Tusentals demonstrerar mot global uppvärmning

191fefaf

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Joakim

  Ser ut som ett gäng miljöpartister

 2. Tege Tornvall

  Hattifnattarnas sammansvärjning mot allt dumt.

 3. Det kanske är det nya ”skeptikerpartiet” som samlats och funderar över hur dom ska överleva fram till valet?  😎

 4. Tomas

  @Uffeb #3,
  Kan så vara men om så är fallet så ser du att skeptikerna är ett gäng coola mäniskor men mer troligt så är det AGW agendan som frusit fast.

 5. ThomasJ

  Här är en till:
  http://www.svensktidskrift.se/?p=3198

   😛

  Mvh/TJ

 6. Urban

  Jag tror mig kunna skymta Anders Wijkman i andra ledet. (Trea från höger)

 7. Christopher E

  ThomasJ:

  Det var en välformulerad och genomtänkt artikel av Vänerlöv. Har vi verkligen så kloka riksdagsledamöter?

 8. ThomasJ

  Christopher E. #7: Ja, men det är stora avstånd mellan dem… 😉
  Har f.ö. ’hört’ [skvaller?] att den gode I.V. ’fått på tafsen’ från partiledningen för sin(a) åsikt(er). Dé é en bra ’gubbe’ iaf. 🙂

  Mvh/TJ

 9. Micke Johnsson

  #5 ThomasJ
  När de troende inte längre tror… 🙂
  Trevligt där är någon i ”gettot” som använder det ovanför axlarna. 

 10. Björn

  Snögubbarna ser ju faktiskt riktigt arga ut! Dom borde i stället se riktigt glada ut i det kalla vädret för det gör ju att deras livslängd blir längre.

 11. Patrik

  Näää… Så dumma ni e… Den bilden är ju helt klart fejkad. 😉

  Hörde ni detta, forskare som i P1 oemotsagd får säga att temperaturen inte stigit på 10 år:
  http://www.sr.se/webbradio/?type=latestbroadcast&Id=406&BroadcastDate=&IsBlock=1
  Mycket intressant inslag!

 12. Steve

  Självaste Osama bin Laden är nu klimatkämpe!  Uppvärmningen är ett faktum, slår han fast, och enda sättet att få slut på eländet är att få stopp på ”hjulen i den amerikanska ekonomin”!  Hunger, ökenspridning, översvämningar — allt, allt är USA:s fel.  Nu krävs drastiska lösningar, det räcker inte längre med något partiellt.  Bojkotta amerikanska varor!  Bojkotta dollarn!  ”Vi måste bli kvitt dollarn så snart som möjligt”, sade han.  ”Detta är enda sättet att befria mänskligheten från dess slaveri under USA!”
  .  Så var försiktig i framtiden!  Säg inget opassande!  Du vet aldrig — plötsligt kan det stå 72 jungfrur med maskingevär utanför ditt hus…  Eller hur det nu var.

  ”Bin Laden blasts US for climate change”
  http://apnews.myway.com/article/20100129/D9DHDH582.html

 13. Micke Johnsson

  #11 Patrik
  Reportern lade ju snyggt till i slutet ”men alla trodde att människan ändå låg bakom klimatförändringarna”

 14. Steve

  Osama bin Laden har faktiskt i handling visat att han är en jättefin miljövän:   Han har slutat flyga, han sköter sitt arbete hemifrån via nätet, och han låter i stort sett bilen stå stilla – kanske han inte ens har någon, där i sin grotta.  Kort sagt, han borde göras till hedersmedlem i både Greenpeace och Miljöpartiet.  Det är så en riktig miljövän bör leva!

 15. Samuel Jarrick

  Nej men oj! Det blev några veckor med nittonhundratalskyla i januari. SNÖ! Kan man tänka sig. Hur såg sån ut? Nej vet ni, bäst att skoja och håna alla tokiga forskare och alla klimatengagerade lite till, alla som följt de globala temperaturkurvorna, vilka stadigt fortsatt uppåt även under 2000-talet, kurvor som såklart inte rubbas ett smack av lite köldgrader i Skandinavien. 
  För även om de trots allt råkar ha rätt, att vi faktiskt är på väg mot skenande klimatförändringar, är det ju jättetöntigt att verkligen vilja göra något åt det: Haha, ska vi tillbaka till stenåldern nu? Ska vi sluta äta barbeque? Flyga till Thailand? Konsumera onödiga prylar? Bygga ett hållbart samhälle byggt på solidaritet, utan tillväxt-dogmatik, produktions-hets och alienation? Utan rovdrift på resurserna? Utan störning av kolcykeln, vilket under ett geologiskt ögonblick håller på att dra undan mattan på allt det oerhört intrikata nätverk som naturen skapat under årmiljoner? 
  Nej, det säger ju sig själv. Sådana tokerier måste förhånas? Mycket coolare att låta sanningen vara som vi vill att den ska vara? Vi ändrar inte ett skit. Vi kör på rätt in i kaklet. Må det bära OCH brista. Men den dagen den sorgen. Våra barn får väl bygga vallar. 
  Ja, bäst att fortsätta det mysiga och småputtriga apspelet. Håna och sabotera alla seriösa försök att förklara väldigt komplicerade processer för allmänheten, så att ett folkligt engagemang för en kraftfull klimatregim kan börja byggas.
  http://www.realclimate.org/index.php/archives/2010/01/2009-temperatures-by-jim-hansen/ 
  http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/richardblack/2010/01/arctic_conditions_arctic_cause.html
  Sånt här akademiskt trams förtjänar ju ingen respekt. Bäst att fortsätta med konspirationsteorier och låtsas som att det inte alls råder så gott som total samstämmighet om grunderna i klimatfrågan inom vetenskapssamhället. Och att så gott som alla peer reviewgranskade artiklar säger att klimatförändringarna till största delen är orsakade av människans utsläpp.  
  För vem vill störa sin törnrosasömn…vem vill frivillligt kasta av sig skygglapparna? Och försöka rädda världen?
  Inte vi på Climate Scam iallafall
   
   
   
   
   
   
   

 16. cg

  Sanuel J #15

  Du vet väl att hänvisa till ”peer reviewgranskade artiklar” faktiskt närmast är att uppfatta som ett skämt i dessa dagar.  

  Och vet du vad Samuel? Jag har aldrig varit i Thailand, jag äger ingen bil (går till jobbet eller tar bussen) men jag blir j-t f-b när korrumperade politiker och aktivistiska forskare försöker blåsa oss medborgare på pengar och resurser. Resurser som kunde användas till något mycket bättre. Jag bor i en stad där vårt sjukhus gör neddragningar på 700 personer, där våra politiker uppmanar oss att bara få hjärtinfarkt på kontorstid, annars finns ingen hjälp att få. Jag lever i ett samhälle med ökande brottslighet och där polisstationer ersätts med telefonsvarare.
  Jag lever i ett samhäller där många gamla har sämre rättigheter än kor och definitivt sämre rättigheter än dömda kriminella. Jag lever i ett samhälle som alltid saknar resurser till det som vi borde ha resurser till men där det alltid finns resurser till vansinniga projekt påhittade av de tokstollar du stödjer.

  Jag vet inte var du reser på semester, jag vet inte om du har bil eller ej, jag vet ingenting om dig överhuvudtaget. Och ärligt talat skiter jag i det. Du sätter dig på dina höga moraliska hästar och basunerar ut att vi som inte tror på AGW gör det för vår egen personliga vinnings skull. Jag säger att du borde skämmas!!

 17. Labbibia

  Cg # 16

  Hear Hear!

 18. Samuel Jarrick

  CG, jag känner inte heller dig. Och allt tyder på att du faktiskt tror på det du skriver. Och att just du inte förnekar klimathotet av de skäl jag nämnde, trots att  jag fortfarande är övertygad om att många omedvetet eller medvetet förnekar det just av likande skäl. 
  Jag tror att jag delar stora delar av din förtvivlan över samhällsutvecklingen. Ett samhälle där ett socialt kontrakt mellan människor håller på att gå förlorat. Och där den otrygghet och bristande tillhörighet som det skapar i sin tur gör att människor tilltalas av vanföreställningar. 
  Kanske är jag själv en sådan. Jag har en sådan bristande tilltro till världen mäktiga att jag ideligen tycker mig se tecken på konspirationer och dolda agendor. 
  Om du tror att jag i identifierar mig med nån sorts etablissemang tror du helt fel. Och jag är dessutom mycket skeptisk till såväl IPCC som till världens ledare. I mitt fall handlar min skepsis mot IPCC fråmst om att jag anser att de (kanske av politiska skäl, kanske utifrån en kvardröjande vetenskaplig gradualism) oftast varit på tok för försiktiga i sina sammanfattningar. Man har, av rädsla för att verka för alarmistisk och inte ha på fötterna, tonat ner risken för återkopplingar och tipping points. Kanske kan historien med dunderblundern om Himalaya hänvisas till samma politiska frisering. Man vill framstå som balanserad men är desperat att få politikerna att agera. Anledningen är väldigt enkel om än oförsvarlig när det gället Himalaya-historien: Politikerna agerar inte. Hittills har världens ledare gjort allt för att slippa verkliga utsläppsminskningar på hemmaplan. Man har heller inte kommit med några meningsfulla bud om att stödja omställningen i den fattiga delen av världen. 
  Jag är alltså inte på etablisemangets sida. Tvärtom. Men att avfärda forskarkåren som ”aktivister” är faktiskt att slå ner på den enda kraft i samhället som skulle kunna ha en roll att spela när det gäller att undvika ökad maktfullkomlighet och minskad transparens. Fortfarande tycks det ändå finnas ett utrymme för vetenskapen att stå upp för obekväma slutsatser. Klimatfrågan är ett exempel på just det. Utan IPCC, som inte på något sätt är ofelbar, och framför allt, utan alla dessa hängivna, enträgna och noggranna klimatforskare, skulle vi inte ens ha börjat ifrågasätta business as usual, alltså ett samhälle som på så gott som alla områden leder in i en återvändsgränd. 
  Jag önskar att klimatforskarna blev MER aktivistiska. Inte så att de gjorde avkall på sanningen (Himalaya-blundern gjorde även mig otroligt besviken och upprörd) utan så att de vågade hitta vägar att nå ut med sina resultat till allmänheten. 
  Om forskarkåren hade varit mer intresserad av att förmedla och förklara sina slutsatser för allmänheten och hade getts det utrymmet i de alltmer snuttifierade medierna, kanske inte en så otroligt graverande och ICKE peer-review-granskad uppgift som den om Himalays smältning till 2035 hade kunnat hänga med så länge. 
  Jag förstår alltså inte varför peer review plötsligt blivit mer komprometterat för att man vid ett tillfälle struntat i att tillämpa  det. Tvärtom var väl IPCC-missen ett uttryck för att det är just denna granskning som krävs. 
  Även för skeptiker.
  Jag tänker tyvärr inte skämmas. Däremot skulle en gnutta skam inte sitta fel å en site som på ett så oförblomerat och demagogiskt sätt försöker tuta i allmämenheten livsfarliga lögner och halvsanningar. 
  Anledningen: Effekterna blir så oerhört förödande för så många om omställningen försenas för att krafter som Climate Scam försöker skapa förvirring. 
   
   
   
   
   
   
   

 19. L

  Samuel J, om du tror att IPCC gjort EN blunder, Himalaya, så är du mer än lovligt naiv. Kamma till dig och läs på innan du börjar predika.

 20. Samuel Jarrick

  Det är i mina ögon den enda verkligt allvarliga blundern. Nu ska vi se…är vi på modevisning? 

 21. L

  Samuel J, du är på en blogg som frekventeras av forskare och andra som ägnat åratal och tusentals timmar åt ämnet utifrån den vetenskapliga sidan. Vi försöker sortera bort alla politiska argument.

 22. Olaus Petri

  SJ, har uppenbarligen växlat inte på spåret mot domendagen. Han har löst förstaklass på Runaway train och vill ha valuta för pengarna. Inga skenmanövrar accepteras. Nej, tåget ska framåt, bort från den fängslande verkligheten. SJ tror på vad tabellerna proklamerar, trots att de faktiska avgångstiderna säger något annat. Många har också börjat kliva av för att hitta alternativa vägar till saligheten. Folket har tröttnat på falsk marknadsföring, usel kosthållning (bara Gateorade), dålig service och svikna löften.

  Nej, dags för SJ att åka in på banvallen för pensionerade domedagsprofeter. Men där börjar bli trångt. Meiner Bahnhof-ligan är på ingång.

 23. ThomasJ

  O.P. #22: L y s a n d e ! -:P  -:P
  ’Meiner Bahnhof-ligan’…,
  ’Kjoldioxid’… osv.

  Var får du allt roliga ifrån? 😉 

  Mvh/TJ 

 24. ThomasJ

  Egen #23: Sorry, smilysarna ska vara:
   😛
  å inget annat.
  /TJ

 25. Samuel Jarrick

  Är du på riktigt?
  Klimathot? Skenande klimatförändringar? Tipping points? Bloggen som  ”försöker tuta i allmämenheten livsfarliga lögner och halvsanningar”? Forskarkåren? Som ”varit på tok för försiktiga i sina sammanfattninga”?

  Ja herrejöses vilke smattrande drapa du kom med. Men är du bara på skoj? Eller hade du något du ville säga på riktigt också?

 26. cg

  Samuel J #18

  Det är inte bara Himalaya…

  Det är avslöjanden på avslöjanden. Bara snabbt ur minnet.. Manns statistikbluff den sk Hockeyklubban, lögner om utdöende isbjörnar, lögner om Kilimanjaro, tendentiöst 
  homogeniserade temperaturdata, selektivt urval av mätstationer, felaktig koppling mellan naturkatastrofer och klimatförändringar, lögner om Amazonas.

  Dessutom en tendentiös rapportering i t ex SVT. Hur många gånger har vi inte tvingats höra hur en värmebölja i Sydeuropa hänger samman med den globala uppvärmningen medan en köldknäpp ”bara är väder, inte klimat”. För ett par år sedan stod en reporter i en snöfri slalombacke någonstans i Alperna och ansåg att den bevisade den globala uppvärmingen, nästa år då de hade riklig snötillgång fanns ingen reporter. Bara ett av många exempel.

  Kan du svara på varför vetenskapsmän som ärligt tror på en teori väljer att använda förfalskningar och lögner?
   
  Jag tror inte att du är en otrevlig eller ohederlig person. I motsats till många AGW-förespråkare tillskriver jag inte motsidan advokater en massa onda avsikter. Jag talar nu om de  personer som inte har personlig vinning av AGW men som ändå driver den linjen. Det dessa personer saknar är perspektiv, de tror sig se något just nu i samtiden och förstår inte att detta har hänt många gånger tidigare. Jag talar inte bara om klimatförändringar utan även om själva AGW-rörelsen. De metoder som AGW-rörelsen använder (skrämsel, lögner och halvsanningar) är det äldsta tricket i boken och för en person med en kritisk hållning så är det lätt att känna igen. Att tricket fungerat så många gånger i historien beror på att många goda människor tyvärr är lättlurade. Och vi vet att när AGW har begravts så kommer något nytt och sedan något nytt etc. Det är därför det är viktigt att studera historia, av den lär man sig mycket om samtiden.