Ljusning på DN?

Läs dagens krönika av Barbro Hedvall. Viss ljusning kan anas på DN. Vad sägs om t.ex. det här:
”Jag vill inte förringa problemen med den ekonomiska nedgången, en hotande influensaepidemi, än mindre tar jag lätt på koldioxidutsläpp, ökenutbredning eller smältande glaciärer. Farliga är däremot de ständigt uppskruvade varningarna, och riktigt obehagliga är stämningarna av ödesbunden katastrof som hörs därbakom.”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. UnoK

  Låt oss inte hoppas för mycket – Barbro Hedvall har för det mesta väldigt sansade och grundade betraktelser.
  Så verkade inte fallet vara med Karin Bojs, som deltog i en debatt i Studio Ett häromdagen, Några Umeåforskare hade studerat medias rapportering av ”svininfluensan” och särskilt DN:s artiklar. Man fann rapporteringen onödigt ”alarmistisk” eftersom de sällan var kommenterade av medicinsk expertis och därmed förmodligen gjorde mera skada än nytta. Karin Bojs försvarade sig mot dessa milt framförda synpunkter på det mest bombastiska sätt – DN befann sig inte i Kina, och där hade man minsann fötigit…
  Inte ett inslag av eftertanke eller resonerande – snarare desperat försvar av en sjuk sak.
  Detta kommer säkert att gälla även klimatrapporteringen.

 2. Ja, när det gällde svininfluensan så struntade ju DN i att konsultera forskare... Man tyckte det var lämpligare att Bojs fick chatta med läsarna…

 3. Kjell_A Jönsson

  Kjell -A Jönsson
  Barbro Hedwall har rätt, men fel på en punkt. Världens öknar minskar nu i omfattning. Jag skall be fru Hedwall att kontakta ökenforskaren professor Ulf Helldén i Lund i frågan.
  Ökenutbredning är en svårutrotad myt liksom att högre temperatur totalt sett gör jorden torrare. Högre globala temperaturer leder till större avdunstning, dvs mer sötvatten kommer in i vattnets kretslopp. Det kan inte bli torrare av detta. VAR nederbörden hamnar är en annan fråga som har med skogsskövlingen att göra.
  Kjell-A Jönsson