Förutsägbara fredagstankar

250px Hieronymus Bosch 021
Som jag hävdade för ca 2 veckor sedan här i diskussion med signaturen Rosenhane så anlände mycket riktigt Tornsvalorna, eller snarare Tornseglarna som det ska heta numera, till Stockholm i dag. Punktligt som vanligt den 20 maj – inga klimatförändringar att döma från denna proxy. För mig innebär deras ankomst sommarens början.
Bildutsnittet är från övre vänstra hörnet av den gudomliga triptyken ”Garden of Earthly Delights” av Hieronymus Bosch, målad för ca 500 år sedan. I sin helhet ser den ut som nedan och finns på Prado-museet i Madrid.  (Klicka för större bilder i det följande). Vill ni ha en upplevelse över det vanliga – ladda ner 35 Megapixelversionen från Wikipedia (verkar funka bäst genom att högerklicka på länken och göra Open in new window, och sen högerklicka på den länk som finns där, och sen välja ”Save as”) och gå igenom målningen område för område.
Otroligt – liksom allt annat av denne man, som var många 100 år före sin tid. I den högra delen ser ni också ett undergångsscenario, som slår Rockström och Schellnhuber med hästlängder… 😉
800px The Garden of Earthly Delights by Bosch High Resolution
Maggie skrev redan om domedagsprofeterna på FOI i dag – ”Värmen dödar”. Ett annat kringresande sällskap med denna affärsidé kommer från SMHI, och gästade häromdagen Blekinge, och beskrev de fasansfulla översvämningar som kommer att drabba området i framtiden (tack för tipset, P-O) . Tyvärr är inte webbupplagan av BLT allmänt läsbar, men jag tror alla redan har hört budskapet…
smhi
Vadå – jag tycker det ser mycket behagligt ut? Havet ger en sammetsmjuk svalka i den ljuvliga värmen.
19069fa4
Nej – roligt får man inte ha, och inte dö som man vill heller:
5aeebf  
5aeea0
Bättre var det förr – eller ?
5489615
5489654
Kanske dessa har växt upp till alla de tjockisar vi ser i västvärlden? Tittar jag på mina gamla klassfoton från 50-60-tal så kan man inte finna en enda överviktig person – en tjej jag mindes som lite mullig är inte alls mullig med dagens mått.
Nej – kanske det räcker för i dag – här är en hälsning från Naturen – njut av den.
a734439

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olaus Petri

  Numer njuter de flesta av oss bara av Hieronymus Bosh via Los Angeles mörka bakgator. Synd.

 2. Pär Green

  Att leva som man lär!
  Det är enbart fredags-tragiskt, men ändå!
  Miljöpartiets Mikaela Valtersson bor 300 meter från perrongen
  Miljöpartiet är en av kollektivtrafikens största förespråkare.
  Nu kan Aftonbladet avslöja att språkrörskandidaten Mikaela Valtersson ofta väljer taxi till och från jobbet.
  Trots att hon bor 300 meter från pendeltågsstationen – och att tåget tar kortare tid.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13054021.ab

 3. Dan

  Per Green #2:
  Har hon gått i Yvonne ”Dä bar å åk” Ruwaidas skola?

 4. Slabadang

  Nu när Wetterstrand lämnar stan så blir det lättare att få tag i en Taxi!

 5. Ulrik

  Politiker och miljöextremister finner alltid behov för att just de måste åka taxi och flyg. Det är bara vi andra som betalar deras levnad som ska bära tagelskjortan. Denna Valtersson som tycker att pensionärer ska ta lån på våra med möda betalda hus, så vi har råd med Valterssons aviserade fastighetsskatt.

 6. Pär Green

  Skrev och frågade vad som gäller för ”tjänsteresor”!
  riksdagsforvaltningen@riksdagen.se
  Kopia till service@mp.se
  Undrar om det blir något svar!
  Minnet är bra, men kort. Kan någon hjälpa mig med uppgifter vilka fakta IPCC har valt att INTE redovisa?

 7. Pär Green

  Ett påstående som behöver revideras, eller?
  ”Växthusgashalterna i atmosfären fortsätter att öka. Ökningstakten är högre än tidigare.”
  ”För övrigt är rapporterna 4 år gamla, har inget nytt tillkommit?”
  Och svar från SMHI:
  Du har helt rätt i att vi behöver se över formuleringen av påståendet om växthusgashaltens ökning. En del industriellt skapade gaser har stabiliserats eller t.o.m börjat minska (exv. F-11&F12) medan andra ökar mer än tidigare (SF6). Ökningstakten för gaser som också har naturliga källor och sänkor (exv. koldioxid och metan) uppvisar en stor mellanårsvariabilitet så det slår en hel del från år till år. Med siffror från NOAAs hemsida (http://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/global.html) så ökade CO2-halten med i snitt 1.54 ppm (miljondelar) under 1980-talet, 1.48 under 90-talet och 2.02 ppm under första decenniet på 2000-talet. Även metanhalten har börjat öka igen efter att ha legat stilla i nästan ett decennium. Ser man på den totala strålningsdrivningen (radiative forcing) förorsakad av ändring i växthusgaskoncentrationer så ökar denna med ca 1% per år (2000-talet) vilket är mindre än under slutet av 1900-talet.
  Visst, Klimat- och sårbarhetsutredningen är 4 år gammal, men den står sig fortfarande bra i det att den beskriver många av de potentiella effekterna av klimatförändringar enligt några olika klimatscenarier i Sverige. Den andra rapporten är från 2009 och innehåller en sammanställning av kunskapsläget då, för två år sedan. Vi arbetar nu med en liknande uppdatering för Östersjöns avrinningsområde där vi går igenom den vetenskapliga litteraturen sen förra sammanställningen (den boken kom ut 2008, se http://www.baltex-research.eu/BACC/). Den här typen av sammanställningar tar sin tid att göra då det är 100-tals artiklar som skall gås igenom och syntetiseras i en sammanfattande text, tanken är att den kommer att publiceras 2014 då även nästa större IPCC-rapport kommer att vara klar (2013/2014). I övrigt så skickade jag med en lite äldre SMHI-rapport som sammanfattar en del av underlaget till Klimat- och Sårbarhetsutredningen men också en nyligen publicerad artikel där vi presenterar resultat från ett större antal regionala klimatscenarier, den är publicerad i år. Övriga artiklar som vi publicerat hittar du under http://www.smhi.se/forskning/forskningsomraden/klimatforskning/forskningspublikationer-rossby-centre-1.1355 där du kan ta del av våra nyare resultat.
  Med vänlig hälsning,
  PS. Citatet du skickade i ditt förra mail hittar jag inte i sin helhet på våra hemsidor. Jag har hittat första meningen på ett ställe så det skall vi kika på. Men den andra meningen hittar jag bara i samband med att det pratas om koldioxid och då gäller det att ökningstakten är högre nu än på 90-talet. Vore väldigt tacksam om du kunde peka på var du hittade hela citatet så att vi kan göra de uppdateringar som krävs. Tack för hjälpen!!!
  Angående: ”Växthusgashalterna i atmosfären fortsätter att öka. Ökningstakten är högre än tidigare.”
  Svar:
  PS. Citatet du skickade i ditt förra mail hittar jag inte i sin helhet på våra hemsidor. Jag har hittat första meningen på ett ställe så det skall vi kika på. Men den andra meningen hittar jag bara i samband med att det pratas om koldioxid och då gäller det att ökningstakten är högre nu än på 90-talet. Vore väldigt tacksam om du kunde peka på var du hittade hela citatet så att vi kan göra de uppdateringar som krävs. Tack för hjälpen!!!
  ”Vem vet inte jag”

 8. Pär Green

  En uppmaning, glöm inte att ta säkerhetskopia din ”data”.
  Även en av IPCC:s ledande forskningsenheter CRU, som sitter på den viktigaste globala databasen över temperaturmätningar från de senaste 40 åren, vägrar att lämna ut sina data för granskning av oberoende forskare. Den databasen är det viktigaste vetenskapliga underlaget för hela klimatalarmismen. Det bildar grundvalen för kraven på långtgående åtgärder vid Köpenhamnsmötet i december. CRU:s chef har deklarerat att originalmätningarna inte finns kvar p.g.a. ”lagringsproblem”. Världens idag viktigaste vetenskapliga grunddata har alltså kommit bort!
  Har SMHI fått ta del av denna information innan den ”försvann”?
  Normalt kör man restore och återskapar data!

 9. Pär Green

  Maggie!
  En funktion som skulle uppskattas är:
  Att man redigera egna inlägg.
   

 10. Pär Green

   
  Kommuner med installerad effekt angående vind(kraft)
  ”De 20 kommunerna med mest installerad effekt samt antal vindkraftverk, år 2010”
  När kommer uppgifterna om producerad effekt?
  (Att installera ”effekt” som inte producerar, vad är nyttan?)
  Hej Pär
  Vi kommer att titta vidare på drifttimma, variationer mm under året och hoppas att vi kommer att presentera det i kommande publikation.
  mvh
  Anna
  Hej
  Jag har en maillista över de som vill ha vindpublikationen så jag lägger till dig i den.
  mvh
  Anna
  Någon som vill ha information?
  Kontakta Anna!
  anna.andersson@energimyndigheten.se

 11. Lite roligt på UI (och jag blir positivt recenserad, i kommentarerna). Och hederliga Olle skriver att
  samband med postandet av ovanstående bloggpost beslöt vi (UI) oss för att göra ett experiment: låt oss i den här tråden släppa igenom alla kommentarer utan urskiljning
  Jag testar och kollar ifall det verkligen är sant. Återkommer ifall det är befogat …

 12. Pär Green

  # 6
  Hej,
  Har mottagit din fråga ”Är det tillåtet att åka taxi till och från, bostaden och  Riksdagen utan att redovisa tjänsteresa?”.
  Riksdagsledamöternas resor mellan riksdagen och bostaden är tjänsteresor eftersom riksdagsledamöternas bostad räknas som tjänsteställe.
  Kostnader i samband med tjänsteresa som man själv betalat för måste en reseräkning lämnas in till riksdagsförvaltningen om reseersättning ska betalas ut.
  I övrigt gäller följande bestämmelser gäller för riksdagsledamöternas inrikes resor:
  4 kap. 3 §
  Ledamoten beslutar själv om inrikes tjänsteresor och om lämpligt färdmedel
  med hänsyn tagen till kostnads-, tids- eller miljöaspekter. Riksdagsförvaltningen
  meddelar närmare föreskrifter om användning av färdmedel och resetjänster för vilka
  särskilt avtal träffats mellan riksdagsförvaltningen och en leverantör. Lag (2008:1273).
  (Ur lagen om riksdagsledamöternas ekonomiska villkor, SFS 1994:1065.)
  Med vänlig hälsning
  Mats Lindh
  Enheten ledamotsservice
  Riksdagsförvaltningen
   
  Är det någon annan som har sin bostad som tjänsteställe?

 13. Kent Forssgren

   
  Peter. Trevligt att tornseglarna var på tid. Det är många andra långflyttande, tropikövervintrande arter som är mycket sena, i år och förra året. Antalet observationer av många har också minskat avsevärt i antal. Det spekuleras mycket om vad detta kan bero på, t.ex. i diskussionsforumet Brevduvan, tillhörande Club 300.
  (Det finns trevligt nog ett antal ornitologer med här på TCS och om ni är intresserade av att följa debatten på Brevduvan, gå in här: http://groups.yahoo.com/group/brevduva/join)
  För min egen del gäller detta t.ex. svart-vit flugsnappare. I Skåne, i området där jag befinner mig, förra året noll obsar. I år än så länge noll. Min enda obs förra året, en i Stockholmstrakten.
  Man kan spontant tycka att t.ex de två senaste kalla vintrarna inte borde ha påverkat de i tropikerna övervintrande arterna. Det har också spekulerats i om Saharas utbredning kan vara en orsak. En fråga, hur är det med detta. Jag har för mig att jag läst någonstans att denna utbredning har avstannat? Sen har vi en annan barriär som Afrikaflyttarna har att ta sig igenom. Dödandet av allt som flyger runt hela Medelhavet, i Östländerna men även i Belgien och Frankrike. Här handlar det om enorma siffror. Jag läste vid ett tillfälle om en långtradare som hade blivit stoppad vid en gräns mellan öst och EU. Den var fullastad med döda småfåglar. Åtskilliga tusen. Vidare kan man spekulera kring jordbruket och insektsgifterna. Det går också minska fågelpopulationerna genom politiska beslut. Mao är ett avskyvärt exempel på detta. Så vi kanske närmar oss Rachel Carssons Tysta vår.
  Här en varningssignal från Israel. Crashing bird populations?
  http://www.israbirding.com/israelbirdsforum/forum_entry.php?id=1666
   
   
   

 14. Labbibia

  Tack Peter, för en som vanligt suverän ”fredagstankar” !
  Läskreklamen är ju helt obetalbar!
  Kent Forssgren
  Jag såg en svartvit flugsnappare i måndags, eller möjligen i tisdags, på den dagliga långpromenaden med hundarna.  (Sthlms innerskärgård)

 15. Olaus Petri

  Jag gav prexis UI-gänget en eloge för att de öppnade sin blogg. Hoppas löftet håller vatten.

 16. Jonas B1

  Olaus Petri,
  Jag tror det blir ett kort experiment. Att ha öppen och fri debatt strider mot kärnan i deras i grunden totalitära ideologi.

 17. Labbibia

  ”Pragvåren” verkar redan vara slut på UI……
  Jag kommenterade, men jag inventar nu ”godkännande” vilket väl förmodligen aldrig kommer att ske……
  Men om jag har fel, så lyfter även jag på hatten för UI……..

 18. Labbibia

  ”inväntar” naturligtvis…..

 19. Labbibia

  Vad skrev jag då på UI som tydligen måste censureras? Jo så här:
  ”Olle H kl 17:15
  Varför inte fortsätta experimentet ett tag till? Om det nu är så illa med de som är skeptiska till klimathotet, så kommer de ju att göra bort sig själva.
  Under tiden, Olle H, kanske du kan berätta vad som fick dig att högt skrika ”kreationist, kreationist” åt Roy Spencer på riksdagsseminariet som handlade om klimatet, för något år sedan.
  Tyckte du att det var konstruktiv kritik värdig en professor? Det tycker inte jag.
  Mvh
  Labbibia

 20. Rosenhane

  Labbibia#19
  Jag skrev min första och sista kommentar på UI angående  OH:s experiment med det fria ordet som han beslutat stoppa:
  rosenhane sa…
  Olle H
  Halledudane då!
  20 maj 2011 19:31
  Tror du den släpps igenom? 😉

 21. Labbibia

  Jaha, så mycket för yttrandefrihet på UI.
  Nu har det gått ca en timme sedan jag postade mitt inlägg. Klart som korvspad är att professor OH inte är någon vän av öppen debatt och därmed demokrati.
  Men det var ju knappast någon nyhet……..

 22. Labbibia

  Rosenhane # 20
  Nej, knappast. Det ”demokratiska experimentet” tycks redan ha avslutats….
  Varför kommer jag att tänka på den Kinesiska diktaturen? 😉
   
  Här passar det faktiskt bra att använda Palmes uttryck ”diktaturens kreatur”, för det är precis i det facket de ska in, skitstövlarna på UI.
  Jag skriver ”skitstövlar” och jag menar det. Ursäkta Maggie!

 23. Rosenhane

  Labbibia£22
  På tal om den kinesiska diktaturen och likheten mellan Olle H och Qin Shi Huangdi:
  YouTube – Evert Taube – Kinesiska muren 😉

 24. Slabadang

  Här har ni ett inlägg till som kanppast kommer igenom den gröna dörren!
  Slabadang!
  Olle  H Buuh! 😉
  Jag tycker att UI är ett utmärkt represantativt forum för klimatvetenskapen. Kvalitèn ligger i linje med hockeyklubban och de granskningar som gjordes av climategate och moralen hos de som skrev mailen. Det är bevis på hur solid och intellektuellt hederlig klimatforskningen är. I linje med ovanstående ligger naturligtvis aktuell artikel med samma korrekthet i sin besktrivning av skeptiker som UI av klimatvetenskapen.
   Att sedan de vitala klimatobservationerna går i motsatt riktining än vad hela klimatvetenskapen hävdat är av mindre betydelse då Mitchell på met office klargjort att observationer var underordnat klimatmodellernas beräkningar. Deaccellerationen av havsnivåerna kan säkert bortförklaras och solens betydelse kan läggas ytterligare längre i på lagret.
  Sen blir det en ny uppgift för er egen tolkning av klimatvetenskapen när Svensmarks hypotes nu bekräftas med två publicerade artiklar om den direkta påverkan den kosmiska strålningen har på molnbildningen. Cloudprojektets rapport är på väg igenom peer processen och kommer att bekräfta samma sak.Ett gäng med Shapiro i spetsen har rekonstruerat historisk TSI och blir nu en andra artikel som påvisar att IPCC räknat fel på TSI höjningen med faktor sex. Med förstärkningseffekt på molnbildning så blir det inte mycket till fingertutt kvar för co2 effekten. Men det är ju inte de som e grejen liksom utan mer ”kampen” i sig när ni nu lyckats stjäla skylten ”vetenskap” och tejpat upp den ovanför portalen.
  var det datateknikern som klippte och klistrade in?
  För att mota Olle i grind jamenar kan ni inte stigmatisera Svensmark för att tillhöra ”Öl-lobbyn”?
  Han sysslar ju med riktig forskning med såna där falsifierbara hypoteser det är ju rent omodernt?
  Ingen vettig politiker satsar väl på sån vetenskap som kan bevisas eller motbevisas? För då blir ju den politiska risken djävligt stor.
  Å jag har också hört att en av forskarna i Cloudprojektet har en faster i Honolulu som går i kyrkan typisk ”kreationist” stuk! PÅ den fabrik de tillverkade cloudprojektets molnkammare så jobbar det också en tjej som har en brorsa som känner nån som är med i EAP. Det är nog rena konspirationen om ni kollar! Oreskes kan säkert hitta på nåt?
  Näe gubbar…. peruk och stora solglasögon kan jag fixa när ni ska ut bland vanligt hederligt folk när nu skylten ramlat ner.
  Vad säger du Olle H för fytiofjärde gången om den ststistiska proffessionalite`n inom klimathypen?
  Du pratar mycket om oljelobbys och oss ”förnekare” men om ditt eget ämne kommer det inte många toner.

 25. Torsten Wedin

  Helt OT
  Jag kan inte i´min livligaste fantasi förstå hur vuxna och utbildade människor, och till synes välutbildade och till synes ”informerade” kan undgå att förstå att vi är grundlurade av CO2-maffian. Det måste ha med brist på intelligens att göra, eller viljan att tjäna pengar på CO2-hysterin.
  Totte

 26. Torsten Wedin

  Tillägg till mitt #25:
  I Thomas fall är det en annan orsak. Han vill att alla andra ska sjunka i dyn även om han har samma åsikt som ”alla andra”.
  Psykopat kallas det.
  Totte

 27. Engage

  #24 Slabadang – Talang
  Jag får värk i kinderna av att skratta så. Du är helt sanslöst bra. Jag skulle utan vidare betala för att få fortsätta läsa dina alster, så bra är du!

 28. Labbibia

  Torsten Wedin (Totte) # 25
  Den som inte äger intellekt själv, känner inte igen intelligens även om han har det alldeles framför sig. (Gammalt ordspråk, fritt översatt)
  Och observera, det börjar bli hög tid att skilja intelligenta från ”utbildade” (sic) i detta arma land.

 29. Torsten Wedin

  Labbibia #28:
  Helt enig med dig!
  Totte

 30. Labbibia

  Totte # 26
  Lägg ner! Jag föreslår att du direkt ber Thomas P om ursäkt. Du vinner inga poäng med personangrepp!

 31. Rosenhane

  Det sorgliga med Olle och hans polare är att dom befinner sig i ett patologeskt rus där dom känner sig oåtkomliga och okränkbara ungefär som under göteborgskravallerna men då hade dom gatstenar i händerna.
  Times are a’changin’ och det går inte att värma på en gammal sufflé – återstår bara väderkvarnsviftande så gott det går…..

 32. Torsten Wedin

  Labbibia #28:
  Har du någonsin sett något verkligt intelligent i det TTPP skrivit? Jag har det inte.
  Totte

 33. Torsten Wedin

  Labbibia #28:Du däremot skrivet mycket intelligenta saker. Precis som Labbibia gör.Totte

 34. Torsten Wedin

  Labbibia #30:
  Jag kommer aldrig att be TTPP om ursäkt för han har orsakat mej mycken skada genom att sprida lögner om mig. Men det är ju hans stil.
  Totte

 35. Labbibia

  SLabadangggg!
  Tack!  Mitt medvetet felstavande av ditt ”nick” är menat som en komplimang, du slår stenhårt rakt i katastrofalarmisternas veka liv!

 36. Labbibia

  Totte # 32
  Thomas P. ÄR väldigt intelligent. Det kan du inte ta ifrån honom. Har du inte på ”fötterna” så äter han upp dig ”verbalt”. Men om det är så att han sprider lögner om dig, så behöver du ju inte vara lika dålig? Stäm honom i såfall!
   ”Psykopat” är ett väldigt starkt negativt laddat ord. Det stämmer knappast på Thomas P. Däremot är han en med största sannolikhet en ”miljöaktivist”…….Med allt vad det medför i brist av objektivitet i  analysen av klimathotsfrågan.
  Men det är ju stor skillnad på dessa epitet.
  Håller du med? 

 37. Rosenhane

  Peter
  Jag har befunnit mig barhimlad större delen av dagen; var har du obsrverat tornsvalorne, jag har uppenbarligen missat dom? 😉
  300 klubben; vill någon ge sig tillkänna?
  Vore mycket imponerande och faktiskt mer meriterande – enligt min mening –
  än ekologisterna här.
  Deltagande observation smäller alltid högst, eller hur Lena? 😉

 38. Torsten Wedin

  Labbibia #36;
  Jag lägger ner den här diskussionen nu. Jag kommer igen i större sammanhang där AGW:are får stå i smutsen.
  Totte

 39. Torsten Wedin #34
  Du verkar allvarligt störd.
  ”Jag kommer aldrig att be TTPP om ursäkt för han har orsakat mej mycken skada genom att sprida lögner om mig. Men det är ju hans stil.”
  Jobbigt för dig? Du är ju bara en Totte som vill väl hela tiden.
  Jag har missat spridda lögner om dig, men det kan bero på att jag saknar intresse. Lite nyfiken på din person blir jag ibland, men inte ofta.

 40. Torsten Wedin

  Labbibia #36:
  Thomas p är till synes intelligent. Men inte riktigt.
  Totte

 41. Torsten Wedin

  Uffeb #39:
  Inte jobbigt alls!
  Sug på den!
  Totte

 42. Labbibia

  Rosenhane # 31
  Visst är det så!
  Vi klimathotsskeptiker har ju faktiskt redan vunnit fighten. Publiken har gått hem, materialarna håller som bäst på att samla i hop utrustningen…….AGW-Klimathotsspelarna har redan börjat fokusera på nästa derby, som de kallar ”sustainibility” eller något liknande. Oddsen på Bookmakerfirmorna är emot dem redan nu…….. 😉
  Det är ju bara huliganerna, ”apberget” i form av UI, Pip(K)Rökarn och SVT (nej knappt ens SVT längre) som kämpar vidare mot det allt mer avklädda ”klimathotet”.
  Ute i stora världenär ju matchen för länge sedan slut. 10-0  till skeptikerna blev det visst. 😉

 43. Torsten Wedin

  Intet jobbigt alls,
  för jag vet det ni kanske inte tror.
  Totte
  PS
  Men kallt kommer det att bli, jävligt kallt.
  DS

 44. Labbibia

  Uffeb # 39
  Där kom det ju en äkta halmgubbe från dig igen!
  Du som brukar vara så snabb att anklaga andra för sådana tilltag.

 45. Peter Stilbs

  Rosenhane #37 – jag såg dom första (ca 4 stycken eller så) i morse kl 07:35, cirklande över KTH – som många gånger tidigare. Sen har jag inte sett några i dag.

 46. Nu ere nåt konstigt djäkla pladdrande igen!!

 47. Lars C

  Uffeb!
   
  Det finns gott om skribenter på nätet med paranoida drag.
  Men se det positiva! Före nätets tid  satt de hemma på sin kammare och odlade gud vete vad i sin föreställningsvärld. Idag kan de testa sina tankegångar mot andras med snabb och ibland brutal respons. Jag inbillar mig att detta har ett visst värde ur terapisynpunkt.
   
  Själv så har jag skådat ljuset och vet vad som är sant och inte sant. Prscis som undergångspredikanterna i NYC som predikar om jordens undergång i morgon. Allt baserat på beräkningar ur bibliskt material.
   
  Väl mött i övermorgon!

 48. Rosenhane

  Peter #46
  Jag ska spana i morgon bitti åt KTH-hållet …
  Här en trevig blogg i fågel – l och även andra sammanhang, spana in den vacksra rödbenan:
  rodbenafyra « Björn Liedéns författarinlägg

 49. Ann L-H

  Kent F # 13 – Svartvit flugsnappare har kommit till min trädgård på västra Orust och bråkar som vanligt med de bofasta om bästa boplatsen. Exakt när den anlände i år vet jag inte då jag varit bortrest en tid, men nu är den i varje fall här. Ingen tornseglare än vad vi sett och det är tyvär tomt i svalbona under hustaket i år liksom i fjol för första gången i manna- och även kvinnominne

 50. Pär Green

  ”Står inför miljöproblem”
  – Jag är imponerad av Världsnaturfonden och de pengar de samlat in. Vi måste vara medvetna om klimatförändringar och havsvattennivån som ökar något snabbare än vad vi tänkt oss. Det är ett av de stora miljöproblem vi står inför, sade kungen som verkade vara avspänd och glad och skämtade till det lite med den församlade pressen.
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2443152/kungens-forsta-tal-efter-maffia-banden

 51. Labbibia

  Under tiden……
  På UPPSALAINITIATIVET fortsätter man med sin CENSUR av obekväma frågor och åsikter……..diktaturens kreatur har fortfarande inte fattat att de lever i  informationsfrihetens tidevarv……..
  (Nu riktar jag mig direkt till UI, närmar bestämt Olle H, professor)
  Hördu Olle hur ska du ha det egentligen? Vill du ha en ärlig debatt, eller är du bara intresserad av att föra fram din egen insnöade, politiskt färgade åsikt, i klimatfrågan?
  Jag utmanar dig här hos Maggie! Själv är jag en vanlig ”mannen på gatan” dock hyfsat påläst i ”klimathotsfrågan”. Du borde rent teoretiskt, med tanke på din ”oerhört höga” utbildningsnivå, sopa banan med mig och mina argument.
  Kom igen nu, visa hur påläst du är, och visa att jag som skeptiker inte förstått ett jota. Törs du………?
  Var ska vi börja? Shoot, fegis!

 52. Lars C

  Vem som helast måste fatta att det inte finns något klimatproblem. Isen i Arktis smälter! ropar alarmisterna. Så bra ropar andra, låt oss komma överens om oljan säger alla utom Danmark som ensidigt påstår att nordpolen tillhör Dem. Grundbulten handlar om att utnyttja det varmare klimatet inte att bekämpa det. Den dag världens politiker kommer över överens om ett oljeutvinningsförbud i Arktis så kommer jag att tro dem, inte en dag innan!!!
   
  Jag tror dock att naturen kommer att sätta punkt. Det kommer aldrig att gå att utvinna olja på djupt vatten i Arktis. När isen kommer så tar den med sig allt.

 53. Labbibia

  Hallå professor Olle H!
  Jag vet ju att du läser det här, kom igen nu. Jag är ju en av de där ”arbetarna” som du och dina gelikar tror att ni representerar……….
  Var ska vi börja?
  Kan du svara på det här?
  Vad blir följden för mindre bemedlade männsikor om priset på drivmedel och el fortsätter att stiga som det gjort det senaste åren, som en följd av det sk ”klimathotet”?
  1. Gynnar det dem?
  X. Ingen skillnad mot tidigare?
  2. Högre priser på drivmedel och energi drabbar framförallt dem som inte har en fet plånbok?
  Olle, det räcker med att svara 1, X eller 2.
  Upp till kamp emot kvalen Olle!

 54. Rosenhane

  Till alla som tycker sig se förändringar, ta det easy:
  ”Fåglarna sjunger
  Blommor slår ut 
  allt är sig likt
  som det varit förut”
  En låt från välunderrättat håll:
  YouTube – Agnetha Faltskog Om Tarar Vore Guld

 55. Heja Labbibia!
  Det där var ett kul grepp!

 56. Rolf

  Rätt kul jag har en liknande proxy men en mindre fågel. Sädesärlan kommer hem till mig 6-7 April och har gjort så de senaste 30 åren utom 2006 – 2008 då var den 1 vecka tidig. 2009 var den som vanligt den 7 på morgonen i småland. 2010 var den 10 dagar sen. Men i år var den  punktlig igen. Vad man nu kan dra för slutsats av detta. Troligen mera verkan än orsak 🙂
   
  @Labbibia #51
  Bra ! Jag har också tittat på herr Högströms argumentation emellanåt och i mitt tycke står den definitivt inte upp till den förväntade utbildningsnivån. T.ex logik verkar vara världfrämmande för Herr Högström. Ta bara den konferens för 1,5 år sedan ungefär, där han motsade sig själv genom att använda ”den samlade vetenskapen” som argument. (Konsensus).
   
  Han kan t.ex skriva en ny essä om hockeyklubban, men tål inte kritik mot att utbyte av statistisk metod inte förändrar indata på något sätt. Numera går det ju också att hänföra till vissa email där till och med en viss Herr Briffa tillstår att visst har det varit både en liten istid och en Medeltida varm period. Så den klubban är säkert död och inte återupplivad ens i nästa IPCC rapport.

 57. Labbibia

  Eftersom Olle H inte lyckats åstadkomma ett enkelt 1, X eller 2 på  15 minuter måste jag tyvärr underkänna hans ickesvar på den första frågan……
  0 rätt än så länge alltså.
  Oki Olle H, nu kör vi fråga nr 2.
  Varför vrålade du ”kreationist” åt Dr Roy Spencer, en framstående klimatforskare, när han var inbjuden till Riksdagen för att informera om en alternativ åsikt om det sk ”klimathotet” härom året?
  1. Du tyckte inte om att han fick framföra sina åsikter?
  X. Han är ju kristen och därför automatiskt diskvalificerad från att ha någon åsikt i frågan?
  2. Han har ju för bövelen en annan åsikt än jag (professor Olle H) i klimathotsfrågan.
  Lycka till Olle H, du har 33,33333333…. % chans att svara rätt om du inte kan svaret……rätt chysst tycker jag. Ger du dina studenter samma chans?

 58. Labbibia #44
  ”Uffeb # 39
  Där kom det ju en äkta halmgubbe från dig igen!
  Du som brukar vara så snabb att anklaga andra för sådana tilltag.”
  Nej men oj Labbibia.
  Det är tydlgen svårt att skilja på eventuellt spydiga kommentarer till en namngiven person och kommentarer till en egenskapad halmbgubbe.
  Totte är ingen halmgubbe. Han finns.
  Försök hitta en idé om vad som menas med halmgubbe innan du faller in i andras flitiga utnyttjande av den äckliga debattformen.
  Kort beskrivning:
  I stället för att kommentera eller svara så omskriver man det din uppfattade motståndare skrev och skapar en ”halmgubbe” som man kan såga till sista halmstrå.

 59. Labbibia

  Uffeb
  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ………
  Halmgubben är att du börjar ifrågasätta Tottes mentala status……

 60. Labbibia

  OLLE H
  Hallå! Var är du Olle? Kom igen nu!
   

 61. Labbibia #59
  Det är ingen omgjord Totte som jag kommenterar. Jag vänder mig inte till en halmgubbe. Jag vänder mig till Totte.

 62. Labbibia

  Ojdå Uffeb
  Grejen är att du väljer att diskutera Tottes mentala status istället för att bemöta hans argument. Ett klassiskt personangrepp, eller om man så vill, en halmgubbe, dvs du försöker vända fokus bort från vad det egentligen handlar om. Personangrepp kan ju naturligtvis vara mycket effektivt som ”halmgubbe”.
  Jag föreslår att du väljer en järnsjua nästa gång, 😉

 63. pekke

  Uffeb
  Ditt inlägg #39
  ” Torsten Wedin #34
  Du verkar allvarligt störd. ”
  Verkar ju va lika stabilt som dina egna inlägg i bland !
   

 64. Labbibia #59
  Jag har inte diskuterat Tottes mentala status.
  Jag skrev ”Du verkar allvarligt störd.”
  Du tolkade det som att jag menade att det var något fel i Tottes mentala funktioner. Så menade jag inte. Jag menade bara att han, precis som vi andra, kan bli allvarligt förbannat störda av att andra beter sig på fel sätt.
  Du skapade omedvetet en halmgubbe av mitt inlägg genom att kommentera din tolkning snarare än min mening.

 65. Labbibia

  Uffeb # 64
  HAHAHAHA……… 😛
  Veckans bästa?

 66. Labbibia

  Olle H
   
  Tredje och sista frågan.
  Vad betyder IPCC?
  1. Intergovernal Panel on Climate Change
  X. Intenational Panel on Climate Catastrophy
  2.Internal Practical joke on Climate  Calamities
  Kom igen nu Olle! Det börjar bli pinsamt!
  Någon fråga måste du ändå kunna svara på……. annars blir det IG

 67. Labbibia

  Slamkrypare i # 66 Olle
  Frågorna ska vara:
  1. Intergovernmental Panel on Climate Change
  X. Intenational Panel on Climate Catastrophy
  2. Internal Practical joke on Climate  Calamities
  Det här fixar du! Piece of cake!

 68. DJ

  Labbibia 62:
   
  En halmgubbe är när man hittar på en ståndpunkt eller ett argument som motdebattören aldrig hävdat och angriper det argumentet istället för det verkliga som motdebattören fört fram.
   
  Personangrepp är minst lika dåligt, men en annan typ av argumentationsfel om man använder sig av det för att framföra sin egen åsikt som bättre, dvs ett ad hominem-argument.

 69. Gunnar Strandell

  Jonas N #11
   😉
  Du borde skicka dem en pyjamas, så att de inte fryser när solen gått ned.
  Slabadang har mönstret och Uffeb nålsticken.
  Well done!   

 70. Rosenhane

  Jag har gjort en deltagande observation här på bloggen; vid ett flertal tillfällen under ett par år har jag fört göteborgskravallerna med gatstenskastning mot polisen och andra ligistfasoner på tal och kopplat dessa samman med Olle Häggström och några av hans kompisar.
  Märkligt nog har inte en enda dementi infunnit sig.
  Vad kan det bero på?

 71. Labbibia

  DJ
  Tack för klargörandet……
  För mig har en ”halmgubbe” alltid varit att man vänder diskussionen bort från ämnet för  att på så sätt avväpna motståndaren………
  Men du har säkert rätt. Tack! 

 72. Labbibia och andra…
  Låt oss lägga ner striden om halmgubbar och Totte..
  Det har börjat spåra ur tycker jag. Men intressant är det.
  Inte personerna, men de olika sätten att tolka olika saker i skrift när man hoppar in i en tråd utan att ha lyckats följa med från början…
  Det här lilla stickspåret där jag knuffar frm vagnarna började genom att jag kommenterade ett inlägg från Totte som såg ut så här:
  ”Jag kommer aldrig att be TTPP om ursäkt för han har orsakat mej mycken skada genom att sprida lögner om mig. Men det är ju hans stil.”
  Att jag skrev en kommentar om att Totte tycktes vara svårt störd handlade inte om Tottes mentala förmåga. Det handlade om citatet ovan.
  Om man ska betrakta sig som störd eller svårt störd när man anklagas för lögn är väl upp till var och en att fundera över.

 73. Rolf #56
  Mitt bidrag:
  I år blommade blåsippa, vitsippa och gullviva samtidigt på tomten vid Jungfruholm, Forsmark 7 maj.
  Jag har inte sett det sedan mitten av 1970-talet.
  Det är värre än vi trott…. 
   

 74. L

  Uffeb, försöker du överträffa Lars von Trier..?

 75. DJ #68
  ”En halmgubbe är när man hittar på en ståndpunkt eller ett argument som motdebattören aldrig hävdat och angriper det argumentet istället för det verkliga som motdebattören fört fram.”
  Tack! Det behöver upprepas, men så småningom klarnar det.

 76. Labbibia

  Uffeb # 72
  Det är av yttersta vikt att man uttrycker sig (över)tydligt när man kommunicerar enbart skriftligt….
  Där är vi överens.
  http://www.youtube.com/watch?v=OettgNpe4n4

 77. Slabadang

  Pragminuten slut på UI!
  jag tycker det är så ruskigt omoget fegt och löjligt. Där sitter de i sin lilla modererade gröna bajamaja. Kastar ut lite skit omkring sig stänger därefter omdelbart dörren lipar och skriker nä nä nä nä nä näääää ni kan inte ta oss!
  Nu är ju inte klubben större än att de får plats där allihop och doften tar de med sig när de lämnar klubblokalen.
  TCS är en riktigt stor syrerik klubblokal med öppna ytor och små sittgrupper lite här och var. Debatten står högt i tak och alla är välkomna att argumentera och kommentera. Tryggheten kommer från klubbens stadgar och när det hettar till i överkant går medelmmarna in och skyddar den som blivit för hårt angripen. Till och med överförfriskade nätroll är välkomna men känner snabbt att de e rätt stabila medlemmar som i kraft av sin uppenbarlese får dem att med slokande öron förstå att de passar bättre in i nyktert tillstånd.
  Klubbvärdinnan äger all den respekt hon så tydligt förvärvat. Fan vilken tur att man tog medlemskap i rätt klubb.

 78. Labbibia

  För övrigt kan jag meddela att professor Olle H fick IG på provet som gällde ”klimathotet”
  Inte ett enda svar…..inte bra, Olle H!
  Tröstemusik kommer här….Omprov i morgon kväll. Missa inte chansen Olle H!
  http://www.youtube.com/watch?v=HmJLv5fEb3k

 79. Dj #68
  Tekniken är effektiv och kan leda till intressanta debatter när det sker muntligt och inför publik.
  I muntliga förhandlingar fungerar det mer som konfliktskapande. Och det vill man ju inte när man förhandlar om att bli överens.
  I bloggsammanhang är tekniken effektiv, men dödande för alla försök till dialog.
  Antalet halmgubbar som skapas kan snabbt bli minst lika många som de som har något vettigt att bidra med.
  Och med en halmgubbe kan man inte föra en dialog (jo det kan man, man skapar sina egna halmgubbesvar, vilket är en utvecklad form av tekniken..)på så sätt kan man ha en monolog med sin egen halmgubbe i evigheter. Alltid får man dessutom rätt.
  Den som börjar försöka försvara halmgubben genom att påstå att vederbörande angriper annat än det som ursprungligen uttrycktes kan hamna i en långbänk.
  Den långbänken är bara byggd för att utse en vinnare och en förlorare.
  Men eftersom den är byggd av halmgubbekonstruktören så är du chanslös.
  Många halmgubbetillverkare försöker håna de som aldrig sätter sig på bänken, men det får dom väl diskutera med sina halmgubbar.

 80. Lars C #52
  Redan på 1970-talet diskuterade ”International Tunneling Association” möjligheterna att borra sig ned från norra Norge och vidare norrut under havsbottnen för att utvinna olja. Ekonomin såg OK ut redan då, men man såg svårigheter i att rekrytera personal som skulle sköta borrning  och utvinning.
  Jag är övertygad om att teknik och ekonomi har utvecklats sedan dess. Deepwater Horizon kanske har lagt mer kol på brasan…? 

 81. Gunbo

  Lars C #47,
  ”Det finns gott om skribenter på nätet med paranoida drag.
  Men se det positiva! Före nätets tid  satt de hemma på sin kammare och odlade gud vete vad i sin föreställningsvärld. Idag kan de testa sina tankegångar mot andras med snabb och ibland brutal respons. Jag inbillar mig att detta har ett visst värde ur terapisynpunkt.#
  Tack för en utmärkt observation! Det är tur att de paranoida har möjlighet att mötas på nätet men lite otur att de förstärker varandras paranoida drag. Nätet är på både gott och ont.

 82. Labbibia

  Of course Gunbo!
  Men i kväll har faktiskt UI och prof. Olle H blivit….. (se länk)….de har fallit på eget grepp kan man säga……
  http://www.youtube.com/watch?v=HmJLv5fEb3k

 83. OK, nu har det alltså gått ett antal timmar sedan mitt inlägg på UI. 12 ytterligare kommentarer har släppts igenom , bla av Labbibia mfl, men inte min. Den löd som följer:
  Det var intressant, det Olle påstod. Så intressant att jag måste kolla om han faktiskt talar sanning. Men sen ser jag att han avslutar med en brasklapp. Men jag testar ändå
  Ingrid, det jag skrev är min ärliga uppfattning. Du hade ju kunnat svara på TCS ifall du menar att jag har helt fel. Din kommentar hade garanterat inte raderats/modererats.”
  Så även denna gång kunde inte UI hålla sig till sanningen, och försöker utge sig för ngt som inte stämmer. Det är ingen fara, alla pro-klimathotsbloggar har ungefär samma behov.
  Men det är ändå roligt. först Magnus W länkar en tråd (blande de allra första) där mina kommentarer finns kvar, och sedan Lars Karlsson, till en senare (vars länk inte fungerar) men där han måste ta till lögner.
  Det är ett sorgligt gäng, och de måste alltså tom ljuga för sig själva för att hålla skenet upp ..

 84. Labbibia

  hm…..Gunbo
  fel länk egentligen, men…….
  Egentligen tänkte jag mig lite mer actionfyllda scener för att beskriva vad UI råkat ut för i kväll…..Obs, på eget grepp!
  http://www.youtube.com/watch?v=HmJLv5fEb3k

 85. Gunbo

  Labbibia #51,
  ”På UPPSALAINITIATIVET fortsätter man med sin CENSUR av obekväma frågor och åsikter……..diktaturens kreatur har fortfarande inte fattat att de lever i  informationsfrihetens tidevarv……..”
  Både WUWT och Judith Curry ”censurerar” för att hålla en någorlunda nivå på kommentarerna. Om man ska kalla modereringen för censur är en definitionsfråga. Det är väl upp till blogginnehavarna att välja vilka kommentarer de vill besudla sin blogg med.

 86. Labbibia

  Gunbo # 85
  Nu uttrycker du dig som psykolog väldigt underligt……tycker jag.
  ”Det är väl upp till blogginnehavarna att välja vilka kommentarer de vill besudla sin blogg med.”
  Hur menar du då? Besudla? Hur skulle du definiera ordet ”besudla?
  För mig betyder ”besudla” någonting ….orent. Vad betyder det för dig, Gunbo?

 87. Labbibia

  Jonas N # 83
  Såg nu att de på UI tydligern beslutat sig för att fortsätta sitt ”experiment”, dvs, att tillåta (nästan) fri kommunikation……vad kan det komma sig? Det går definitivt utanför deras vanliga Modus Operandi. vad tyder detta på? Desperation?

 88. Gunbo #85
  Försvarar du censur eller någon av dess Orwellska omskrivningar?
  Eftersom du skriver du på TCS litar du uppenbarligen på självcensur,
  Vad eller vem är det som säger dig att vi andra personligen eller kollektivt inte klarar självcensuren lika bra som du?

 89. Gunbo

  Labbibia,
  I morgon lär det ju bli domedag så vi behöver förbereda oss på ”det oundvikliga”, gärna med följande:
  http://www.youtube.com/watch?v=aEplqV0scyo&feature=related
  Hoppas vi fortfarande kan utbyta tankar i övermorgon! God natt!

 90. Labbibia

  Gunbo# 89
  Menar du verkligen att du är oroad av vad någon religiös tomte i USA har att säga huruvida mänskligheten kommer att finnas till på Söndag?
  För f-n Gunbo! Du skojar….Tack för vacker musik förresten!
  Jag kan trösta dig med att min profetia för mänskligheten är att vi kommer att sprida oss över hela Vintergatan så småningom……….
  Tror du på den? Eller tror du att världen går under i morgon kl 18.00?

 91. Jeee!
  Inte bara väderkvarnar dödar i naturen
  German “Green” Biogas Plants Producing Deadly Botulism – fatal to cattle and wildlfe
  http://antigreen.blogspot.com/

 92. pekke

  Gunbo# 85
  WUWT censurerar i bland, men det verkar slå åt bägge  hållen !
   
  Vill du ha censur här på TCS så kan du bara maila maggie eller avstå från att kommentera här.
   
  Vill du ha censur på TCS Gunbo ?
   

 93. pekke

  pekke # 92
  Eller en fri debatt ?
   

 94. Gunbo … #85
  Egentligen en väldift trist (jag skulle nästan säga falsk) kommentar av dig. Alltså att jämföra WUWT:s och Curry’s komentarshantering med UI:s
  Men så är det ju. Man måste ständigtg ljuga för att försvara klimathotet och alarmisterna/aktivisterna.
  Såg att UI:s Lars Karlsson hävdade att jag ”uppf[unnit] satellit-temperaturserier som täckte första halvan av 1900-talet.”
  Alltså, på fullt allvar. Hur rubbad måste man vara för att föra fram en sådan förhoppning? Tror ni att en vuxen karl (Lars Karlsson) på allvar tror att jag hävdat ngt sådant? Länken han har går till 2011-05, dvs innevarande maj, och funkar förstås inte. Jag blev ’bannad’ där för flera år sedan. Ungefär när jag upplyste LArs K om att man kan visa flera tidsserier i samma graf. Ngt han menade var en ’lögnaktig metod’
  http://uppsalainitiativet.blogspot.com/2009/06/fem-variationer-pa-en-trend.html

 95. Gunbo

  Labbibia #86 och Gunnar Strandell #88,
  Det vanligaste argumentet för moderering (det en del kallar censur) är att kommentarer som inte håller sig till ämnet, innehåller ett grovt språk eller innehåller grova personliga påhopp inte släpps igenom. Jag läser sällan på UI så jag vet inte vilka kategorier de anser vara oacceptabla.
  Tycker själv att folk ska få säga sin mening men att gränsen går vid direkt ärekränkning, som att kalla meningsmotståndare idioter eller psykopater. Sådant leder inte diskussionen framåt och diskussion är väl det bloggar är till för.
  Censur är väl någonting myndigheter utövar för att hålla folk ”på 
  mattan”. Privata blogginnehavare har, enligt mitt förmenande, rätt att avgöra vad som kan publiceras under deras ansvar.

 96. Gunbo

  Labbibia #90,
  ”Menar du verkligen att du är oroad av vad någon religiös tomte i USA har att säga huruvida mänskligheten kommer att finnas till på Söndag?”
  Ha, ha, nej det tror jag verkligen inte! Min kommentar #89 var ren och skär ironi. Men lite vacker musik är väl inte dumt?

 97. Labbibia

  Gunbo
  Allvarligt talat, stycker du att en ”obekväm” åsikt i klimathotsfrågan ska kunna rendera censur? Vi pratar alltså inte om förolämpningar, ärekränkning eller dylikt.
  Sug på den här låten Gunbo, apropå politiskt inkorrekt……
  Fantastiskt bra, tycker jag!
  http://www.youtube.com/watch?v=6D7c79Vxt84

 98. Gunbo

  Labbibia #97,
  ”Allvarligt talat, stycker du att en ”obekväm” åsikt i klimathotsfrågan ska kunna rendera censur?”
  Jag tycker att det är varje blogginnehavares rätt att avgöra vad som ska offentliggöras på hans/hennes blogg. En del bloggare är generösa som t ex Maggie medan andra är mer restriktiva. Det är helt enkelt upp till dem. Att en del blir förbannade över att deras kommentarer inte kommer in är förståeligt. Då finns möjligheten att starta en egen blogg för att föra fram sina egna tankar och idéer – eller hur? Är det inte det som kallas demokrati?

 99. Gunbo

  Labbibia #97,
  WOW, var hittar du alla fantastiska bitar? Länka gärna till fler!

 100. pekke

  Gunbo #95
  Så du tycker att Uffeb borde censureras ?
   
  TCS är den enda blogg jag vet där man kan skälla och diskutera på/med varandra om hur ev. klimatet påverkar jorden både fysiologiskt, politiskt och ekonomiskt !
   
  Och ! Jag säger och igen !! Du vill moderera den hårdare !!
   
  Du vill inte ha diskussioner Gunbo !!
   
  Ska du stänga av folk för att det inte passar dig, gör så !
   
  Vill du ha folk som lever i en teoretisk värld så kan du bara säga så, vi andra som lever i verkligheten får ju anpassa sig efter dig !
   
  Men när den teoretiska världen inte fungerar med verkligheten så är det godnatt.
   

 101. Gunbo.
  Det var väl lite för förenklat. Ditt resonemang kan väl möjligen passa in på ”personliga” bloggar. På bloggar som utgör sig för att vara lite mer offentliga och som beskriver sig själva som tex UI så passar det sämre. Då blir det ju en klubb för inbördes beundran eller en ensidig propaganda-site.

 102. Ett skärskådande och granskande av Mp.miljö och klimatmål,
  vad innebär detta konkret för Sverige,massor av storstadsbor
  blir grundlurade av deras argument,för det är i storstäder som
  Mp har mest framgång.
  Mp rider på den allmänna negativa ’hotbilden’ i gammelmedia i miljö och klimatfrågor,detta utnyttjar man ganska smart i Mp,se bara hur
  positivt Mp behandlas av S.V.T och Tv4 mm.
  ’Hotbilder’ är effektivt som redskap,men ej till nytta för landet.
  ALI.K.

 103. Gunbo

  pekke #100,
  ”Och ! Jag säger och igen !! Du vill moderera den hårdare !!
   
  Du vill inte ha diskussioner Gunbo !!”
  Snälla, var har jag sagt det?
  Jag skrev: ”Sådant leder inte diskussionen framåt och diskussion är väl det bloggar är till för.”
  Jag förstår mycket väl att det käns kränkande att inte få in en kommentar på en blogg men ”den som i leken går den får leken tåla”. Privata bloggarre har rätt att bestämma vad som publiceras på dem.

 104. Gunbo

  Ingvar E #101,
  ”På bloggar som utgör sig för att vara lite mer offentliga och som beskriver sig själva som tex UI så passar det sämre.”
  Som jag tidigare sagt har jag inte så mycket erfarenhet av UI men jag ser dem inte som speciellt offentliga.

 105. Labbibia

  Gunbo # 99
  Kul att du gillade den. Videon säger ju faktiskt rätt mycket om de kulturella skillnaderna som finns hä i världen oxå.
  Den här då? Har du hört den? Mera västerländskt, men som den oförbätterliga Bob Dylan-fan jag är, så älskar jag berättande låtar, låtar som har något att säga. I det här fallet så kanske bilderna i länken har mer att säga än själva låten, något om allas vårt oundvikliga åldrande? Men det är ju faktiskt bara att acceptera, rocka loss till låten, hoppas du gillar den Gunbo!
  Det är i mina öron bland det bästa som gjordes på 80-talet, och det vill inte säga lite!
  http://www.youtube.com/watch?v=5rZznbo5Jlc

 106. Det bli rätt Tröttsamt med dessa eviga ’Halmgubbar’ från UFFE B,
  Dessa återkommer ideligen och hör inte hemma på denna blogg,
  har man inte ett ansvar att hålla sig till ämnet,bör man vara ej
  kommentera alls,det tillför inget i bloggen.
  ALI.K.

 107. pekke

  Gunbo# 103
  Då vet du att det är maggie som bestämmer spelreglerna här !
  Vi diskuterar och skäller på varandra vare sig det är vetenskapligt eller ovetenskapligt !
  Men det som diskuteras här är oftast kopplat till den vetenskapliga grenen Klimatet på ena eller andra sättet !!
   
  Kom i håg det Gunbo !
   
  Här har du en fri diskussion, väldigt rörig erkänner jag, men du behöver inte ha akademisk utbildning för att ge dina åsikter här!
   
  Det är jag glad för som inte har nån akademisk utbildning och enbart ett vetenskapligt intresse sedan ungdomen !
   
   
   

 108. Gunbo framför i personlig stil,men det är bättre än Tomas P wikipeda
  inlägg , kunskap som irrar omkring  till ingenting.
  Men(TP) han rätt att framföra detta på denna blogg också,det
  gäller att hitta de bitar som kan stämma ibland,dessa kan man
  sedan diskutera,vad de innebär mm,och det görs också på denna
  blogg,så långt är det bra.
  ALI.K.

 109. Gunbo

  Labbibia #105,
  Har aldrig hört denna. Rockade så att stolen gungade.
  ”..men som den oförbätterliga Bob Dylan-fan jag är, så älskar jag berättande låtar, låtar som har något att säga.”
  Då  är vi på samma våglängd! Bob Dylan har varit en favorit sedan 60-talet. Den här blir allt kärare med varje år som går:
  http://www.youtube.com/watch?v=9sldgunY3Fw

 110. Gunbo #95
  Duger faktisk själv det bästa argumentet mot censur eller moderering:
  ”Jag läser sällan på UI så jag vet inte vilka kategorier de anser vara oacceptabla.”
  Om du bara får läsa om en sida av sanningen och inte ens får får veta att det finns en annan sida, hur mycket VET du då?
   

 111. Gunbo

  pekke #107,
  ”Här har du en fri diskussion, väldigt rörig erkänner jag, men du behöver inte ha akademisk utbildning för att ge dina åsikter här!”
  Ja, det håller jag med om och det är en av orsakerna till att jag häckar här.

 112. pekke

  Och
  Ja igen !
  Och jag gillar alla länkar till diverse videos som alltid dyker upp på helgerna som t.e.x.  Labbibia #105.
   
  Ser du det hos UI ?
   
  Uffeb som flippar ur ?
  Han får gärna flippa ur här och gnälla på oss skeptiker samtidigt som hans del av Svealand har de lägsta temperaturerna enligt SMHI.
   
  Här på TCS diskuterar vi både vetenskapen och har roligt i bland.
   
  Tycker inte du Gunbo om det så må det vara så !
   

 113. pekke

  Gunbo # 111
   
  😉
   

 114. Bloggar är skrivna,inget debattprogram ALA SVT,det gör en viss skillnad
  men Internet med ’taldebatt blir nog vardagsmat framöver.
  Men taldebatt med UI, vore nog inte så rolig,det kan jag försäkra.
  ALI.K.

 115. Håkan Bergman

  Och det man inte ser, läser eller hör har man inte ont av:
  http://www.youtube.com/watch?v=NZyvm1lMnGY&feature=related

 116. Gunbo

  Gunnar Strandell,
  ”Om du bara får läsa om en sida av sanningen och inte ens får får veta att det finns en annan sida, hur mycket VET du då?”
  Jag läser vanligen vad bägge sidor framför, dock inte så ofta UI:s. Jag lovar att fökovra mig i deras argumentering. Jag läser däremot Judith Curry, Roy Spencer, Roger Pielke Sr, WUWT m fl (utan att anamma allt det som sägs). Jag förbehåller mig rätten att själv avgöra vad jag tänker och tror – rätt eller fel. 

 117. Labbibia

  Gunbo # 109
  ”Forever young”
  Sk-t bra! Tack!
  Enda sättet att uppnå det i verkligheten, är ju att lattja med vårt DNA. Vad säger du om det Gunbo? Bör vi arbeta och forska i möjligheten att  förlänga våra liv? Det går ju i såfall  rakt på kollisionskurs mot en ”hållbar utveckling”

 118. Gunbo

  Labbibia,
  Förlänga våra liv – varför och till glädje för vem? I så fall blir vi 10. 11, 12 miljarder inom detta sekel. Men man kan ju alltid drömma.
  http://www.youtube.com/watch?v=tONsedTRCD4&feature=related

 119. Gunnar Strandell

  Gunbo #116
  Bra svar!
  Jag hoppas att det är många som svarar likadant. Det ger mig stöd för de inlägg jag gör på UI för att de ska ändra hur moderreingspolicyn används.
  Uppsala universitetshus slogan i all ära, så gillar jag den formulering vi hade i en studentkorridor på 1970-talet:
  ”Tro inte på allt som är sant!”  

 120. Gunbo

  Gunnar Strandell,
  Betr. Uppsala universitetshus slogan har jag aldrig gillat den. Att tänka rätt innebär ju att någon dikterar vad som är sant och rätt. Det begränsar ju även utveckling. Att tänka fritt däremot befrämjar utveckling på alla områden. Men orden på universitetshuset härstammar förmodligen från en tid då auktoritetstro var det viktigaste inom våra lärosäten.
  ”Tro inte på allt som är sant!” gillar jag skarpt.

 121. Gunbo
  För en gångs skulle håller jag helt med dig. Det ligger ngt unket över den devisen ..