Medias klimatrapportering är osaklig. Presentation av musikvideo

Motvikt till medias onyanserade rapportering

I detta avsnitt berättar jag om klimatlåten som jag har varit med att ta fram och om den nya video som Friends of Science har gjort till vår låt. Vi befinner oss inte i en klimatkris och det stämmer inte alls att vi går en mörk framtid till mötes på det sätt som media med sin klimatskrämsel gör gällande. Det är onödigt och fel att skrämma en hel generation vilket jag vill förmedla med klimatlåten ”Changing your mind”.

Indoktrineringen av barn och unga börjar tyvärr tidigt i skolåren idag. Det är en stor brist att man i skolan inte får lära sig om den positiva utvecklingen som pågår i världen. Inte sällan glömmer man bort de viktiga indikatorer som visar att utvecklingen går åt rätt håll. De största världsproblemen såsom svält, fattigdom och analfabetism, barnadödlighet och luftföroreningar har i genomsnitt reducerats med 50 % mellan åren 1990-2015. Även matvaruproduktionen ökar. Produktionen av de viktigaste sädesslagen har fyrdubblats sedan 1960 och prognosen för fortsatt tillväxt är god. En av orsakerna är högre koldioxidhalt och temperatur.

Aktivister som Martin Hultman, Andreas Malm och Greta Thunberg bidrar definitivt inte till en mer hållbar värld. Dom tycks istället göra allt för att så snabbt som möjligt uppnå motsatsen. Förhoppningsvis inte genom illvilja utan antagligen på grund av ren och skär okunskap. Det har alla köpt en starkt politiskt budskap. För att ingjuta lite hopp i klimatfrågan så jag bad min Ulf, som till vardags är pilot, och en kollega till honom Carl-Johan Thore, att skriva låten ”Changing your mind”. Vi hjälptes åt med texten. Ulf sjunger bland annat ”the future is bright” och ”doomsday is just an illusion” och det är någonting som vi bör ta fasta på. Det finns ingenting som tyder på att världen går mot en undergång. Om det skulle bli något varmare under det kommande seklet så kommer vi att kunna anpassa oss till det utan några större svårigheter.

Nu har Friends of Science i Kanada som också är anslutna till Clintel i Bryssel börjat använda musiken och gjort en egen video till den. Låten finns även på Spotify. Jag avslutar detta avsnitt med den nya videon. Media har givetvis ett stort ansvar för att nyansera bilden och inte skrämma vettet ur våra barn. Men i media är det bara en sida som kommer till tals och det är bara domedagen och undergången som förmedlas. Man pratar om havsnivåhöjningar utan att ens nämna att det handlar om spådomar från osäkra modeller. Dessa går dessutom helt på tvärs med data och observationer.

Det är nog många som idag undrar vad både Svenska Dagbladet och DN håller på med, för att inte tala om SVT. I SvD 18 okt presenterar Peter Alestig som brukar skriva gravt vinklade och felaktiga artiklar om klimatet en hyllning av Andreas Malm. Andreas Malm är en person som förespråkar att klimatrörelsen måste ta till hårda tag mot stater, politiker och företag, som inte anammar hans syn på att mänsklighetens undergång är nära. Han förespråkar därför våldsaktioner. Det är oacceptabelt att inte tillåtas diskutera en fråga som påstås vara helt avgörande för vår framtid och där vetenskapen drar så olika slutsatser.

Våra medier har en viktig uppgift att ge en balanserad syn på klimatfrågan och inte minst för att nyansera debatten och att låta både dem som tror att vi står inför stupet och dem som tror att koldioxiden är relativt ofarligt komma till tals. Att DN nu släpper fram aktivisten Greta Thunberg som någon slags redaktör är ett stort haveri för tidningen och dess trovärdighet.

Avslutningsvis nämner jag Inga-Britt Ahlenius krönika i SVD runt den 20:e oktober: Varför har vi tystnadskulturer i Sverige? Hon skriver i början av sin krönika: ”Som trollen i solen spricker de stora tystnaderna till slut. De små är obehagliga genom sin diskreta existens. För 75 år sedan publicerade Karl Popper sin bok ”Det öppna samhället och dess fiender”. Boken är en lovsång till de öppna och fria diskussionerna där etablerade sanningar får ifrågasättas, snillrika tankar får födas, argument prövas och förkastas som väg mot ökad kunskap, allt det som är demokratins livsluft. Leta upp och läs krönikan i sin helhet!

CHANGING YOUR MIND
Music: Ulf Gabrielsson and Carl Johan Thore
Lyrics: Carl Johan Thore, Ulf Gabrielsson and Elsa Widding
Lead: vocal: Ulf Gabrielsson
Backing vocals: Carl Johan Thore
Piano: Ulf Gabrielsson
Bass, drums and effects: Carl Johan Thore
Mixing: Carl Johan Thore
Mastering. Anders Janocha
Rocorded at CJ studios Stockholm
Video by: Director´s Chair – Calgary, Canada

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bra och tack! Kanske kan man spela låten i SVT/SR framöver. Det verkar lite dystert i morgonsändningarna i detta preliminära skede. MSM-kandidaten ser ju inte ut att infria förväntningarna och i bästa fall kan vi få ytterligare 4 år av bromklossar på klimataktivisternas väg. Måhända hela bedrägeriet då blivit mindre modernt, 2024/25. Jag håller tummarna.

 2. Eva Lindberg

  Underbar video och vilken fin POSITIV låt!
  Tack Elsa Ulf Carl Johan m.fl
  EvaLi

 3. Simon

  Tack Elsa!
  Låten är suverän.

  OT
  Nu har ”ekonomen” Rockström uttalat sig:
  https://www.di.se/nyheter/rockstrom-trumpseger-farlig-for-klimatet/

 4. Håkan Bergman

  Mest jobb blir det om vi återgår till enbart manuellt arbete. Enklast blir väl om vi återgår till slavekonomin.

 5. Rolf Mellberg

  Utmärkt Elsa, fortsätt kämpa för det fria ordet inom detta område där det är som mest hotat i vår åsiktsdiktatur.

  Men jag vill även blicka tillbaka lite och just denna dag då ”tölpen tillika sluggern och skrytmånsen” Trump verkar ha fyra år till inom räckhåll.
  Detta genom att visa hur en av de allra främsta översteprästerna Rockström förmedlade sin galna vision för snart fyra år sen i Davos.

  Att en man kan så fullständigt sakna förankring i verkligheten som framgår från 17:15 är häpnadsväckande. Och att en nästintill enig politikerkår inte inser att den utveckling han predikterar är totalt orealistiska fantasier. Keelingkurvan kan påverkas i ytterst liten utsträckning om vi inte tar till utrotningskrig av flera miljarder människor.
  https://www.youtube.com/watch?v=V9ETiSaxyfk&t=1102s

 6. Ann+Löfving-Henriksson

  Senaste nytt från USA. Expressen TV just nu visar när Trump redovisar de valresultat som slutade visas kl. 4 i natt. Vad hände säger han.
  Får man tro på de resultat Trumps visar upp har han vunnit stort.
  ExpressenTV, vad hände …
  Lyssnar på TV4 och de verkar helt omedvetna om detta.
  Ja, vad händer?

 7. Daniel+Wiklund

  Härligt med Elsa som har framtidstro. Passar bra idag när programserien Domedagen börjar. Ikväll ska Ell och Isabella, två klimataktivister vara med. Och Holger som ser tecken på Jesus snara återkomst. Det skulle ju Åsa Waldau kunna berätta om. SVT har ju nyss visat flera timmar om Knutbysekten, som ju handlade mycket om att förbereda sig för Jesus återkomst, där Åsa W spelade huvudrollen.

 8. sibbe

  6 Ann:
  Allt är relativt. Så även rapporteringen om US valet.
  Jordskredsseger för Biden läste och hörde man från tyska medierna.
  Latinos i Florida väljer bort Trump berättade finskaYles utsände i går kväll från Miami. Allt före valet. De lyckade lura mig med, för jag gick sova i går kväll med tron att Biden vinner. Lügenpresse…
  Nå, låt oss se hur det går. Ett har valet visat, att gallupsifforna var åter en gång gravt missvisande. En tysk reporter beskrev det så: de väljare som intervjuades vid vallokalen dörr ljög rakt i ögonen på mig – sade sig rösta på Biden men gick och röstade på Trump. Som sagt, allt är relativt. Donald och hans väljare kämpade mot alla odds, och framförallt mot medierna. Hur klarar medierna 4 år till med Trump? Och hur blir det med Parisöverenskommelsen? Världen går ju mot en klimatkatastrof utan Biden…

 9. Härligt Elsa!

  ord och inga visor … förutom just visan i slutet 🙂

  Det är hög tid att kalla domedagsprofeterna vid deras rätta namn och sprider lite framtidsoptimism.

 10. Lars Cornell

  #8. Allt är inte färdigräknat, men just nu leder Trump med 283 röster (inklusive de ej färdigräknade distrikten) av 270 som behövs. Övervikten 13 röster är inte stor så det kan lätt tippa över men jag tror inte det.

 11. Ulf

  Även jag blev lurad. Kanske samma som sköter klimateedovisningen som sköter opinionsundersökningarna?
  Man kan konstatera att utan covid19 hade Trump vunnit en jordsskredsseger.

 12. Rolf Mellberg

  #8 Sibbe

  På tal om tyska reportrar vill jag vårda minnet av

  Claas Relotius

  Den lögnproppade journalistikens ansikte i Tyskland.
  Upp som en sol – ner som en pannkaka – passar ju fint in här.
  Självaste fiiiiina Der Spiegel drogs i smutsen, glädjande:

  Han skulle lätt kunnat bli Wolodarskis knähund om han vore född här.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Claas_Relotius

 13. Lasse

  Tack Elsa
  Hoppet finns trots alla undergångsstämningar.

  Borde vara dags för Chalmers att visa lite bredd och framtidstro.
  Eller hota med annan typ av undergång, det finns en del att oroas av:
  https://www.youtube.com/watch?v=rS3QSDXh9Ic&t=348s

 14. Det har varit en ständig bevakning av det amerikanska valet. Och det har det varit i flera månader. MSM verkar vara helt Trumpfixerade och talar bara om hur dum han är. Men är det någon som vet vad Biden vill?

  Det skulle exempelvis vara intressant att veta om han kommer att binda USA till Parisavtalet igen. Är det ens legalt möjligt? Kommer Biden att avveckla all olja och kolproduktion inom landet? Förbjuds bilen? Etc.

  Vill Biden något, eller blir han helt i händerna på yttersta grönvänstern och gör som han blir tillsagd?

 15. Lasse

  #14
  Det sorgliga är nog att inte ens Biden vet!
  Han verkar vara öppen för påverkan.
  Den tysta halvan av befolkningen har ogillat det!

  USA har lämnat Parisavtalet idag. https://www.bbc.com/news/science-environment-54797743

  Det framgår av artikeln att USA sänker sina CO2 utsläpp markant, speciellt med Covid.

 16. T Back

  Bra Elsa! Kämpa på för en sak som i grund och botten är god. Din linje kommer att vinna.

 17. Ann+Löfving-Henriksson

  Alice Bah Kunke var i valstudion idag och fick ge sin syn på Trump. En viktig anledning till att han bör föraktas är att han ”underminerar vetenskapen”. Ingen motfråga från debattledaren förstås.
  För övrigt är det nog kört som det ser ut just nu och endast förväntansfulla debattledare när. Vinden har vänt. Senkomna röster ska räknas och processerna kommer att ta tid.

 18. Rolf Mellberg

  #7 Daniel

  Domedagen av SVT var faktiskt bra!!!

  Jag tittade nu på det program du säger ska sändas snart och jag blev faktiskt positivt överraskad.

  Anna Lindman pratar men några pastorer/präster och en psykiatriker vid namn Anders Hansen om apokalyptiska föreställning. Denne Anders säger bl.a.:
  ”Undergångsberättelse är i mångt och mycket ett slags snuttefilt” (ha ha ha…)

  Varvat med denna typ av tänkare lägger man in ett par ung kvinnor som har grava problem med sin framtidstro på grund av klimatapokalypsen förstås.
  Visserligen befinner man sig på betryggande avstånd från allt var naturvetenskap heter men ändå har Anna en sympatiskt ton och det är en fräsch ansats att se flíckornas problem från en existensiell synvinkel.

  Tänk om du Elsa kund ”nästla dig in till denna Anna Lindman” och sno åt dig en pratstund….. kunde kanske resultera i något?

  https://www.svtplay.se/video/28937430/domedagen/domedagen-sasong-1-det-kanns-som-att-domedagen-ar-nara

 19. Ulf

  Ja Biden ser ut att vinna. Samtidigt på ett historiskt svagt mandat. Utan viruset hade han inte haft skuggan av en chans. Dessutom, ifall nu media inte har fel igen, så verkar senaten gå till republikanerna. Biden verkar dessutom mer än lovligt virrig. Men en vänstersväng av demokraterna med detta mandatet, skulle nog sluta i en katastrof om 4 år. Eller om 2 år ifall det är mellanval.

 20. Staffan+Lindström

  17 Ann+Löfving-Henriksson
  Missade ABK… men nästan alla tjatade klimat utom Anna Anka…Respekt!
  Vår gamle DN-klassisk musikresensent/tonsättare Wilhelm Petterson-Berger skrev faktiskt ett lustspel betitlat ”Domedagsprofeterna” Några notblad av detta fanns/finns? klistrade på ett elskåp på Odengatan mittemot Vasaparken i Stockholm. Min gamle bekant Bo Hüttner, Sterlings skivor, har faktiskt spelat in verket på CD! En av rollerna kallas ”Papegoja”… 🙂

 21. mattias

  #20
  I morse på radion intervjuades Annie Lööf och Ulf Kristersson – som diskuterade USA valet. Annie nämnde klimatet flera gånger, men det gjorde inte Kristersson.
  #15 enligt din länk så släpper USA ut 15% av världens växthusgaser.

 22. Daniel+Wiklund

  #18 Rolf M. Varför tar man upp om domedagen nu. Det passar in i klimataktivisternas hot om jordens undergång om vi inte radikalt ändrar vår livsstil. Det passar in i klimatreligionen, som ju nyligen togs upp här på bloggen. Kan gissa att Covering Climate Now haft ett finger med i spelet. Fem avsnitt på bästa sändningstid. Vi behöver definitivt inte mer apokalypspropaganda. Även om den är snyggt förpackad.

 23. Lars-Eric Bjerke

  #14 Ingemar Nordin
  ”Men är det någon som vet vad Biden vill?”

  Här är Bidens valmanifest som är mycket omfattande och detaljerat:
  https://joebiden.com/joes-vision/

  Där ingår att USA ska bli fossilfritt till 2050.

 24. Daniel+Wiklund

  Biden lovar fossilfritt till 2050. Gäller det politiker också, typ Biden. Politiker som Biden utgör ett mycket större hot än fossila bränslen.

 25. Ulf

  Jag tänker att man kan inte döpa ett program till domedagen utan att vara lite kritisk till domedagsprofetior.

 26. Ingvar Krook

  Apopå DNs o Wolodarskis domedagspropaganda mailade jag detta till honom och den andre sektledaren Wiman:
  Hej,
  Jag har sedan en tid en prenumeration på DN för att under en tid mer än bara sporadiskt följa vad ni skriver. När man lägger ner stora, och allt högre , prenumerationsavgifter vill man ju att det ska vara en seriös tidning man betalar för. Till stora delar är ni ju också det och gör naturligtvis en hel del bra journalistik. men inte genomgående. Jag tänker här i första hand på klimatjournalistiken. Den uppvisar ju det ena lågvattenmärket efter det andra , nu sist Wolodarskis ledare om Svenska Dagbladet och så kallad klimatförnekelse. St Greta som redaktör är ju lika illa. Om man påstår att det är en odiskutabel sanning att av människan skapad klimatförändring är ett existentiellt hot så är man antingen väldigt dåligt påläst eller så gör man precis som ledarens bild, stoppar huvudet i sanden eller så är man djupt klimattroende. Av människoutsläppt koldioxid skapad klimatförändring är ju i allra högsta grad något som är diskutabelt och att se det som en sanning, i enlighet med Wolodarski och andra , gör ju bara klimathysteriker och andra sektmedlemmar.
  Wolodarski ondgör sig över att vissa sansade personer använder termen ”klimatalarmister” , något som ju är helt rättvisande. Hans och andras användning av ordet ” klimatförnekare ” om sansade reflekterande personer är väl däremot ägnat att skapa associationer med historiskt sett mindre trevliga inslag av förnekelse.

  Ett annat lågvattenmärke var ju skrämselpropagandan i reportaget med en massa bilder på bränderna i Kalifornien. En seriös tidning hade kanske rapporterat om att bränderna i USA minskat med 85 % de senaste 100 åren. Liksom man hade rapporterat om NASAs och NOAAs förfalskade temperaturserier som döljer att 30-talet var varmare än nu. Eller skrivit lite om Climategate.

  Det känns inte som det finns anledning att fortsätta betala dyra prenumerationer på en oseriös tidning. Om man ska göra det vill man ju ha en tidning som sakligt redovisar olika sidor av olika fenomen och presenterar en seriös debatt.

  Och jag kommer inte att skämmas för mina nyligen företagna sju åtta resor mellan våra bostäder i Stockholm och västkusten i SUVen och Porschen , eller att jag ofta äter entrecote, eller att jag gärna flyger runt i världen i business class…. Det där med skam kopplat till klimatet är ju avancerat trams.

  Vänliga hälsningar
  Ingvar Krook

  Jur. lic., fil. kand., f d VD för Utrikeshandelsföreningen ( ägare till Business Sweden)

  PS till tidigare mail:
  Vi får verkligen hoppas att Trump vinner valet. Även om han naturligtvis är en galen tölp så gör han ju en del bra. Som att lämna Parisavtalet så att det är en nullitet. Och klämma åt kineser och även oss i EU med vår ojusta handelspolitik.

 27. Sören G

  Läste på programinformationen på programmet Domedagen i TV1. De skriver ”accelererande klimatförändringar”.

 28. Lasse

  Lyssnar på SR P1 och rapporteringen om Amerikanska valet.
  Även där är media väldigt ensidiga.
  De kan inte ens översätta vad som sägs utan att förvränga det, vilket blir rätt komiskt eller tragiskt.

 29. L-E B #23,

  Självklart. Men jag undrar varför inte MSM rapporterar sakligt om Bidens politik? Är inte det ett statligt finansierat företags uppgift? Det verkar inte som om sakpolitiken har någon betydelse. Dags att lägga ned SVT!

 30. Lena Krantz

  Bra Elsa!
  Jag undrar om du har lagt upp låten separat på You Tube, dvs en video med bara låten s a s?

 31. Anders

  Tack Elsa! Vilken proffsig trio ni är! Du är dessutom Sveriges modigaste människa!! Multibegåvad! Vi ska köra er Changing Your Mind många gånger i vårt hem! Man kan ju råka ha den i högtalarna när man väntar främmande…

 32. Andersson

  Kan minnas fel men vad jag kommer ihåg när jag följde NYTs rapportering så tickade rösträkningen på och resultaten gick Trumps väg så det verkade bara vara en tidsfråga innan han kunde utses till vinnare av detta val. När det annonserades att Biden skulle hålla tal trodde jag först att han skulle erkänna sig besegrad. När han då deklarerade att han var på väg att vinna verkade det helt galet.
  Straxt därefter upphörde rösträkningen.
  Möjligt att jag är lite väl konspiratorisk lagd, men tycker det verkar väl regiserat. Typ en plan där detta betyder time out och att operation valfusk går i gång. Antar att det är lättare att dölja valfusk om inte ordinarie röster är färdigräknade.
  Har för mig att vi hade något konstigt även i det senaste svenska valet då valmyndighetens dator plötsligt slutade att fungera. Om detta berodde på ett ”bogvisir” eller att Löfvens eller Lööfs lådor med hemligstämplar ramlat ner och knäckt en kabel i valmyndighetens dator lär vi aldrig få veta.

 33. sibbe

  Kommer en evt. president Biden att bli en lame duck redan de 2 första åren? Enligt vad jag hördre förändras inte senaten rep. majoritet, och i representanthuset förlorar dem. ett antal platser. Trumps USA gick ut ur Parisöverenskommelsen, och det kan bli svårt att reparera för Biden genom att bara skriva under ett nytt dekret ( som Obama gjorde).
  Nå, USA är ju atvokaternas förlovade land.
  Att USA skulle vara 2050 utan CO2 är det första stora lögnet, som Biden står för. Tror nån att olje och gaspumpningen upphör?

 34. Lena K #30,

  Här är klimatlåten

  https://www.youtube.com/watch?v=-9TssZGFMgA&feature=youtu.be&list=TLPQMjAxMDIwMjAWU_kBd7zOTg

 35. Paul+Håkansson

  Andersson
  19:11, 2020-11-04

  Ja du har så rätt så. Tyvärr är jag inte alls förvånad utan jag förväntade mig detta vid ett jämt val. Tyvärr kommer detta betyda omfattande upplopp. Men demokraterna kan gå över lik för att vinna valet.

  https://thehill.com/homenews/state-watch/524415-milwaukee-election-official-given-police-escort-to-turn-in-absentee?fbclid=IwAR1mP4CwNnmy_DVrdH9EwuIeZBIKSboehATnBVYC1GeLzfYlfhARgAwpZzw

  https://borssnack.di.se/UserImages/2020/11/04/uuryxfh2.goy.jpg

  https://borssnack.di.se/UserImages/2020/11/04/g5tc5m35.5yl.jpg

  Det går snabbt som Rolle Stoltz sa.

 36. Sören+G

  I SVT-programmet Domedagen hävdas att klimathotet inte är domedagsprofessia utan det är ett faktum. En överväldigande majoritet av forskarna påstås vara eniga.

 37. Simon

  #36 Sören
  Sanslöst minst sagt. Frågan är ju då varför alarmisterna tycker att lösningen är att vi ska förstöra våra skogar med vindkraftverk och biobränsle. Skogar som binder den så ”farliga” koldioxiden och gör oss ”klimatneutrala”. Har aldrig lyckats bena ut hur man får ihop den ekvationen. Jag menar lösningen borde ju i så fall vara att bygga kärnkraft istället men se det vill man inte heller. Tala om att måla in sig själva i ett hörn samtidigt som man fastnat med skäggen i brevinkastet.

 38. Paul+Håkansson

  I primärvalen hände precis samma sak, Biden var helt uträknad men på ett mirakulöst sätt så fick han en massa röster. Demokraterna kunde absolut inte släppa fram en som Sanders så dom övade sig på ”rösträkning” redan då.

 39. Ämnet är väl OT här, men en del av kommentarerna berör ju det amerikanska presidentvalet. Med stor sannolikhet kommer Biden att röstas fram som president. Lika sannolikt är att Harris kommer överta ämbetet ganska snart. Det finns massor att tillägga, men jag vill bara att ni tittar på länkad video lagd upp av Rudy Giuliani innan den censureras av YouTube. Den handlar om de värsta fallen av familjen Bidens korruption som uppdagades tack vare Hunter Bidens kvarglömda laptop. Giuliani har kopior av dess hårddisk.

  Glöm inte att Giuliani var borgmästare i New York 1994-2001. Han är utbildad jurist och har innehaft en massa poster som åklagare och annat inom en rad olika administrationer. Det var också han som rensade upp bland New Yorks organiserade brottslighet, mycket med hjälp av RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act).

  Ni som fnyser på näsan åt Trump, fundera på uttrycket: ” Be aware of what you wish for, you might just get it.”

  https://www.youtube.com/watch?v=_5bW5eqMTfU&list=PLlMn0a7NgIUZIGjQVofrk1M3Ulqdc7_-4&index=2

 40. Simon

  Inte bara MSM som är ensidiga. Tog ett abonnemang på Storytel och döm om min förvåning när det visar sig att det bara finns mer eller mindre alarmistiska böcker om klimatet där. Ex.vis Bjerström, Hultman, Axelsson och Ehrenberg. Har bläddrat lite och dessa är fullständigt överfulla av faktafel. Inte en enda bok som belyser den ickealarmistiska sidan av klimathysterin. Mycket märkligt.

 41. sl

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”

  Abraham Lincoln

 42. Ann+Löfving-Henriksson

  Elsa!
  ”Under valvakan igår fick en av ”våra” mest mediala representanter i EU, Alice Bah Kunhke, naturligtvis komma till tals. Hennes inställning till de båda presidentkandidaterna var (liksom programledarns) solklar, inte minst eftersom Trump enligt henne ”underminerar vetenskapen”.
  Hon borde få förklara sitt uttalande och sin ståndpunkt.
  Elsa! Hur vore det om Du på något sätt kunde utmana Alice B.K. i en debatt kring huruvida klimathotsfrågan, enligt henne, är en religion, om den bygger på postnormal eller verifierad vetenskap.
  DET vore en debatt att se fram emot.
  Som ”vår” representant i EU borde det vara hennes plikt att delta i en sådan debatt.
  Vi måste ju få veta var hon står i frågan.