Pär på korståg

Rubriken är faktiskt inte min egen, utan Dalarnas Tidningars. Tydligen har Väder-Pär varit på besök och talat sig varm om uppvärmningen. Han och koldioxidbantaren Staffan Lindberg åker visst landet runt för att propagera mot, som det heter, miljöförstöring.
Tv-meteorologen Pär Holmgren gjorde ett stopp i Säters Folkets hus på sitt korståg över landet mot miljöförstöring.
”Jag har hellre en dialog med hundra Säterbor än med hundratusen i tv”, säger Pär Holmgren. Visst. Jag med. Man får garanterat bättre betalt för att tala till Säterbor. Med stundande bröllop och skralt i kassan hade jag också gärna talat till folket i Arjeplog eller Örkelljunga.
”Showen”, som Pär kallar framträdandet, går på temat: Hett om öronen. Det är en pedagogisk genomgång av jordens utveckling sedan det bildades för 4,54 miljarder år sedan fram till idag då allt fler sätter utsläppen av växthusgaser i samband med vädret.
Vilken tur att Pär är klartänkt nog att själva kalla sitt framträdande för show. Om en f.d. tv-meteorolog med hockeyfrissa och en koldioxidbantare slår sina påsar ihop kan det ju knappast bli annat än cirkus.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. fogge

  Han var på Linköpings Universitet häromdagen och trollband  en begapande och storögd publik . Det pågår en s k ”Klimatvecka” på universitetet.
  Gissningsvis med svår slagsida.
  Hmmm..så många ord det finns med ”klimat” inlemmat.
  Vet någon om hur många nybildade klimatord det finns?

 2. fogge: Jag kanske borde inlemma en ”klimatordlista” i min blogg jämte kalendariet. Om inte annat, så för eftervärlden. 😉

 3. Olaus Petri

  Förr hade vi det rafflande och realistiska Arkiv X med Fox Mulder i spetsen, nu har vi det än mer väderspännande Klimat X med Pär Mullet i huvudrollen. 😉

 4. ”Klimatslagsida”?

 5. Tege Tornvall

  Det räcker med Sankte Per. Sankte Pär kan vi klara oss utan.
  Tege

 6. Stupido uno

  Nja ,det kan bli värre om ståupparen Lasse Eriksson ”join in” och de turnerar med på sina elmopeder riket runt…de har visst gjort ett försök?