Skeptiker finns även i Afrika

Professor Will Alexander från University of Pretoria anser att det inte förekommer någon antropogen global uppvärmning. Detta enligt The Namibian.

Professor Will Alexander claimed that claims by environmentalists that climate change was real were not true and if the world was warmer now, it was simply caused by natural climatic variability. He said while environmentalists claim that rainfall will decrease because of climate change, rainfall has in fact increased during the last century. According to him, it was also not true that the frequency of tropical cyclones, droughts and floods will increase.

För er som undrar över professor Alexanders kredibilitet har jag funnit följande beskrivning:

Professor Dr. William J.R. Alexander, Emeritus of the Department of Civil and Biosystems Engineering at the University of Pretoria in South Africa and a former member of the United Nations Scientific and Technical Committee on Natural Disasters.
Alltså ingen klimatforskare. Skönt. Då kan vi genast avskriva honom.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Pingback

  […] bekant skickade mig ännu en artikel skriven av professor Will Alexander, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Jag har den som pdf och skickar den gärna till dem som önskar läsa […]

 2. Tycker personligen att rubriksättningen är lite ogenomtänkt. Menar du att afrikaner inte skulle insatta i världens problem. Så tolkar jag i alla fall din etikering.
  F ö så har afrikaner ofta mkt mer pragmatisk och genomtänkt syn på problemen i samband med klimatförändringar. Se ”Africa and Climate Change” av bl a PS Low.

 3. L

  Geoffrey, hur tycker du att rubriken borde ha varit..?

 4. Geoffrey: Jag är ledsen att du tolkar rubriken på det sättet, men det säger snarare något om dig än om mig.
  Vad jag ville säga var att det finns skeptiker precis överallt och ”vi” är fler än man tror. Om jag på minsta sätt förolämpat den afrikanska befolkningen så ber jag om ursäkt.

 5. Jag tror Afrika överlever, trots denna förolämpning (hoppas du kunnat skönja nypan ironi i mina inlägg).
  Däremot vill jag påpeka att man i just Afrika (och kanske även i u-länder på andra kontinenter) ser problemen mer som de är. Energihushållning och hållbar utveckling är det stora målet, även om det stötter sig med ”skeptiker” eller IPCC.