Roy Spencer om kosmisk strålning

NASA cosmic rays in atmosphere
”While I have been skeptical of Svensmark’s cosmic ray theory up until now, it looks like the evidence is becoming too strong for me to ignore”, skriver Roy Spencer i ett inlägg om kosmisk strålning och dess påverkan på klimatet. Ämnet är kontroversiellt, tillägger han, och läsaren bör hålla i minnet att de resultat som presenteras inte är peer-reviewed utan endast preliminära.
Roy Spencer fortsätter:
”I’ve made calculations based upon satellite observations of how the global radiative energy balance has varied over the last 10 years (between Solar Max and Solar Min) as a result of variations in cosmic ray activity. The results suggest that the total (direct + indirect) solar forcing is at least 3.5 times stronger than that due to changing solar irradiance alone.
If this is anywhere close to being correct, it supports the claim that the sun has a much larger potential role (and therefore humans a smaller role) in climate change than what the “scientific consensus” states.”
Läs hela hans inlägg här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Spännande, och samtidigt hör man på nyheterna Vattenfalls nya ordförande säga att dom ska vara ”ett ledande bolag i omställningen”. AGW-indoktrineringen är som fastspikad i alla politiskt korrekta träskallar…

 2. Elling Disen

  Den gode Dr Roy hajar til slut. Møjligen skall han kunne ta til seg Miskolczi også.

 3. Inge

  Verkar som att man snart kan hoppas på en färdig helhetsuppfattning om klimatutvecklingen på kort sikt. För dem som inte är ekonomiskt /ideologiskt beroende av AGW.

 4. Jan

  ¤1 L
  ”AGW-indoktrineringen är som fastspikad i alla politiskt korrekta träskallar…”
  Att de skulle vara träskallar håller jag inte med om. Snarare är de smart nog för att inse vad de måste säga för att inte ruinera sin karriär och med den följande personliga fördelar.

 5. L

  Jan, vad jag menade är att AGW-tron är fastspikad hos dom som idag vill vara politiskt korrekta. Vilket i sig är som att kissa på sig när man fryser.
  Jag tycker mest synd om såna människor, hur smarta dom än tycker att dom är för stunden. Men visst, som ordförande med en miljonfallskärm så kan man väl dra vilka valser som helst…

 6. Slabadang

  Piers Corbyn och demokratin!
  Han måste skratta hela vägen till alla utmärkelser han kommer tilldelas framöver om inte klimatdiktauren hinner fängsla honom först. Jag kan inte låta bli att förundras över hur totalt sjukt vårt etablissemang är. Svensmark fick gå till ett ölbryggeri för att få pengar till sin forskning motarbetead och utan en spänn från etablissemanget tvärtom hånad och utfryst.
  Svensmark hade rätt i sin banbrytande hypotes. Piers Corbyn levererar världens i särklass bästa långtidsprognoser och får tigga från höger och vänster för att få ihop till sin biafranskt snåla organisationen medan MetOffice fettbuka rullar sig i miljarder likt SMHI och leverar korrumperade rena lögner och påhitt.
  Media stödjer och skyddar de korrumperade inkompetenta klimathotsetablissemanget som om de vore underlydande till klimatstalinismen direkt. Våra politiker skulle sättas dit för förskingring och brott mot våra grundlagar. FN kan läggas ned och nya samarbeten skapas där utgångpunkten är suveräna självständiga demokratier i samarbete.
  Vii lever i en fullständigt helsjuk tid styrda av politruker i media och politik. Ingen tar ansvar för sanning saklighet relevans och funktion.
  Alla har accepterat att samhället skall drivas av dolda agendor genuspedagogoer och mathusianska affärsidkare med klimatet som affärsidè. De som känner sanningen håller förtryckta truten under trycket för den ljugande majoriten.
  Pakten mellan MSM och politiker i de frågor de gemensamt med dessa verktyg tillhands vill trycka ner i halsen på medborgarna är etablerad sedan länge. 
  Vi är inte fria längre vi lever i ett lögnsamhälle med lögnare oärlighet partiskhet osaklighet och ideologisk korruption i hela samhällskroppen. Nätet är frihetens och demokratins bästa instrument som tilldelats oss. 
  Lars Westermark och M Lillieskiöld på naturvårdsverket är folkets förrädare och myndigheterna är folkets och demokratins fiender. Så djävla illa är det ställt. De är heltidsanställda korrupta folkbedragare.

 7. bom

  #6 Slabadang
  Tyvärr så har Du fullständigt rätt!

 8. Jonas B1

  Slabadang,
  Du har rätt i det mesta, men:
  1. FN eller liknande organisation behövs men ska bestämma så lite som möjligt.
  2. EU eller liknande organisation behövs men ska bestämma så lite som möjligt.
  3. Riksdagen eller liknande organisation behövs men ska bestämma så lite som möjligt.
  4. Kommuner eller liknande organisationer behövs men ska bestämma så lite som möjligt.

 9. Inge

  Inte många kommentarer på denna hyperintressanta tråd. När man är färdiga på Cern så verkar man alltså kunna följa klimatutvecklingen i realtid: Man kollar med satellit på var det är sol och var det är mulet, höga eller låga moln, land eller hav, breddgrad osv. och kan med dataprogram räkna ut forcingen i varje punkt och därmed vad som ska hända. Havet värms, det bildas PDO inom viss tid, havet kyls: det bildas La Ninja inom viss tid, osv. Den uppvärmning vi haft på 0,5 grader / århundrade sedan mitten av 1800-talet beror säkert på ökad solinstrålning på havet som värmts upp sakta. Efter viss tid kan man då avgöra om växthuseffekten har inverkan och hur mycket, men det tar tid förstås. Fantastiskt!!!

 10. ThomasJ

  Jonas B1 #8: Underbart! Mina politiska övertygelser är att:
  Bästa politik är så lite politik som möjligt!
  Goodie!!!  😀 
  Mvh/TJ

 11. Dan

  Jonas B1#8:
  Det du säger är sympatiskt, men lika verklighetsfrämmande som en tyst atombomb.
  Varje regel eller bestämmelse ger upphov till minst två nya. Inte olikt en kedjereaktion i en atombomb, och ungefär lika oåterkalleligt.

 12. Nu får ni hitta på något nytt hokuspokus för de kosmiska strålarna har visat sig vara en bluff.
  Se länk