Lite Trettondagsroligt (?)

greatillusion
Roade mig med att öka mina färdigheter i Photoshop – riktigt kul, men ibland tålamodsprövande. Här är dagens verk – ”The Great Illusion”  (klicka för större bild).
Om någon undrar om illusionisterna/förvillarna ovan så finns facit här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Peter! 😀

 2. Hanno Essén liknar Phil Jones.

 3. Apropos trettondagsafton!
  Leta reda på den gamla fina ”TrettondagsAfton” med Carl Gustav Lindstedt och nyss bortgångna Per Oscarsson. Det är en absolut pärla!

 4. Olaus Petri

  Här är mer roligt för kvällen. På med brynjan, öppna ölburken, lägg fötterna på bordet och läs:
   
  http://wattsupwiththat.com/2011/01/06/metoffgate-the-questions-begin/#more-31039

 5. Jan-Erik S.

  OP #4:
  Mycket läsvärt med intressanta frågor.

 6. Lena Krantz

  En mycket fin illustration av de tre vise männen, vilket ju är därför vi ”firar” trettondagen.
  😀
  Men de har aldrig existerat till skillnad från dessa herrar!

 7. tty

  Ett antal bra namn på vindkraftverk nämns i den ovannämnda tråden på WUWT. Här är några översatta till svenska:
  fågeltugg
  fladdermuskross
  kråkrestaurang
  epilepsigenerator
  iskastare

 8. Olaus Petri

  tty, hehhe…tycker nog att ”Spreadeagle” också borde bli en  vacker synonym till fågeltuggen  😉

 9. Börje S

  #4
  Herrejösses vilken soppa.
  Först har vi Metoffice’s profetia om den glödheta vintern som väntar. Sedan läser man i engelska och tyska tidningsbloggar om hur perfekt kylan och snön bekräftar att världen går mot en katastrofal uppvärmning.
  Så kommer han, hädaren Corbyn in på scen och visar att hans kunder fått exakta prognoser om vintern långt innan MetOffice började svamla om glödhet vinter.
  Nu förklarar Metoffice att de varnat transportministeriet för en hård vinter, inte offentligt utan mer som ett stalltips bakom stängda dörrar, ”säg inget till de andra”.
  Folk i UK undrar: ”Va i helvete håller dom på med?”
   
  alt a) Metoffice har trots en årsbudget på  1.400.000.000 £ utrustade med en ny superdator för 100.000.000 £ grovt misslyckats med vinterprognosen för 3:e året i rad.
  Det ser ju inte så bra ut.
  alt b) Metoffice har av klimatpolitiska skäl (för att inte underminera mötet i Cancun med prognoser om en hård vinter) undanhållit sin vetskap om kommande kyla och snökaos för skattebetalarna, därmed orsakat en landsomfattande ekonomisk och mänsklig katastrof.
  Svårt att säga vilket som är värst, a) eller b).
   
  Bland de upprörda kommentarerna fann jag en viss Slabadang, som på sitt lugna och verserade sätt uppmanar det engelska folket att beväpna sig med en årsproduktion av ruttna tomater för att med dem visa MetOffice & CRU vad de tycker om deras sätt att sköta det de är satta att sköta.
   
  En av länkarna ledde fram till en intressant film som kanske är välbekant för er alla, men som jag missat. Tänk om vi finge se något liknande i vår svenska statstelevision:
   
  http://blog.heritage.org/2009/07/28/why-global-warming-policies-are-more-dangerous-than-global-warming-itself/
   
  Men det får vi naturligtvis inte. STV och SR har gjort bort sig kapitalt, så där blir det nobben för slikt.
  Jag undrar vad det kommer att få för följder när sanningen om klimathypen blir allmänt känd. Jag befarar att det inte blir så trevligt.
   
  Snart vet alla, kan man lite ängsligt hoppas på. Såvida inte lite säkerhetspolitiska förändringar i tryckfrihetslagarna ställer sig i vägen.

 10. Börje S

  Jag tittade in på VoF.sidan med kommentarerna om förvillarutmärkelsen. Där hade Anders, förmodligen den Anders som ibland dyker upp i den här bloggen förklarat hur himla bra Uppsalaintiativets regelverk för deltagande i debatterna var. Så jag lämnade en kommentar till det som just nu väntar på godkännande. Eftersom det inte verkar bli nån fart på den här tråden så gör det väl inte så mycket om jag publicerar den även här:
   
  ”Så här ”trevligt” och ”respektfullt” talar Olle Häggström till en debattör, professor Per Björnbom, i en debatt på Uppsalaintiativets blogg:
   
  ”Ett par av mina UI-kollegor har på senare tid visat dig ett tålamod som för mig ter sig närmast änglalikt. Men även deras tålamod torde vara ändligt, och du kan känna dig förvissad om att om du fortsätter bryta mot våra regler så åker du till slut ut.”
   
  Tonen i den kommentaren räcker för att man ska förstå vad det är för slags självutnämnda övermänniskor som tar pseudovetenskapen inom klimathotsbranschen i sådant grötmyndigt försvar.
   
  Jag hoppade av VoF när den började domineras av sådan mästrande beskäftighet. Eftersom några ur samma gäng nu nästlat sig in i Humanisterna har jag hoppat av där också.
   
  Underligt detta, organ som sagt sig vilja motverka religionerns skadeverkningar och avslöja deras sagor har utan minsta betänkande hoppat på den allra senaste innereligionen: Klimathotstron, den nya religionen med sina sagor om 7 meters havsnivåhöjningar, smältande iskontinenter och tipping points. Den, där köldperioder blir ett underbart bevis på att sagan om Den Stora Uppvärmningen är så härligt sann.
   
  Vetenskapernas självutnämnda försvarare har blivit präster och predikanter i AGW-kyrkan!
   
   
  Ojojoj, mycket ska man se och höra innan ögon och öron trillar av!”

 11. Sören

  Börje, också jag noterade och skrev lite om det på Humanisternas blogg. VoF och Humanisterna är som upplysnings-NGOer kommunicerande kärl. UI-aktivisterna i ullstrumporna möter nu bl a Stockholmsinitiativet inne i Humanisterna.
  Men det hela är liksom mer ägnat en religionshistorisk/religionspsykologisk avhandling än t ex en lärdomshistorisk.
   
  För det religiösa med UI kan vara mer själva antikreationismen än t ex detta att AGW-teamdynamiken uppvisar intolerans. Skeptical Inquirer-rörelsens svenska del, VoF, har helt enkelt en lite egen särskild evolutionsbiologisk/anti-kreationistisk ådra, som genom UI vill överföra det tugget på geovetenskaperna.
  Små minnesbilder: vilket var det enda bibliotek i Uppsala som hade Skeptical Inquirer? – zoologen. Vad handlade halva Andreas Malms ”klimat”-pocket om? – evolutionsbiologi.
  Kanske man som just nybörjande doktorand fortfarande har som mest rosenskimrande fantasier om peer review och samtidigt är som mest uppfylld av den mer exakta t ex fysik man nyligen läst.