Vågkraft i Grönköping

MP:s i Grönköping

el- och energitekniska avdelning låter i ett pressmeddelande informera att man (MP)  lyckats fördubblingsförbättra effektiviteten hos vågkraft genom att man – i den aktuella vågskålen – ilägger icke mindre än två vikter vardera vägandes 10 kilogram.

-Å detta sätt, åpekar MP: s partiledning glatt, ha vi i ett v.m.k. nafs löst elförsörjningsproblemen!

gronkoping vagkraft

Del av den mätningstekniska utrusning, vilken ingå
i den av MP
framinnoverade vågkraftslösningen

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Enough

  Vågat av MP! Friskt vågat, dubbelt vunnet…eller hur det nu var…..även blinda fjäderfä kan hitta korn, sägs det ju….

 2. PK

  I ren grönköpingsanda kan vi vara glada för att MP bara har 100% genomslag i Riksdagen för sina vågiga förslag.

  OT
  Rockström verkar ha köpt reklamplats på Svt text. Igår om att ”vi har tio år på oss” och idag att flera av väderfenomenen idag är ”superextremt väder”. Letade därför efter data från EM-DAT som på wiki beskrivs som världsledande på statistik från naturkatastrofer. Här är en bra sammanställning tom 2019: https://ourworldindata.org/natural-disasters

  ” This decline is even more impressive when we consider the rate of population growth over this period. When we correct for population – showing this data in terms of death rates (measured per 100,000 people) – then we see a more than 10-fold decline over the past century. This chart can be viewed here, with the data found in table form here.”

 3. jensen

  2 Stort tack för länken.

  Vederbörande har ett katastrofalt egocentricitets-sinne. Detta är förutsättningen för hans karriär och position. Men samtidigt blir man ju offer för sina egna förutsägelser grundade på sin egen statistik.
  Hur undvika ett dylikt dilemma
  Går nog knappast.
  I stället får man vara tacksam för att själv och förhoppningsvis övriga står på realistiskt , perspektivmässigt och statistiskt säker grund.

  https://notrickszone.com/2021/07/28/phony-climate-trends-alarmists-caught-hiding-large-quantities-of-historical-data/

 4. foliehatt

  PK, #2,
  oh-oohh. De verkar inte vara överens om krisdatum på katastrofsidan. Peter Carlsson (Northvolt) citerade Greta i gårdagens sommarprogram, och enligt honom hade hon siat om att vi endast har åtta år på oss.

  Menar Greta och Rockström samma sak? och vi ska utälsa det som åtta till tio år? kanske nio? Eller finns det olika fraktioner, sekterister som inte är överens om hur framtiden ser ut, inom klimatkatastrofismen?

  Dimman tätnar.

 5. Lennart Svanberg

  #4 foliehatt – ha ha 🤣 – klockrent!

 6. Christer Eriksson

  #4Foliehatt
  Kan man ana en spricka i oraklens förutsägelser.
  Kan det ha såtts ett tvivel om när domedagen skall inträffa.🤔

 7. BG

  #2 PK
  #4 foliehatt

  Johan Rockström verkar ha lite otur med sina spådomar. Hittills har ingen av dem slagit in, men han förtröttas nog inte.
  2012 säger han:
  ”Jag tror att man i framtiden kommer att se just 2012 som ett avgörande år för klimatet.2012 är förmodligen det första året då klimatet går över en tipping point, en tröskel där utvecklingen inte går att stoppa.” (Miljöaktuellt 6/11 2012)
  Den 29/12 2016 uttalar samma man i TV4:
  ”2017—2018 blir otroligt viktiga. Vi närmar oss en punkt där planeten blir vår fiende. Vi riskerar att jorden destabiliseras. Men än så länge är fönstret öppet.”
  Enligt Rockström blir 2020 ”sanningens år då de negativa kurvorna av globala miljöförändringar, vår skada på planeten, måste böja för att ge oss en chans till en stabil planet att bo på — vad vi gör de närmaste åren kommer sannolikt att påverka livsförhållandena för alla framtida generationer”.
  Han säger även detta:
  “I don’t see the scientific evidence that a four degree Celsius planet can host eight billion people, he said. “This is, in my assessment, a scientifically justified statement, as we don’t have evidence that we can provide freshwater or feed or shelter today’s world population of eight billion in a four degree world. My expert judgement, furthermore, is that it may even be doubtful if we can host half of that, meaning four billion.” (Apocalypse Never, M. Shellenberger)
  Hans uppgifter används av Extension Rebellion för att skrämma ungdomar.
  ”Om vi inte inom 10 år 221 dagar och 10 timmar har mer än halverat våra utsläpp av koldioxid, så kommer vi med stor sannolikhet att sätt i gång en kedjereaktion bortom mänsklig kontroll.” Greta Thunberg den 24 maj 2019 (Björn Gillberg)
  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=5G9TBQ8IpyQ

 8. #4
  Är inte det en normal företeelse inom religionen som leder till fraktionering till olika falanger, som sedan måste kriga mot varandra?

 9. Simon

  #8 Johannes
  Snart har man splittrats i 2 falanger. De ortodoxa klimatalarmistiska som vill vidhålla den ”rätta” läran om att det bara är 10 år kvar (oklart ifrån när) och den mer öppensinnade inriktningen som menar på att det alltid är 10 år kvar (fortfarande oklart ifrån när). 🙂

  Sen kommer nästa splittring. När de 2 första lärorna splittras i en tredje. Det är bara ladda upp med popcorn och lättöl och beskåda spektaklet.

  Alla eventuella likheter med världsreligioner är högst oavsiktlig 😉

 10. Daniel

  Det kanske är som Kary Mullis skrev ”Att vi nu var världens herrar och väktare av status quo. Att exakt de klimatförhållanden som händelsevis råder på jorden idag, på det heliga 1900-talet, Klimatets århundrade 001, det första året av människans dominans över hela jorden, ska råda för alltid , i evigheters evighet. Just nu har vi alla de bästa arterna. Inga ska gå under och inga nya är välkomna. Biologi tillåts inte längre, nu är det miljövårdsverket och IPCC som bestämmer. Evolutionen är över”. Lyssnar mycket hellre på PCR-uppfinnaren än på Rockström.

 11. Evert+Andersson

  Jag tror Rockström har rätt. Klimatförändringarna går inte att stoppa med Fit For 55 – programmet eller något annat som vi människor kan hitta på.

  Å andra sidan har vi nog ingen större skuld i den måttliga förändring som vi haft heller. Så det jämnar ut sig av sig självt med tiden.

 12. En annan

  Fast skulle vi inte vara bortfrusna för flera årtionden sedan?
  I alla fall var väl den första moderna profetian från 70-talet sådan, nej nu vet jag varken ut eller in längre bara att vid varmt väder mindre kläder, vid kallt väder mera kläder…
  Kallt vatten på sommaren, varm choklad i termosen på vintern. Förresten är Rockström agronom alltså lantbruksspecialist samt även småbarnsskrämmare, Hans inkomst är helt beroende av att påtala jordens undergång så fort han syns eller hörs i media, tror karln har direktkontakt med K Scwabe

 13. Benny

  Klimathysterin skulle snabbt dö ut utan tjänstvillig media som ständigt sprider lögner om extremväder, tippingpoints och andra påhittade katastrofer man påstår ska hända! Redan 2006 så ”profeterade” Al Gore att polarisarna i Arktis skulle vara borta 2020 och därmed isbjörnar och hela ekosystem! Allt var bara sagor och Al Gore fortsätter flyga sin privatjet och skrattar hela vägen till banken tänkande, det föds en ny torsk varje minut så det här kan jag fortsätta med länge till. Det mest komiska är att ingen ”journalist” i fulmedia frågat honom om hans helt felaktiga film och hur mycket skada denna nonsensfilm lett till?

 14. Ivar Andersson

  Glöm aldrig att Berlinmuren rasade och Järnridån rostade sönder helt överraskande. Klimatnödläget kommer att spricka en vacker dag med lagom värme och lagom nederbörd och de klimathotstroende kommer att förneka sin tidigare tro och brinna i hel…et i eviga tider.