Notis: Debatt i norska TV2 i samband med konferensen i Oslo

I samband med klimatkonferensen i Olso var norska TV2 på besök. De ordnade också en debatt mellan  Morten Jødal från Klimarealisterne och klimatforskaren Rasmus Benestad.

Skjermklipp_TV2_debatten-768x412

Videon är inte inbäddningsbar men kan ses i sin helhet här: https://www.facebook.com/arildeugen/videos/10157363777526638/

Klimarealisterna är rätt nöjda med debatten. De kommenterar också hela konferensen och andra norska mediereaktioner här: https://www.klimarealistene.com/2019/10/25/norges-forste-faktabaserte-klimakonferanse/

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Att kalla det debatt var kanske en överdrift, men meteorologen fick i alla fall erkänna hur svaga argumenten för en klimatkris är. Programledaren som frågade klimatrealisten efter dokumentation visade också hur lite hon begriper om frågan. Följdfrågorna på nätet om vad en ”klimatforskare” egentligen är, tycker jag är viktigare. Vi har sett hur man i Sverige presenterar Rockefellerström som klimatforskare när han bara är en aktivist som fått en professorstitel i present…

 2. latoba

  Jag skickade följande mail med länken till Facebook till SVT: När får vi se något liknande i SVT? Fick följande svar:
  Tack för ditt mejl. Av säkerhetsskäl får jag inte öppna länkar. Var vänlig och beskriv innehållet bakom länken så ska jag göra mitt bästa för att besvara din fråga. Kan någon hjälpa dem?

 3. Jalm

  #2

  Svara med en skärmdump och beskrivning.

  Flera miljarder st skattefinansierad budget och får inte öppna länkar…de vill verkligen skärma av sig från verkligheten.

 4. Anders

  #2 Kan inte SVT öppna FB-länk ”av säkerhetsskäl”? Tala om politiskt betingad dimridå signerad Sovjet 2.0! Borde verkligen kollas upp – kanske något för SVT:s vassaste satirprogram i mannaminne: Svenska Nyheter!!

 5. Anders

  Har lyssnat på de första 5 min. Jättebra att norsk TV gör detta! Det är bättre ordning på den sidan! Noterar bl a hur meteorologen skröt med att han var fysiker och sedan försökte lyfta frågan till att gälla ”hela globen”. Det anser jag är ett fult knep!

 6. Ann lh

  Protester i Chile och Frankrike, men varför? Tips till SVT m.fl.
  https://www.theepochtimes.com/expensive-climate-policies-sparked-the-chile-riots-just-like-the-yellow-vest-protests-in-france_3127717.html
  Dessutom lyssna till vad den från början rätt överlägsne meteorologen säger om klimatkrisen här i debatten, helt underbart! Morten Jödal hugger försynt direkt.

 7. Rolf Mellberg

  OT

  Spännande väder i Kalifornien under kommande dygnet. Det kommer att blåsa torr luft i ett knastertorrt landskap så (det konkursmässiga) el-bolaget tänker stänga av strömmen för 2.5 miljoner människor. Man vill ju inte att förra årets brand ska upprepa sig. Hoppas inte t ex IS är på plats och tuttar på. Risk att vi får omfattande rapportering om detta i morgon kväll under rubriken KLIMATNÖDLÄGE!

  Håhå jaja!

  https://wattsupwiththat.com/2019/10/26/california-faces-biggest-blackout-ever-as-2-5-million-pge-customers-may-have-no-power-for-days/

 8. latoba

  #3.#4. Jag skickade en skärmdump.

 9. Lasse

  Intressant debatt men utan diagram.
  Klimatnödläge i världen kan ju visas med hur många som omkommit av väderrelaterade händelser :
  Se diagram sist i denna bok
  https://klimathotet.com/

 10. Svend Ferdinandsen

  Imponerende at man kunne får en debat mellem de to sider.
  Er der en klimakrise fordi nogle forskere tror det og siger det, eller hvad kræves der reelt for at det er en krise.

 11. Rune Lundgren

  Bra att man i Norge får till en diskussion. Jag tyckte dock att Klimatrealisten duckade i onödan när han fick frågan om hans syn backas upp av forskning. Visst finns det massor med forskning, eller hur? Varför inte säga det i debatten?

 12. Göran

  # 11 Rune!

  Det är nog bara slöseri med tiden att börja prata om forskningen. Det blir för komplext. Det är kreti och pleti man ska nå via TV och inte forskare.

 13. Göran

  Hur blir man skeptiker? På konferensen i Oslo 2019 som jag deltog på frågade jag en av föreläsarna Ronan Connolly om hans forskning på fiskodlingar (det var inte det han föreläste om). Han berättade för mig om den och att det var via den forskningen han hamnade i klimatforskning.

  Han åkte runt i hela världen och studera olika fiskarters habitat. Det slog honom då, att han inte såg några förändringar som skulle bero på klimatförändringarna. Alla talade om hur klimatförändringarna påverkade, men Ronan Connolly såg inga. Av nyfikenhet bestämde han sig för att undersöka det.

  Tänk vad verkligheten kan ställa till med.