Ny läsvärd bok?

Ännu en bok om klimat? Ja, men den här kan faktiskt vara värd att läsa. 🙂 Boken heter ”The Climate Caper” och är skriven av Dr Garth Paltridge, som var Chief Research Scientist vid CSIRO och som tillhör Academy of Science. Han är atmosfärsfysiker och klimatolog och för närvarande professor emeritus vid University of Tasmania.
The Climate Caper

I boken diskuterar han bl.a. varför dagens klimatforskare vida överskattat det s.k. klimathotet. Han förklarar även varför prognoserna om att klimatförändringen kommer att leda till mer torka i Australien är felaktiga.
Än så länge har jag bara lyckats hitta boken hos utgivaren, men förhoppningsvis blir den även tillgänglig via Amazon.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Claudius

  Maggie: Du rapporterade om detta fynd den 17 juli. Och ännu har ingen kommenterat det, och således inte läst boken?
  Nu har jag gjort det. Köpte den från Bokus, den har dock ett annat omslag än den Breugheltavla som så träffande illustrerar det som är prof Paltridge´s tes: Blinda som leder varandra.
  Kort sagt: Paltridge, som själv var med i IPCC vid dess bildande, avslöjar hur denna ”rörelse” har blivit Politiskt Korrekt, en ny religion, och varför det har blivit så. Han förnekar inte att antropogent tillskott av CO2 till atmosfären kan höja Jordens temperatur, men i mycket ringa mån, och på mycket lång sikt. Denna effekt kanske rentav drunknar i det allmänna ”bruset”.
  Han beskriver också hur svårt det är för forskare som har andra idéer än CO2 att komma nån vart, att få anslag, att bli publicerade. Han drar några hårresande historier där inte bara AGW-folket gör uttalanden där de ”inte tycktes höra vad de sade” – detta har t o m förekommit från Royal Society som ville censurera en IPCC-rapport så att den inte skulle innehålla information som ”vilseför folk”.
  Däremot går han inte alls in på andra teorier om Jordens uppvärmning, boken är helt fokuserad på IPCC och den nya religionen.
  Läs Partridge! Detta är en blivande klassiker!

 2. Claudius

  Nu kom just ett meddelande om ”Klimatgreppet” i Sigtuna i morgon – jag har inte möjlighet att vara där – men detta är ju en lysande illustration till Partridge´s bok!

 3. Labbibia

  Någon som vet om den givits ut eller kommer att ges ut på svenska?
  För ärligt talat, det är betydligt roligare att läsa en bok på svenska språket. Och enklare! 😉

 4. ThomasJ

  Claudius (#1): Tack för tipset – har beställt Partridge’s bok från Amazon UK á £ 8.48
  Mvh/TJ

 5. Claudius

  Labbibia: Nej, tror jag knappast, den lär väl fastna nånstans eftersom den är så tydligt Icke-PK.
  Men läs den i original, vetja. Partridge är inte svår. Och dessutom: många gånger är översättningar diskutabla, det blir lätt lite ändringar i förhållande till originalet, det har jag märkt många gånger när jag har haft tillfälle att jämföra original och översättning.