Denna nyutkomna bok (läs länken för mer högupplöst text) verkar vara lämplig läsning för många som tvärsäkert låtsas att det finns enkla lösningar till komplexa samhällsproblem, och samtidigt blundar för alla bieffekter och alla deras kopplingar. Den behandlar bland annat också ”Real-World Change: Climate”, som synes. Jag ska beställa en, hursomhelst.
Professor emeritus i Fysikalisk Kemi vid KTH. Klimatdebattör sedan 2003.
Små, till synes oskyldiga men ”bra” ändringar i lite komplexa dataprogram får ofta ödesdigra konsekvenser där man minst anar det. Jag vet 🙂
Skall köpa den boken.
Lord Monckton är så bra så han har blivit belagd med munkavle.
Al är ute å gore.
Förhoppningsvis gått vilse.
http://www.bokus.com/b/9781594033735.html
Tyvärr fortsätter vänsterextremister att uppträda som forskare vilket underminerar förtroendet för vetenskapsmän ännu mer, än den skada som fifflande klimatforskare redan ställt till.
Jag skall faktiskt skriva en bok själv, och den ska heta ”Hur Allt Egentligen Ligger Till – En Ödmjuk Betraktelse” alt. ”Alla Andra Har Missförstått Allting” alt. ”Varför kör alla utom jag åt fel håll på motorvägen?”.
Ska vi splitta vinsten fifty-fifty? 😉
(Sorry, Ingo.)
Frågan är väl som vanligt snarare om det är bättre att göra ingenting än att riskera att det inte blir som man tänkt sig. När ska man göra det ena respektive det andra när det ändå inte går att förutse konsekvenserna?
>När ska man göra det ena respektive det andra när det ändå inte går att förutse konsekvenserna?
Man gör en bedömning av risk, sannolikhet, konsekvenser och kostnader om man gör kontra om man inte gör
http://www.nocapandtrade.com/
Vet man om sannolikheten för olika händelser och vad de kan leda till så är det ju ingen konst.
😀