Obama: CO2 är en farlig förorening

obama
I takt med att vi närmar oss valdagen i USA börjar det utkristalliseras vem som vill vad. Obamas senaste utspel är att lova att klassa koldioxid som en farlig förorening om han vinner den 4 november. I gruppen ”farliga föroreningar” finns idag kolmonoxid och bly. Inget dåligt sällskap för ”livets gas”.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ante

  Ja jisses, en till som blivit hjärntvättad! Han vänder säkert kappan efter vinden! Tyvärr….

 2. Tja, med tanke på att ”livets gas” används för avlivning av djur, så …

 3. Maggie: Hoppas att du inte ramlar in i ett politiskt fack nu.
  Men visst är det intressant att CO2 även används i en presidentkampanj i USA. Och sorgligt, och det visar hur lätt vi manipuleras av reklam och medias bild av världen.

 4. Uffeb: Politik är något jag försöker hålla mig borta ifrån. 😉

 5. Maggie: Jag har förstått det, men bara en bild eller en liten ynka kommentar kan ge fel budskap. 😉
   Jag har läst dina inlägg länge och har förstått att du är mest intresserad av balans i klimatdebatten

 6. Uffeb: Hmm, jag ska vara försiktig i fortsättningen. 🙂

 7. Anders: Det känns onekligen en aning konstigt att klassa CO2 som ett gift med tanke på att var och en av oss och dessutom alla aeroba djur andas ut den.

 8. Gunnar Littmarck

  Avlivning med vatten, har i vart fall inte varit ovanligt förr i tiden.
  Vad säger du Anders, ska vi göra slag i saken och giftförklara vatten?
  Visst jobbar de flesta jänkare så mycket att de inte hinner bilda sig, men Obamas psevdomiljöflirt, går nog inte hem.
  Trevligt att McCain vill satsa på kärnkraft.
  Jag tror att många europeiska Obamakramare underskattar effekten av minskad vilja till frihandel.
  USA är så stort att de i princip, kan be alla andra dra, de kan med lägre tillväxt skapa alla sina mervärden själva.
  Jag hoppas att dagens ekonomiska kris blir mycket djupare, ty då skapas förhoppningsvis, förutsättningar för ett globalt frihandelsavtal, då tror jag McCaine är det bästa alternativet.

 9. Vilket fint vallöfte. Tur att det finns intelligenta människor i Obamas stab…. idioter.

 10. jim

  Hu ja! Tänk när politikerna förbjöd freoner som inte är annat än kol (som finns i allt levande material), väte (som vi dricker varje dag i vårt vatten) och tex fluor (som ju är jättebra för tänderna). Hur kan politikerna vara så dumma att de tror att detta kan förstöra ozonlagret och att vi till och med skulle få hudcancer? Det är ju löjligt! Hitta på att det blir ett hål flera kilometer upp i luften för att vi skulle använda andra (sämre och säkert dyrare kylskåp) och skippa hårsprayen. Det var säkert miljömupparna som ville att vi skulle ha frisyrer som på Neanderthalarnas tid. Och sen var det väl solkrämslobbyisternas skrämselpropaganda för att få sälja mer solskyddsmedel, eftersom det var så modernt med solbränna på 80-talet, som manipulerade fram Montrealfördraget som skulle få hela kölmediumindustrin på fall. Har någon bevisat att det finns ett ozonlager eller kan det vara påhittat?

 11. Mats Frick

  Jim, det är en bluff!! Bibeln säger så. Han som sett ljuset är ju PhD och han har flera kurvor som bevisar hur det är. Inget av detta går dock upp mot de kommunistiska fluortanternas terror. Barn, det handlar om barn…

 12. Toprunner

  Jim: ”Tänk när politikerna förbjöd freoner”
  Ja.. visst var det inte helt överlagt. Konsekvensen blev ju att alla kylmaskiner inte längre fick köras på R12 ( CFC) som var och är ett helt överlägset köldmedia. Nuförtiden använder vi köldmedier som kräver ca. 25% högre energiförbrukning för att utföra samma arbete. Följaktligen blir också CO2 utsläppen högre eftersom energitillverkning som regel släpper ut CO2. Ett typiskt resultat av en panikåtgärd.
  Du kan aldrig ana hur många kylmaskiner det finns… börja med att räkna kylskåp och frysar, livsmedelshantering, kylning av datorer/elcentraler/kontor, fortsätt sen med bilar som har AC.  En AC i en bil drar alltdså ca 8kW energi numer istället för 6kW med R12. Inte nog med det… ersättaren R134a skall börja utfasas 2011 och ersättaren kommer nog att bli R744 .. bättre känd som … tradada:  CO2 !! Numer av Obama snart klassad som farlig förorening. Tilläggas bör att bilarnas AC-Anläggningar kommer att dra ytterligar 25% mer energi eftersom R744 är en sämre som köldmedia… Sen pratar man om att rädda världen med att spara energi med lågenergilampor… håhåjaja.

 13. jim

  Eh, jag har ett avokadogrönt kylskåp från 70-talet (freon) som drar nästan 4 ggr mer än vårt nya..
  Hur kan det stämma då?

 14. Toprunner

  Jim:
  Häll R12 i ditt nya skåp och beskåda resultatet! Kringutrustning förbättras givetvis med tiden (prova mät isoleringens djup t.ex) men likförbenat drar R12 mindre (läs minst) energi om man jämför i likvärdig utrustning. För att göra det enkelt så ta liknelsen med etanol som bränsle jämfört med bensin eller diesel.
  P.S. Färgen är egal.

 15. Christopher E

  Du är modig du, Jim, som erkänner innehav av energislösande kylskåp i dessa tider… nu är climate cops dig på spåren, och du kommer att bli rapporterad till klimatministeriet.
  Jag kommer förresten ihåg mitt rödbruna 70-talskylskåp från studentlyan… numera har man rostfritt. Tiderna förändras. Men energiklass A+ är det, så jag klarar mig från ministeriet, åtminstone till kyl förbjuds helt och hållet.

 16. Gunnar Littmarck

  Här skulle såklart mitt inlägg hamna…
  Borde inte skriva när jag har så bråttom… förlåt.

 17. Thomas

  Jim, som du märker fungerar inte ironi på den här bloggen. Här anses de flesta miljölarm som bluff och det är lättare att hitta folk som tror på slagrutor och flygande tefat än de som accepterar att CFC:s skadar ozonlagret.

 18. Toprunner

  Thomas:
  Det är också lätt att hitta de som tycker det är OK att betala priset för en ”miljöåtgärd” med CO2 utsläpp. T.ex:
  Stoppa vattenkraftsutbyggnaden -> Elda Olja
  Stoppa kärnkraften -> Elda olja
  Sätt katalysator på alla bilar -> Ökad bränsleförbrukning
  Fasa ut de bästa köldmedierna -> Ökad energiförbrukning
  Det kanske inte var avsikten ,,, men blev resultatet!

 19. jim

  Thomas, jag ville bara testa om det finns ett uns av seriositet här genom att använda CFC-problemet som en markör (istället för klimatfrågan som är så infekterad). Resultatet var bekräftande minst sagt.
  Christoffer, vårt gröna kylskåp står i garaget och används inte (man ska inte slösa med elen). Jag bestämde mig bara för att mäta och jämföra med vårt A-klassade kylskåp för att se att ”de” inte bara säger att nya kylar är såå snåla.
   

 20. Toprunner

  Jim:
  Bara så att du vet… då A-klassade kylskåp testas i laboratorier med R12 istället,,, så blir de A+-klassade.. seriöst alltså !