Vad hände?

Under denna mörka höst med coronapandemin, USA-valets efterspel och det allt ihärdigare talet om den stora återstarten, The Great Reset, söker jag mig gärna tillbaka till Trumps första år vid makten.

Inlägget från 4/2 -17 ger en ögonblicksbild och ytterligare minst åtta år bakåt i tiden, via Steve Milloys bok Green Hell.

https://klimatupplysningen.se/omstallning-av-den-stora-omstallningen/

Kommentarfältet till länken speglar en intressant mångfald av 2017-års åsikter.

Men anledning av att Trump då flyttat in i Vita Huset och att energi- och klimatpolitiken därför förväntades göra en U-sväng anordnade Heartlandinstitutet i mars den 12:e konferensen kring kriget om Global Warming eller med andra ord Global Governance. Konferensen döptes till Resetting U.S. Climate Policy. Via länk 1 kan man lyssna till de föreläsare man så önskar och länk 2 tar oss till Andy Mays fylliga sammandrag.

¤¤¤

Trump har, trots hårt motstånd från etablissemanget inklusive media, kämpat på med sin återstart. USA har lämnat Parisöverenskommelsen, många utvecklingshämmande regleringar har strukits och USA har blivit självförsörjande på energi. De ”gröna” har under tiden blivit alltmer påtagligt aggressiva, ofta under beteckningen The Green New Deal.

För snart ett år sedan överrumplades vi av pandemin som snart följdes av förhoppningen att återstarten skulle ge tillfälle till en snabb omställning till de gröna energikällorna.

Så kom presidentvalet i USA med den svarta natten efter valet.

Vad hände? Det var frågan Trump ställde tidigt på morgonen 4:e november. När rösträkningen i svingstaternas vallokaler stängdes för vidare räkning under valdagen ledde han betryggande. Nästa morgon innan vallokalerna officiellt öppnade hade han förlorat valet. Sedan dess har media förklarat honom som förlorare, medan Trumps närmaste rådgivare söker få förklaring till varifrån, när och hur de många rösterna till Bidens fördel kom in i vallokalerna.

Delstaternas jurister har dömt ut de indicier kanske till och med bevis, som Trumps egna jurister lägger fram, men ännu har inte USAs Högsta Domstol sagt sitt. MSMedia är säkra på sin åsikt och gräver inte mera i frågan, men söker man information utanför den gruppen finns det mycket att hämta. En video från Georgia anses till exempel visa vad som hände i den stängda lokalen för rösträkning under den för demokraterna underbara natten:

https://www.breitbart.com/politics/2020/12/03/video-georgia-vote-counters-suitcases-ballots-table-observers-media-leave/

JoNova (joannenova.com.au) har engagerat sig i eftervalskaoset. Hon följer processen och har publicerat flera inlägg på sin blogg.

Det fullständiga svaret på vad som hände kring rösträkningen natten mellan 3:e och 4:e november lär dröja. Ett tungt ansvar vilar på de nio utvalda, som ska döma efter lagen, konstitutionen.

USAs hogsta domstol 2

Vad som hände den natten är en sak, men spelar det någon roll för oss vem som styr i Vita Huset. Delingpole är säker på sin sak, se länk 3, Only Donald Trump can save us from the great reset?

De som nu troligen kommer att inta Vita Huset är samma gamla avvecklingsideologer och globalister, som för fyra år sedan snöpligt förlorade valet. Nu har de dessutom fått förstärkning av högljudda aktivister. Den nygamla besättningen ska, enligt egen utsago, se till att denna återstart blir progressiv, politiskt korrekt. USA ska tydligen följa EU i spåren med en politik, som vill ha bort fungerande energiproduktion och ersätta det med ”det gröna” – The Green Great Reset.

Frågan ”Vad hände” är tills vidare obesvarad.

Greta Thunberg 2 1060x530 1

I väntan på att Trumps fråga ges ett trovärdigt svar, kan man vända sig till Peter Fosters nyttiga lektion i uthålligt nyspråk 2050 och att alltid tänka ett par steg extra när våra avvecklingsideologer uttalar sig.

https://lawliberty.org/sustainable-newspeak-by-2050/

Ann Löfving-Henriksson

Länkar

 1. https://www.heartland.org/events/events/12th-international-conference-on-climate-change
 2. https://wattsupwiththat.com/2017/03/25/take-aways-from-the-washington-d-c-heartland-climate-change-conference/
 3. https://www.climatedepot.com/2020/11/02/delingpole-only-donald-trump-can-save-us-from-the-great-reset/

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Tack Ann.
  Verkligen en nyttig tillbakablick.
  Kan vi fortfarande hoppas på att Trump kan hjälpa oss att komma upp ur klimatträsket. Sverige verkar vara förlorat, skuldsatta upp över öronen om nuvarande politik tillåts fortsätta. Varför tror så många svenskar att att skattepengar produceras av vänsterpolitiker.
  Att dessa politiker tror det är ju tydligt när de skryter om hu många miljarder de satsar på precis vad som helst.

 2. Simon

  Här var en bra artikel om boken Folkrepubliken Walmart. Hur de globala storföretagen lägger grunden till socialismen. Vänstern och miljörörelsen hand i hand med storkapitalet. Upp och ner är världen.

  https://www.mises.se/2020/12/03/bok-folkrepubliken-walmart-planekonomi-fungerar/

 3. Lasse

  Tack Ann
  Det som valet i USA tydligt visar är att media inte alltid är att lita på. Inte bara att de ljuger utan de döljer också, när det passar.
  De kan gladeligen komma med uttalande som detta:
  ”Fusket har nog inte varit så omfattande eller så stort att det påverkar valet. ”
  Skrämmande !
  Redan på valnatten förklarade experter i Svensk TV att det inte förekommer valfusk i USA. Naivt och felaktigt-farligt i förlägningen.
  Men för den som följer klimatfrågan så är detta verklighet i stor omfattning!

 4. Simon

  Så sant. Här är en till artikel lite på samma tema. Om boken Folkrepubliken Walmart – Hur de globala storföretagen lägger grunden till socialismen. Vänstern och miljörörelsen kommer känna sig blåsta på konfekten när det går upp för dem att man egentligen springer storkapitalets ärenden. Om det nu går upp för dem. Ibland tvivlar man.

  https://www.mises.se/2020/12/03/bok-folkrepubliken-walmart-planekonomi-fungerar/

 5. Tack Ann!

  Delingpole skrev igår en artkel om klimatpolitik och propaganda: https://www.breitbart.com/europe/2020/12/07/children-just-arent-going-to-know-what-snow-is-part-ii/

  Det intressanta startar i mitten av texten vid: ”The BBC, as we know, moves in lockstep with the Climate Industrial Complex – acting as its house propagandist.” Längre ner kan man läsa: ”The new ‘behaviour change and public engagement team’, which is working from inside the Business, Energy and Industrial Strategy department, is focused on how to get public buy-in for further emissions cuts, which will be targeted at what we eat and how we travel and heat our homes.”

  I tidigare kommentarer har jag påpekat att i Frankrike började MSM helt plötsligt att förklara att fransmännen ska ha klart för sig att det det måste bli slut med att ”leva bekvämt”. De bekvämligheter som ”les gens” (populasen) missbrukar är bl.a vad Delingpole nämner, vad vi äter, hur vi reser och hur vi värmer våra bostäder. Kom ihåg att i Frankrike finns politiska kommissarier som noga granskar att utbudet i statliga radio och tv följer regeringens linje.

  Detta kan man tolka som att regeringen förstått att det med bibehållen levnadsstandard inte går att nå målet om det koldioxidfria samhället. I stället för att slopa målet blir den valda metoden en återgång till en förindustriella levnad.

  En del av propagandan rör övergången till 100% ekologiskt jordbruk, som bl.a påstås lösa problemet med arbetstillfällen som förloras vid avindustrialiseringen. Det sägs att antalet jordbruksanställda kommer att tjugofaldigas, vilket säkerligen är en grov underskattning.

 6. Ann+Löfving-Henriksson

  # 6 Lars, tack för mera från Delingpole och glimtar från Frankrike. För min del är Frankrike tyvärr en vit fläck på kartan. Läste lite franska på gymnasiet, men som naturvetare tog andra ämnen över.
  Frågan är om Den Stora Gröna Omställningen redan är spikad. Sista spiken var i så fall att den arme Biden fick återupplivas för en tid. Snart är det kommunisten Harris som tar vid som USAs president. Så föll till sist även frihetens sista fäste.
  Jacob Nordangård har en ny bok på gång, en uppföljning av den om The Rockefellers/FN. Den ska tryckas nu i dagarna.
  Vad som verkligen händer i USA får vi nog veta med tiden. Jag tror inte att valet är helt avgjort även om det kan verka så. Nu är det juridiken som får avgöra.

 7. sibbe

  Vad hände? Ju, enligt mina källor (gammal släkt som bor vid Eriesjön) så organiserade flera tiotusen Biden-valhjälpare valaktioner för att få framförallt den svarta befolkningen i Swingstaternas ”slum” att poströsta. De gick från dörr till dörr, samlade in adresser bl.a. på personer som deltog i raskravallerna och deras familjer. Man ordnade valdokument och såg till att alla som ville rösta emot Trump fick tillfälle att göra sitt kryss på valsedeln. Inte direkt mot lagen, möjligtvis brott mot valhemligheten. Sedan samlade de in valsedlar och postade dem. Och, här kommer det som antagligen är olagligt, man stämplade breven med rätt datum, som antagligen inte hade hunnits stämpla av posten fram till valdagen. Tydligen hade man rätt sort stämpel för detta.
  Känt är också att posten anlitade privata firmor som distribuerade breven till vallokaler. Bl.a. UPS
  Tyvärr är det svårt att bevisa. Så -låt oss hoppas att senatsmajoriteten går till republikanerna.
  Jag ser inte så svart på situationen som ni gör, för högst sannolikt så råkar USA ut för en stor nedgång i konjunkturen tack vare covid 19. Arbetslösheten kommer att stiga och förbli på en rätt så hög nivå, även här norr om Alperna.
  Så, om 2 år är följande val, och om Rep. lärde sin läxa kring brevval-manipulationen, så vinner Rep. kongress/senats val om 2 år. Dessutom har man för första gången iUSA en verkligen bra oppositionspolitiker i Trump…

 8. Ann+Löfving-Henriksson

  # 8 Tack sibbe!

 9. #6 Ann#

  ”Nu är det juridiken som får avgöra.” Ja, det senaste av vikt är att delstaten Texas lämnat in en stämningsansökan direkt till the Supreme Court, om brott av Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin mot vallagarna och konstitutionen, vilket utesluter den långsamma gången genom de lägre domstolarna.

  Rapporteringen om Frankrike av svenska MSM håller en bedrövligt låg nivå, kanske på grund av språkförbistringen. Jag kan bara komma på två journalister värda titeln, Knut Ståhlberg och Chris Forsne, som väl täckt landet. Alice Petrén ska vi inte tala om, hon som sade: ”Det är ju inte oskyldiga personer i det här fallet”, om de mördade journalisterna på Charlie Hebdo. De hade ju attackerat Muhammed med nidteckningar. Frankrike är värt bättre rapportering än så, om inte annat eftersom det är det viktigaste landet inom EU näst Tyskland.

 10. Ja, vad hände egentligen? Vi får hoppas att vi får reda på det så småningom. Även om svenska media inte är intresserade så är det ju av yttersta vikt att valfusk avslöjas – och på det finns det rikligt med bevis – så är det en skandal att detta händer. Även Demokrater (och svenska socialister) bör tänka längre än det kortsiktiga målet att bli av med Trump. Här handlar det ju om att demokratin skall fungera.

  Beträffande klimatfrågan så vet vi ju att vissa är helt fanatiska och tycker förmodligen att demokrati är en sekundär fråga. Många längtar efter att en grön diktatorisk hand skall ställa USA in i ledet efter EUs och FNs önskemål. Den vetenskapliga frågan har ställts åt sidan av politiken och av propagandan och ingen verkar bry sig längre. Men vi på KU är fortfarande intresserade av fakta.

 11. För snabba och viktiga nyheter om USA-politik rekommenderar jag The Gateway Pundit.

 12. Fredrik S

  Tack Ann!

  Vi får väl se vad som händer nu när de påstått intelektuella får sitta vid rodret.

  Här hemma är det dock ingen ljusning, media är ofta helt hjärndöd och nyss tyckte jag mig höra statsministern på SVT säga att Corona tar inte hänsyn till att vi firar jul.

 13. Ann, troligen vann Biden rättvist. Att Trump sidan inte tycker så har vi förstått, förstod vi redan före valet. Tills Trump visar på att det har förekommit ett organiserat och storskaligt fusk har Biden vunnit. Där är vi nu. Tycker att ni här i tråden för underliga resonemang. Troligen var det Trumps pandemipolitik, liknande den svenska, som fällde Trump, inte fusk.

 14. Argus

  #13 objection!

  Med den avvikelsen från Bernard’s lag är det extremt osannolikt att det gått rätt till.
  Så pass osannolikt att man torde analysera vittnesmål och händelsekedjor etc.
  Personligen anar jag Industrial Scale Voter Fraud.

 15. Elif H #13,

  Varför detta ointresse? Var valet helt onödigt, eftersom du redan visste? Eller är det ointressant att följa hur det går med valfusket i domstolarna?

 16. #15 Ingemar Nordin#

  Svaret är att många tycker att valfusk är ok, om det är den Goda sidan som gynnas.

 17. Ingemar N #15
  Ointresse?? Nix, så klart är det intressant att se hur det går i domstolarna. Men troligen har Trump för lite (inget) att komma med. Nix igen, så klart visste jag inte men noterade att de stora vadfirmorna hade 1.6 (Biden) resp 2.5 dagen före valet. Jag tog Gud i hågen och satsade på Biden!
  Argus #14
  Bernard’s lag, låter spännande. Kan du utveckla?

 18. Petwap

  #17 Elif! 👍

  Donald Trump har ingenting annat än sitt konstanta manipulerande!

 19. Anders Svalin

  Jag läste nyligen ”I allmänhetens tjänst” av Edward Snowden. Han var under sin tid i amerikansk underrättelsetjänst delaktig i att ta fram teknik som gör det möjligt att läsa alla mejl, avlyssna alla telefoner och läsa alla sms jorden runt. Så, nog har man både teknik och kapacitet att rigga val. Bl a avslöjades att Merkel avlyssnats. (Redan under Obamas administration).
  Själv tror jag inte att något kommer att komma fram som avslöjar valfusk.

 20. Daniel Wiklund

  OT Här i Sverige har vi ju ett miniparti med regeringsmakt.( Finns väl inte så många partier i världen med så lite stöd hos opinionen som har så mycket makt) Men MP vill ha ännu mer makt. Nordnytt tog ikväll upp att regeringen vill ta bort kommunernas vetorätt. För att man lättare ska kunna klä in Sverige i vindkraftsmonster. Piteå kommun (Markbygden) har snart Europas största vindkraftverk. Kommunalrådet i Piteå vill inte ta bort vetorätten, men han vill begränsa den. Tyckte att kommunerna har för mycket att säga till om.

 21. Rolf Mellberg

  O.T.
  Förra månadens ppm-siffra kom nyss.
  Ännu en hink iskallt vatten över alarmister mot bakgrund av nedstängningen.
  plus 2.64 – 2020 november – 2019 november
  https://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/

  Men stoppar Bolund komunala vetot för vindkraft blir det snart bättre.

 22. LBt

  Det finns absolut inget som står svensk allmänhet till förfogande som gör det rimligt att utdöma USA-valets utgång som fusk.

  De som påstår detta står lika nakna som Trump i denna kampanj. Bedrövligt sorgligt men tänkvärt.

 23. Simon

  #21
  Kanske också höja skatten på plastpåsar lite till, vi måste ju rädda klimatet…(tar mig för pannan)

  #20
  Ofattbart som sagt att ett parti med 4% kan ha sånt inflytande. Märklig demokrati i detta arma land.

 24. Argus

  #17
  Hrm, Benfords’ lag.

  Den har en parallell till upptäckten för drygt hundra år sedan att logaritmtabeller är mest sletna för tal som börjar med en etta.
  Enkelt uttryckt: tar man slumpmässigt ett tal i ett intervall som omfattar flera storleksordningar är det troligast att talet börjar med en etta. Sen kommer en tvåa, sen tre etc. På rent matematisk grund.
  För en viss del/’precinct'(?) följde Trumps röster denna fördelning väl. För Bidens stack fördelningen ut som anmärkningsvärt avvikande.

  En matematisk statistiker förstår ju (Häggström?) att detta är en ’red flag’. Och, detta är en indikation som förmodligen används av väst för att dissa val i Ryssland och Iran.

  För egen del var detta en avgörande faktor för att anse att det är fråga om monumentalt valfusk.

  Det är pikant när man förstår att flertalet/väldigt många matematiska statistiker i US (och på andra platser) blir fundersamma och börjar ana att vi har tecken på något ruttet.

 25. Argus #24
  Ok, du menar Benfords’ lag. Jag skrev några rader om den här i november. Har inget att tillägga. Det handlar alltså om egenheter i ett (alla) positionssystem. Valkretsarnas (county) mycket varierande storlekar får betydelse.

 26. Petwap

  #21 Rolf Mellberg

  Försvarar inte vindkraft! Men hur många kolkraftverk har stängts under pandemin?

 27. Retsirk

  #24 Tyvärr funkar inte Benfords lag på alla serier. Helst om de är konstgjorda som t.ex. antalet personer i USA:s precincts. Detta och andra matematiska/statistiska analyser har gjorts av seriösa personer som ej hittat något konstigt. En artikel med utmärkta länkar till mer info:
  https://physicsworld.com/a/benfords-law-and-the-2020-us-presidential-election-nothing-out-of-the-ordinary/

 28. Fredrik

  Roy Spencer har sågat att Benfords lag skulle kunna visa på valfusk, se här:

  http://www.drroyspencer.com/2020/11/benfords-law-part-2-inflated-vote-totals-or-just-the-nature-of-precinct-sizes/

 29. Rune

  Klimatupplysningen säger sig vara politiskt obunden. Borde inte inläggen på bloggen skrivas med det i åtanke?

  Om ni frångår det vetenskapliga till förmån för politiska ställningstaganden bidrar ni bara till att göra sidan oseriös.

  Det blir tacksamt för meningsmotståndare i klimatfrågan att avfärda sidan pga den politiska inriktningen även om det vetenskapliga innehållet är korrekt.

  Det är faktiskt så att vetenskapen i grunden är helt oberoende av politik och det går alldeles utmärkt att se vetenskapliga argument mot klimatalarmismen oavsett vilka politiska åsikter man har.

  Nej, skärpning här innan sidan degenererar!

 30. Argus

  #27&28

  Jamen de e ju klart att det inte fungerar alltid och att där finns fallgropar. Tack för länkar/input.
  Men jag blev inte helt omvänd av länkarna. Den första (#27) verkar lite väl svepande och ’nedpratande’…
  Roy Spencer (#28) lite väl försiktig i slutledningarna.

  Min reaktion är fortsättningsvis att det är fråga om en ’red flag’. Ett starkt argument för att forska vidare.

  .

 31. Lars M

  #13 Eilif

  Jag tycker det är ett konstigt resonemang att „småskaligt“ valfusk inte är relevant (det säger du indirekt). Valfusk är valfusk. När det gäller Ryssland mfl är vi (media och allmänhet) snabba att döma valfusk (storskaligt), där räcker det att någon observatör sett några underligheter för att vi ska ha bildat en klar mening. Med USA och andra västländer tar vi på de rosa glasögonen. Låt oss invänta resultatet av den juridiska processen, det är väl osannolikt att Trump ska kunna ogiltigförklara Bidens valseger men antagligen kommer visst valfusk (eller „discrepancies“) att konstateras men klassas som just småskaligt och inte relevant för utgången av valet. Kanske är det just det Trump försöker uppnå som han hädanefter kan använda i sin argumentation – „Vi har bevisat valfusk och vi har bara krafsat på ytan“

 32. Lasse

  #30 Lars M
  Detta är vad jag också reagerade på och som media borde vara upptagna med.
  Avslöja ALLT fusk.
  Inte luta sig tillbaka och påstå att det knappas är så mycket fuska att det kan ändra valresultatet.

 33. Lars M #30, Lasse #31
  Jag tror att ”småskaligt” valfusk förekommer i alla val. Ta här hemma, SD valsedlar läggs undan eller kastas, mer eller mindre förvirrade åldringar ”hjälps” att rösta osv osv. Och visst ska sånt fram. Men för att gå på som DT måste man ha mycket mer på fötterna. Det verkar han inte ha. Han framstår bara allt mer som en dålig förlorare. Det är trist. Jag tycker han hade goda poänger i ”drain the swamp”, ”America first”, sin energipolitik, sin ”ta hem militärer politik”, sin migrationspolitik med klartext, sin ekonomiska politik med fokus på företagsamhet, sin skepsis mot Kina, sin Israel politik osv osv. Trist.

 34. Adepten

  #26 Petwap

  Man måste stänga ner ca 50 % av all mänsklig verksamhet om man ska se 1 ppm minskning av koldioxidhalten. Det räcker inte med att ersätta kolkraft med vindkraft. Det är det alarmisterna inte har klart för sig. Det är inte Jorden och klimatet som kommer att hamna i en tipping point, det är mänskligheten själv som är på väg dit p.g.a. sin överkonsumtion och befolkningsökning.

 35. Simon

  Enligt dagens alarmistartikel har nedstängningen lett till 7% minskade koldioxidutsläpp men det kommer knappt ha någon effekt.

  ”Som det ser ut nu är vi är på väg mot tre graders uppvärmning innan århundradet är slut, och inte 1,5 grader.”

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/fn-jorden-ar-pa-vag-mot-tre-graders-uppvarmning-trots-pandemin/

  Tycker detta liknar ett klassiskt tiggarbrev. Ge oss mer pengar helt enkelt. Om en minskning av CO2 ger oss en dubblering av temperaturökningen krävs det ju knappast att man är nobelpristagare för att räkna ut att all denna klimathysteri är en enda stor bluff. Dessutom inser man ju att deras modeller måste vara programmerade av en dresserad schimpans.

 36. Henrik

  Visa gärna med bevis att många miljoners röster övervikt till Biden har tillkommit genom valfusk. Ska bli spännande att få se bevisen.

 37. Henrik #36,

  Nej, du fattar fel. Att visa vem som vann är domstolarnas sak. Däremot finns det bevis för att det förekommit valfusk. Håller du inte med om att det amerikanska valsystemet är rätt uselt där sådant kan förekomma?

 38. #36 Henrik#

  Det är inte bara frågan om valfusk som vi vanligen tänker oss det, utan också under vilka regler valet genomfördes. Den viktiga stämningen inlämnad direkt till högsta domstolen, först av delstaten Texas, men nu undertecknad av ytterligare 13 (?) delstater, hävdar att Georgia, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin bröt dels mot konstitutionen och dels att dessa fyra stater bröt mot sina egna lagar om hur federala val ska gå till. Att bevisa detta är inte så svårt. Det är bara att läsa igenom offentliga document. Resultatet av att bryta mot staternas vallagar resulterade i att valfusk underlättades.

  Länkarna här nedan leder till stämningsansökningarna. Den första visar en uppdaterad sammanställning av stämningen, medan den andra visar hela dokumentet som det först presenterades till högsta domstolen. Om du öppnar den andra länken och går till PDF-filens sida 14 och 15 (stämningens sida 7 och 8) artiklar 13 – 16, kan du själv se hur det beskrivs.

  https://www.supremecourt.gov/DocketPDF/22/22O155/163215/20201209144840609_2020-12-09%20-%20Texas%20v.%20Pennsylvania%20-%20Amicus%20Brief%20of%20Missouri%20et%20al.%20-%20Final%20with%20Tables.pdf

  https://www.texasattorneygeneral.gov/sites/default/files/images/admin/2020/Press/SCOTUSFiling.pdf

 39. Ann+Löfving-Henriksson

  # 38 Lars M. Nu börjar det verkligen hetta till och något även för våra USA-korrar att gräva i. Spännande dagar framöver. Enligt JoNova yttterligare 17 stater nu som ställer upp kring Texas.

 40. Ann+Löfving-Henriksson

  Forts., dessutom verkar Trump ha mer i bakfickan.
  JoNova igen!
  Trump anade vad som skulle kunna komma, skrev en exekutiv order om risken med utrikes inblandning i rikets säkerhet för två år (!) sedan, just för den situation som nu uppdagats – om jag fattat rätt.
  Han visste att valet i svingstaterna var riggat och kunde efter frågan på twitter ”Vad hände”, lugnt gå och golfa, go golfing, i väntan på att ärendet skulle mogna.
  Men, varför får man bättre besked från JoNova i Australien än från USA?

 41. #39/40 Ann Löfving-Henriksson#

  Uppgiften om Executive Order 13848 har cirkulerat någon tid bland amerikanska alternativa media. MSM i USA, Frankrike eller Sverige rapporterar endast nyheter som passar deras agenda. Den som endast skaffar sig information från CNN, SVT och TF2 är inte bara dåligt informerad, men direkt desinformerad.

  I Frankrike finns ett väldigt bra talesätt: ”Pour ne pas mourir idiot.” Vilket kan översättas som: För att inte dö varande en idiot, till skillnad från: För att inte dö som en idiot. I det senare fallet kan det t.ex vara en bilförare som kör om ett annat fordon just före ett backkrön och frontalkrockar med en lastbil, vilket ju är idiotiskt. Det franska talessättet syftar i stället på att för egen tillfredsställelse ta till sig kunskap om tillvaron så att man inte dör okunnig om hur sakerna verkligen förhåller sig.

  Lite i samma anda kan jag berätta om en gymnasielärare i matematik. Han var dålig pedagog, humorlös och allmänt tråkig. Men, och det är jag djupt tacksam för, han avslutade varje lektion på skorrande malmöitiska med samma uppmaning : ”Nu mina barn, kom ihåg, när ni räknat färdigt måååste ni fråga er: Är svaret rimligt?”

  Är det rimligt att när 138 000 röstsedlar oväntat dimper ner i ett valdistrikt sent på natten, att samtliga var för Joe Biden? Många tycks svara ja på den frågan.

 42. Henrik

  Oj vad mycket bevis. Så det är ok att spekulera om valfusk i all oändlighet. Då är det väl ok att miljöpartister spekulerar fritt om CO2 med. Då är det ju så igen att det är upp till var och en att välja ”fakta” som passar ens egen livsåskådning.

 43. Ann+Löfving-Henriksson

  # 42 Henrik. Du försöker vara spydig, det är helt OK, det är upp till Dej, men sista orden är ännu inte sagda. Nu handlar det om brott mot konstitutionen i två fall. I enafallet är det 17 stater som anklagar de fyra svingstaterna och i det andra verkar det handla om hur främmande stater eventuellt kunnat påverka valutgången.
  Om Du är intresserad på riktigt kan Du gå in på JoNova och följa utvecklingen. Hon har sedan länge varit en pålitlig röst för den traditionellt vetenskapliga sidan i debatten och har nu tagit sig an valkarusellen i USA.

 44. Fredrik S

  Om det är intressant så har en federal åklagare startat en utredning om skattebrott mot Hunter Biden. Det verkar sträcka sig från gasbolag i Ukraina in i Kinas kommunistparti.

  Lite surt för pappa men tur ändå att den av någon anledning inte startade före valet?

 45. Simon

  Personligen tycker jag det gått långt när sociala medier egenmäktigt åtagit sig att censurera uttalanden från ett lands president. Det är faktiskt befogat att fråga sig vem som egentligen bestämmer och hur mycket makt som är hälsosamt att ge till stora globala företag.

  Den frågeställningen lyser naturligtvis med sin frånvaro i Svensk media. Hade det varit likadant om rollerna var ombytta? Tror knappast det

  Får något till varje pris inte ifrågasättas kan man med säkerhet anta att det inte är sant. I många hundra år hade exempelvis kyrkan ensamrätt på ”sanningen”. De som ens vågade andas tvivel fick det minst sagt hett om öronen.

 46. Ms

  Den här bloggen blir allt galnare och allt mer politisk, inte utan att man få lite Qanon vibbar.

  Valet är över, Biden fick lika många elektorsröster som Trump fick 2016 när han vann. Dessutom fick Biden 7 miljoner fler röster än Trump som bekant förlorade ”the popular vote” 2016.

  Det finns inte minsta bevis för att att det förekommit något systematiskt valfusk i någon enda stat eller något enda distrikt.
  Trump orsakar genom sitt beteende oerhörd skada på global nivå. USA:s trovärdighet i alla typ av frågor som gäller demokrati och ”rule of law” har fått sig en törn som kommer att ta år om inte decennier att arbeta tillbaka.

 47. Simon

  Eftersom hela klimatfrågan numera uppenbarligen är en politisk fråga snarare än en vetenskaplig så är det inte det minsta konstigt att det blir mycket politik även på en blogg om klimatet.

  Jag säger varken bu eller bä när det gäller valfusk utan avvaktar domstolens utslag. Det är där man dömer.

  Att vi hamnat där vi nu hamnat beror till stor del på usel journalistik. Skulle journalisterna göra sitt jobb skulle det inte se ut på detta vis. I stället ger man nu media stora bidrag utan prestationskrav. Blir journalistiken bättre av att man inte behöver utföra journalistik? Pengarna kommer ju in ändå

 48. LBt

  Att fakta inte är fakta utan något man bestämmer över blir naturligtvis ett problem när den som odlar denna tes också har nycklarna till USA:s kärnvapen. Eller i varje fall tror att han har det.

  Trump har manövrerat sig fram till en konstitutionell kris där nu Högsta domstolen måste fälla avgörandet. Skrämmande, kommer den glöd som legat och pyrt i 135 år åter att flamma upp, nationalism och rasism har nära till varann, 18 stater utmanar 4 och ett valresultat, övriga avvaktar.

  Situationen är faktiskt riktigt otäck.

 49. Simon

  #48 LBt
  Det håller jag med om. Ännu otäckare är det om det faktiskt skulle visa sig att det verkligen förekommit omfattande valfusk. Att globalism och kommunism numera har nära till varandra är också obehagligt. Detta innebär att kontrollen, inte bara över ditt eget liv utan också ditt eget land läggs i någon annans händer. Utan möjlighet att påverka.

  Vad som är fakta, vetenskap och vad som bara är subjektiva åsikter skulle vara ett intressant diskussionsämne.

 50. LBt

  Så var då detta bara ännu ett luftslott fyllt av illaluktande väder från lycksökare som tänkt sig förmåner nu eller senare. Den juridiska grunden räckte inte ens för prövning, där fanns bara den variant av fakta som Trump vant oss vid.

  Högsta domstolen stod pall, konstitutionens maktfördelning har än en gång visat sig hälla.

  Låt oss nu hoppas att även elektorerna görs sitt jobb och att Vita Huset får en ledare istället för en pajas.

 51. Thomasj

  I sanning en ’komplex’ och ej välsmakande soppa. Den som hävdar, att där inte förelåg valfusk, i allra högsta grad omfattande/kvalificerat, rekommenderas att ta av sig sina röda glasögon. Schemat (valfusket) preparerades/förbereddes iom att Hillary C inte lyckades lura till sig presidentposten 2016. Till hjälp, stor, hade och har ’the cabal’ ledande, ’tunga’ institutioner som FBI, CIA, NSA m.fl. och där deras ’framstående’ personer som Klapper, Brennan och Comey. Man kan fråga sig varför/hur/ FBI INTE brydde sig om att undersöka Hunter Bidens laptop, som de hade redan för ett år sedan…

  Rekommenderar f.ö. denna video:
  https://www.youtube.com/watch?v=E_KiooAPELE

 52. Thomasj

  Tillägg:

  https://thefederalist.com/2020/10/24/joe-biden-says-democrats-created-the-most-extensive-and-inclusive-voter-fraud-organization-in-american-history/

  Go figure !

 53. #52 Thomasj#

  Det är meningslöst att argumenter för att valfusk förekom och i stor skala, av det enkla skälet att många anser att valfusk är ok och välkommet, om det gynnar den Goda sidan.

 54. LBt

  Har man inga egna argument kan man alltid använda den ovan, en Trumpsk sandlådevariant.

  Det räcker för mig att alla berörda domstolar i USA inklusive den högsta har avvisat försöken till stämning då ingen kunnat visa grund för att oegentligheter förekommit i sådan omfattning att de kunnat påverka valresultatet.

  Detta känns tryggt särskilt som HD har en betydande republikans majoritet.