Lord Monckton – en festlig kille

Lord Christopher Monckton, en av de mest celebra och uppmärksammande skeptikerna, är nu i USA och håller föredrag till höger och vänster. Monckton är grym på att tala och riktigt festlig att lyssna på. Jag kan lova er som inte hört honom att man definitivt inte har tråkigt en enda sekund. Personligen tycker jag dock att han överdriver sina konspirationsteorier och han vinner definitivt inga röster från AGW-sidan. Men de som inte tror på klimathotet ger honom förstås stående ovationer.
Läs vad Environment Blog skriver om Lord Moncktons besök i USA. De kallar det Lord Moncktons cirkus av klimatförnekelse och är till och med vänliga nog att infoga en länk till ett av Moncktons tal som finns att se på Youtube. Missa för all del inte detta!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Jo, han är kul – påminner en del om den bortgångne Graham Chapman i MontyPython-gänget.  Jag undrar bara hur man kan ladda upp 1.5 timme högupplöst material till YouTube ? Brukar vara max 10 min – och inte denna kvalitet.
  I gårdagens energy2050 slogs jag av hur lik Rowan Atkinson (Black Adder etc) den franske batterikillen var i mimik och uppträdande – man tappar lätt budskapet med sådana associationer.
  I övrigt håller jag och Maggie på att undersöka var i hela friden alla inlägg efter kl 15 i går till ”I morgon: Energy2050” tog vägen. Jag skrev själv två vid 21-tiden i går och de kom upp.

 2. Peter Stilbs

  Sorry – det skulle ha varit ”En summering av dagen” Inte ”I morgon …”

 3. Peter S: Du kommenterade faktiskt under ”I morgon: Energy 2050”. Dina kommentarer finns kvar där. 🙂

 4. Han tar steget fullt ut. Helt rätt. En britisk eksentriker måste spela rollen som förväntas. Det er bra han inte fortsätter pretendera som klimatforskare eller förklara Miskolczi til stora publiken fex
  Han tar den nödvendige otacknämliga rollen som gycklare och prugelknabe. Det behövs och belöningen finns bare i det nästa livet. Men som Ernst-Hugo ( förhoppentligvis belönad)  sade : ” I fffööörrlööjjjligaandettt fins aakkseppptansenn)

 5. Peter Stilbs

  maggie – tack – jag hoppade bara på tåget med nyliga kommentarer – och trodde det var senaste tråden. Glömde att det fanns två ingångar till energy2050 .. 😉

 6. Peter S: No worries, mate. 😉

 7. ThomasJ

  Peter S.: Håller med om liknelsen till Monty Python.. och det av samma positiva skäl som till ’originalen’. Där finns ett gratisprogram för nerladdning av data/filmer från ’YouTube’ under länken:
  http://www.ultraget.com och det funkar alldeles utengemärkt bra. Lordens föredrag i Mpls. nyligen är
  förvisso rätt stort (ca. 330+ MB) att ladda ner men det funkar alltså helt ok. Ladda ner från:
  http://www.mnfmi.org , tillhörande slide show är oxo tillgänglig.
   
  Har du f.ö. möjlighet att besöka framsidan torsdag den 29/10 och närvara vid maggies föredrag på Utrikespolitiska Föreningen? Vore nedranns kul!  🙂
   
  Mvh/TJ

 8. L

  Monckton är för skön, men som sagt, en som kallar alla AGW-troende för ”bedwetters” redan i inledningen lär inte omvända många… 😉

 9. István

  Man kan tycka en del om Monckton, men i överdrifter kommer han inte i närheten av vad Gore presterar.
  Interssanta kommentarer från Enviroment Blogg.
  ”By all means watch the full 95 mins – you’ll get to hear his interesting take on DDT and HIV/Aids – but let’s concentrate on …”
  Varför inte stanna upp lite vid DDT frågan?
  Ljuger Monckton eller talar han sanning?
  Är det sant han säger, då kan vi t. ex. jämföra med antalet  människoliv som ca 250 års slavhandel över Atlanten har kostat.
  Sedan det här med AIDS.
  OK. Vi vet att lord Monckton är en arrogant överklassmänniska med fascistoida drag, men ändå.
  Karantän som institution för att stoppa infektionssjukdomar har ju använts framgångsrikt sedan länge.
  Hur skulle AIDS situationen se ut idag om man hade följt Moncktons råd?
  Sedan, när vi har funderat på dessa spörsmål ett tag, kan vi koncentrera på ickeproblemet CO2

 10. ThomasJ

  L #8: Förvisso, ’bedwetters’ lär inte ändra mångas åsikter – ad hoc. Det gjorde inte heller John Cleese fantastiska ’Ministry of Silly Walks’ heller. Spår mellan öronen sattes dock, liksom från lordens framträdande.. å dé é la [mycket] bra nog. Oder? 🙂
   
  Mvh/TJ

 11. ThomasJ

  Länk till ’Silly Walks’: http://www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w
  För ett gott skratt – kolla in den!
   🙂
  Mvh/TJ

 12. #11
   
  Tack Thomas, 
  ett kärt återseende, något av det bästa dom gjorde! 😀

 13. Patrik

  Ja den där Monckton är onekligen väldigt underhållande att lyssna på, men man ska nog lyssna med stora nypor salt i öronen. 😉
  Han gör det för enkelt för sig angående Malaria/DDT, men det finns en poäng där någonstans tror jag. Den poängen skulle i så fall vara att man måste ta god tid på sig innan man beslutar åtgärder i dessa sammanhang.
  Tycker att det är olyckligt att man i Köpenhamn vill ”spika” ett avtal som sedan ska gälla över lång tid framöver.
  Det är nog mycket bättre med mjuka åtgärder/rekommendationer, som är lätta att avsluta eller förstärka när man ser att behov finns.
  Givetvis måste man reglera hur dessa mjuka åtgärder ska fungera, men jag får intrycket av att Köpenhamnsavtalet, det lilla jag har läst, är alltför omfattande och hårt skrivet.
  Vi vet ju faktiskt väldigt lite om kommande klimat.

 14. Steve

  1.  Det är en viss skillnad mellan att förbjuda DDT i t.ex. Sverige 1975 — och att också förbjuda det nedåt Burkina Faso och bortom… Malaria:  År 2004 var det 1458 fall i USA — men 2,7 miljoner dödsfall globalt, 75% av dem barn i Afrika.  (World Almanac 2009)
  2.  Varför skulle Monckton börja argumentera, även han, om den s.k. sakfrågan — risken att CO2-utsläpp dränker Maldiverna och hettsar upp oss alla så att vi brinner upp?  De hoten är irreella.  Hotet från maktsugna politiker däremot kan vara nog så reellt.

 15. ThomasJ

  Patrik #13: Nu hänger jag inte riktigt med… Vi [de] ska la börja i början, dvs. med det faktum att där inte finns nåt klimathot, det hela är en utstuderad ’hoax’ iscensatt av personer/organisationer av/med ytterst dubiösa karaktärer respektive motiv/agendor. En sådan agenda framgår emellertid rätt tydligt ur föreliggande ’draft’ till Köpenhamnsfördraget nämligen den tvingande kollektivistiska, fullständigt odemokratiska styrningen [’governance’] av världen och dess medborgare, vilket, tillsammans med ’svansen’, per se utgör det verkliga hotet mot alla former av mänsklighet, civilisation och utveckling.
   
  Om där är nåt som måste regleras [stoppas!] så är det just dessa ohederliga strävanden mot en kollektiv resa to hell och till detta finns inga ’wenn und aber’ – Punta e basta.
   
  Oder? 🙂
   
  Mvh/TJ

 16. Patrik

  ThomasJ>> Nja, jag anser väl snarare att OM man kan vidta åtgärder UTAN att det medför övervägande negativa konsekvenser i andra ändor, ja då är det ok med mig.
  Nu ser det ju inte riktigt ut som att man kan det, men det är ju en helt annan historia som på sätt och vis är betydligt mer komplicerad att sätta sig in i än den vetenskapliga.
  Jag menar alltså att det är logiskt att vara försiktig när man inte vet, men det får finnas gränser för hur försiktig man bör vara. 😉

 17. Patrik

  Ska väl tillägga också att KVA:s rapport bara gör mig ännu mer övertygad än innan om det väligt osäkra läget inom vetenskapen. 🙂
  Tyvärr går väl rapporten att tolka åt båda hållen… 🙂

 18. Åke Rullgård

  Man får hoppas att avslutningen av föredraget är en tillämpning av teknik med skrämselpropaganda av det slag som Monckton beskriver att FN och ICPP använt sig av för att få uppmärksamhet.

 19. Patrik

  Ja, man kan nog iaf utgå ifrån att många skeptiker som inte kritiserar Monckton tänker ”fight fire with fire”. 😉

 20. ThomasJ

  Patrik #16/17: Det kan jag hålla med om. När det gäller försiktighet & ’försiktighetsprincipen’ är det i min mening oändligt mycket bättre att börja med att definiera vad man ska vara försiktig med och denna vetskap är, som du oxo säger, ännu ej existerande vad gäller klimatet. Trots detta vidtas en nedranns massa destruktiva åtgärder till abnorma kostnader = lidanden för ’folk & fä’. Den ytterligare och än mer skrämmande dimensionen är att dessa ’processer’ initieras av anonyma politokrater som i [ngn form av] demokratisk ordning ej kan ansvarsställas. Detta är rejält ruggigt!
   
  Mvh/TJ

 21. L

  Monckton berättade att Nancy Pelosi sagt att det är tur att USA har så mycket naturgas att man kan minska beroendet av fossila bränslen…!
   
  (Hon är talman och efter vicepresidenten den högst rankade i USA.)

 22. Håkan B

  Tja, dags för ett Nobelpris till den som myntade uttrycket naturgas, verkar vara samma på engelska, ”natural gas” eller bara ”gas”, så enkelt det kan bli ibland! Ger väl i.of.s. lite mindre utsläpp av ”koldioxidpartiklar” än olja och, gud förbjude, kol , men man häpnar!

 23. Håkan B

  Rosehane #12
  Nja den här håller jag nog för ett strå vassare:
  http://www.youtube.com/watch?v=XQkcP0olmQY&feature=related
  Har svårt att tro att nån skulle överträffa den idag, men vem vet, Blair och Brown har visserligen lyckats köra hela öriket i diket, ops menar förstås kanalen, jag skulle inte bli minsta förvånad om dom lyckades gräva fram en ny Churchill!

 24. ThomasJ

  Håkan B #23: Den är lysande  🙂  oxo..
  ”..he’s a bit edgy – hasn’t slept since 1945..” Suveränt!
  Det mesta/flesta av MP’s verk är i sanning suveräna. Nedranns kul att de finns tillgängliga i så stort omfång.
  Mvh/TJ

 25. Håkan B

  Fan för google, man snubblar in på det minst oanade, egentligen var jag ut för att kolla det här med G20 och 2-gradersmålet, alltså om det var 2 grader eller 2.0  grader, seriös som man är, det är ju ändå en viss skillnad. Och så ramlar man in på den här:
  http://allvarligt-alltsa.blogspot.com/2009/09/infor-kopenhamnsmotet.html

 26. ThomasJ

  Håkan B #25: Den bloggen gav la ingen anledning att bli förb***ad på google.. oder? Jo, javisst ja, om ’man’ är seriös, ja då ja… 🙂
  Mvh/TJ

 27. Håkan B
  Din youtublänk ledde mig vidare till en jag inte tidigare sett.
   
  Det är en festlig tråd, eller?
   

 28. ThomasJ

  På tal om ’mätdata’:
  På ett av Lapplands värsta köldhål hade väderlekstjänsten engagerat en ny temperaturrapportör.
  Hans uppgift var att tre gånger om dagen ringa och meddela temperaturen.
  Det var en väldig köldvåg i trakten och temperaturer på minus 35-40 grader rapporterades.
  Men den nya rapportören meddelade varje gång: ”minus 11 grader!”.
  På väderlekstjänsten tyckte man det var konstigt och frågade om han verkligen läst av termometern rätt.
  – Jodå, minus 11 grader.
  – Men runt omkring har dom ju ända ned till minus 40 grader.
  – Ja, utomhus ja!
  Man kan ’lita’ på SMHI… oder  😉
  Mvh/TJ

 29. ThomasJ

  Festlig tråd, forts.: måste bara lämna nedan vidare till cyberrymden: ”Chinese torture’: here goes:
  A young man is wandering, lost in the forest, when he comes upon a small house. Knocking on the door, he is greeted by an ancient Chinese man with a long grey beard.
  ”I’m lost,” said the man. ”Can you put me up for the night?”
  ”Certainly,” the Chinese man said, ”but with one condition. If you so much as lay a finger on my daughter I will inflict upon you the worst Chinese tortures known to man.”
  ”OK,” said the man, (thinking that the daughter must be pretty old as well), and entered the house.
   
  Over dinner the daughter came down the stairs. She was young, beautiful and had a fantastic body. She was obviously attracted to the young man as she couldn’t keep her eyes off him during the meal.  Remembering the old mans warning, he ignored her and went up to bed alone.  During the night he could bear it no longer and snuck in to her room for a night of passion. He was careful to keep everything quiet so the old man wouldn’t hear. Near dawn, he crept back to his room, exhausted, but happy. He woke to feel a pressure on his chest. Opening his eyes, he saw a large rock on his chest with a note on it that read:
  ”Chinese torture 1: Large rock on chest.”
   
  ”Well, that’s pretty crappy,” he thought. ”If that’s the best the old man can do then I don’t have much to worry about.” He picked the boulder up, walked over to the window and threw the boulder out. As he did so, he noticed another note on it that read:
  ”Chinese torture 2: Rock tied to left testicle.”
   
  In panic he glanced down and saw the rope that was already getting close to taut. Figuring that a few broken bones was better than castration, he jumped out of the window after the boulder. As he plummeted towards the ground he saw a large sign on the ground that read:
  ”Chinese torture 3: Right testicle tied to bedpost.
  Häpp! 🙂
  Mvh/TJ

 30. Håkan B

  Gunnar L  #27
  När och av vem kommer den ultimata framtida sketchen, ”Don’t mention the climate debate”? Hoppas jag hinner uppleva den!

 31. #29  😀  😀  😀  aj aj aj

 32. ThomasJ

  Håkan B #30: Vore måhända idé att ’återuppleva’ MP-gänget för ’ den goda sakens skull ’? Detta förutsatt samma konvergens i frågan som här är.
   
  Gunnar L. # 31: Tack. Vill du/ni ha fler? Yell!!
   🙂
  Mvh/TJ

 33. Gunnar Strandell

  Jag fick den här av en vän ”Down Under”.
  In April, the Aboriginals in a remote part of the Northern Territory asked their new elder if the coming winter was going to be cold or mild. Being a modern thinking elder, he had never been taught the old secrets. When he looked at the sky he couldn’t tell what the winter was going to be like.
  Just to be on the safe side, he told his tribe that the winter was indeed going to be cold and that tribe members should be prepared and collect firewood.
  But being a practical leader, after several days he had an idea. He walked out to the telephone booth on the highway, called the Bureau of Meteorology and asked if the coming winter in his area going to be cold?’
  The meteorologist responded, ’It looks like this winter is going to be quite cold.’
  The elder went back to his people and told them to collect even more wood in order to be prepared.
  A week later he called the Bureau of Meteorology again and asked, ’Does it still look like it is going to be a very cold winter?’
  The meteorologist again replied, ’Yes, it’s going to be a very cold winter.’
  The elder again went back to his community and ordered them to collect every scrap of firewood they could find.
  Two weeks later the elder called the Bureau again. ’Are you absolutely sure that the winter is going to be very cold?’ he asked.
  ’Absolutely,’ the man replied. ’It’s looking more and more like it is going to be one of the coldest winters ever.’
  ’How can you be so sure?’ the elder asked.
   
  The weatherman replied, ’Our satellites have reported that the Aboriginals in the north are collecting firewood like crazy, and that’s always a sure sign.’

 34. Håkan B

  Ja den historien har jag hört, men rakt motsatt förstås! Vit man frågar gammal vis indian om den kommande vintern och indianen svarar – ”Jo den blir mycket sträng”. Vit man frågar – ”Hur vet Du det?”  Indianen svarar -”Vit man hugga mycket ved!”. Så det verkar, till skillnad från uppvärmningen, vara en global historia.

 35. ThomasJ

  Gunnar S. #33: Bra! Ledsamt bara att måsta [ha] gå hela, den långa vägen, till ’Down under’ för slikt förståeligt sunt förnuft… How come ? Is common sense THAT uncommon? All over? Gosh! Scaring!
   
  Mvh/TJ
   

 36. ThomasJ

  Det bara måste ges nåt inom termodynamik, oder.. 😉
  A professor in thermodynamics gave his graduates an examination query consisting of one single question: “Is Hell exothermic (releases heat) or endothermic (absorbing heat)? Prove your theory!”
   
  Most of the students referred to the Boyles law – a gas will cool at expansion and heat up at compression – and/or similar law.
   
  One student, however, wrote the following:
  “Firstly, we have to define how the mass of Hell is changed over time. Thus, we must know the number and pace of soles entering and leaving Hell. I assume that when a sole has entered Hell, it will not leave, thus no soles leave Hell.
  As to the number of soles arriving in Hell, we need to examine the different religions in the World. Some of these say that if you’re none of us, you will end up in Hell. As there is more than one religion saying just that and as Man very seldom confesses to more than one religion, we can assume that everyone will end up in Hell. Considering the birth and death rates of today the number of soles in Hell will increase exponentially. 
   
  Next, we have to consider the changes of volume of Hell as Boyles law says that, if temperature and pressure are to be kept the same, the volume has to increase as new soles arrive. This gives us two possible solutions:
  1.     If Hell increases slower than the pace of soles arriving, the temperature and pressure will increase until (the whole) Hell breaks loose.
  2.     If, on the other hand, Hell expands faster than the pace of new soles arriving, the temperature and pressure will sink until Hell freezes to ice.
   
  So, what is relevant? If we consider the basic principle given to me by the beautiful young lady Therese Banyan during my first year here: “Hell will freeze to ice before I go to bed with you” and then consider the fact that I have not been successful in establishing a sexual relation with her, alternative two above can not be relevant.
  Thus, Hell has to be exothermic.”  
   
  This student was the only one getting the top grade in class.
  Give applause if yu feel… 🙂
  Mvh/TJ

 37. Lena Krantz

  Har varit på tjejmiddag men avslutade med att läsa igenom denna mycket festliga tråd och fick flera fnissanfall….nu kommer jag att somna som en stock!
  Tack alla!
  😉

 38. Torsten Wedin

  Lyssna på Monckton hos Glenn Beck:
  http://www.infowars.com/climate-treaty-will-create-world-government-dictatorship/

 39. Torsten Wedin

  Denna hittade jag på Moderna Myter (tack Per):
  http://www.youtube.com/watch?v=fOygATEabIk

 40. L

  Det är intressant hur många videos och bloggar som numera tar upp Agenda 21, Committee of 300, Bilderberg-gruppen och Club of Rome.
   
   

 41. Amema

  Jag kollade på Monckton och tänkte att han är en så usel argumentatör att han måste vara en agent för klimatförespråkarna, för att folk som ser honom tycker att klimatmotståndet är så in i däng löjligt. Jag menar; han säger att fattiga andas mer och därmed släpper ut mer koldioxid och därför måste vi öka takten på de ekonomiska hjulen (och släppa ut mer koldioxid) för att minska koldioxidutsläppen… ? Fast om koldioxidutsläpp inte är ett problem, varför bry sig? Annat än av rena rättviseskäl vill säga. Det är så avigt att det enda jag kan tänka mig är att han är ett led i FUD-kampanjen.

 42. william

  Direkt när du nämde orden ”konspirations teorier” så dog du…
  När ska du och andra förstå att kalla något för KT är kod för ”jag förstår inte” eller ”jag kan inte greppa ämnet”.
  vad är det han tar upp som är teorier om konspiration, och som inte stämmer?

 43. william: Med all respekt, ”konspirationsteorier” är faktiskt bara ett ord.

 44. Lars C

  William#42
  Har du sett den här?
  http://www.konspiration58.com/default.php