Medias revolt mot försök att censurera fortsätter

censur
I ett tidigare inlägg rapporterade jag om det tyska miljödepartementets svartlistning av klimathotsskeptiska journalister. En del journalister tog illa vid sig och har stämt miljöministern, Peter Almaier, för detta övertramp. Även tyska journalistförbundet har reagerat.
Den engelske miljöministern Ed Davey har gjort ett uttalande där han bannar brittiska media för att de gett ett visst utrymme för klimathotsskeptiska artiklar. Det finns ingen anledning, menar han, att låta skeptiker komma fram i media. ”Science is settled”, och ingen bör tillåta någon offentlig debatt i ämnet. Englands energipolitik ligger fast.
Men flera tidningar i England har reagerat mot sådana pekpinnar från politikerna. Efter BBCs policybeslut att inte låta skeptiker föra fram några invändningar mot klimatforskningen eller mot regeringens klimatpolitik så har den mesta mediakritiken tystnat även där. Men en del tidningar, såsom The Daily Telegraph och Daily Mail, har ändå skrivit flera viktiga skeptiska artiklar med stort genomslag i debatten. Man glömmer ju exempelvis inte David Roses artikel om att den globala temperaturen inte ökat på 16 år (kommenterad här på TCS).
Har klimatalarmisterna nu gått för långt t.o.m. för gammelmedia?
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Alltfler journalister får sparken. Det leder förhoppningsvis att man i viss mån sållar agnarna från vetet.
  Det kommer dock att finnas en stor grupp ekofascister kvar på redaktionerna, men deras skrivande kan nog bli mer balanserat när de ser följderna av att skriva nyheter som ingen tror på och därför inte vill läsa, än mindre betala för.

 2. Pelle L

  Det vete tusan om du har rätt, Perfekt!
   
  Journalisterna är duktiga i att driva kampanjer (det är väl deras paradgren, mediadrevet), och kommer att driva sin linje tills bläcket tar slut.
   
  Jag fruktar snarare att de som rensas ut i den pågående uppsägningsvågen är de få som vågar säga emot den gällande PK-konsensuslinjen.
   
  Kom ihåg att i kristider sluter man leden.
   
  Vi får väl se…

 3. Pelle L
  Skräcken för Fas3 kan försätta berg.