UAH för okt 2012

Roy Spencer har nu publicerat resultatet för okt 2012, +0,33.
UAH Okt 2012
Siffrorna mer i detalj:

YR MON GLOBAL NH SH TROPICS
2012 1 -0.134 -0.065 -0.203 -0.256
2012 2 -0.135 +0.018 -0.289 -0.320
2012 3 +0.051 +0.119 -0.017 -0.238
2012 4 +0.232 +0.351 +0.114 -0.242
2012 5 +0.179 +0.337 +0.021 -0.098
2012 6 +0.235 +0.370 +0.101 -0.019
2012 7 +0.130 +0.256 +0.003 +0.142
2012 8 +0.208 +0.214 +0.202 +0.062
2012 9 +0.339 +0.350 +0.327 +0.153
2012 10 +0.331 +0.302 +0.361 +0.106

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Klart och tydligt, uppvärmningen går snabbare den sista halvan av UAH serien. Ser du uppvärmningspausen Pehr? Just det, den är en myt, tack Spencer 🙂

 2. Börje S.

  #1 Stickan
  Ojojoj, vad glad man kan bli när det tycks vara ”värre än vi tidigare trott”.
  Hela 0,13 grader högre än medeltempen under 1980 – 2011, ”hurrahurrahurra jag hade rätt, se själva: 0,13 grader haha, nu går vi under om vi inte genast köper fler kvicksilverlamporr, vadvardetjagsa, PLUS 0,13 grader ojojoj vad glad jag blir”!
   

 3. Pelle L

  Börje S. #2
   
  Det vore intressant att se in i ett alarmisthem à la Stickan.
   
  Vad gör de?
  Fram med största IKEA-kassen, i med alla raggsockor, yllevantar och dito mössor. Samt alla extrafiltar förstås.
  -I morgon åker det här iväg till Emmaus, sanna mina ord!
   
  Och sedan in på glasbanken på hemvägen, en flaska bubbel eller två.
   
  HURRA!!! Nu går det åt helvete! Älskling, vi vann! Nu är det klart, vi kommer att brinna upp! Äntligen är det bevisat.
   
  Knacka på hos Svenssons på första våningen och hör om dom vill ha ett glas skumpa.
  Va! Har dom åkt till Thailand för att få lite sol och värme? Jädrans svikare!
  Fattar dom inte att det redan har blivit 0,13° varmare?
  Bortkastade pengar.

 4. Börje S.

  #3 Pelle L
  Du skojar om det här, men det är faktiskt allvarligare än du tror.
  Tron på den förskräckliga framtida värmeakopalypsen har på senare tid övergått från religion till en dödlig sjukdom, som verkar få så allmän spridning att den kan kallas epedemi.
  Jag har tillgång till hur denna sjukdom yttrar sig hos den sjukdomsangripne i sista stadiet. Den angripnes högljudda monolog bandades och skrevs därefter transkriberades en ovanligt tjusig sekreterardam, sittandes i mitt knä med en laptop (apple förstås).
  Här är att starkt förkortat utdrag av den sjukdomsangripnes sista monolog, riktandes sig till en fjärran punkt någonstans i takregionerna i den madresserade cellen:
  ”Den där j…a Kamprad, den där j…a klimatförrädaren, han ska f.. inte få göra möbler av träden. Dom ska vi göra biogas av för h….e! Och det där j.dr.ns brödet som packet glufsar i sig, det ska vi ju göra etanol av.  
  Kvicksilverlampor, etanol, biogas, järnsulfat i haven, billioner plastspeglar i stratosfären, vindmöllor på vareviga kvadratmeter och med dieselvärmeaggregat så inte generatorerna fryser sönder på vintern. Solceller i Sahara inklusive all koppar som finns i hela världen och inklusive afrikanska slavar som sopar bort sanden på cellerna… så räddar VI i miljöpartiet, greenpeace, Världsnaturfonden, Jordens Vänner och Naturskyddsföreningen världen från katastrofen som redan är över oss. 0,13 grader över medelvärdet för oktober ujuj det är redan för sent!”
  (men…alla träd all säd och all koppar…då blir det ju inget över att äta och inget att handla med? vad ska vi leva av då? frågade en ovanligt korkad, men ändå rätt stilig sjuksköterska)
  ”Skiter väl jag i. Här gäller det att rädda planeten från Den Stora Katastrofen! Se diagrammet: 0,13 grader högre än medelvärdet 1980-2011, jag blir skitskraj! Jorden har feber, förstår du, jorden är allvarligt sjuk, fattar du inte?”
  (Nog fattar jag sa den bottenlöst korkade men ack så attraktiva sjuksköterskan. Människors normala kroppstemperatur är 37 grader Celsius. Om jag drabbas av en temperaturförhöjning på 37º + 0,17º så blir det 37,13º. Det är betyder inte ett skit, så inte blir jag skitskraj för 0,13º inte.)
  Nu blev den sjuke så upprörd över det klena förstånd som den oförskämt vackra sjuksköterskan i sitt svar uppvisade att han började yra igen:
  ”Uhh, jag känner hur den mänskligt orsakade värmen kommer över mig, rumstermometern…20 grader??I det här heta rummet?  j…a sk.ttermometer… känner du inte hur det blir varmare och varmare?…släck lamporna för h…..e, svetten rinner, förresten släck lamporna i hela världen (CO2)… få stopp på  alla biltransporter (CO2, CO2), va i h….e, har bönnerna inte skjutit ut kossorna än (CH4)… vad tusan säger ni, har kineserna gått om amrikanerna i CO2-utsläpp?… jamen gör då processen kort med alla de där snedögda…va, indierna också?…eliminera dem fort som bara …vasani?…massor av metan från termiterna i hela världen?… utrota, utrota…nej förresten, åk till Astralijen, Sydamärrka och Afrikat och asfaltera alla termitstackar…vasani? blir det CO2 av asfaltmaskinerna?… men för … romarna kunde asfaltera utan maskiner…vasani?…att dom hade slavar?…jamen för f.n, åk till Afrikat och hämta några slavar då, bara ni får slut på dom där termiterna (CH4, CH4)…
  Vasaninuså?? blir det både metan och CO2 när alla träden i urskogarna ruttnar?…bränn, bränn, vasani? blir det CO2 då?…… jamen gräv då ner träna för h…..e!
  Vadåförnåt? grävmaskiner…CO2?…men för h.l…e ni får gräva med spadar…vasani? spadarna slut?… jamene gräv med händerna…vasani…jag göra det själv?…men för f.nk.n, ser ni inte att jag är sjuuk?…”
  Patienten andas fortare och febern stiger långt över 37,13º.
  ”Gu va varmt det är…nattskjortan gemomblöt… vasaninudå?… blir det metan och CO2 av precis ALLT som växer och frodas??
  …uhh… spruta ogräsmedel på alltihop…va? millioner CO2sprutande vulkaner i haven?… täpp till dem, vasani?? CH4 från våtmarker?…dränera…vasani? 50 ggr mer koldioxid löst i haven, jamen dränera då allt va ni orkar för f.nk.n  …va? skulle min hund andas ut CO2 hela tiden…jamen skjut då hundrackan fort som f.n…va? människor andas ut CO2?…men för f.nk.n skjut ut dem också, gräv ner dem, gräv ner gräs, gräv ner blommor, gräv ner hela skiten,
  gräv ner korna, gräv ner termiterna gräv ner… uhh så varmt det är, ujuj, hjärtat bultar…ujuj allting snurrar…
  gräv ner Sibirien (CH4) gräv ner…ujuj väggarna kommer mot mig, golvet hoppar, jag rullar av sänge…ajaj!… slog skallen i golvet…taket hoppar,…ujuj hjärtat hoppar… allting dimmigt… stoppa koldioxi… kan inte andas… hjärtat som en stångjärnsham…luft, luf…… ajaj…  ööhh…… hmmpf … … var det allt?……
  .”
  Sjuksköterskan som tagit en fikapaus, kom in, noterade det raka strecket på mätaren, lät patienten ligga kvar på golvet, slöt locken på de vilt vidöppnade ögonen, drog ett lakan över den dödes kropp, torkade bort en tår och gick till personalrummet för att kolla valet i Amärrka.
  Intressant, intesant?
  …Va sa ni? Dokumentation över detta typfall av CAGW-sjukan?
  Typiskt skeptikertrams,ska ha  dokumentation på precis allting.
  Men jag har inte tid med sånt nu förstår ni, för just precis nu ska jag kolla valet i Amerikat. Jag återkommer. Kanske.
  Mvh från en tillförlitlig källa.
   

 5. Börje S.

  Jag ber härmed om ursäkt för nummer #4, vilket härmed intygas.
  M-ö 20121007
  Börje S. 

 6. KF

  Börje, inget att be om ursäkt för. #4 är klockren. 😉

 7. PAB

  Jaha, så här ser det ut okt 2012. Hur det blir okt 2013 kan jag inte med hjälp av detta förutsäga. Än mindre vad temperaturen okt 2050 kan komma att bli. Fast IPCC vet ju och jag är nog stenkorkad, eller hjärntvättad.

 8. Enklaste sättet att lösa AGW problemet måste va att ändra upplösningen i grafen till hela grader, sträcket blir då nästan spikrakt och alltså ”no problem”;)
  Jag har ju större variation i min trädgård, just nu 1 hel grad från ena hörnet till det andra.
  Börje#4 Skitkul, men det är väl du som brukar förespråka nedgrävning ”jordisering” av det mesta, du är väl inte sjuk?;) 

 9. Peter F

  OT
  Just lyssnat på ”Klotet”. Inte ens en global handel med utsläppsrätter får någon verkan på ”2-gradersmålet”. !!! Samtidigt vore det bra med ett globalt avtal kring detta !!! Det måste till mycket mer i form av regleringar av utsläppen och ”ny teknik” som vi inte har. -Jag blev mest förvirrad av alla om och men. Suck

 10. Slabadang

  Peter F … en liten tröst!
  Du är garanterat mindre förvirrad än de som intervjuades och även journalisten inkluderad! Den klimatalbanska klotetredaktionen har gått viöse i sin egen propaganda.

 11. Slabadang

  Börje S!
   
  Du har nåt väldigt unikt träffande i din ton. Väl värt att förädla !! 🙂

 12. Peter F

  Sicka tokar det finns. De borde krypa tillbaka under stenen igen.
  http://www.framtidsverket.se/index.html

 13. Staffan Lindström

  { 07.11.12 at 14:34 }
  Peter F … synd att de inte förstår att de framstår som parodier på sig själva men så här blir det när vi har för mycket tid över, det gäller oss klimatrealister också…. Har tid att kolla mest extrema extropiska vädret på norra halvklotet… Djupaste stormen, utan namn, 1993-01-11
  913 mb ELLER hPa Bröt itu den strandade oljetankern ”Braer” på Shetlandsöarna bl. a.
  slabadang … skulle det vara ”klimatalbaner” typ Enver Hoxha eller klimattalibaner eller både och?? SÄGA vad man vill om de gamla kommunistbossarna de hade betydligt subtilare medel att skrämmas med…

 14. Labbibia

  Mats N # 8
  Nej, det är en annan person.
  Slabadang # 11
  Börje S, precis som du, har en förmåga att uttrycka er som verkligen griper tag, nästan alltid ”spot on” och dessutom rejälr humoristiskt….
   Varför slår ni inte era kloka huvuden ihop och ger ut en bok i detta tragikomiska ämne som ”klimathotet” är?
  Kunde Maggie Thauersköld och Lars Bern, så kan väl ni?
  Go for it!
  Jag lovar att förhandsbeställa ett ex! 

 15. Pelle L

  Mats N #8
  Jordiseringens främsta profet (här i Sverige) är Börje Gustavsson och ingen annan
  http://skurupsborren.se/

 16. Ok, sorry Börje S, jag blandade ihop er, hur som helst var det hysteriskt roligt och passade ju bra in på Börje G då, ”gräv ner skiten”;)

 17. ThomasJ

  På tal om grafer, fittings, statistik m.m., via WUWT hos Tallbloke, mycket läsvärt:
  http://tallbloke.wordpress.com/2012/11/08/dr-robert-brown-the-pitfalls-of-extrapolating-trend-function-fits-to-data/
  Mvh/TJ

 18. Daniel F.

  Jag länkar (återigen) till Piprökarns prognos för en tid sedan. Hur var det nu… Vi skulle alltså upp i 98 års nivåer detta år. Sedan skulle det bli värre…
   
  https://www.klimatupplysningen.se/2012/04/11/james-hansen-pa-tapeten-igen/#comment-276378
   
  Hans kommentar på Klotet finns inte längre, så jag ansvarar för att den inte faller i glömska. Bara så att vi inte glömmer att gratulera honom till hans framstående prognosmakeri… 🙂