Tege på Newsmill

Tege meddelar att han också är aktuell med en artikel på Newsmill. Den handlar om Climategate och upphovsrätt. Milla och kommentera! 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. En kanonbra artikel av Tege. Bra sammanfattning om ClimateGate och hur ”the bad guys” försökt undanhålla data.
    Tack Tege!

  2. Mycket bra artikel av Tege T. Rak, lättfattlig, to the point. Det finns mer komplikationer och detaljer att berätta om vissa saker, men allt som står där är så långt jag kan se helt korrekt.
      Men rubriken är för smal. Upphovsrätt är bara en detalj i det hela. En rubrik som ”Climategate – vad det handlar om” hade varit bättre. För det är just en utmärkt sammanfattning!
    –Ahrvid

  3. Slabadang!

    En liten reflektion bara….???
    Jag är nu bombis på vad nästa ”klimatkris” kommer att utspela sig!!  
    Vardå???……………………Tänk efter lite!!!  Var ägde den näst populäraste ”klimatrelaterade” hysterin rum någonstans??
    ”Hmmmmmm??” Menar du ozonhålet”
    ”Bravo! å nu så utspelar sig klimatkrisen främst var någonstans??
    Hmmmmm!Menar du vid polerna?” Snyggt jobbat! så var kommer nästa ”klimatkris” utspela sig” ???
    Hmmmmmmmmmm!??? Har faktiskt ingen aning!!”
    ”Jamen tänk efter nu!!”
    Näe Jag kan faktiskt inte komma på var!!!
    ”I Havsdjupen förstås!!!”
    ”Ja just det!! Va korkad ja e !! Självklart!! eftersom det inte bor en käft vare sig vid polerna eller uppe i ozonhålet så finns det bara havsdjupen kvar att köra ett ”klimatrace med” där är det också rätt tunnt med folk som kan kolla om det IPCC hävdar stämmer eller ej!!!

  4. Björn

    Bra jobbat!! Förträfflig undersökande journalistik. Har du några klimatskeptiska artiklar i din tidning? Kanske man kunde få göra ett inlägg?

  5. Olaus Petri

    En inte helt orimlig slutsats slabadang. Alla företeelser med över(o)naturliga inslag som leveterande munkar, snömän, troll etc har det gemensamt att de inte gärna ger sig tillkänna när man väl ger sig den på att finna dem.
     
    Trollen har i och för sig fått sitt naturliga habitat, skogen, demystiferad varför de istället har fått flytta in i flygande tefat mm. De är dock fortfarande lika svåra att komma inpå livet.

  6. Slabadang!

    Tips!
    Gå in på ”whatsup” idag! Mycket intressant ett ytterligare skott i Ipcc s vattenlinje.

  7. Anders L

    Kanske vi får ett ”Cloudgate” också …? Det verkar som om det inte bara är AGW-förespråkarna som är rädda om sina data och sin programkod.
     
     

  8. Slabadang! #3
    KLOCKRENT!!!
    Väl valt nick!
    Vi är flera som har kommenterat läget vid polerna men känt ett handikapp i att vi inte varit där.
    Kungligheter har gjort det, Skinnarmo har seglat igenom och vi andra är åskådare.
    Det är kanske inte slumpen som gör att WWF och Al Gore väljer att berätta om hur det ser ut på ställen jag inte kan besöka och kolla själv?!
    😉
        

  9. Steve

    Att Island och Grönland hade mildare klimat kring år 1000 än på 1900-talet var allmänt accepterat i s.k. bildade kretsar, ända fram till ”1968”.  Likaså visste man att romarna — Augustus & co — hade haft vinodlingar långt upp i både Tyskland och England, längre norrut (och på högre höjd) än idag.   Och när jag gick i gymnasiet ’visste man’ att vi odlat vin långt uppåt Mälardalen på bronsåldern, 1500-500 f.Kr.  (Dagens vinstockar var det kanske inte, men ändå…)
    .    Eftertänksamme Göran Hägg (litteraturvetare) skriver år 2003 i ”Svenskhetens historia” att ’den postglaciala värmetiden’ (yngre stenålder, ca 2500-1500 f.Kr.) gav oss ett klimat liknande det i Sydtyskland idag.  Övergången till järnålder (ca 500 f Kr) var desto mer dramatisk, med en kraftig klimatförsämring.  Detta var ’Fimbulvintern’, enligt Nat.enc.  (Min gymnasielärare hävdade dock att den kom 4-500 e.Kr., när Västrom föll.  Det var kallt då med, när t.ex. germanerna gick över Rhen.)
    .    Och ”lilla istiden” (ca 1430-1850), slutligen, är i alla fall så allmänt accepterad att den kommit med i Nationalencyklopedin 1993.  Det var då man åkte skridsko på Themsen;  och rentav tågade över Stora Bält, med rytteri och artilleri och allt.
    Är det inte lite märkligt att den s.k. kultureliten i media helt tappat bort historiska data som dessa, och i stället låtit hockeyklubbssagan ta över minnesutrymmet uppe i huvudet?

  10. Tege!
    Jag beundrar dig för ditt mod och är imponerad över din förmåga att föra fram avvikande synpunkter när alla andra talar om konsensus.
    Det är synd att att vår tid i SVEA/SVEN/The Vehicle Component/ inte överlappade varandra.
    Tillsammans  kanske vi hade gjort lite skillnad.
    Jag står ändå fullt och fast  upp bakom ditt budskap!

  11. Joel

    Lite synd att man inte kan ”milla” artikeln bara.