Klimatsmart i Grönköping

Grönköpingsakademiens

ordbok definierar ”klimatsmart” såsom ett sätt att tjäna grova pengar å klimatet, t.ex. genom fiffigt orkestrerade klimathot och hård beskattning av koldioxid.

Klimatsmart

Månne nästa klimatsmarta steg? Att beskatta rökt fläsk torde ge statskassan ett väl-behövligt tillskott, något som verkligen behövs för att finansiera bidragen till sol- och vindindustrin.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. jensen

  Klimatsmärt
  Svält dig slank för klimatets skull.

 2. Kenneth Mikaelsson

  Sevärd tube från down unda…
  Tony Heller & Dr Tim Ball invited to the Australian Senate by Queensland Senator Malcolm Roberts

  https://www.youtube.com/watch?v=0CQLBGz8LxU

 3. Skogsmannen

  Lite annan kul humor!
  Klimatforskaren som inte ville svara som journalisten ville (med Anna Wåhlin)!
  https://mobile.twitter.com/JensGanman/status/1154393751277752320

 4. Kenneth Mikaelsson

  Liten fin pik till Greta kramare…..

  https://notrickszone.com/2019/07/26/while-boasting-about-cutting-co2-europe-in-fact-driving-up-carbon-dioxide-emissions-through-tropical-deforestation/

 5. Kenneth Mikaelsson

  #3 tycker den va bra sorglig….. Två nollade reportrar eller egentligen repetrar… och en forskare som inte vågar säga att Antarktis is massa faktiskt ökar… samt jamsar med om att mänskligheten ”rår för” 0.6-1.0 grads ökning av temperaturen.. ett bra bevis på att hon inte har en susning om vad hon pratar om… Finnes ingen forskning som har lyckats bevisa det påståendet…+ Att det är bevisat att NASA och NOOA har manipulerat temperatur uppgifter till den milda grad att den står för den sk ökningen… Som sagt denna var på Greta nivå dvs riktigt låg…

 6. mattias

  #4 Inte bara tropiska skogar. Misstänker starkt att vurmen för biobränslen är kontraproduktiv. När svenska skogar kalhuggs läcker koldioxid ut från marken i decennier. Om skogsråvaran används till kortlivade produkter, toapapper och biobränslen så blir det ett nettoutsläpp av koldioxid jämfört med om skogen fått stå kvar och användning av fossila bränslen. Se tex. kolinlagring inte bara i biomassa hos träden, utan även i svampmycel under marken: https://www.sciencenewsforstudents.org/article/fungi-carbon-keepers?fbclid=IwAR2aj36B-eDnYb6rKMV6SmRX6fDVretyWAxuJIo4WoGIjz_SFcUcOsvon_w

 7. L

  NASA fantiserar om vilket väder vi ska få om hundra år, men missar en asteroid med kraften av 30 Hiroshima-bomber. Den passerade mellan jorden och månen i torsdags men upptäcktes bara ett par dagar tidigare. Det var motljus säger man…

 8. Kent B

  # 5

  Jag håller med dig. Hade varit kul om hon sagt att koldioxiden är betydelselös i sammanhanget och att Antarktis is växer

 9. #5 #8
  Man kan ana att AW fått sig en skrapa av tillrättavisarna i Götet. Det kostar på med det fria ordet numera. Vetenskap är inte en parameter längre och jag känner viss förståelse för att hon vill ha mat på bordet även fortsättningsvis. Men kusligt är det!

 10. PK

  Greta har nu efter senaste dagarnas händelser kommit ur ”klimatskåpet”. Lars Bern gör kopplingarna glasklara här:

  https://anthropocene.live/2019/07/26/greta-thunberg-visar-korten/

 11. Andersson

  Dags att ni i Grönköping vaknar upp! När det redan 26 juli är närmare 30 grader varmt hur hett kommer det då inte vara i oktober?

 12. Ann lh

  # 10 PK, tack för tipset om länken till Lars Bern om fenomenet Greta. Den här osannolikt lockande vattenmelonen visade sig vara laddad med mer osmakligt och stinkande innehåll än alla de som förfördes av dess yta anade. När den till slut exploderade den lagom till rötmånaden kommer det att skvätta rejält på hög som låg i hyllningskören och det blir dags för skamsen eftertanke hos både världsledare och hela det lättköpta etablissemanget.

 13. Ann lh

  # 12 Rättelse – ett den ska bort, när den till slut exploderade lagom till rötmånaden … ska det stå.

 14. Anders

  Apropå Kyrkans Tidning som utnämner Greta till ”profet”. Jag tror att redaktionen bör uppdatera sig i hur Jesus i sin bergspredikan varnade för FALSKA profeter i Matt. 7:15-23:

  ”15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. 16 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? 17 Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. 18 Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. 19 Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 20 Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”

 15. Göran A.

  I Australien hade de nyligen en demonstration mot kolgruvor. En demonstrant sade att det var totalt förlegat att kräva hål i marken.

  Upplysningsvis. Det blir många och stora hål i marken för att tillverka vindkraftverk och solceller.

 16. Fredrik S

  Sitter med spänd förväntan här inför läsning om detta Gretascoop om AFA i MSM. Dock ej SVT för de kan nog anses vara jäviga för uppdraget.

  Dock väntat länge nu.

 17. Göran A.

  #6 mattias

  Det finns ingen forskning som kan visa att skogar är är en nettoproducent av koldioxid. Skogar både lagrar koldioxid och de släpper ut koldioxid. Vissa skogar lagrar mer än de släpper ut. Andra skogar lagrar lika mycket de släpper ut och en del skogar släpper ut mer koldioxid än de lagrar. Allt beror på vad som växer i skogen, vilken mark den växer på osv. Än så länge kan vi inte säga hur en så kallad koldioxidsänkande skog ska se ut.

  Sedan kan vi fråga oss om koldioxidsänkande skogar ska skapas artificiellt och hur påverkar det i sådant fall den biologiska mångfalden eller finns det andra negativa konsekvenser?

 18. Kenneth Mikaelsson

  Nu har ju inte CO2 den påverkan på temperaturen som det framförts av de sanna klimatförnekarna (hotarna) .. Men det skrivs i alla tidningar om hur ett pågående massutrotning pågår och det beror på den så kallade mänskliga utsläppen av CO2 när den i själva verket beror på skövlingen av skogar , regnskogar o andra habitat…. Som till stor det beror på den så kallade gröna ekonomin……..

 19. Fredrik S

  MSM kan slappna av, Greta hade bara råkat låna en T-shirt innan fotografering.

  Bäst hon ser upp i framtiden så hon inte råkar låna en MAGA-keps när hon reser runt i staterna.

 20. mattias

  #17
  Här är en länk som tar upp en del av dina frågor: https://www.svt.se/opinion/vi-har-inte-decennier-pa-oss-att-losa-klimatkrisen?fbclid=IwAR0i4Pk0DGyOPTeiSryyJqHGu9J8hc7gGFgFCI6RmQ2mkH2496mJSRQ9bKQ

 21. mattias

  #17
  Eller den här: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/kalhyggen-skadar-underjordiska-svampsystemet-i-skogen-the-wood-wide-web?fbclid=IwAR12SOnlYSCEk7_kosLg8-NAu3ERpTd0t6ui89UqNRoUFHZZuTM5Cs3Jfdc

 22. #10
  Det var nåt år sedan jag gick ur kyrkan just av denna anledning, dvs politiseringen av densamma som drabbar de fattigaste hårdast. Fundera om ni inte skall rösta med fötterna ni med. Det finns bättre ställen att skänka sina pengar, som ex kommer de riktigt fattiga till del. Inte utarmar dem än mer.

 23. Staffan Johansson

  Kineserna är smarta. I Kina har man bestämt att Xi Jin Ping är satt satt som ledare på livstid. Ja ”klimatsmarta” har de varit länge, kommer så att förbli. Men räcker dessa lugnande besked för Greta och Pär Holmberg med flera… Hur som helst, det blir ingen onödig produktion av valsedlar där. Skulle gå åt en väldig massa pappersmassa då…Kanske något för Sverige att ta efter? Kina som föredöme, där slår man två flugor i en smäll. Man behöver inte trycka några valsedlar, inga röstkort heller… Samtidigt – avskaffa alla dessa val genom tillsättandet av en världsfrälsande kommitté istället.

 24. Håkan Bergman

  #23
  Man kan väl modellera fram valresultatet. Eller ännu enklare modellera riksdag och regering, borde gå att göra i hårdvara med några återvunna reläer.