Sammmanfattat av Bob Carter år 2009

Carter at Bendigo 230609

Jag städade nyss bland gamla klipp och fann en papperskopia av en sammanfattande skrift av Bob Carter, som står sig alldeles utmärkt än i dag. Det har ju då och då efterlysts just något sådant, av kommentatorer här på KU, och via email till oss på Stockholmsinitiativet.

Varsågod – ”Ten Facts and Ten Myths on Climate Change” (tyvärr är det dock genomgående formatteringsfel av gradsymboler på webbsidan, som kan vara förvirrande – så 2 grader Celsius kommer upp som 20 C etc)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Bra punkter som visar hur bräcklig grund CO2 påverkan står på.
  Synd att han inte fick uppleva en ev vändning i frågan.
  På radion hörde jag nyss att klimatet påkallar snabba åtgärder för det ser värre ut än vi kunnat ana.
  Har det snöat så är det ett bevis har det inte så är det ett annat bevis.

 2. Björn

  Hans förnamn är Robert M, men varför kallas ha för Bob? I övrigt finns det inga motsägelser i hans berättigade kritik av AGW-hypotesen. Det är intressant att han nämner att ca 70 % av växthuseffekten, står vattenångan för.

 3. Thomas P

  Ja, borta på er systerblogg klimatsans har de ”bevisat” att det inte finns någon växthuseffekt så då blir det ju ointressant hur många procent som vattenångan står för:
  http://klimatsans.com/2016/01/25/skronan-om-klimatet/

 4. Ann LH

  Singer, Lindzen och Carter har ju varit ute i hetluften i minst tio år. De har däremot inte fått del av medieljuset utan snarast hamnat i aktiv medieskugga. Det känns som om information från deras pennor varit pålitlig även i historiens sken. Om man då jämför med vad mediekändisar som James Hansen, Al Gore och andra klimathotare har basunerat ut så är det ju ingen tvekan om vem och vilka man bör Luta sig mot.

 5. Helge

  OT
  Intressant inlägg i WSJ.

  http://www.wsj.com/article_email/the-climate-snow-job-1453664732-lMyQjAxMTA2MDIzNTgyNjU1Wj

 6. Soren G

  Det är nog Singer, Lindzen och Carter som man kommer att minnas i framtiden och inte James Hansen, Al Gore och andra klimathotare.

 7. Mats R

  Hela klimat hysterin handlar inte om klimatet. Det är bara ett sätt att skrämma mänskligheten, för där finns pengar att hämta. Där pengarna finns, där finns politikerna, där politikerna finns där finns korruptionen. Äckligt sätt att sko sig själv på.

 8. BoE

  #2 Björn
  Varför Robert blir Bob….?
  Tja — Samma skäl som att William blir Bill eller att Richard blir Dick. Kommer du inte ihåg Tricky Dick – dvs Richard Nixon?

 9. Ingvar i Las Palmas

  Intressant
  http://notrickszone.com/#sthash.Yrp68207.dpbs

  Mats #7
  Och framför allt handlar det om makt

 10. Mikael W.

  RIP Bob Carter!

  https://www.youtube.com/watch?v=DRCISn1KfKQ