Metro goes green

metro

I dagens Metro är det ovanligt mycket grönt. Vi ska lära oss att äta grönt och upplyses om att köttkonsumtionen står för 18 procent av människans totala utsläpp av växthusgaser, TROTS att denna siffra ifrågasatts alldeles nyligen av forskare i Finland.

Metro berättar att världen står inför stora klimatutmaningar med växande utsläpp och global uppvärmning. Därför ska vi bland annat klä oss grönt, köpa skor tillverkade av abborrskinn och odla mat i städer.

Dessutom ett hett tips för alla som veckohandlar. Nu kan ni äntligen lära er att äta Low Carbon Diet (OBS förväxla inte med Low Carb Diet). Företaget Bon Appétit har tagit fram en matkalkylator för ”alla som vill ta sitt ansvar för att minska klimatförändringarna genom sitt val av mat”.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lejeune

  På tal om mat, ett intressant inlägg om ”Rättvisemärkt”:
  http://www.munkhammar.org/blog/index.aspx?page=display_entry&ID=2869

 2. Olaus Petri

  OT, men Lars Vilks har fått konkurrens. Läs mer om ännu en profet som inte får kränkas:
   
  http://wattsupwiththat.com/2010/04/21/second-mann-spoof-video-removed/#more-18787

 3. Christian

  Debatten är över i forskar världen, ingen tvekan om AGW.
  Multinationella företag ink oljebolag, ingen tvekan om AGW
  Small och Medium business, ingen tvekan om AGW
  Men det finns fortfarande några kronor att tjäna på att vara skeptisk, och de slantarna försöker man lägga beslag på här på climatescam.
   
   

 4. Lena Krantz

  Jahaja, jag ser det väl som ännu en i raden av olika propagandaåtgärder som sker just nu. Allt för att Sverige skall minska koldioxidutsläppen och kunna slå sig för bröstet.
  SVT:s satsning med olika undersökningar ingår ju i bilden som nu målas upp.

  Politik, allt handlar bara om politik.

  😉

 5. Labbibia

  Metro är ju en gratistidning.
  Man brukar ju säga att ”man får vad man betalar för”…….

 6. Simon

  Nu har jag bara tillgång till abstractet, men jag ser att inte de finska forskarna överhuvudtaget uttalade sig om köttkonsumtionens andel av de totala CO2-utsläppen, ej heller i den Sydsvenskan-artikel som du länkade.

 7. Steve

  Tom Smitheringale ville trekka till Nordpolen nu:  2014 kan den vara borta;  det har forskare slagit fast.  Tom hoppades också kunna varna oss okunniga om den hotande katastrofen.
  –  Nu gick det inte som han tänkt.  5 april ropade han på hjälp — hans fingrar och tummar klarade inte kylan.  Och i veckan som gick måste kanadensiska soldater flyga hem honom, sedan han plurrat i en is-spricka.

  Det är fjärde året i rad som alarmister har behövt räddas däruppe.  2009 var det Pen Hadow’s team som fick köldskador.  2008 hade Lewis Gordon Pugh tänkt kajaka till Nordpolen (han hade simmat i en vak där, något år tidigare).  En tur på 1200 km från Spetsbergen.  Han gav upp när det var 1000 km kvar.
  –  Och 2007 hade Ann Bancroft och Liv Arnesen givit sig ut på ”en historisk 75-dagars expedition till Nordpolen and beyond (eh?), för att höja medvetandet om hur den globala upphettningen påverkar det sköra (fragile) Nordpolsområdet.”
  –  Men när Arnesen förfrusit tre tår, och kylan börjat knäcka batterierna, ropade de på hjälp. 
  –  Explained a spokesman: ”They were experiencing temperatures that weren’t expected with global warming.”  Like the globe, really.
  –  Melbourne Herald Sun, 21 april
  http://www.heraldsun.com.au/opinion/another-polar-rescue-must-send/story-e6frfhqf-1225856131380
  –  Sydney Morning Herald, 11 april
  http://news.smh.com.au/breaking-news-national/wa-man-battles-towards-the-north-pole-20100411-s0lc.html

 8. kom fran en tomte på stan i dag från NSF och frågade vad jag ”gjorde för att rädda världen”, jag sade att jag tyckte hans förening borde läggas ner, Han fortsatte att babbla när jag gått förbi så jag sade ”dra åt helvete jag är inte intresserad”. Normalt sätt ber jag inte folk ”fara och flyga” men det får vara någon måtta på eländet. Hade man varit på bättre humör från början och haft tid så hade det kunnat bli roligt när man fråga hohom vad han menade………….

 9. magnus

  Brodeur#7

  Nationalsocialistisk front?

  Ja dom kan med fördel dra åt helvete:-)

 10. trams

 11. Labbibia

  Steve # 6
  Det där påminner mig om den här killen:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Timothy_Treadwell

  Naturromantiska griller, som oftast slutar illa.

 12. Steve

  ”Föreningssäljarna” på sta’n — de är väl bara anställda?  Gör ett jobb för att få lite pengar, när typ studiemedlen inte räcker, eller hur?  Vad gör man, för att inte vara ovänlig — men ändå just be dem dra?

 13. magnus

  Jonas #9

  🙂

  Bra att du håller koll.

 14. magnus

  Jonas

  Däremot undrar jag vad som är så provocerande att en SNF snubbe går runt på stan och försöker värva medlemmar.

  OK, han använder en ”Catch phrase” för att väcka lite uppmärksamhet. och visst kan det vara irriterande att bli stoppad på stan av folk med ”behjärtansvärda syften”, när man bara vill ta det lungt och shoppa lite eller dra en fika . Jag brukar gå förbi både Amnesty och rädda barnen utan att blinka.

  Men det är inget att skryta om. För då tangerar man tramsgränsen

 15. Tja magnus, det är väl just denna ’catch phrase’ som kan uppfattas som provocerande, vad vet jag. Dum så det räcker och blir över är den iaf.

  Och jag tycker heller inte att man skall förolämpa folk bara så. Men han fick ju ett ärligt och tydligt svar först.

  Jag håller med om att det är ett (litet) dilemma att dessa unga intet ont anande (eller menande) människor engageras (eller ’luras’ att engagera sig) i insamlingar av pengar (ibland underskrifter) för väsentligen trams. Det är lite synd om dem, och ibland kan det vara värt att påpeka det.

  (Men nyss sa du ju att det var OK att be andra folk som ’engagerar’ sig att dra åt helvete, men det kanske är ännorlunda när du får avgöra vem … !?) 

 16. Anti Eco-fascist

  Är man riktigt grön och klimatsmart så äter man väl Metro till lunch. Kan bli gott med rätt kryddning !

 17. Från varmfronten senaste nytt, Klotetredaktionen svarar skeptikerna.

 18. magnus

  Apropå varför metro är så ”grön” idag. Prova att googla så får ni svaret tror jag

 19. Pontius

  Känns som om denna blogg börjar ta kål ¨på sig själv efter alla avslöjanden. Fler och fler börjar inse att AGW har betydligt större påverkan än vad som var vedertaget för bara ett par år sedan.
  Kvar blir en spillra av sönderslagna själar som fortsätter att leva i förnekelsens dunkla förvirrade budskap…   

 20. Pehr Björnbom

  Ann L-H #16,

   
  Klotet har funnit fem artiklar som säger emot AGW-teorin men 8000 som inte säger emot densamma.
   
  Det förefaller mig naturligt att antal artiklar som motsäger AGW-teorin inte kan vara så många. Fem sådana artiklar på ett år visar att det verkligen finns seriösa forskargrupper som studerar grunderna för AGW-teorin och finner svagheter i densamma.
   
  Men AGW-teorin har genom IPCC redan fått ett stort genomslag som motiv för forskning som skall motverka människans utsläpp av växthusgaser eller för att studera vad dessa har för konsekvenser givet att AGW-teorin är sann. Detta har skapat en mycket stor aktivitet av strategisk tillämpad forsknng. Jag gissar att de 8000 artiklarna mest kommerdärifrån.
   
  Många artiklar beskriver resultat av sådan tillämpad miljö- eller energiforskning. Sådana artiklar redovisar forskning som finansierats med utgångspunkten att AGW-teorin är riktig och att planeten värms upp på grund av ökade halter av växthusgaser som människan orsakat.
   
  Det finns stora möjligheter att finansiera sådan forskning idag både nationellt och i Europa genom EU. Det kan gälla korallrevens påverkan av ökad temperatur och koldioxid, det kan vara hotet mot olika grodarter på grund av den globala uppvärmningen, eller optimering av odlingsbetingelserna för grödor som används för framställning av bioetanol. Andra tänkbara exempel är framställning av biodiesel, framställning av bränslen för bilar från den gas man får genom att förgasa biomassa av olika slag, utveckling av bränsleceller som skall drivas med gas från förgasning av biomassa, eller utveckling av gasturbiner som skall drivas med sådan gas.
   
  I varje artikel som beskriver resultat från sådan forskning brukar det finnas några rader i inledningen där man redogör för klimatfrågan och vikten av att minska växthusgasutsläppen. Varje sådan artikel bejakar AGW-teorin, inte för att artikeln tillför någonting nytt för förståelsen av denna teori, utan för att AGW-teorin är själva utgångspunkten som gör forskningen i fråga meningsfull.
   
  Det enda rätta är att bara se på hur många artiklar som går emot AGW-teorin. Jag tycker att fem sådana vetenskapliga artiklar låter mycket för en teori som vissa påstår att det råder konsensus om. Hur många vetenskapliga artiklar motsade under samma period evolutionsteorin?
   

 21. Rubriken är ännu en påminnelse om varför jag inte läser dörrmattetidningen Metro. Jag är rätt säker på att jag kan leva mig in i vissa aspekter av sovjetbefolkningens möte med tidningen Pravda (ryska för ”sanning”). Och om man skulle införa begreppet ”våldtäkt på hjärnan” så skulle miljöpropagandan vara ett klockrent exempel på detsamma.

 22. Steve

  Snöchock i Finspång. Januari? Nej 22 april. Frågan är hur många barn som blev glada när de kom till Dunderbackens förskola i Finspång på torsdagsmorgonen. Bilderna är tagna vid 9-tiden.”  Folkbladet idag om en klimatchock
  http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5176169

  Och detta nedanför:  ”Nästan 30.000 besökare och därmed en riktig rekordsäsong! Det kan Norrköpings Skidklubb summera för Yxbackens skidanläggning i Åby, som man nu stängt för säsongen. – Vi kommer nästan upp i 30.000 dagsåkare och det lär vi aldrig tidigare ha varit i närheten av, säger driftansvarige Björn Jehrlander till Folkbladet.”   That’s cool, you know.

 23. magnus #13

  Bra slutkläm tycker jag.
  Citerar:
  ”Jag brukar gå förbi både Amnesty och rädda barnen utan att blinka.   Men det är inget att skryta om.
  För då tangerar man tramsgränsen.”

  Jag håller med fullt ut. Jag gör nog nästan alltid precis som du. Jag går förbi.
  Men jag skryter inte med det. Och jag uppmanar inte andra att göra som jag.
  Men jag har inget dåligt samvete för mitt beteende …
  … om jag hade en uppsjö av ekonomiskt överskott på banken, i fickan, eller i papper för framtiden, så skulle jag nog agera annorlunda.

  Men många samlar ekonomiska resurser på hög för sina barn och barnbarn och ser nästan det som den viktigaste uppgiften i livet.

  Det blev ett litet sidospår nu, det erkänner jag, men jag ogillar att många som klagar på gemensamma skatter också klagar på frivilligorganisationer som försöker bidra med resurser på frivillig basis.

 24. Gunbo

  Uffeb,
  Tack! Varken de som låter bli att lämna en slant eller de som väljer att bidra med en, ska behöva ha dåligt samvete.

 25. Gunbo #22
  Tack själv Gunbo.
  Jag glömde bort att nämna att många betraktar de som skänker en surt förvärvad liten slant som mindre vetande.
  Många ser ned på bidragsgivarna på gatan, och ser dom som en outbildad massa som inte kan tänka själva… 

 26. Gunbo

  Uffeb,
  Helt rätt! Men att tänka med hjärtat har tyvärr inget värde längre.

 27. HasseN

  Om nu Metro (samt Aftonbladet, DN och alla andra klimathotsgastande propagandablaskor) verkligen ordentligt trodde på det de skrev, så skulle de inte ha mage, moral eller samvete att ge ut en papperstidning öht!

  Hur mycket energi och material går det inte åt att dra runt dessa ofantligt kortlivade alster?
  Visst skulle några tusen personer förlora jobbet, men det är väl en liten uppofring för att kunna vara med och rädda vår planet?

  Nä, media och politiker av alla de slag är bara en bunt satans hucklare, som tyvärr folk fortfarande lyssnar på, och än värre tror på..
  ”Vi har inte de ledare vi behöver, utan de vi förtjänar” är ett citat jag minns, men inte från vem just nu.
  Det funkar att applicera bra på media också…

 28. Helge

  Tulpaner, tändstickor, IT-aktier och nu koldioxid och vindkraftverk. Förmodligen är det inbyggt i oss mäniskor, men visst är det underbart mitt i vansinnet. Man kommer att skriva många böcker om detta så småningom. Samtidigt måste man skaka lite på huvudet, vi som har hur många verkliga problem att ta tag i som helst.
  Nu kan åtminstone jag skryta med att jag fick uppleva månlandningen, miniräknaren, PC, mobiltelefonen och koldioxidhysterin.