen idag, Livets Ords språkrör, så det verkar som det är du som har profeterna på din sida.

 18. Peter Stilbs

  Thomas : Jag har inget minne av att ha länkat till Världen i dag ?

 19. Thomas

  Peter, OK, jag ber om ursäkt, du länkade till ett inlägg av Maggie där hon citerar och hänvisar till Världen Idag som ”en frisk fläkt”. Uppenbarligen är detta en betydelsefull skillnad från att länka direkt.

 20. Gunnar Littmarck

  Ja fy för sadister.
  Jag kan glädja både alarmister och skeptiker med att tvisten om patentet på den bioduk, jag ibland redogjort för tycks över.
  Nu drar han till Idaho för några stora testytor samt till Sahara (Egypten) för en av den numer mest döede ankan sponsrad yta, om en miljon kvadratmeter (märk enhetsangivelse, det verkar större då).
  Kort produktegenskapsredogörelse:
  Den ena bioduken är för akrtisk matodling och den andra för odling i heta torra öknar.
  Albedoskillnaden är (kokad angivelse) sådan att den ena blir 65C brevid den andra som då blir 31C.
  Den med reflektion likt iskristaller, minskar som alla försår vatten avdunstningen.
  Med uppodling av alla heta öknar skulle den globala temperaturen sjunka radikalt samtidigt som det skapas förutsettning för några miljarder oxfilégormeér till.
  Jag har aldrig varit orolig för att vi inta ska kunna avge energi, däremot hur vi ska kunna minska energiavgången så nästa istid förhindras.
  Jag bara smälter middagsmaten så vill ni att jag ska ge er mer ”kött på benen”, får ni meddela.
  Den med sadisten och det korkade mobbpåståendet, var väl plumpt av mig, säger mer om mig än mina socialistiska motdebattörer.
  Stå på er Anders Erikarna och alla andra.
  Nu måste jag ut och jobba lite till, innan vintern hindrar mig, drömmandes om hur jag ska spendera alla M$ jag har och kommer vinna av Mats..
  Undrar om Mercuryracing tar den bästa av valutor?
  Livet leker och vi med det.

 21. Skönt att skattepengarna tas tillvara på rätt sätt och används i rätt syften.

 22. Håkan S

  Svar till Magnus:
  Det är inte vad vi, som engagerar oss i den här bloggen, redan vet om Al Gore, som är det viktiga i Ordfronts artikel. Det är att den faktiskt finns att läsa i Ordfront. Att den är lång, utförlig och mycket avslöjande – läs gärna hela artikeln, det är den värd. Detta är ett genombrott: människor som kan misstänkas vara positivt inställda till Al Gore’s lära, får en tankeställare. I en tidskrift som de själva respekterar. Det är detta som ger artikeln extra kraft.
  Om inte klimathysterin stoppas, kommer det att bli dyrt för oss alla. Det räcker med att öppna tidningen, för att förstå att nästa val kommer att stå mellan två block som bjuder över varandra, när det gäller ekonomiska åtstramningar och nya eller höjda skatter på energi och utsläpp. För att vinna, måste man vara den som skrämmer eller övertygar bäst. Så är situationen idag.
  De stora väljargrupperna verkar ha sovit under de naturvetenskapliga lektionerna i skolan – kunskap om koldioxidens verkliga kvaliteter, massverkans/Henrys lag, fotosyntesen, isens volym i förhållande till vatten etc verkar inte ha gjort något djupare intryck.
  Därför har argument som bygger på vetenskapliga fakta mindre betydelse än de som talar till människornas känslor. För allmänheten okända professorer på amerikanska universitet kan tala och skriva hur mycket de vill om solfläckar, temperaturkurvor och statistiska felanalyser – de betyder ändå mindre, än en frälsargestalt som visar vägen till hela planetens räddning.
  Ska vi slippa en regering som styrs av miljöpartiet – antingen statsministern heter Reinfelt eller Sahlin – har vi mindre än två år på oss att avslöja klimatbluffen. Tror vi att det kan ske enbart genom vetenskapliga bevis, kommer vi att bli besvikna.