Tokigheter Sverige runt

Detta är ett litet axplock ur svenska medier under den senaste veckan.
För få besök ger mögliga kyrkor.
”Klimatförändringarna ställer till det för länets kyrkor. Många kyrkor har stora problem med mögelskador till följd av det mildare klimatet.” (Sveriges Radio P4 Örebro)
MT: Leder det mildare klimatet till färre besök och därmed mer mögel?
Gröna bokslut varningsklocka för Växjö stift.
Förra året ökade Växjö stifts kansli sina koldioxidutsläpp med 20 ton. Det visar stiftets gröna bokslut. Det är flygresandet som ökat. Ökningen från 2006 till 2007 motsvarar sträckan två och ett halvt varv runt jordklotet. Nu planerar stiftet att minska flygresorna och satsa på fler videokonferanser. (Sveriges Radio P4 Kronoberg)
MT: Gud hjälpe oss!
Premiär för unik traktor som drivs av biogas.
I Gunnarstorp utanför Bjuv visades idag för första gången i Sverige en biogasdriven traktor. Och troligen är traktorn den enda i sitt slag i världen, enligt de ansvariga för det holländska projekt som traktorn ingår i. Tekniken gör det möjligt att köra lantbruksmaskiner med gödsel från gårdarna, och därmed kraftigt minska koldioxidutsläppen. (SVT Bjuv)
MT: Snart kan vi alla skita i bilen!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Leif

  Om Växjö stift har flugit två och ett halvt varv runt jorden..
  Var är dom då, just nu?
  Nå väl..
  Möglande kyrkor är trist för det är en del av vårt kulturarv som med taskig uppvärmning, troligen beroende på isbjörnsskatt miljöskatter ( plus moms på det ) inte håller rätt temperatur och följaktligen börjar mögla,

 2. Sven

  Maggie:
  Vad är det för tokigt med en biogasdriven traktor?

 3. Sven: Med tokigt menas här roligt. Det är väl kul med en traktor som går på bajs?

 4. Sven

  Maggie: Ok, jag tolkade ditt ord ”tokigt” som att du menade ”stolligt”. Jag såg inte det lustiga i det. Har väl passerat det stadiet… 😉

 5. Leif

  Tokigheten i skitdriven traktor skulle kunna vara..
  o.b.s. gissar hej vilt, utan att gått in på siffror.
  Anläggningens investering börjar gå plus efter 15 år, om inte räntorna förändras uppåt beroende på någon miljörelaterad ekonomisk lågkonjunktur.
  Biogasen tog slut mitt i slåttern. Närmaste biogasmack, 35 mil.
  Miljönissarna lyckas få igenom ett förbud mot kossor.
  Bye bye biogas.

 6. Peter Stilbs

  Maggie – allt detta låter som det är taget ur Naturvårdsverkets e-mailveckoutskick. Jo, man undrar vad de numera sysslar med i kommunhusen runt om i landet.

 7. Lars

  En biogasdriven traktor är säkert väldigt bra. Bilarna funkar ju utmärkt och går lika bra på naturgas och bensin. framtidssäkert om man även kan köra på vätgas. Solpaneler på ladan, vindsnurra på knuten. Gasmaja till kossorna. Isolera sen kåken luite bättre så räcker det kanske till en värmepanna också. Att beräkna skatten blir väl ett öde för myndigheten, får väl bli en schablonsumma/hektar. Vilken bra grej för småbyarna i tredje världen som hamnar vid sidan av när ultranäten dras fram. Ett helt paket kan tas fram runt konceptet och inbringa stora summor åt tillverkarna speciellt om staten kan fås att plöja ner stora summor i sedvanliga subventioner.

 8. Peter S: Yep, guilty as charged. Naturvårdsverket är det. 🙂

 9. Mats Frick

  Mer humor:
  http://www.youtube.com/watch?v=HOgj2etJs3Y